Juventus - Inter 3:1

A Juventus a Lazio elleni döntetlent követően ismét visszatért a győzelmek útjára, vasárnap este 3-1-es eredménnyel diadalmaskodott a bajnokcsapat Andrea Pirlo vezetésével a meccs alakulásába alig beleszólni tudó FC Internazionale fölött.

Juventus - Inter.jpgA mérkőzést korántsem ideális körülmények között várhatták a felek, hiszen az Inter keretén kívül rekedt Fredy Guarín, Hernanes az átigazolás ellenére bürokratikus problémák miatt nem játszhatott, míg Esteban Cambiasso sérülés miatt nem léphetett pályára. A Juventusnál Gianluigi Buffon eltiltás miatt nem játszhatott, így helyette a Lazio ellen parádés védéseket bemutató Marco Storari védett, az újonnan érkezett csatár pedig a padra se ülhetett le gyenge fizikai állapota miatt.

A mérkőzés első három perce se telt el eseménytelenül, mivel egy Juventus szögletet követően a labda Carlos Tévezhez jutott, aki kétszer próbálkozva se tudott betalálni Samir Handanović mellett, az érkező Giorgio Chiellini pedig nem találta már el a kaput.

A Juventus által gyakorolt nyomás hamar eredményre vezetett, hiszen a tizenötödik percben Andrea Pirlo gyönyörű labdát emelt a kiugró Stephan Lichtsteiner elé, aki nagyszerű fejessel a bal alsó sarokba juttatta a labdát a teljesen megzavarodott Inter védelem legnagyobb bánatára. 1-0

A következőkben Paul Pogba lőtt kapu fölé, majd kis híján Kuzmanović talált be saját kapujába, illetve Carlos Tévez előtt is gólhelyzet adódott egy ígéretes ellentámadás után, ám az Inter kapusa nagyszerűen védett.

A meccset a Juventus irányította, ám az Inter előtt is adódtak lehetőségek, ilyen volt Rodrigo Palacio kaput el nem találó lövése, majd Kwadwo Asamoah lövése, amelynél ismét védett a milánói kapus.

A második félidő első percei hasonlítottak a mérkőzés első perceihez, a Juventus támadott, és ezúttal a sokat bakizó Internazionale védelem mellett gólt is szerzett a bajnokcsapat: a szöglet utáni pattogó labdát nem tudták kivágni a vendégek, több hazai játékos érintése után az Chiellini elé került, aki ezúttal kíméletlenül bevágta a labdát a kapuba pár méterről. 2-0

A folytatásban kissé visszavett a tempóból a hazai csapat, így ismét lehetőség adódott Palacio előtt, aki kilenc méterről ezúttal se talált be.

Az ellentétes térfélen az ellenfél ügyesebben használta ki a védők tanácstalanságát, Fernando Llorente egy bedobást követően lefordult Juan Jesusról, és bár Pogba lövését bravúrosan védte Handanović, Arturo Vidal löketénél már tehetetlen volt a kapus. 3-0

Ezt követően pályára lépett a Torino csapatától Milánóba igazolt Danilo D’Ambrosio, illetve sérülten elhagyta a pályát Andrea Barzagli.

A Juventus most már nem az eredményre, inkább a szórakoztatásra koncentrált, és emiatt a játékba szép momentumok mellett számos baki is becsúszott, ennek volt köszönhető az Inter találata, ami Rolando nevéhez fűződik, aki egy szögletet követően kilőtte a hosszú oldalt. 3-1

A vendégeket felélesztette a találat, így még több lehetőség is adódott Rodrigo Palacio előtt, aki azonban se fejjel, se lábbal nem tudott betalálni.

A meccs hátralévő részében több, perifériára szorult játékos is lehetőséget kapott, gólhelyzetek is adódtak, ám az eredmény már nem változott.

A mérkőzés eseményeiről videoösszefoglaló itt tekinthető meg: link.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr195795484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MDaniel98 2014.02.03. 19:16:11

Soha rosszabb eredményt!Szép volt fiúk,megmutattuk ki a Seria A ura!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1868) bajnokság (3455) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (958) elemzés (40) előzetes (876) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1691) játékosokról (10151) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2490) meccsek (4237) mercato (4251) nyilatkozat (7577) Olasz Kupa (331) összefoglaló (424) pletyka (4268) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (298) video (214) Címkefelhő
süti beállítások módosítása