Real Madrid - Juventus 2-1

A szerda esti találkozó főszereplője Cristiano Ronaldo volt, aki két gólt is szerzett, ugyanakkor az ő megmozdulásának köszönhetően került emberelőnybe csapata, mivel róla állították ki Giorgio Chiellinit 2-1-es eredménnyel záruló találkozón.

Ez az eredmény nehéz helyzetbe hozta a mérkőzést tíz emberrel befejező torinói bajnokcsapatot, mivel a Galatasaray 3-1 arányban legyőzte a Københavnt, amivel a török együttes négy ponttal második, míg a Juventusnak csupán két pontja van mindeddig.

Chiellini Giorgio_Bernabeuban ertetlenkedik.JPGAntonio Conte volt Carlo Ancelotti Juventusának a kapitánya, azonban ezúttal edzőként találták szembe magukat a felek a Santiago Bernabeuban. Antonio Conte az eddig megszokott 3-5-2 formáció helyett ezúttal 4-3-1-2 felállásban küldte pályára csapatát, Carlos Tévez és Fernando Llorente előtt Claudio Marchisio játszott támadó középpályást. A torinóiaknál sérült volt Mirko Vučinić, Fabio Quagliarella és Stephan Lichtsteiner, így a formációváltásnak is köszönhetően kezdő volt Martín Cáceres és Angelo Ogbonna. A Real Madrid csapatából csupán Xabi Alonso hiányzott, ám Gareth Bale, Fábio Coentrão és Raphaël Varane erőnlétük miatt csupán a padon kaptak helyet.

A bianconero csapat mindeddig csupán két döntetlent gyűjtött össze a csoportbeli dán és török csapat ellen, míg a Real Madid mindkét ellenfelét legyőzte. A Juventus veretlen volt a Real Madrid ellen egy madridi 1-0-ás eredmény óta, amely mérkőzésre 2005 februárjában került sor, azóta a Juventusnak háromszor sikerült győzedelmeskednie.

A Juventus nem tétovázott sokat, Claudo Marchisio szinte azonnal a kezdőrúgás után bivalyerős löketet küldött Iker Casillas kapuja felé, amit a spanyol portás csak nehezen tudott szögletre hárítani. Ezt követően azonban a Real Madrid vette át a kezdeményezést és a vezetést is megszerezték, amikor Angel Di Maria kiugratta a leshatáron lévő Cristiano Ronaldot, aki elvitte Gigi Buffon mellett a labdát és jobbal a hálóba emelte azt. A portugált a lestől Martín Cáceres mentette meg, aki későn húzódott vissza, és így a portugál válogatott szabályos helyzetben találta magát. 1-0

Iker Casillas ezt követően sikeresen védte Fernando Llorente fejesét, míg Carlos Tévez és Martín Cáceres ellőtte a kapu mellett a labdát. Ez után ismét a Juventus támadott, Carlos Tévez két ellenfél mellett is elment a Juventus bal oldalán, majd a labdát sajnos csak a kapu fölött tudta ellőni.

A Juventus támadásainak meglett az eredménye, amikor is Iker Casillas ügyesen kivédte a gólvonalról a Martín Cáceres beadását követő Paul Pogba fejest, azonban Fernando Llorente érkezett a lepattanóra és kihasználva fizikai adottságait pár méterről kapuba juttatta a labdát. 1-1

A Real Madrid szabadrúgásból beemelte a labdát a torinóiak tizenhatosába, amely könnyű prédát jelentett Gianluigi Buffonnak, ám a gólvonalon álló bíró jelzett kollégájának, hogy Giorgio Chiellini lerántotta Sergio Ramost a torinói kapus előtt, így tizenegyes lett a veszélytelen helyzetből. A büntetőt Cristiano Ronaldo erőből és védhetetlenül lőtte a kapus jobbjára, amivel a portugál támadó megszerezte hetedik gólját az idei BL csoportkörben. 2-1

A Juventus egygólos hátrányban volt a félidőt jelző sípszónál annak ellenére, hogy ötvenkét százalékban birtokolták a labdát a vendégek és a Real Madrid négy kapura tartó lövése mellett tíz bianconero próbálkozás állt.

Nem sokkal a második félidő kezdetét jelző sípszót követően a Juventus számára újabb rossz fordulatot vett a mérkőzés, amikor Giorgio Chiellinit a bíró kiállította. A védő versenyt futott Cristiano Ronaldoval és karját az ellenfél mellkasán tartotta, a portugál játékos pedig elesett, majd arcát fogta, mintha ütés érte volna, ránézett  a játékvezetőre, majd továbbhempergett, a bíró pedig piros lapot mutatott fel könyöklésért Giorgio Chiellininek.

Az emberelőnyben játszó Real Madrid Karim Benzema révén megszerezhette volna a harmadik gólt a hatvanadik perc környékén, ám a francia csatár hihetetlen módon képes volt kihagyni egy-másfél méterről a helyzetet, amelyet Angel Di Maria laposan belőtt labdája teremtett.

A második félidőben Andrea Pirlo helyett meglepő módon Kwadwo Asamoah jött be, a lecserélt játékos pedig megkapta az álló vastapsot a Santiago Bernabeu nézőitől. Nem sokkal ez után Arturo Vidal került helyzetbe a tizenhatoson belül, bokájához értek, a játékos folytatta útját, majd elesett és tizenegyes ügyében a bíróra tekintett, ám a bíró nem könyörült meg a látszat alapján nyilvánvaló színészkedést követően.

A bal szélen játszó Angelo Ogbonnát Sebastian Giovinco váltotta, aki negyven másodperccel bejövetelét követően bravúrra kényszerítette Iker Casillast fű alatt ellőtt labdájával.

Ezt követően Sami Khedira került helyzetbe, azonban csak Gianluigi Buffon karjába tudta passzolni a labdát, míg Sebastian Giovinco szabadrúgással veszélyeztetett, ami sajnos nem ért kaput. Ezt követően pedig ismét Sebastian Giovinco volt a főszereplő egy Leonardo Bonucci passznál, amit azonban Atom Anti nem érhetett el a körülötte tornyosodó erős spanyol védők között. A Juventus a mérkőzés végéig próbálkozott és versenyben volt, a hazaiak az utolsó percekben időhúzáshoz is folyamodtak a hazai közönség elégedetlenségére.

Real Madrid 2-1 Juventus

Gólszerzők: Ronaldo 4. p., büntető 29. p. (R), Llorente 22. p. (J)

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo; Khedira, Illarramendi (Isco 72. p.), Modrić; Di María (Morata 79. p.), Benzema (Bale 67. p.), Cristiano Ronaldo

Juventus: Buffon; Cáceres, Barzagli, Chiellini, Ogbonna (Giovinco 69. p.); Vidal, Pirlo (Asamoah 59. p.), Pogba; Marchisio, Tévez, Llorente (Bonucci 50. p.)

Játékvezető: Grafe (Németország)

Kiállítás: Chiellini 48 (J)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr65596713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.10.24. 09:45:06

Alapvetően a játékkal elégedettek lehetünk szerintem, végre megvolt az akarás a csapatban, amit olyan régen láttunk, és ami előre viheti ezt a Juventust. A bíróval kár foglalkozni, inkább mostantól a visszavágóra kellene koncentrálni, ahol kötelező a győzelem. Hajrá, fiúk, üdv újra az edzők között, Antonio!

Pepito1982 2013.10.24. 09:46:22

simán jobbak voltunk a margitnál, köszönjék meg a bírónak -.-

Alex8610 2013.10.24. 10:51:56

Szevasztok! Sajnos egyéb okok miatt nem láttam a meccset viszont kiv lennék hogy ezaz új felállás hogyan működött milyen volt a csapat lehetne e alkalmazni a bajnokságban hogy játszott Caceres,Ogbonna stb...?

mpite 2013.10.24. 11:09:12

@Alex8610: Nehéz erre választ adni, mert a hozzáállásbeli különbség is óriási volt, ilyen hozzáállással a 3-5-2-ben is jobban muzsikálhatott volna a csapat. Ennek ellenére szerintem nagyon jó volt a felállás, bár Ogbonnát ott forgatták meg ahol akarták (de egy 190 centis védőtől ne várjuk már hogy lefussa Di Mariát), de támadásoknál gyakran középre mozgott, amivel létszámfölényt tudtunk ott kialakítani, de a védőnek mondanom sem kell, elsődleges feladata a védekezés:) Caceres pedig az első gólnál beragadt, de ettől függetlenül nagyon biztató volt a teljesítménye szerintem. Ezen kívül én még megemlíteném Asamoah-t is, aki az eredeti posztján játszva a második félidőben szerintem szintén sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint a szélen szokott.

b.tom 2013.10.24. 11:53:09

az azért kissé elfogult, hogy chiello cr mellkasán tartotta a kezét...ennél azért több volt, egyértelműen szabálytalan volt. az más kérdés, hogy azonnali pirosat nem ért. de összességében megérdemelt volt a kiállítása, nagyon bután játszott.

de a csapat most határozottan jobb volt, mint az elmúlt hetekben, és ez a formáció is jónak tűnt. csak marci helyett kell valaki más. cacares remélem marad a kezdőben, nagyon jól tolta tegnap!

Tony. 2013.10.24. 12:04:25

Érdekes módon én a vereség ellenére sokkal üdítőbbnek látom a helyzetet a jövőre nézve, mint meccs előtt.

Egyrészt nagy öröm, hogy Conte végre változtatott a felálláson, ami szerintem abszolút jó út. Korábban ki kellett volna próbálni.

Másrészt látszik, hogy több van a csapatban, mint amit a bajnokságban látunk, csak ott mintha már nem lenne meg a motiváció. De lényeg, hogy nem annyit tudnak.

Harmadrészt Cáceres visszatérésével végre van értelmes alternatívája Lichtsteiner-nek a 2 falábú helyett.

Én teljesen elégedett vagyok a tegnap látottakkal, a bíró nélkül akár győzhettünk volna a 2. félidőben, de még 10 emberrel sem voltunk rosszabbak a "nagy" Madridnál, ahogy egész meccsen sem.

Apuleius 2013.10.24. 12:10:29

@Tony.: Egyetértek, én is hasonlóan érzek. Annyit viszont még hozzátennék, hogy Marchisio tegnap ismét bebizonyította, hogy már nincs helye a Juventusban.

venember83 2013.10.24. 12:11:59

@Tony.: "Harmadrészt Cáceres visszatérésével végre van értelmes alternatívája Lichtsteiner-nek a 2 falábú helyett." - csak Conte is vegye már észre ezt, Martín gyors, és még jó beadásai is voltak, ha nem tévedek...

Sz.Alex 2013.10.24. 12:36:13

Szerintem ez a felállás maradhatna annyiban változtatva hogy én nem egy hanem pár meccs erejéig betenném Marchisio Helyére Giovincot.Marchisio tegnap nem játszott valami jól.Meg amúgy is Gio hasznosabb lenne a szélen mint Marci.

devil-z 2013.10.24. 13:40:15

Korrektül helytállt a csapat, bevallom borúlátóbb voltam a meccs előtt.

De ez a "feltámadás" már kicsit későn jött érzésem szerint, az első 2 meccset hozni kellett volna - legalább az egyiket... - és akkor nem lennénk ilyen kényszerhelyzetben.

Goku06 2013.10.24. 13:41:50

@Sz.Alex: Gio meglepően jó volt amúgy.
Bár így is volt egy-két pillanat, amikor egyedül próbálta 3 realos közt végigvinni..
Ez a felállás jobban kedvez neki, hasznos lehet a gyorsasága..

valamint a tegnapi meccsen, 10 emberrel, ő volt tényleg a tökéletes ember akinek be kellett jönnie.
Lehet hogy a visszavágón megpróbáljuk vele a kezdőben?
Ha ugyanezt a felállást akarjuk, akkor Chiellini kiesése miatt a Caceres(Lichti)-Barzagli-Bonucci-Ogbonna négyes adott hátra, előttük Vidal-Pirlo-Pogba kezdjen (csereként bejönne Marci és Asamoah - végre a padról is olyanok tudnának beszállni, akik pozitív irányba képesek elmozdítani egy meccs állását), elöl pedig maradhatna a Tevez-Llorente-Gio(Vuci) trió.

Drughi Di Bianconeri 2013.10.24. 14:31:17

Srácok az a helyzet,hogy én a vereség ellenére egyáltalán nem keseredtem el, sőt !
Jó meccs volt...és végre láthattunk valamit a Spiritoból !
Az 1. félidőben abszolút uraltuk a játékot,sőt utána 10 emberrel sem vallottunk szégyent ! Tetszett az új felállás, remélem állandósítja Conte, hogy legyen legalább 2-3 taktikai felállásunk, amin ha kell akár meccs közben is tudunk változtatni, de ez a 4-3-2-1 sokkal üdítőbb volt és sokkal temposabbak, harcosabbak voltunk.
Conte ismét tököt növesztett, jókor cserélt, jókat.Pirlot is lemerte hozni,akinek bár volt néhány csodás hosszú passza,indítása, de irgalmatlanul lassú ezáltal veszélyes volt már a játéka,főleg 10 emberrel.Cáceres hihetetlen amit művelt ! Sérülés utáni 1. meccse, alapból meccshiánnyal így tolni a Bernabeuban.Mindenhol ott volt,rengeteg labdát szerzett és játszott meg.Élmény volt a kis Uur, remélem Conte bent tartja a kezdőben !
Kiemelném még Vidalt,aki megint 2 ember helyett melózott, és pörgött mint az állat.Megható volt,mikor a végén a begörcsölt a lába,már járni alig bírt, de tudván,h. nem tudunk többet cserélni,ráadásul emberhátrány, visszajött, és ugyanúgy darált tovább !Imádom ! PITBULL Level 2.
(Azért volt néhány hajmeresztő durvasága, de hát ilyen volt a jó Edgar is, ja és a műesése amúgy egy szabálytalanság következménye - Illara bokájába rúgott...). Le a kalappal Conte előtt, tetszett a játék, a stratégia, a felállás - végre .

Ennyit a pozitívumokról.
A negatívumok: Chiellini egy ótvar, paraszt fasz.Materazzi méltó utódja.Való igaz, a piros lap nem volt piros, csak CRinya színészi teljesítménye miatt lett az, de összességében kijárt Chiellonak a piros az a baj, amilyen vandálkodást rendezett...
Igazából,amit tegnap még nem tudtam (dühöngő) az a meccs óta világos: Chiello van a legrosszabb formába a védőink közül,ha visszaemlékeztek, gyakorlatilag MINDEN MECCSEN kaptunk róla, vagy az ő hibájából gólt.Tegnap is, hiszen ő vitte le Ramost totál feleslegesen, így kaptak egy tizit.
Remélem inkább a padra szorul egy ideig a serie Aban is, el kéne gondolkodnia minimum.
Ogbonnanak nagyon vicces, suta és lassú a mozgása.Nem bal hátvédnek való,de tegnapi produktumát tekintve azon is elgondolkodtam,hogy egyáltalán a Juve-ba való e.szerintem NEM. Ott lett volna ekkora összegért a fiatalabb, ismertebb,elismertebb és sokkal jobb M.Sakho.Vagy A.Rami,akit a Milan fillérekért vesz majd meg...
Marchisio a meccs legrosszabbja volt.Volt egy lövése az elején és..ennyi.
Tegnap írta talán Apuleius (?),hogy csak akkor lehetett észrevenni ha hibázik :D ez nagyon megtetszett, tipikusan leírja Marcika "játékát".
Nem Juventino ez, ha az lenne nem így teljesített volna az ősz legfontosabb meccsén.Gyakorlatilag végig emberhátrányban voltunk, a piros lap csak 2ős emberhátrány jelentett :D

Forza Juve ! Így tovább, Torinoban megb.sszuk a Margitot !

babo0410 2013.10.24. 15:11:55

Chiellini van a legrosszabb formában? Folyamatosan meccs legjobbjai között van, Chievo ellen ő lett a meccs legjobbja, Galata ellen Drogba után a 2. legjobb lett. Az inter, a Fior és a Real ellen volt 3 nagyon gyenge meccse. Akkor tényleg az ő hibájából kaptunk gólt, de a többi meccsen a védelem legjobbja volt. Most kicsit el kell vele beszélgetni, mert nagyon jó védő. Marchisioval meg nem értem miért 4-3-3-at játszottunk? Szerintem a 4-3-1-2-ben jobb lett volna. Az első félidőben am mikor középen tűnt fel voltak jobb megmozdulásai. Egy jó Pszichológus nála sem ártana. Ha innen akar visszavonulni, az a pályán is kéne látszon rajta. Ha nem találja meg újra a tüzet, mehet el. De akkor Verrattit mindenképpen el kell hozni. Giot kell a köv meccsen a helyére tenni. És szerintem ha gyorsabb labdajáratásokat szeretnénk, akkor Pirlo helyett Asa-t kéne a visszavágón kezdetni. Conte megtett mindent, a srácok is, viszont a bíró is, hogy a Real nyerhessen. Viszont ami nagyon bosszantott a bírón kívül, hogy CR7-et mennyiszer mutogatták. Mikor beverte a kezét a reklámtáblába, úgy sajnáltatta magát, és a kommentátor is úgy megsajnálta, hogy majdnem okádtam. Ez az amiért ennyire nem bírom a csákót. Ha nem csinál éppen semmit a pályán, akkor is őt mutogatják, és sztárolják. Összességében kissé mérges vagyok, mert nyerhető meccs volt a kiállításig. Chiello pihenhet egy darabig. De emelt fővel kell előre tekintenünk, a visszavágón nyerni kell! Ezzel a játékkal nem lehetetlen!

JUVE76 2013.10.24. 15:26:39

@b.tom: +1
Chiello, ha úgy nézzükk első sárga a tizinél, második a könyökölésért.
Tök mindegy, így is, úgy is kiállítható volt! Szerintem rajta és az überszar Vidal-on ment el a meccs.

omlossuti 2013.10.24. 15:40:09

@babo0410: Vidalt felrúgják fél perc után besántikál.. Céer? lejön a körömlakk 10 percig festik vissza + szárítás, persze ezt mutatták hogy kell a géllakot visszarakni:D
www.nlcafe.hu/ezvan/20100709/durva_cristiano_ronaldo_festi_a_labkormet/

babo0410 2013.10.24. 15:45:22

@omlossuti: Rosszabb, mint egy plázamaca komolyan mondom! XDDDDDDDD

Alex8610 2013.10.24. 16:05:41

@mpite: köszönöm a válaszod.

Goku06 2013.10.24. 16:41:46

@babo0410: Csak azért nem raknám ki Pirlot a kezdőből, mert jó ő az első félidőre, és Asamoah kipihenten lehet többet tud hozzátenni a második félidőben beállva.
Pirlo viszont csereként beállva nem tudna sokmindent hozzátenni, így egy 55-60 percet sztem játszik a visszavágón is.

Fontos hogy a padról is olyan emberek jöjjenek majd be akik sokat tudnak hozzátenni a játékhoz, mert pl. a Real padján is olyan játékosok ülnek, akik meccseket képesek eldönteni...
Ezért lenne jó, ha a 3 középső embernek Vidal-Pirlo-Pogba kezdene, majd később bejönne Asa és Marci kipihenten..
2 hét múlva amúgy Vuci és Q már felépül? Mert akkor elől is lesz variálási lehetőség :)

babo0410 2013.10.24. 16:51:39

@Goku06: Szerintem meg Pirlo eléggé tudja lassítani a játékot. De nekem mindegy ki fog kezdeni, csak nyerjünk a Real ellen. Nyernünk kell otthon!

babo0410 2013.10.24. 16:53:24

Ja és az sokat elmond, hogy Pirlo Chiellini után a 2. leggyengébb lett a csapatban. Igazolni kellene januárban valakit a helyére, és mehet a padra.

Goku06 2013.10.24. 17:01:18

@babo0410: hát nemtom januárban kit igazolunk.. mert az átlagjátékosnak nyáron jár le a szerződése, így nehéz lesz megfelelő embert találnia marottának januárban...

babo0410 2013.10.24. 18:24:13

@Goku06: Ott van Bouy, aki állítólag Conte kérésére maradt itt, és eddig sérülés miatt nem volt a keretben, és ott van a Veronaban Jorginho. Sztem ő is megszerezhető lenne. De ha Nainggolant sikerülne leigazolni, az se lenne rossz megoldás.

Goku06 2013.10.24. 18:52:56

@babo0410: De én pl Naingollanból (akit valószínűleg hozunk a télen) nem nézem ki azt, hogy majd a támadójátékunkat előrefelé mozdítja..
Ő is inkább csak a romboláshoz ért, és ellenben a Roma-Napoli duóval, nekünk a támadószekciónk nem veszélyes bármikor az ellenfélre..
kell télen egy Naingollan és egy szélső legalább.

Bouy pedig még mindig nem játszott 1 percet sem a csapatban, nem fog ő egyből megoldást jelenteni a problémáinkra.

babo0410 2013.10.24. 19:32:20

@Goku06: Azért előrefelé se béna, jól lát a pályán. De most egyre többet beszélnek Jorginhoról, akit már külföldi klubok is figyelnek. Ő olcsóbb lenne, és könnyebben megszerezhető. Nainggolant csak akkor adják, ha minimum 25pontja lesz a Cagliarinak. De szerintem a kp-n Nainggolan is tudna lendíteni.

babo0410 2013.10.24. 19:34:22

Ja ez lemaradt, Nainggolanért Thohirral kéne megküzdeni. Neki nagyon kell, mert honfitársa. Jorginho jobb lenne. Iszonyat amit a Veronában művel. Verona neki köszönhetően 3 pontra van tőlünk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása