Vélemények az esti meccs előtt

Real Madrid - Juventus.jpgMint ahogy minden bizonnyal minden olvasónk tisztában van vele, ma este kedvenc csapatunk a Bajnokok Ligájának harmadik csoportmérkőzésén megütközik Carlo Ancelotti csillagászati áron összevásárolt együttesével. A csoportban papíron legnagyobb játékerőt képviselő Real Madrid eddig mindkét ellenféllel szemben rendkívül magabiztosan nyert, a Galatasarayt otthon 6-1 arányban ütötte agyon, míg a dánokat 4-0-al küldték haza Madridból.

Lévén, hogy ez a meccs rendkívül fontos a torinói bajnok számára, mivel a csapat csupán két pontot szerzett a csoportba sorsolt koppenhágai és a isztambuli együttesek ellen, és így létfontosságú a pontok vagy legalább pont szerzése a végső második csoporthely megszerzése érdekében, valamint mivel a csapat lendülete (ha volt egyáltalán ilyen idén) a bajnokságban megtörni látszott a hétvégi firenzei csúfos vereséget követően, arra gondoltunk, hogy a szerkesztők pár mondatban megoszthatnák gondolataikat az esti találkozó kapcsán. Lássuk, ki mennyire komoran látja a csapat esélyeit.

Apuleius: A Fiorentina elleni, a szurkolók egészségére káros mérkőzés sokkja után, az embernek egy ideig gondolni sem volt kedve arra, hogy a Juve néhány nap múlva a Bernabeu stadionba látogat, ahol végre Európa legszűkebb elitje ellen mérheti fel, hogy hol tart az építkezés. Pedig milyen káprázatos mérkőzések villannak egy Juve szurkoló agyába a Real Madrid és a Bajnokok Ligája kapcsán! A 2003-as kiírás káprázatos elődöntői az élete formájában játszó Nedvěddel,  a 2008/2009-es szezon csoportmeccsei, amelyeken a megállíthatatlan Del Piero oda-vissza kivégezte a madridiakat. És persze akad kevésbé szívet melengető emlék is, mint az 1998-as döntő, amelyen a spanyolok, amolyan reálmadridosan, Mijatović ordító lesgóljával szerezték meg a trófeát, és borzolták a zebrák szurkolóit. Döcögős forma ide vagy oda, ez a meccs az európai labdarúgás két óriásának csatája lesz, s mint ilyen, ideális pillanat arra, hogy a Juventus felébredjen őszi álmából, s rátaláljon arra a formájára, amely bajnoki címvédéshez, s emlékezetes európai kupaszerepléshez segítheti a csapatot. Személy szerint bízom abban, hogy ez pontosan így is történik majd, talán jókor jött a firenzei pofon, s a Juventus győzelmét, legrosszabb esetben döntetlent várok. A végén még az is elfordulhat, hogy hálásak leszünk Giuseppe Rossinak... Forza Juve!

4Evorg: A kezdeti optimizmusom - látva a csapat idei teljesítményét - alábbhagyott a Real Madrid elleni meccsek kapcsán. Még mindig bízom a fiúkban, főleg annak tudatában, hogy kivel kell megmérkőzniük szerda este, de kicsit tartok a meccstől, ugyanis véleményem szerint ebben akár egy demoralizáló, súlyos vereség is benne lehet. A Fiorentina elleni találkozó szerintem még a legoptimistábbakat is rádöbbentette arra, hogy valami nagyon nincs rendben a csapat háza táján, de talán egy Real elleni győzelem (még ha kilátástalannak is tűnik) lendíthetne valamit a gárda szekerén. Ellenben, ha kikapunk sincs baj, csak ne legyen megalázó a vereség. Nehéz szezon az idei és ha valamit nyerni akarunk, akkor be kell áldoznunk az egyik sorozatot (sanszos, hogy a BL-t), mivel nyilvánvaló, hogy a keret sem papíron, sem fejben nem elég erős a két (három) frontos küzdelemhez.

venember83: Nem számítok sima meccsre, közvetlenül a firenzei fiaskó után természetesen elkeseredetten sima vereséget vizionáltam szerdára a Real ellen, ám visszanézve az elmúlt Real - Juventus párharcot, szembetűnt, hogy 2008-ban is két fájó vereség után ütközött meg a spanyol és olasz csapat, a Juventus nyert otthon 2-1-re, majd onnan kezdve megindult a szekér a bajnokságban is, és Madridban már lemosták a pályáról a sztárgárdát. Ezt a reményt alátámasztja a tavalyi szereplés is, amikor ugyanígy kezdett a Juventus, de végül, ugyan komoly szerencsefaktor közbejátszásával, csoportelső lett. Szerintem ezúttal nem kell motiválni a csapatot, az egyetlen kérdés számomra, hogy míg 2008-ban Alex volt az egyértelmű vezéregyéniség, most képes lesz-e valaki ezt vállalni. Carlos Tévez a tízes mezben vajon képes erre, vagy netán Vidal vagy Pogba lesz az, aki példát mutat a csapattársaknak? A meccs rendkívül szoros lesz, tippem egy nagyon nehezen kibrusztolt vendéggyőzelem vagy döntetlen.

keshudioo: Legalább annyira kedvtelenül vágok neki a ma esti mérkőzésnek, mint a csapat az egész idénynek. Amit eddig a 2013/14-es szezonban láttam, egyáltalán nem győzött meg. Conte első Juventusa futott, küzdött, harapott, letámadt az ellenfél térfelén, ám a mostani játék inkább hasonlít Capello stílusára. A mai felgyorsult futballban nem engedheti meg magának a Juventus, hogy szinte minden meccset hátrányból kezdjen, és 60 perc után leálljon pihenni. Két hete még 1-2-es vendéggyőzelmet jósoltam, amiért most is szorítok természetesen, de a Fiorentina elleni rangadó nagyon elvette a kedvemet. Ettől még nem szeretem kevésbé a csapatot, de amennyire vártam tavaly a Chelsea elleni meccset, annyira nem várom most a Real Madrid ellenit, mert félek egy esetleges európai égéstől.

Type-R: Abszolút tanácstalanul bocsátkozom találgatásokba a mai meccs eredményét illetően. Az utóbbi hetek produkciója -beleértve a két BL-meccset is-, de főleg a Fiorentina elleni fiaskó kiverte a biztosítékot nálam. Különösképpen a meccsek utáni semmitmondó, NB1-es "szakértésre" hajazók. Ennek ellenére reménykedek is, hiszen Contéék nem tehetik meg, hogy még egy se íze se bűze mérkőzést játszanak, mert akkor biztos kikezdenék őket a szurkolók és a sajtó is. Ezért szerintem sokkal többet fogunk nyújtani, mint az elmúlt hetekben összesen, viszont a Real ellen lehet még ez is nagyon kevés lesz. Most hirtelen nem tudom, hogy Vidal és Lichtsteiner kihagyja-e a mérkőzést, de nélkülük sajnos el tudok képzelni egy sima, akár háromgólos hazai sikert is. Viszont ha Vidal pályára lép és mindenki maximálisan koncentrált, akkor egy nyögvenyelős Juve-siker sem lehetetlen. Mondjuk utóbbira sok pénzt nem tennék, mert én ma a Realt tartom a toronymagas esélyesnek -bár hozzáteszem nem is ma kell bebiztosítani a továbbjutást. A királyiak ellen sima dupla zakó is belefér(t volna), ha a dánokat és a törököket ütjük. Csak hát ugye, az sem biztos manapság.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr115592222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToTTy-Juve 2013.10.23. 12:32:13

Mindannyiótokkal egyetértek, hiszen lényegében ugyanazt írtátok le. A hétvégi produkció mindannyiunkban ott van még és ez elbizonytalanít, de ahogy Apuleius is írja talán pont ez fogja megpörgetni a csapatot. Döcög a csapat, de döcög a Madrid is. Mindkét gárda klasszis, nagy múltú, ami kötelezővé teszi a győzelmet, hogy megfeleljenek az elvárásoknak. Nagyon nehéz meccsre számítok és remélem szoros lesz. Bízom benne, hogy a rendkívül motiváltan játszunk majd és nem hagyjuk elúszni a reményt a továbbjutásra. A hazai környezetnek köszönhetően nállam is esélyesebb az ellen, de bízok és bízni akarok a csapatban. Most mindenki ki akarja kezdeni a csapategységet, ami gyengít. Támogatni kell őket nem ütni. Mindannyian tudjuk, hogy idén nagyobbak az elvárások... és talán ez a legnagyobb oka a csapat idei döcögésének. Forza Juve!!!

MDaniel98 2013.10.23. 18:01:12

@ToTTy-Juve: Mát,remélem,hogy igazatok lesz.

danimester1 2013.10.23. 19:28:10

Szerintem a legfontosabb dolog ami eldöntheti a meccset az,hogy ki szerzi meg a vezetést.Ha mi,akkor az nekünk jó,mert a madridiaknak menni kell és több lehetőség lesz számunkra.Ellenben ha nem mi szerezzük meg,akkor egy 2-3 gólos vereséget is el tudok képzelni,mert a kontráikkal a két szélen lefociz(hat)nak minket.Sajnos nagy motiváltságot nem véltem felfedezni sem a dán,sem a török csapat ellen,de bízom bennük,hogy a reál ellen azért nem így lesz.

babo0410 2013.10.23. 19:55:16

Nekünk a hétvcégi pofon nagyon kellett. Remélem felébredtek a fiú. A Reallal pont jókor találkozunk, hiszen a hétvégén El Classico lesz, és most talán ahogy tegnap a Barca, ma a Madrid is kicsit már ott fog járni fejben. Ott a Madridnak több lesz a vesztenivalója, mint ma. És ugye még a játékuk se tökéletes. Pont a kp-s védekezésük nem tökéletes, ez jó lehet nekünk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9924) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7448) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása