Buffon receptje a sikerre

A Juventus kapusa, Gigi Buffon szerint a pályán elért siker egyáltalán nem garantálható óriási összegek befektetésével.

Az AS munkatársainak nyilatkozva az e heti Real Madrid elleni BL mérkőzés apropóján, amely csapat ezen a nyáron egyetlen játékosra megközelítőleg száz millió eurót költött, azt mondta, hogy számos tényező együttállása szükséges a győzelemhez.

Buffon Gianluigi_Jeep.JPG„A költekezés és jelentős mennyiségű tőke rendelkezésre állása nem jelenti azt, hogy kötelező módon az illető csapat győzni fog” - fejtette ki gondolatait a harmincöt éves hálóőr.

„Következésképpen projektekre van szükség, türelemre, munkára és egyensúlyra. Természetesen nagy összegek rendelkezésre állása jó alap, azonban csupán ez elégtelen a sikerhez.”

„Az utóbbi hét vagy nyolc évben a Barcelona megelőzte az összes európai klubok népszerűség és presztízs tekintetében. Ez pedig azért történt, mert végül is a valós különbség egy klub esetében, illetve egy klub értéke a győzelmekben mutatkozik meg, a Barcelona pedig az utóbbi években számos trófeát gyűjtött be.”

„Ugyanez a helyzet az ötvenes évek legendás Madridjával, amely akkoriban számos európai kupagyőzelmet tudott megszerezni.”

Gianluigi Buffon válaszolt azokra a kérdésekre is, amelyek Iker Casillas madridi csapatban való rendkívül különös helyzetét firtatták, hiszen az utóbbi időben a spanyol válogatott kapus csupán második számú opció a klub trénere szemében.

„Annyit mondhatok, hogy nagyon szokatlan azt látni, hogy egy Iker Casillas klasszisú kapus a padon foglal helyet. Nem tudom, mi történt a tavaly, csupán láttam, hogy nem került kezdőcsapatba Iker Casillas.”

„Azonban úgy gondolom, hogy a tavalyi évben történteknek nem csupán szakmai okai voltak, inkább egyéb okokról beszélhetünk. Véleményem szerint a játékos és egyéb személyek közötti kapcsolatban kereshető a probléma gyökere.”

„Nagyra becsülöm Iker Casillast. Számomra abban a pillanatban, amikor erős kapusnak érzem magam, és azt érzem, hogy a legjobbak között vagyok, nehéz lenne elfogadni bizonyos helyzeteket. Azonban ő képes erre és ezért még inkább becsülöm.”

„Azonban ebben a beszélgetésben tiszteletünket kell kifejeznünk Diego Lopez iránt is, aki végül is, figyelmen kívül hagyva idei teljesítményét, mindig is kiváló hálóőr volt. Iker mindig is nagyszerű bajnoknak bizonyult, és úgy gondolom, hogy a nagyszerű bajnokok az ilyen negatív helyzetekből természetüknél fogva megtalálják a kiutat.” - zárta az interjút a Juventus legendás hálóőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr515590690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2013.10.22. 10:14:36

Nála látszódik a legjobban, hogy nem jó, ha valakinek megkérdőjelezhetetlen helye van a kezdőben. (legyen bármekkora ikon is) Lehet, hogy kéne mögé is egy Diego Lopez kaliberű ember...
(Storari nagyszerűen teljesített, amikor Buffon sérült volt, viszont mostanában (a tavalyi kupameccseken) ő sem győzött meg igazán.)

juve13 2013.10.22. 11:36:01

Az a baj h engem eddig idén senki sem győzött meg igazán :)))) sőt egyátalán :)

devil-z 2013.10.22. 12:25:51

Buffon mindig is a legnagyobbak között lesz de lassan ő is 36 éves és bár semmit sem akarok a nyakába varrni azért lettek volna gólok amit ő fiatalabban tudott volna hárítani.

Lassan az ő pótlásán, utódján is el kellene gondolkozni.. persze messze nem ez még a legnagyobb gondunk, ez a csapat ezer sebből vérzik, hála a kiváló átigazolás-politikánknak, miközben Padoinok szaladgálnak a kezdőben addig Ogbonnákat tudunk 15 milliókért a kispadra igazolni. Hát hol itt a baj?

MDaniel98 2013.10.22. 17:54:34

@devil-z: Akinfeew(CSZKA) télen INGYEN IGAZOLHATÓ lesz,ha nem hosszabbítanak vele sürgősen szerződést.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása