Marchisio: "A Juvenak van hite"

Claudio Marchisio_gól.jpgA Juventus középpályása, Claudio Marchisio meg van győződve arról, hogy csapata nem nyugszik, amíg meg nem szerzi sorozatban harmadik bajnoki elsőségét.

Tegnap este az Öreg Hölgy idei szokásához híven ismét fordítani tudott, miután az AC Milan már rögtön a 20. másodpercben vezetést szerzett a Juventus Arenaban, ám a Bianconerik végül 3-2 arányban győzedelmeskedtek.

Az olasz válogatott középpályás most néhány szót ejtett a torinóiak bajnoki esélyeiről, tette ezt annak ellenére, hogy a Juventus csak a harmadik helyen áll két ponttal lemaradva az első helyezett Roma mögött.

"Nem gondolom, hogy megérdemelnénk a kritikát." - fogalmazott a középpályás."Ez csak azért van, mert a média megszokta, hogy mindig a tabella tetején tanyázunk."

"Húsz másodperc elteltével magadra találni nem könnyű." - ismerte el Marchisio. "De ismét képesek voltunk arra, hogy gyorsan és megfelelően reagáljunk a helyzetre és ezzel megkaparintottunk három értékes pontot."

Marchisio ezután szót ejtett az igen meggyőző játékával jelenleg listavezető Romaról is, akiket - legalábbis Marchisio szerint - a kedvező sorsolás is segíti.

"Rómában jelenleg nagyszerű dolgok történnek, ám a csapatnak megvan az az előnye, hogy nem játszanak Európában. A Milan elleni győzelem azért is létfontosságú, hogy lőtávolban maradjunk."

A torinóiak edzője, Antonio Conte szintén reagált a kritikákra és csapata hosszú távú céljait hangsúlyozta.

"Nem lepnek meg a negatív hangok, ez természetes, hiszen az előző két bajnokságot mi nyertük meg, ez a szezon pedig rendkívül nehéz lesz." - fogalmazott a tréner.

"Nagyon egységesnek kell lennünk és jól kell kezelnünk a kritikákat, amelyek megpróbálnak kizökkenteni minket és problémákat okozni számunkra."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr855555651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.10.07. 20:09:42

Igaza van,hite van a csapatnak,a karakteres futball viszont hiányzik...nemtom én vagyok-e az egyedüli,aki így érez,de ez az esetleges,lényegében minden kreativitást és elképzelést nélkülöző játék,amit mostmár hetek óta látok engem nagyon elszomorít annak ellenére,hogy legalább a bajnokságban jönnek az eredmények...

sanyi10 2013.10.07. 20:47:49

@fire06: egyet ertek veled, meg azzal h minden egyes gol amit kapunk...potya, egyeni hiba, ha epp nem Gigi akkor Bonucci, ha nem akkor Pogba, hanem Pirlo vki mas.

Drughi Di Bianconeri 2013.10.07. 20:51:31

@fire06: +1
Sajnos én a hitet sem látom, hiszen azért az elmúlt 2 évben sem voltunk túlzottan sziporkázóak, technikásak (főleg tavaly nem), de erő, kitartás, akarat és küzdés volt.Ennek legfőbb "arca" Vidal -s őt még technikás is- volt
(akitől még az átlag alatti teljesítménye is a meccs min. 1ik legjobbjává teszik, lásd pl: a tegnapit).
Idén úgy játszunk,mint egy kis csapat.Hátrányban (!) is hátul - középen toszogatjuk a labdát, méghozzá NB1, vagy az alatti tempóban, mindenféle ötlet, fantázia, ritmus-, és tempóváltás nélkül.
Kivétel volt erre a Lazio elleni meccs(ek).Ott se végig voltunk lenyűgözőek, elég volt 15-25 perc foci,mégis milyen más az ember érzete utána !
Tegnap azért picit lenyugtattak a fiúk,főleg a bekapott gól utáni,tehát az 1. félidő 20.percéig, illetve a 2. félidő első 20-25 percében mindenképpen biztatóbb volt,mint a veronaiak, a dánok,vagy a Galata ellen.(igaz a Hellas ellen rengeteg helyzetünk volt,és a dánok ellen sem azzal volt probléma). Összességében tehát 1 fokkal, de tényleg csak annyival emészthetőbb futballt produkáltunk, főleg bizonyos szakaszokban, persze ez még messze nem nevezhető jó meccsnek, pláne nem jó játéknak.
Ez nekem nagyon Capello-s most, persze nincs olyan erős keretünk,de hogy szar és olykor nézhetetlen játékkal jönnek az eredmények, ez am. engem sem vigasztal önmagában.Pontosan azért nem,mert a Juventus az életem csapata, nem mondjuk az Újpest vagy az Everton...mások az elvárások, az éppen-hogy-csak eredmények engem sosem nyugtattak meg.Ez tipikusan a birka drukkerek (mint babo) mentsvára,hogy "há,de az eredmények jönnek..." ez abszolút elfogadhatatlan számomra,főleg,hogy eddig jó pár bajnoki meccsen a mi javunkra tévedtek nem keveset a játékvezetők,és ezt aligha nem fogjuk hallgatni,jó sokáig,főleg ha a végén behúzzuk a scudettot.
Jómagam elsősorban nem 4-5gólos győzelmeket várok (bár nem ártana kicsit belehúzni, mert a Roma fossa a gólokat, és csak 1et kapott),hanem magabiztos játékot,betonbiztos védekezést (7meccs 6 bekapott gól,ez számomra elkeserítő),és emellé igazságos, megkérdőjelezhetetlen eredményeket.Ha még ezzel együtt olykor el is kápráztatnak a fiúk,szép játékkal, akkor leszek teljességgel nyugodt és elégedett.

BigP86 2013.10.08. 09:25:20

@Drughi Di Bianconeri: +1000000000

Lényegében leírtad a gondolataimat. Sajnos nekem is keserű a szájízem a csapat teljesítménye után. Minden egyes meccs előtt félve ülök le, hogy mikor kapunk gólt, arról nem is beszélve, hogy általában 30 perc után felidegesítem magam az ötlettelen, sablonos játékot látva. Kicsit úgy érzem, most fogyott el Conte "varázsa". Tehát az a fanatikusság, ami még az első 2 évben megvolt. Ha ez így van, a idén ki fog jönni, valójában milyenek az edzői kvalitásai. Gondolok itt arra, hogy tud-e (és akar-e) formációt váltani, akár meccs közben, hogyan nyúl bele a meccsbe, megfelelően rotál-e, végre kinövi a csökönyösségeit (Padoin!!), valamint mennyire tud a klubvezetésre hatni a médián keresztüli fenyegetőzés nélkül (ami valljuk be, nem túl pozitív eszköz hosszú távon, lsd Mourinho). Nagyon remélem, hogy rám cáfol, de sajnos nem úgy látom, hogy sok sikeres év van még benne. Ettől függetlenül bujkál bennem egy pozitív megérzés is, hogy januártól formába lendülünk.. :) FORZA JUVE!

juve13 2013.10.08. 11:48:59

@Drughi Di Bianconeri: Egyetértek...Bár a csapat védelmében annyit h abból a szempóntból kicsit nehéz h ellenünk ténleg mindenki ezt a védekező szart jácca , ilyenkor kellene egy jó irányító de hát Pirlo személyében már nagyon megkopott...elgondolásom szerint nyáron nem veszünk 2 szélsőt meg egy irányítani tudó középályást akkor a bajnokság sztem bukta...+ még valami én azt neeem akarom elhinni , olyan nem létezik h egy Isla Padoin szintet ne üssön meg egy ifi játékos sem, ezt nem tudom elképzelni sem h az utánpótlásban nincs egy olyan ember sem aki ne ütné meg azt a szintet..... Forzaaa Juveee

MDaniel98 2013.10.08. 19:31:46

@fire06: Nem csak te látod így.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása