A hét kérdése

a_het_kerdese_uj_1.jpg

Az Antonio Conte által irányított Juventus tavaly, egy veretlenül elhódított bajnoki címet követően, tért vissza a Bajnokok Ligájába, majd egészen a kiírás negyeddöntőjéig menetelt, s csak a későbbi győztes Bayern München állította meg. Ugyan a határozott kijelentésektől tartózkodtak Torinóban, azonban a nyilatkozatok arról tanúskodtak az elmúlt időszakban, hogy a klub vezetői, a játékosok, valamint maga Conte is azt várja, hogy a csapat egy újabb lépést tesz előre, s legalább egy fordulóval közelebb kerül az áhított trófeához. A mester még azt is kihangsúlyozta, hogy míg tavaly a keret legtöbb tagja számára újdonságot jelentett a Bajnokok Ligájának légköre, addig most sokat jelenthet a plusz egy év tapasztalat. 

A sorsolás nyomán eldőlt, hogy a Juventus a Real Madrid, Galatasaray, FC København hármassal küzd majd meg a továbbjutást jelentő helyek egyikéért, s a feladat aligha tűnt kivitelezhetetlennek. A nagyra törő terveket dédelgető Zebrák a nyitónapon az egyik legkönnyebb mérkőzéssel hangolhattak, hiszen a dán pontvadászatban a túlélésért küzdő FC København csapatához látogattak. Egy esztendővel korábban az FC Nordsjælland ellen a Juve pontosan ugyanezen a pályán, nagy meglepetésre, csupán 1:1-es döntetlent játszott a vezetést a semmiből megszerző dán csapattal. A gondok tovább súlyosbodtak, amikor Vidaléktól csupán 1:1-es döntetlenre futotta Torinóban a remek formát mutató Saktar Donyeck ellenében, majd egy remek hajrá kellett ahhoz, hogy 2:2-re mentsék a mérkőzést Londonban a kétgólos előnyt szerző Chelsea-vel szemben. A Juventus saját maga számára tette nehézzé a továbbjutás ügyét, de szédületes lendülettel hozták a hátralevő három mérkőzést, hazai pályán 4:0-ra lemosva a dánokat, 3:0-ra verve a londoni kékeket, s idegenben megkaparintva mindhárom pontot Ukrajnában. Az egyenes kieséses szakaszban a korábban a Barcelonát is legyőző Celtic harcos, ám könnyű ellenfélnek bizonyult, azonban a következő körben a Bayern München egyértelművé tette, hogy még nem jött el a Juventus ideje. 

Torinóban mindenki biztos volt benne, hogy a történelem nem ismételheti meg önmagát, s aligha akadt olyan szurkoló, aki el tudta volna képzelni, hogy az új szezon Bajnokok Ligája rajtja kísértetiesen tükrözi a tavalyi produkciót, s a Juventus ismét értékes pontokat hagyhat Koppenhágában. Mint azt mindannyian tudjuk, a zebrák képesek voltak ismét beleesni ugyanabba a gödörbe, majd, hogy a párhuzamosság még szembetűnőbb legyen, hazai pályán, amatőr hibákat vétve, 2:2-es döntetlent játszottak a hazai bajnokságban vergődő, a Real Madrid által az előző fordulóban rongyossá vert, edzőváltáson átesett Galatasaray csapatával.

De vajon mi jöhet most? Mit vártok a Bajnokok Ligája folytatásától Ti, szurkolók? A Juventus képes lehet formába lendülni, s a további csoportmérkőzéseken a feladathoz felnőve kiharcolja-e a továbbjutást? Meddig juthat a Juventus a Bajnokok Ligája 2013/14-es szezonjában, képes lehet-e a csapat arra, hogy túlszárnyalja a tavalyi produkciót?

A Juventus tavaly már bebizonyította, hogy képes rácáfolni a kétkedőkre, s képes arra, hogy megszorongassa a versenysorozat esélyeseit is. Ismét jöhet egy káprázatos hajrá a csoportban? Vajon az Antonio Conte által olyan gyakran emlegetett Spirito Juve ismét győzelemre és továbbjutásra vezetheti az Öreg Hölgyet? Erre a kérdésre várjuk válaszaitokat, véleményeiteket komment formájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr195551018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

omlossuti 2013.10.04. 16:11:40

Szerintem, ha tovább is jutunk a csoportból a következő körben mehetünk haza, mivel a csoportelsők nem kispályások, de ne legyen igazam!

venember83 2013.10.04. 16:24:17

Kis szerencsével akár az EL döntőjéig is akár!

juve28adam 2013.10.04. 16:25:51

Nem látok rá(egyelőre) reális esélyt arra ,hogy megváltozzon ez a (majdnem) semmitmondó játék amit mutatunk. A BL részéről meg azon a véleményen vagyok, mint @omlossuti:

4Evorg 2013.10.04. 16:34:42

Csak a pénz miatt érné meg továbbjutni a csoportból, azért nem, hogy a következő körben valamelyik nagyágyú kitömjön minket. Ilyen játékkal és szemléletmóddal én nem nagyon erőltetném most a BL-t.

The king of alibis 2013.10.04. 16:38:11

Szerintem kizúgunk az EL-be. A Real oda-vissza elpicsáz minket, Törökországban meg nem fogunk nyerni.

Györijuventino 2013.10.04. 17:23:00

Nem értem a drámai hangulatott bajnokságban 5 győzelem 1 döntetlen és tavaly is igy kezdtünk Bl-ben , tovább megyünk ez nem vitás számomra.

deluxe93 2013.10.04. 17:27:39

Az ész nem azt diktálja h Juve kiesik a csoportkörbe,a szív szintén nem,mivel állítólag Juve drukkerek vagytok.Ezek után kérdem én mi ez a hülyeség amit itt az előttem szólók itt firkálnak?Komolyan mondom én szégyenlem magam helyettetek.

csakajuve111 2013.10.04. 17:28:23

Szerintem meg lesz a továbbjutás a csoportból. Én azon sem csodálkoznék, ha hoznánk 4 pontot a Reálon. Nyilván nem ez a realitás a jelenlegi helyzetet nézve, de ha azt vesszük, hogy a Reál ellen mindig jók vagyunk plusz úgy általában a nagy-csapatok ellen fel tudjuk szívni magunkat, akkor akár meg is lehet az a 4 pont. A dánokat Torinóban egyértelműen verni kell, és egyáltalán nem lehetetlen ezt a híg fos török csapatot az otthonukban megverni. Tehát akár ismételhetjük a tavalyi forgatókönyvet is.
Jó-jó tudom ez a Reál nem az a Chelsea, de én egyáltalán nem vagyok hasra esve ettől a Reáltól...

csakajuve111 2013.10.04. 17:30:27

Az meg már milyen, hogy ne jussunk túl a csoportból, meg ne vegyük komolyan a bl-t mert az első egyenes kieséses körben szétvernek minket??? Ezt nem is értem...

Goku06 2013.10.04. 17:35:37

A továbbjutásra szerintem is van esély.. leginkább a real miatt.. a törököket oda-vissza veri a real, és szerintem mi leszünk az egyetlen csapat aki ellen botlanak a madridiak. (benn van a zakó lehetősége is, de szerintem oda-vissza nem fognak minket megverni, 2 vagy 3 real elleni pont szerintem reális lehet)
Így az utolsó fordulóban törökországban kell nyernünk és megvan a továbbjutás.. És ez a meccs már december környékén lesz. Addig sok minden változik.

Viszont azt, hogy nagyon nincs rendben a csapat, nem szabad elsumákolni (babo!!!), el kell ismerni, hogy valami most kurvára nincsen rendben, és ha januárban nem érkezik komoly erősítés, akkor az egyenes kieséses szakaszban zakóval esünk ki..

MdewC 2013.10.04. 17:39:59

Az előző idénybeli továbbjutást hasonlóan megismételni szvsz bravúr lenne, viszont ha sikerülne, akkor sztem egy elődöntő simán cél lehet. Ha pedig már ott vagyunk...
Ellenben EL: Ha megnyernénk sem lennék csalódott. :)

MarekCsont 2013.10.04. 18:03:32

@MdewC: Biztos hogy nem vennénk komolyan az EL-t, onnantól kezdve ha esetleg kiesünk a BL-ből, de NEM FOGUNK! Inkább a bajnokságra koncentrálna Conte.

nygá 2013.10.04. 18:13:52

Csoportnegyedik hely. Már télen inogni fog Conte alatt a kispad, de kenyértöréshez a szezon végéig nem eléggé. Tavasz végére/nyárra majd az döntheti el a dolgot, hogy hogy állunk a bajnokságban. Azzal kapcsolatban sincsenek feltétlenül hurráoptimista reményeim, de a bl-kiesés majd valamivel koncentráltabbá teszi a csapatot (mekkora öröm -.-).

De persze ne legyen igazam.

Lord Viktor 2013.10.04. 18:13:53

Conte mester seggberúgja őket, és szerintem formációváltás is lesz, és nem lesz gond. Én így gondolom, sokkal több van ebben a csapatban/keretben.

juve13 2013.10.04. 18:17:40

Hát mit mondjak...annyit a játékról h nem játszottunk rosszul egyik meccsen sem egyszerűen nincs szerencsénk , legnagyobb bajunk a szélen van mint tudja ezt mindenki ez a legfőbb bajunk , Conte sztem a maximumot hozza ki ebből a keretből! Real meccsről annyit ha ezt a taktikát játszuk a real szétkontráz minket , 3 lassú védőnk van háttul ezt lássuk be , tavaly is igy keztük el voltunk kenődve aztán meglepődtünk a végén...bár abban egyetértek h ha tovább is megyünk a csoportból a kispad rövidsége és a két szélsőnk gyengesége miatt bárkit kapunk a csoportelsők közül bukó...
...........Forza Juveeeeeeee

nygá 2013.10.04. 18:18:11

@nygá: Még annyit a bajnoksággal kapcsolatban, hogy a jövő évi bl-helyünk még a legrosszabb esetben sem foroghat kockán (remélem, nem vagyok túl naiv), de a scudetto már szerintem nagyon is. A Milan már úgy is jó, hogy még nem is az igazán, még csak a későbbiekben fognak csak úgy istenigazából belejönni, a Napoli is nagyon erős (sztem ők lehetnek a két legkomolyabb bajnoki kihívó hosszútávon). Az Inter, a Roma, a Lazio és a Fior nagy csatában lesznek akár a dobogóért, akár a 4-7. helyekért, és akkor meglepetéscsapattal még nem is számoltunk. A Roma most hiába tűnik nagyon jónak, nem hiszem, hogy ez az egész szezonra kitartana náluk, de ahhoz mind a négy korábban említett csapat elég erős, hogy egy-egy rangadóra fölszívja magát és megszívassa a Juvét. Hogy mennyire, az persze rajtunk (meg egy csomó előre nem látható változón is) múlik.

nygá 2013.10.04. 18:20:56

@Lord Viktor: A második mondattal egyetértek és tartalmilag az elsővel is, csak attól félek (megint csak: ne legyen igazam), hogy Conte nem feltétlenül fogja észrevenni, hogy hol/hogyan/milyen potenciál van a csapatban. Én a szezon első meccsei előtt abban reménykedtem (egyre inkább úgy tűnik, hogy hiába), hogy már a nyáron készült a csapat több potenciális taktikával is, de a Galata elleni rögtönzés (Bonucci helyére Llorente, senki nem húzódik be igazán középre?!) ilyen szempontból is nagyon aggasztó volt. :S

Sárossy András 2013.10.04. 18:22:48

Conte szerintem hamarosan a United trénere lesz,mert Ő is monta szívesen menne Angliába és Marotta sem akar sok pénzt költeni,emiatt haragos kapcsolatuk . Ezekkek a játékosokkal Bl nem jön össze soha.
De remélem most tovább megyünk!!

Juventus 2013.10.04. 18:54:49

Nem értem a sok károgót,sosem fogom :-).
Szerintem csoportelsők leszünk,3 győzelemmel és 3 döntetlennel.
Nem volt szerencsénk ezen a két meccsen,de a margit ellen minden megfordul és könyörtelenek leszünk.

The king of alibis 2013.10.04. 18:57:56

@Sárossy András: Marrottát picsán kell rúgni. Szerintem hiába lenne pénzünk igazolni, ő kevés lenne hozzá, hogy jó játékosokat ide tudjon csábítani.

The king of alibis 2013.10.04. 18:58:26

@Juventus: Legyen igazad, de sajnos nem ez a realitás.

babo0410 2013.10.04. 19:10:50

Nem tom ti ennek a csapatnak szurkoltok? Kiesünk, Conte-t kirúgják, stb. Egyre jobb. Mi jön még? Én hiszek abban, hogy legalább a tavalyi eredményt megismételjük. Conte változtatni fog, és jók leszünk. Higgyünk a csapatban. Most nem Del Neri ül a kispadon! Egyébként az olasz lapok már boncolgatják a 4-3-3-at. Szerintem Conte is próbál kitalálni valamit. Meg fogja oldani. Nem féltem.

Juvegaspy 2013.10.04. 20:29:29

nem értem mi a bajotok döntetlenek győzelmek szar játékkal is + hamarosan formába lendül a csapat...sztem bajnokság + a tavalyi bl-t megismételjuk sőt kis szerencsével meg Contéval mégjobb eredmény is várható

Tony. 2013.10.04. 20:33:46

Az a nagy különbség a tavalyi és az idei BL ellenfelek között, hogy az aktuális "nagy" nem egy szétesett Chelsea, hanem a Real Madrid, amely egyfelől nem fog pontokat veszíteni a másik két csapattal szemben, másrészt nem lesz olyan könnyű őket megverni, mint az angolokat.

Abban bízom, hogy a nagy meccsekre felszívják magukat a srácok és nem kapunk ki oda-vissza a Realtól és verjük a maradék 2 meccsen a dánokat és egy valószínű ki-ki meccsen a törököket.

Továbbiakban természetesen ugyanolyan esélytelen a csapat, mint tavaly, hiszen egy Tévez nem csinál nyarat, ugyh vmeik komoly csoportelső búcsúztatja a csapatot.

Juvegaspy 2013.10.04. 20:34:27

Ja még valami
Napi szinten követem a honlapot ill a kommenteket és sajnos elég sokan vagytok akik csak a Juve szidásával foglalkoznak élőben is ismerek ilyen szurkolókat...baromira nem értelek titeket ha csak szidni akarsz valamit nézd az ujpestet v fszom tudja litván focit a lényeg hogy ha szeretsz valamit akkor némi tiszteletet..ha csajod beteg megrugdosod mert nem minden olyan mint általában???
na mind1
FORZA JUVE PER SEMPRE

Tony. 2013.10.04. 20:40:42

@Juvegaspy: Nem kell érzékenynek lenni. Talán ez a legkritikusabb Juve szurkolói oldal.
Majd, ha régebb óta látogatod megszokod.

Ellenben a legtöbbször csak reális kritika, esetleg negatív megjegyzések hangzanak el,de nem szidás. Azért az olyan kommentelőből nincs sok, aki szó szerint csak szidja a csapatot.

Remélem érted a különbséget.

fmsteve 2013.10.04. 20:47:10

NEm értem miért van itt kiakadva egy két ember, hogy nem rózsaszínben látja mindenki a világot. A kérdés nem az volt h ki mit szeretne (nyilván mindenki triplázást) hanem az, hogy az eddigiek alapján ki mire számít.
A jelenlegi formánk és a mutatott játékunk egy kétszeres bajnok csapathoz, élcsapathoz képest szar, ezen nincs mit szépíteni.
Attól még hogy valaki optimista a tények tények maradnak.
Aki ezt mondja az ettől még kevésbé lesz Juve szurkoló.
FJ!

Juvegaspy 2013.10.04. 20:51:49

Tony!
Megtisztelsz a reakcioval elég régen követem az oldalt csak ritkán kommentelek
de megértettem a különbséget
fel fogom hivni a figyelmedet majd a milan meccs után hogy mire gondoltam...eredménytöl függetlenül (persze 3-0 ra behuzzuk de akkor is lesz olyan aki tulzásba viszi a "reális kritika" fogalmát

hellan (törölt) 2013.10.04. 21:06:48

Mint Juventus szurkoló a szívem azt diktálja, hogy szépen továbbjutunk, de szerdán is úgy éreztem h meglesz a meccs a fordítás után...szóval maradva a realitás talaján és épp ésszel végiggondolva, a jelenlegi viszonyokat figyelembe véve a következőt várom:

A Real ellen egyedül Torinóban van esélyünk jó eséllyel egy döntetlenre. Nincs igazi szélső a keretben és Asamoah+Lichti egész meccsen CR és Bale levédekezésével lesznek elfoglalva, jobb nem boncolgatni, ha lendületből hozzák majd a védelemre. 4231-et alkalmaz a Madrid, középen a fiatal és lendületes Isco néz majd farkasszemet Pirloval, itt is sok minden múlhat. Ami mellettünk szól az a Real néha megingó védelme, persze ehhez a kiszolgáló egységünknek is javulnia kellene. Nem vitás, hogy Tévez, Q és Llorente a 3 legjobb formában levő játékosunk jelenleg (giovinco végre megérdemelt helyén a rangsorban uccsóként), így csak bennünk bízhatunk Mirko kiesése után.
Részletesebben nem mennék bele, de ami még halálos lehet számunkra, hogy a Real szélső védői is feljönnek támadásokhoz.

Összegezve: ha a Koppenhágát nem verjük Dániában felesleges is reménykedni; Real ellen pontokat kell szerezni vagy bízni benne h a Galata sem fog; Törökországban nyerni.

Összehasonlítva a tavalyi helyzettel, amennyiben Madridban kikapunk sem lesz vészes a helyzet, hiszen a Galata csak egy ponttal lesz előttünk (persze ha megverik a dánokat).

A helyzet nem annyira rossz, mint sokan gondolhatjuk, de magunkat szívatjuk és a jelenlegi Real és Juventus játéka között bizony nagy különbség van.

hellan (törölt) 2013.10.04. 21:07:57

@hellan: Természetesen Tevez, Q és Llorente a 3 legjobb formában levő támadónk. :D

MarekCsont 2013.10.04. 21:31:57

@Sárossy András: Reálisabb, hogy Marotta távozik mint Conte! Nedved nem hiába liheg folyamatosan Marotta nyomában, próbál tőle "tanulni" mondjuk remélem sokat nem tanul tőle... De reményeim szerint nyáron átveszi Nedved Marotta szerepét.

Goku06 2013.10.04. 21:34:19

@Juvegaspy: a probléma az, hogy a milan legyőzése után (ami egy papírforma eredmény a jelenlegi milan ereje miatt) jönnek a kommentek, hogy "na látjátok, méghogy szar a csapat, megvertük a milant, a realt is simán ütjük, valamint a mercato is tökéletes volt"...

A fórum többsége viszont többet szeretne, azt hogy a csapat mihamarabb visszakerüljön a régi helyére európában. És erre az idei mercato lett volna a lehetőség, de a csapat vezetősége minket szurkolókat, és magát Contét is szarba hozta. (és afelől se legyen kétség, hogy az esetleges szar eredmény miatt a bűnbak Conte lenne)

Januárig kihúzzuk, majd utána végre pénzt kell áldozni a csapatra, és még megmenthető az idei szezon.

MarekCsont 2013.10.04. 21:44:31

Egyébként leszopom magam a sok károgótól, hogy "ha esetleg tovább jutunk a csoportból, akkor bukunk a csoportelsőktől". Én nem érzem a Bayernen kívül jelenleg egyik európai klubcsapatot sem erősebbnek a mienknél... A realnak vannak szar és jó napjai, nekünk mostanában szarból jut ki, viszont szerencsétlenkedünk de jók vagyunk annak ellenére, a védelmet tökönrúgják és összeszedik magukat.. Formáció váltás lesz, ez nem kétség Conte is látja hogy gecikevesek vagyunk európába ezzel...

Valahol olvastam is hogy a következő meccsen már az új formációt fogja kipróbálni Conte. 4-3-1-2 t elvileg.

Nem tudom hogy képzeli el, de gondolom ez a legjobb a lehetőséges közül jelenleg:

Buffon- Lichti,Bonu,Chiello,Ogbonna- Vidal, Pirlo/Asa, Pogba - Marci/Asa - Tevez és Q/Llorente

Aki erre a keretre azt mondja hogy nem Európa szint, vagy hogy nem lát benne esélyt akár az elődöntőre, az nem néz Juventus meccsekeket... pusssz károgók aztán majd gondoljatok rá vissza ha megint "meglepnek" titeket.

szikixxa 2013.10.04. 21:45:52

Azert milyen furca hogy tavaly szinte semmi tamado szekcioval( inkabb ugy fogalmaznek nagy nev/ nevek nelkul)siman meglett a scudetto a Cavanis Napoli Meg a Jovetices Fio elott most meg 2 minosegi tamadoval is neha csak szerencsevel vagy kis egi inkabb biroi segitseggel vannak meg a meccsek .
Nos szerintem sincs meg gond cask az igazlolasok miatt sokkal tobbet vartunk a csapattol ,amit egyenlore nem hoz.

ja azt is latjatok hogy a Juve minden ellenfel kapusbol mecshoset csinal.

Meg valami az elmult evekben mivel nem volt sztarcsatar mindenki kivette reszet a gollovesbol most mintha minden jatekos a 2 tamadotol varna a golokat

4Evorg 2013.10.04. 22:16:18

@MarekCsont: Ilyen alapon a meccseket se játsszuk le, hanem papíron hasonlítsuk össze a kereteket azt csókolom, a (papíron) legerősebb nyer (ja mégsem, lásd ManCity).

Könnyű leírni azt, hogy aki kicsit árnyaltabban látja a képet, az nem Juve drukker, csak nem így van. Azt kellene megérteni, hogy a többség még a "károgók" többsége is azt akarja, hogy jobb legyen a csapat. De most szar és ez a TÉNY.

Ha dicsérni kell a csapatot, dicsérjük, ha szidni kell szidjuk, legalábbis én és szerintem sokan így vannak ezzel.

Feltenném viszont a kérdést, hogy hány szar meccs és kínos eredmény kell ahhoz, hogy a hurráoptimisták is egy kicsit önkritikát gyakoroljanak és azt mondják, hogy hát igen, lehet hogy tévedtünk? A mercato is olyan kurva jó volt, hogy úgy várjuk a januárt, mint a kisgyerek a karácsonyt. Ha olyan nagyon jól végzi Marotta a munkáját, akkor miért panaszkodik Conte, hogy nem tud mást játszani a 3-5-2 kívül? Hol van a nagyonhiperszuper mercatotól elvárható szép játék, tehetséges új játékosok? Hol? Erre adjon már nekem valaki olyan választ, aki egekig szopkodta Marottát.

Kedvencem meg az, hogy van egy meccs, melynek a 90%-án bűnszarul játszunk, vezet is az ellenfél, a többség ezt nem nézi jó szemmel, urambocsá hangot is ad ennek, aztán valahogy begyötrünk két mákos gólt és akkor jönnek a megmondók, hogy ennek sem tudtok örülni, meg a lényeg az, hogy nyertünk.

Száz szónak is egy a vége, sajnos a csapat jelenlegi teljesítménye elég silány és a mercatorol is lehullott a lepel olyan értelemben, hogy kiderült, hogy kb Tévezen kívül nem jött érdemi erősítés, sőt...

Egy kis következetesség és logika nem ártana néhány embertől.

MdewC 2013.10.04. 22:20:15

Sztem mindenki szívből szereti a csapatot, a legjobbat szeretnénk a legjobbnak! Már írtam egyszer kétszer, hogy a Juventus filozófiája sokkal többről szól, nemcsak a szupersztárokról. Itt komoly hagyományok vannak, ami az Olasz foci hagyományaira is épül. Ez az 1ik fő merítés is, ez se könnyíti meg a jelenlegi helyzetet, de hosszútávon ez különböztet meg minket, ezért vagyunk többek. A csapatba nem kerülhet be akárki. Viszont pont ezért nehéz elviselni egy karcsúbb mercatot, egy gyengébb játékost vagy teljesítményt. Részemről sokkal idegesebb leszek, ha nem lövünk be egy ziccert, mint gólt kapunk egy kijátszott szituból, ellenfelet nagyon ritkán szidok. De pont ezért tudok sokkal jobban örülni a Csapat sikereinek, elképzelhetetlen, h bárki más szóba jöjjön. Jók leszünk, kitartunk!
Forza!

csakajuve111 2013.10.04. 22:50:10

Szerintem egyáltalán nem szar a csapat, nyögve-nyelősek a meccseink de, nem nagyon tudok olyan Juventusra most visszaemlékezni aki állandóan Barca, Reál vagy Bayern módra szétkapta volna az ellenfeleit. Tipikus olasz élcsapat vagyunk, akik "kis" csapatok ellen nagyon nehezen találják a motivációt.
Minőségben is gyengébbek vagyunk a fent említett csapatoknál, főleg a cserepadunk.
A mercato-ról meg annyit, hogy megmondták idén csak annyi pénzt költünk amennyi befolyik. Tehát mi itt sokat álmodoztunk esetleges sztár érkezőkről, de Elkan megjegyzésén kivűl, hogy Joveticet meg kell venni, mindenki azt hangoztatta, hogy az olasz klubbok nincsenek olyan helyzetben, hogy irreális összegeket kifizessenek egyes játékosokra.

4Evorg 2013.10.04. 22:54:23

@csakajuve111:

"nem nagyon tudok olyan Juventusra most visszaemlékezni aki állandóan Barca, Reál vagy Bayern módra szétkapta volna az ellenfeleit."

A 2003-as Juve (csak hogy ne menjek olyan messzire) nekem bőven elég volna, sőt akár a tavalyi is.

A mercatorol meg annyit, hogy senki nem várta Joveticet ide harminciksz millióért (babot kivéve), de kevésből is lehet jól igazolni, hoztunk is nem egy példát erről korábban.

Apuleius 2013.10.04. 23:00:08

@csakajuve111: A 1995/96-os Juve ugrik be, s a legfeledhetetlenebb emlék a PSG elleni Európai Szuperkupa döntő, amikor felmostuk a pályát a franciákkal.

www.youtube.com/watch?v=PP1MUW4NDwo

Félreértés ne essék, értem amit írsz, az olasz bajnokságban alapvetőn tényleg nem jellemző a kisebb csapatok nagy gólkülönbségű legyőzése.

MdewC 2013.10.04. 23:08:52

@Apuleius: itt aztán voltak veszélyes beadások. ;)

Apuleius 2013.10.04. 23:12:28

@MdewC: Életem egyik legnagyobb Juve emléke. Ha csak eszembe jut ez a (két) meccs, a hideg futkorászik a hátamon.

Type-R 2013.10.04. 23:31:49

@Apuleius: great memories. emlékeztek még Lombardora? :)

MdewC 2013.10.04. 23:39:16

@Apuleius: :)
Megértem. Alex, a jó öreg fiatal Lippi... Bármelyik eredmény ajándék lenne idén a PSG ellen! :D
Mondjuk ha Conte fejlődik, számomra elég karzmatikus karakter, nagyon nagyot lépne előre, ha ki tudná vezetni a csapatot a csoportkörből és a bajnoki címet nem is említem. Akár a formációval vagy spiritoval. (v mind2) Plusz keretjavítás.

Apuleius 2013.10.04. 23:40:36

@Type-R: Természetesen. Lombardo kiváló játékos volt, aki viszonylag későn került a Juventushoz. Már sokkal korábban le kellett volna igazolni.

Apuleius 2013.10.04. 23:43:50

@MdewC: Conte nagyon szimpatikus figura, s hát játékosként a nagy Juve játékosa volt, így elfogult vele az ember, de félek, hogy soha sem éri el Lippi szintjét. Hatalmas a motiváció területén, csak az a taktika... Remélem még nem érte el a határait.

danimester1 2013.10.05. 07:34:52

Szerintem a mercaton mutatott gyenge teljesítményünkben kell(ene) először a hibát keresnünk.Egyrészt azért,mert a keretünk gyakorlatilag már a 3. szezon óta ugyanaz(plusz nyáron válogatott meccsek,idény közben szintén) a csatárok lecserélésén kívül nem történt semmi.Ezek a srácok elfáradtak fizikailag és szellemileg egyaránt.Egy harmincas Tevez és Llorente nem fog tudni annyi pluszt hozzátenni egyedül,hogy látványos szép focit játszunk.Miért?Itt megint a mercatot tudom okolni,mert nem érkezett a szélekre erősítés,ez pedig a csapat gyenge pontja.A csapat mozgatórugója Pirlo már benne van a korban és még mindig ráépül a csapat.Ugye mellette a kora míg a cseréje Pogba szintén a kora és tapasztalat hiánya miatt "necces",Marci meg nem ez a kategória.Conte!? Szerintem a mester nem hibáztatható,mert ez a taktika amit alkalmaz kétség kívül a legjobb a kerethez.Igaz itt megkérdezném ha nem érkezett erősítés a szélekre miért nem dolgozott ki egy másik taktikát?A cseréi pedig sokszor érthetetlenek, értem sovány a pad.A távoli lövések?!Igaz jöttek a törökök ellen,de egy-két játékos aki tud is lőni ennyi.Miért nincs egyetlen begyakorolt figura sem pl. szögletek,megy a tili-toli gyakorlatilag mindig csak középen és onnantól meg áll a tudomány vagy kitolják Lichtinek ill. Asának akik nem tudnak beadni és megint megérkeztünk a szélső problémához...Kapus poszton miért nem rotál?!Storari kaphatna lehetőséget,mert Gigi az utóbbi időben rengeteget bakizik.Értem és látom is,hogy a Vuci-Tevez duó jól megértik egymást,de ott van Q és Llorente is... Szeretem és tisztelem a csapatot(immár 18.-ik éve) és reménykedem,hogy ez a jelenlegi forma a kemény alapozásnak a kevés pihenésnek "köszönhető" (nem felejtem el a nyári tornát sem) valamint ez csak egy előre hozott december-januári szokásos formánk.Teljesen egyetértek azzal,hogy ezt a keretet januárban feltétlenül meg kell erősíteni a széleken.(a nyár nem volt elég!??!?)
Nem vitás a srácok az elmúlt két szezonban nagyon magasra tették azt a bizonyos lécet és igen magas az elvárás velük szemben,persze ez nem lehet indok a sz@r játékra.Az elmúlt pár fordulón mutatott játék alapján mindenki számára az jön le,hogy idén nem számíthatunk semmi jóra.Egyelőre még nem írnám le őket,de ha kitolódik ez a semmit mondó teljesítményünk,akkor valóban nehéz,sőt kivitelezhetetlen lesz a címvédés és a továbbjutás is.Pár forduló alatt jelentős hátrányt szedhetünk össze.A Bl-ben nehéz javítás,de több példa is bizonyítja nem lehetetlen.Bízzunk egy szebb és eredményesebb folytatásban Forza!!

csakajuve111 2013.10.05. 09:19:53

@4Evorg: arra a 2003/04-es szezonra gondolsz amikor szinte az összes nagy csapat megverte a Juvét, kezdve a római 4-0-al? Vagy arra a tavalyi szezonra amikor szinte pontosan ugyanígy álltunk mostanra a Bl-ben és a bajnokságban is?
Félreértés ne essék, valóban erősebb? kerete volt akkor a Juventusnak, de a nyögvenyelős szar meccsek, akár a nagy ruhák is bőven jellemezőek voltak. És én egyenlőre még várnék azzal, hogy kilátástalan a szezonunk. Nincs kizárva, hogy az lesz, de még korai ezt kijelenteni.

A mercato-val kapcsolatban pedig, biztos lehet kevés pénzből jó igazolást csinálni, de sajnos a mai arab-orosz tulajdonosi rendszerben ez egyre kevésbé kivitelezhető, valamint nem elég valakit olcsón megvenni, annak a fizetésével is számolni kell.

csakajuve111 2013.10.05. 09:22:55

@Apuleius: ha érted akkor miért kötsz bele?? :-)

Persze mindannyian tudunk nagy meccseket mondani, de hogy nem ez jelenleg és a múltban sem a jellemző a Juvéra abban szerintem egyetértünk.
Egyébként titkon az volt a célom, hogy szép emlékeket idézz fel, ezzel is elősegítve a pozitív gondolatokat a jövőre nézve :P

FinoallaFine 2013.10.05. 09:52:04

Tavaly is igy indultunk úgyhogy BL elődöntő, Scudetto és egy Olaszkupa negyeddöntő lesz idén.

MDaniel98 2013.10.05. 12:09:29

Nem tudom,de amíg Motta,Padoin,Peluso,Gio,DC magára öltheti a Juventus szerelését,és még néha a kezdőben is helyet kaphatnak,addig ne nagyon reménykedjünk BL elődöntőben.

Alapvetően a kezdővel nincs baj,ha úgy kb. Normális formában vannak(bár a balszélső(védő) poszt jelentős erősítésekre szorulna,de ezt majd csak sikerül megoldanunk valahogy.Viszont amíg olyan padunk van,hogy a legkomolyabb ellenfeleink körberöhögnek minket nem hinném,hogy komolyabbat tudnánk dobni a BL-ben.

Apuleius 2013.10.05. 12:19:51

@csakajuve111: Megszokásból :-) Jogos a kérdés :-)))))) A módszered maximálisan bevált, előjöttek a szép emlékek, köszönet érte! :-DDD

Type-R 2013.10.05. 13:17:00

@Apuleius: Egyszerű a képlet, ha Conte képes tanulni, fejlődni, elemezni a hibáit, akkor nagy taktikus lehet. Ha erre nem képes, vagy azt gondolja, hogy minden rendben van, akkor nem a taktikai érzéke, hanem az elszántsága lesz a fő erőssége, ami pedig kevés a BL-ben. Egyelőre az utóbbi áll fenn, reméljük fejlődni fog még! Bár egyelőre nem ezt a trendet érzékelem, de én lennék a legboldogabb, ha rám cáfolna.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása