Conte: "Mancini kinevezése megnehezíti a dolgunkat"

A Juventus mestere, Antonio Conte jobban örült volna, ha a holnap esedékes Bajnokok Ligája csoportmeccsen nem az olasz szakember, Roberto Mancini ülne a Galatasaray kispadján.

Conte Antonio_sajtótájékoztató 02.jpg"Örülök Mancini kinevezésének, de jobban örültem volna, ha holnap nem vele kellene szembenéznünk, hiszen gondot okozhat számunkra." - nyilatkozta Conte a Galatasaray elleni mérkőzés előtt. "Az ő érkeztével nem lesz taktikai támpontunk azzal kapcsolatosan, hogy milyen játékot játszanak, s ez megnehezíti a dolgunkat."

A szerdai találkozó mindkét csapat számára nagy jelentőséggel bír, hiszen az első csoportmeccsen mindkét csapat pontokat veszített. A Juventus Koppenhágában játszott döntetlent, míg a Galatasaray hazai pályán szenvedett súlyos, 6:1-es vereséget a Real Madridtól.

"A Galatasaray Real Madrid elleni mérkőzése nem szabad, hogy megtévesszen bennünket. A végeredmény túlzó volt. Nem használtuk ki a helyzeteinket a dánok ellen. Az egy ilyen nap volt. Jól kell játszanunk a Galatasaray ellen."

"Minden tőlünk telhető módon megpróbálkozunk majd a gólszerzéssel, még távoli lövésekkel is. A legfontosabb dolog, hogy megteremtsük a lehetőségeket."

"Intenzív ritmust kell diktálnunk, s mindent megteszünk majd a győzelemért, még akkor is, ha tudjuk, hogy nehéz lesz. Ezért szeretném, ha a szurkolók a tizenkettedik emberünkké válnának. Azt szeretném, ha a szurkolóink hallatnák a hangjukat."

A csapat összeállításakor komoly dilemmák merülhetnek fel, hiszen az Immobile belépője nyomán lesérült Carlos Tévez játéka kérdéses, s a mesternek döntenie kell, hogy Paul Pogba vagy Claudio Marchisio kapjon-e lehetőséget a középpályán Arturo Vidal és Andrea Pirlo mellett.

"Rá fogok nézni Tévezre az elkövetkező órákban. Nem végzett edzésmunkát tegnap, így pontos garanciákra lesz szükségem. Meglátjuk, hogy hogyan lesz majd holnapra. Mirko Vučinić? Gondjai voltak a sarkával, de felépült, és jó teljesítményt nyújt. Majd meglátom, hogy holnap kezdeni fog-e. Pogba vagy Marchisio? Ez kérdéses, de megpróbálok jól átgondolt döntést hozni. A végeredmény majd választ ad arra vonatkozóan, hogy jól döntöttem-e."

Contét ismét megkérdezték a Torino elleni rangadó után tett nyilatkozatával kapcsolatosan, amely a két klub között kirobbant parázs nyilatkozatháború egyik fontos eseménye volt.

"Nem hiszem, hogy bármit hozzá kellene még tenni. A Juve két Scudettót és két Szuperkupát nyert az elmúlt két év során, így normális dolog, hogy indulatokat váltok ki, amikor egyértelmű dolgokat mondok. Közönséges dolgokat, amelyek tényeken alapulnak."

"Ez nem probléma, már volt rá példa a múltban, s így lesz a jövőben is. Követni fogom a saját utamat, s azt fogom mondani, amit gondolok."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr25545195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Ocean 2013.10.01. 20:18:14

"Minden tőlünk telhető módon megpróbálkozunk majd a gólszerzéssel, még távoli lövésekkel is. A legfontosabb dolog, hogy megteremtsük a lehetőségeket."

még távoli lövésekkel is.

Erre kíváncsi leszek mester, mire vártunk eddig ezzel?
Szoros meccsre számítok, nincsenek jó előérzeteim, látva a mostani meccsek játékképét tekintve. Remélem nyerünk, Tevez játéka kulcsfontosságú lesz. Ha nem játszhat felköthetjük a gatyát! Fino alla fine!

danimester1 2013.10.01. 20:30:28

Tisztelem Contét és a csapatot,DE ne legyen mindig mindenre az a "válasz",hogy nyertünk 2 scudettot meg 2 szuperkupát....Komolyan mondom már kezd unalmas lenni és azt az érzést kelteni,hogy ezzel el van intézve minden.Ezzel nem lehet megmagyarázni a csapat jelenlegi sz@r formáját.A dánok ellen is nagy volt az arc aztán jött a kopp.Viszont elégedetten hallom,hogy távoli lövések,ezt nagyon hiányoltam a csapat "játékából".
@Mr. Ocean: Persze el kellett adni Matrit (bár én nem sajnálom) és az igazolt fiatal csatárokat kölcsönbe.Szerintem egy Vuci, Q duó képes lesz megoldani...nagyon remélem.

Gabuero 2013.10.01. 22:43:16

nemvagyok tul pozitiv foleg hogy uj edzo jott galatahoz ilyenkor mindig nehez. sztem nem nyerunk

csakajuve111 2013.10.01. 23:08:51

Biztos, hogy kemény meccs lesz, de én bízok a fiúkban és Contéban. Szerintem Mancini érkezése nem jelent egyenlőre veszélyt számunkra, nem megy egyik napról a másikra egy új edző játékstílusának elsajátítása. Bár az igaz, hogy jól ismeri az olasz focit,de ez maximum annyira lesz elég, hogy rombolni próbálják majd az általunk játszott játékot.
@danimester1: valóban kicsit sokszor hangzik el 2 scudetto 2 szuperkupa, de ha jól veszem ki a cikkből, itt nem arra használja Conte, hogy a jelenlegi "szar" formánkat takarja vele. Bár szerintem egyáltalán nem szar a formánk... az igaz, hogy nem sziporkázunk, de nem is szar.

babo0410 2013.10.01. 23:09:03

@Gabuero: Az igazi szurkolói hozzáállás. Tegnap nevezték ki Mancinit, még ideje se volt kitalálni, h mi legyen. Szerintem jók leszünk.

Mancini nyilatkozott, tiszteli a Juvét, és 14 évig Juve drukker volt gyerekkorában. :) Szerinte Tévezt nem fogja akadájozni a sérülése abban, h játszon.

Gabuero 2013.10.01. 23:10:58

@babo0410: Ha uj edzo van mindig ad egy loketet egy mindig igy van.
Amilyen a mi formank chievo ellen ongollal nyertunk torino ellen lesgollal
azert a Galata sokkal jobb mind2-nel en azert ovatos lennek.

Drughi Di Bianconeri 2013.10.02. 11:18:56

Drága Mister, szerintem Mancio kinevezése inkább könnyítés számunkra,mintsem új nehézség, főleg,hogy csak kb 1 napot dolgozhatott együtt a csapattal.Nem minden jó játékosból lesz jó edző, erre ő is tökéletesen példa.
A sInterrel egy zöld asztalon,tőlünk lopott Scudettot "nyert",utána meg ellenfél nélkül könnyű dolga volt.A Cityben pedig Yaya, Agüero és Tevez megnyerték neki a bajnoki címet,utána is képtelen volt egységes csapattá kovácsolni a sztárokat.

Nagyon megnehezítettük a dolgunkat a dániai fiaskóval,ugyanis a Koppenhágát vélhetően még a Galata is oda-vissza fogja ütni, tehát részünkről maximum a Real ellen fér bele pontvesztés,az is,ha lehet max. idegenben.A Galatát tehát oda-vissza le kell győznünk,nincs mese.
Remélem a fiúk mindent beleadnak,jó teljesítményt nyújtanak,Conte vért itat velük meccs előtt, és akkor talán nyújt némi gyógyírt az elmúlt néhány meccsen mutatott "teljesítmény" okozta elégedetlenségre.
Forza Juve !

MDaniel98 2013.10.03. 19:04:13

Csak a szokásos udvariasság,mindenki tudja aki egy kicsit is ért a focihoz,hogy Mancini jóval gyengébb edző Terimnél.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása