Chievo - Juventus 1:2

Az olasz bajnokság hétközi játéknapján a Juventus a Veronában hagyományosan nehéz ellenfélnek számító Chievo csapatához látogatott. Az Öreg Hölgy előtt sűrű hetek állnak, így Antonio Conte több játékosának is pihenőt adott.

Quagliarella Fabio_gólöröm_2.jpgA mindeddig állandó kezdőnek számító Arturo Vidal, Carlos Tévez, Leonardo Bonucci, Stephan Lichtsteiner és Kwadwo Asamoah egyaránt a kispadon kezdték a mérkőzést.

A bajnoki címvédő az utóbbi mérkőzésekre jellemző, visszafogott teljesítményt nyújtott, de így is fölényben kezdte a mérkőzést. Ennek ellenére a Chievo szerezte meg a vezetést, amikor a gyenge napot kifogó Buffon mentése Gennaro Sardo elé került, ő pedig Cyril Théréau elé tálalt, a francia játékos pedig bevette a Juventus kapuját. 1:0

A szünetet követően a Juventus pillanatok alatt jelezte, hogy a három pontért érkezett Veronába. A Chievo kapuja előtti kavarodásban Quagliarella fejjel, majd lábbal is próbálkozott, végül sikeresen átpréselte a labdát a gólvonalon. 1:1

A Chievo szinte azonnal válaszolt, amikor Simone Bentivoglio próbálkozása után Buffon újabb súlyos hibát vétett, amit Paloschi kíméletlenül kihasznált, azonban a partjelző tévesen lest jelzett, így De Marco érvénytelenítette a szabályosnak tűnő találatot.

A Juventusnak végül némi hazai segítségre is szüksége volt a győzelemhez, hiszen a 65. percben Paul Pogba jobbról érkező beadását a menteni igyekvő Bernardini, a várakozó Llorente mellől juttatta a saját kapujába. 1:2

A Juventus erejéből már nem futotta több találatra az egyre jobban beszoruló Chievo ellen, így maradt a szűkös eredmény, s a zebramezesek újabb értékes három pontot gyűjtöttek be.

Az összefoglaló és a teljes mérkőzés itt megtekinthető, itt letölthető.

Chievo - Juventus 1:2

Gólszerzők: Théréau 28', Quagliarella 47', Bernardini 65' (öngól)

Chievo: Puggioni; Sardo, Claiton, Cesar, Drame, Bernardini; Bentivoglio, Rigoni, Estigarribia (Radovanović 66'); Paloschi (Ardemagni 69'), Théréau (Pellissier 87')

Juventus: Buffon; Barzagli, Ogbonna, Chiellini; Isla (Lichtsteiner 64'), Pogba, Pirlo, Marchisio, Peluso; Quagliarella (Tévez 75'), Llorente (Vidal 88')

Bíró: De Marco

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr275534032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2013.09.26. 09:03:43

Hogy is van, az igazán nagy csapatok rossz játékkal is győznek?

Szbence 2013.09.26. 09:18:13

Miért jó ez nekünk hogy állandóan hátrányból kell nyernünk?

venember83 2013.09.26. 09:22:30

@Szbence: szerintem kihívás a srácoknak, unják már a 0-0 állásról kezdődő meccseket.

Amúgy Q Koppenhágában és Veronában is gólt szerzett, remélhetőleg észreveszi Conte is, hogy milyen eredményes Fabio, és kicsit előrébb kerül a ranglétrán.

Type-R 2013.09.26. 09:47:08

Mi volt tegnap, ennyire rosszak voltunk, hogy öngól kell a Chievo legyőzéséhez? Emellett -no nem mintha nagyon sajnálnám- a tippmix is elment a Napolin meg a Milanon. Az olasz nagy csapatok aludtak tegnap?

steelo 2013.09.26. 09:47:09

Biztos h előrébb került. Tevez az elsőszámú ez nem kétség és mellé sztem Vucinicet fogja preferálni Conte. Q és Llorente pedig sztem hasonló ,,státuszban,, vannak. Egyértelmű h Gio az uccsó számú csatárunk.
A tegnapi mérkőzés meg botrány volt. Megmondom őszintén a végén kicsit sajnáltam a Chievot mert nem adtak meg nekik egy szabályos gólt és még ráadásul öngólt is vétettek amiből aztán kiderült h a ,,győztes,, gól volt. De természetesen azért örülök h győztünk :)
Az a jó, hogy már szerencsére ott tart a csapat, hogy szar játékkal is behúzzuk a meccset valahogy.

bfeco 2013.09.26. 09:56:52

@venember83: Nem nagyon hiszem, régen is többen előtte voltak, de talán most!:-) Remélem Dugó így is mögötte marad.

mpite 2013.09.26. 10:55:00

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon nem hiányzik Vucinic ebből a csapatból. Tudom, hogy csak a sérülése meg a rotálás miatt maradt ki sajnos, de a többi csatárunk teljesítményét sem érheti sok panasz szerintem (Vuciét pedig igen), sőt.

juve13 2013.09.26. 11:05:10

@mpite: Egyetértek...Sokszor hallotam már h Vucinic milyen technikás és h lát a pályán de számomra egy csatár góllokat lőjön, Tevez Llorente páros sztem jó lehet,Llorente tipikus ék tetszik a játéka de persze ez semmit sem ér ha szélről nem tudják kiszólgálni labdával...Chievo ellen 5 védő gyűrüjében volt fojamatossan de úgy éreztem h egy két jó beadásra ő jól tud érkezni persze mi hiányzott megint ebből a történetből a beadás... Isla és Peluso játéka botrány volt...csipem a két játékost de húúú...az h széljátékunk egyátalán nincs az azért ilyen meccseken nagyon előjön...Ez van Forza Juveee

steven-h (törölt) 2013.09.26. 12:03:48

@juve13: Peluso még talán annyira nem is volt szar, annyi a baj, hogy ő meg csak beadni tud, össze kellene őt gyúrni lichtivel vagy valakivel, de Isla az botrány, jó passza nem volt, azt hitte hogy az idegenbeli mezben vagyunk vagy mi??? Egyszerűen hihetetlen, nem hiszem el hogy a primaveraba nincs olyan játékosunk aki ne lenne képes egy ilyen botrányos teljesítményt felülmúlni...Csak elherdálunk lassan mindenkit, közbe meg azt figyeljük, hogy manchesterben épp ki az új pogba, nézzünk körül előbb a saját házunk táján és akkor talán nem kellene nézni Isla, Peluso, vagy akár Padoin szerencsétlenkedéseit...Juventus szégyenei, attól eltekintve h Peluso most tényleg nem volt annyira rossz.

Drughi Di Bianconeri 2013.09.26. 12:22:15

Botrányosan szarul játszottunk.
Buffon góllal felérő hibát vétett, reméljük ez volt az 1. és utolsó tőle erre a szezonra.(Amúgy durva,hogy az ikonikus kulcsemberek hibája okán kaptunk eddig gólt, méghozzá szinte minden meccsen.Chiellini most meg Buffon).
Pogbát leszámítva mindenki elcseszett szar volt, amíg jött Tevez.
Quagliarella gólt lőtt, kijárt neki, de meglátásom szerint Ő is inkább center, tehát Tevezzel lehetne ideális.Llorentenek voltak jó megoldásai,lesz még jobb is.
A 2 szélünk botrány(Pelus - Isla), Pirlot ideje lenne pihentetni, nagyon nincs képben a Maestro.
Annyira egysíkú a játékunk, hogy az már serie A szinten is kirívó, legalábbis a tegnapi "produkció".
Toszogatjuk a labdát oldalra - hátra, mindenféle elképzelés nélkül, aztán ha már 4-5en bent tolonganak a 16osnál jönnek az ívelések, ami önmagában is nevetséges, hát még így,hogy nem tudunk beadni,kivéve Pogbát (bár rácsodálkoztam,hogy Pelenkának volt azt hiszem 2-3 jó beadása is), nincs akció,nincs sebesség.Jellemző mozzanat volt, hogy Llorente labdát szerzett a félpályánál, elindult nagy sebességgel, miután kidobta ha jól emlékszem Marchisionak, aki ahelyett,hogy kiugratta volna a nagy lendülettel, üres területre futó Llorrentét, inkább hátrapasszolta...
A Chievotól elvettek 1 teljesen szabályos gólt, mi meg "nagy dicsőségesen" öngóllal nyertünk.
Nem érdemelt vereséget a Chievo, de a tegnapi produktum alapján mi sem győzelmet.Szerencsénk volt,méghozzá jókora.

juve13 2013.09.26. 12:28:13

@steven-h: Teljesen egyetértek a véleménnyel ...

juve13 2013.09.26. 12:33:13

@Drughi Di Bianconeri: Hát igen , de amúgy azt én sem hiszem el h olaszország szinten nincsenek tehetséges játékosok akiket be lehetne vetni, Pirlo elött le a kalappal de annyira le van már lassulva h fúúú , téli átigazolásnál marotta törheti a fejét , két szélen erősitsen meg pirlo helyett valaki , nem nagyon érzemk a tözet a csapatban az a baj, Bár a csapat védelmében legyen szólva h a Chievo 11 emberel védekezett végig nagyon fegyelmezetten , csak azt nem tom a kurva Napoli ellen minek nem ezt csinálták ... Forza Juve

devil-z 2013.09.26. 12:46:34

Senki nem írja de mintha tőlünk is elvettek volna egy büntetőt, a csóka szinte elütötte a kezével a labdát Pogba mellől. De lehet rosszul láttam mert őszintén szólva annyira szégyen volt a mérkőzés, hogy ezer más dologgal foglalkoztam mellette.

Mondjuk nem oszt nem szoroz, meccsről-meccsre egyre kínosabb amit produkálunk, elég nagy mázli, hogy ezzel a teljesítménnyel 5 meccsen 13 pontot kapartunk össze.

Llorente játéka első meccsén jobban tetszett, Pirlo hihetetlen mennyit tud alibizni, isla meg... könyörgöm, dobjuk be egy kútba és felejtsük el, hogy létezik ez az ember.

babo0410 2013.09.26. 13:12:46

@venember83: Kerülhetne, ha játszana is néha. A gólja ellenére, amit onnan bekotorni nem volt nehéz. Ráadásul először belefejelte a kapusba. Én nem vagyok elájulva Q teljesítményétől sem. Ettől többet kéne mutasson. Nincsenek csatáraink. Ezért várom, h Llorente belejöjjön a játékba, mert ő talán. Tévez meg inkább előkészítő, amolyan Del Piero stílus. Kéne mellé egy Trezeguet is. :D Lényeg a 3 pont, ami most meglett. A Chievo ellen hagyományosan nem megy.

consminor 2013.09.26. 14:18:07

@devil-z: nem láttad rosszul, az egy tiszta kezezés volt feltartott karral fejmagasságban.
most nézem ismétlésről a meccset. beholok ezen a partjelzőn. valami egészen zseniálisan begyakorolt fapovával és messzeségbe tekintve tartja felemelve a zászlót, mialattt 3 Chievo játéos üvölt a képébe vagy 30 centiről :D

4Evorg 2013.09.26. 14:33:27

@babo0410: Nem vagy elájulva Q teljesítményétől, mikor ő legalább gólt lő, de Matrit ajnároztad fél éven keresztül, holott egy egyeneset nem rúgott a labdába. Fuck logic!

Goku06 2013.09.26. 14:47:32

Sajnos lemaradtam a meccsről, Pirlo hogyan játszott? És Isla?

steven-h (törölt) 2013.09.26. 14:53:00

@Goku06: Lassan körülményesen, Isla meg már már botrányosan száműzném egy ilyen után Torinóból is nemhogy a keretből...

babo0410 2013.09.26. 15:34:36

@4Evorg: Egyeneset nem rúg a labdába? Ő küzd harcol legalább, és ha kapna értelmes passzokat, amiket Vuci nem szokott, lőné is a gólokat. Am a Milanban is rendre az egyik legharcosabb csatár. Jól helyezkedik, jó az összjátékban. Milanban se passzol neki Balo, inkább lehetetlen helyről is lő. De Q-n az akarást nem szoktam látni. Ha ez meglenne, nem szidnám. A tegnapi gólját meg akárki berúgta volna a gólvonalról. Ettől függetlenül vuci helyett őt játszatnám. Ő legalább betalál.

4Evorg 2013.09.26. 15:40:17

@babo0410: Elég vicces az érvelésed.

"A tegnapi gólját meg akárki berúgta volna a gólvonalról." - megjegyzem ő fejelte kapura is a labdát. A csatárt a góljai minősítik és Q gólt lő ellenben Matrival, aki számodra mégis jobb csatár. Mindegy, ebbe most ne menjünk bele, le kellene venni a szemellenzőt és a kettős mércét is el kellene hagyni. Azt meg nem tudom, hogy Vuci hogy jött ide.

Drughi Di Bianconeri 2013.09.26. 15:44:11

@babo0410: Nálad mi a küzdés , harcolás ?
Ezek szerint az, ami un-intelligens, össze - vissza, tanácstalan ténfergés, amit Matri, Padoin, Peluso féle emberek képviselnek ?!
Nekem inkább az,amit Vidaltól,Pogbától és Teveztől láthatunk.
Megjegyzem az általad körbeszopkodott Matri tegnap vagy 3 -ha nem több- ordító ziccert rontott el, abból 2 az 5ösön belülről kellett volna bekotornia...Ebben az esetben áldom Marrottát,hogy eladtuk !

omlossuti 2013.09.26. 19:12:22

@babo0410: Én néztem Matri játékát tegnap és borzalmas volt. Onnan még Padoin is beollózta volna, nagyon gáz örülök is, hogy eladtuk

Juventus 2013.09.26. 20:01:20

@babo0410: Marcin kívül van olyan játékos akitől izgalomba jössz babo?

MDaniel98 2013.09.27. 20:32:31

Lehetett volna jobb játékkal is,de legalább nyertünk.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása