Conte: "A Juventusnál hozzá vagyunk szokva a kritikához"

A Verona elleni bajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a Juventus mestere, Antonio Conte elárulta, hogy Gigi Buffon pihenőt kap majd, továbbá kitért Fernando Llorente helyzetére és a Juventust ért kritikákra is, amelyek az Inter és az FC København elleni döntetlenek után jelentek meg az olasz sajtóban.

Conte Antonio_sajtó.jpg"Teljesen normális dolog, hogy az emberek a Juve kríziséről beszélnek, hiszen mi a Juve vagyunk." - mondta a mester a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

"Tavaly többé-kevésbé ugyanez történt, amikor döntetlent játszottunk a Nordsjællanddal, majd kikaptunk az Intertől. Hozzá vagyunk szokva ehhez a Juvénál, hiszen mindig is adott lesz itt a nyomás, azonban nem hagyhatjuk, hogy ez összeroppantson bennünket, inkább arra kell felhasználnunk, hogy még többet kihozzunk magunkból."

"Ez pontosan ugyanaz a kritika, amellyel tavaly is illettek bennünket, hogy a Juve csak Olaszországban képes jó teljesítményre. Aztán 3:0-ra vertük a Chelsea csapatát, s a címoldalak máris arról szóltak, hogy megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját. Olaszországban élünk, egy országban, amelyet a túlzásai éltetnek. Az a dolgunk, hogy kézben tartsuk a helyzetet, s nyugodtak maradjunk."

Conte meglepő és váratlan változtatásra készül a Verona ellen, hiszen a kapuban várhatóan Storari kap majd lehetőséget Buffon helyett.

"Meg tudom erősíteni, hogy Marco Storari kezd majd. Ez egy hétköznapi változtatás, s tavaly is ugyanígy tettünk. Buffon a válogatottbeli kötelezettségek után van, s négy mérkőzés következik gyorsan egymás után, így vele és az erőnléti edzőkkel együtt azt a döntést hoztuk, hogy pihenőt kap." 

"Ez teljesen normális, hiszen minden győzelem az összes játékosunk közreműködésének gyümölcse. A keret minden tagja megérdemli, hogy a Juventus játékosa legyen."

A nyáron ingyen érkező baszk támadó, Fernando Llorente gyakorlatilag játéklehetőséghez sem jutott, s egyre erősödnek a pletykák a játékos közelgő távozásával kapcsolatosan.

"Méltánytalannak érzem, ahogy azzal kapcsolatosan ér kritika, hogy mennyire játszatom Llorentét. Megértem, ha kritizálnak az eredmények miatt, de ezt nem. Ugyanennek kellene történnie Sebastian Giovinco vagy Simone Padoin kevés játéklehetősége miatt is."

"Én vagyok az edző, s én tudom, hogy mi történik az edzéseken a hét során. Llorente egy olyan játékos, akit közösen választottunk, s akit mindannyian támogatunk. Nem akarok belemenni a találgatásokba, hogy ki kit akart. Az elmúlt évek során elért sikereink alapja az volt, hogy mindent megosztottunk egymással, a pozitív és a negatív választásokat egyaránt."

"Fernando gyakorlatilag egy éven keresztül nem játszott a Bilbaóval kialakult problémái miatt, s ez az, amiért időre van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje a meccsekhez szükséges keménységét, erejét és sebességét. Ha nem játszol, elveszíted ezeket a dolgokat."

"Most már három hónapja végzi az edzésmunkát, s meg fogja kapni a maga lehetőségét, hiszen rászolgált. Játszhat holnap, szerdán vagy akár jövő vasárnap is, de nem fogom elárulni, hogy ez mikor következik be."

"Claudio Marchisio játszott a hétközi edzőmérkőzésen, s rendelkezésemre áll majd vasárnap. Ez egy fontos visszatérés, hiszen lehetővé teszi számomra, hogy váltogassam a középpályásokat."

A Napoli és a Roma százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát, de az Inter és a Fiorentina is erős rajtot vett.

"Nem vagyok meglepve, mivel mindig is azt mondtam, hogy ez egy rendkívül bonyolult szezon lesz, hiszen bizonyos csapatok erősödtek, s versenyben lehetnek a Scudettóért. Izgalmas, hiszen mindez arra kényszerít bennünket, hogy nagyon jó játékot nyújtsunk a győzelem érdekében. Örülök ennek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr715527269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NucLeo 2013.09.21. 15:32:14

"Ugyanennek kellene történnie Sebastian Giovinco vagy Simone Padoin kevés játéklehetősége miatt is."
Próbáljuk ki Mister,Gio ügynökén kívül senki nem fog értetlenkedni:D

babo0410 2013.09.21. 16:51:08

@NucLeo: Pedig Gio igen is jó játékos, meg merem kockáztatni, h hülyének fogtok tartani, de szerintem sokkal jobb, mint amit mostanában Q mutatott. Én megnézném egy teljes meccsen. Két olyan meccs lesz, ahol Tévez oldalán ki lehetne próbálni.

NucLeo 2013.09.21. 17:11:36

@babo0410: erről már rengeteg vita ment a fórumon,sztem Gio egy tehetséges játékos,de ahhoz,hogy az ő testalkatával érvényesülni tudjon,klasszisnak kéne lennie.Őt egy valami menthetné meg,ha átállnánk 4-3-3ra,de erre a keret miatt nincs sok esély.Szerintem az ő visszahozatala inkább érzelmi döntés volt,és hatalmas luxus.

2013.09.21. 17:18:17

Mondjuk azt a legkevésbé sem sajnálom,hogy Padoin kevés játéklehetőséghez jut...

babo0410 2013.09.21. 19:10:36

Holnapi kezdő a Sky szerint:
Storari
Barza-Bonu-Ogbonna
Isla-Vidal-Pirlo-Pogba-Asamoah
Llorente-Tévez

Íme a sokak által számonkért rotáció. És ez a kezdő még jó is lenne, ezzel nyerni kéne. Szerdán meg az alap csapatból azokat kéne pihentetni, akik holnap kezdenek.

b.tom 2013.09.21. 20:10:25

"Fernando gyakorlatilag egy éven keresztül nem játszott a Bilbaóval kialakult problémái miatt, s ez az, amiért időre van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje a meccsekhez szükséges keménységét, erejét és sebességét. Ha nem játszol, elveszíted ezeket a dolgokat."

edzeni edzett. ott sem játszott, itt sem játszik. kérdem én, mikor és hol fogja visszaszerezni a meccsrutint, stb-t? holnap tökéletes alkalom lenne bedobni őt, megnézzük mit tud. a veronát akkor is verni kéne, ha végig pályán van, de nem megy neki, de ha gáz van, le lehet kapni a második félidőben.

2013.09.21. 20:16:40

@babo0410: Középpálya közepe megint nem pihen semmit,pedig Pirlo-nak kéne valami kis valami,mert eddig nagyon gyenge,amit csinál...még az ilyen csapatok ellen se merjük leültetni,pedig lehet sok ez a meccsszám neki már egy kicsit...

babo0410 2013.09.21. 20:28:38

@fire06: Szerintem ha Marci készen áll játszani, akkor Pirlot is pihenteti Conte. Sajnos a nyári igazolásokból kimaradt egy belső kp. De szerintem szerdán, vagy jöv héten Pirlo is pihenni fog.

DINOBIZZO 2013.09.21. 21:11:12

Jajjj en ugy szeretem Contet..ahh ezek a nyilatkozatok...isten nekem o az isten...olyan jo karaktere van...remelem h nagyon sokaig o marad az edzo...Mindenki felnez ra..Buszke lennek ra ha az apam lenne :D

sanyi10 2013.09.22. 07:49:26

@babo0410: Gio Tevez parost azert en is megneznek min 90 percig. Llorentevel kapcsolatban az a helyzet,sztem, h a fejet ki se tudnank hasznalni. Ahogy en latom (minden Juve meccset igyekszem megnezni), h Lichti es a ghanai is rendere a vedojukbe rugjak a beadast, igy nehez azert egy centert megjatszani.

danimester1 2013.09.22. 08:21:38

Így van,jól mondja a mester.Egész Olaszországban a nagy csapatokon nagy nyomás van és eredmény kényszer.Ellenben a kritikát jogosnak tartom,mert a mutatott játék (a Lazio elleni kivétel) egy nagy nulla volt.Lehet ezt persze a balszerencsére fogni ami részben igaz is,de pl. 22 helyzetből azért illik legalább 2X betalálni.Igaz ha nincs megfelelő csere és nem is mer változtatni ill. ha igen meglepő cserékkel,akkor nem is fog változni semmi."Én vagyok az edző, s én tudom, hogy mi történik az edzéseken a hét során."Pontosan a nagy nyomás(eredménykényszer) miatt nem "meri" bevetni a tapasztalat nélküli fiatal játékosokat vagy a meccshiánnyal küzdő Llorentét(igaz nincs megfelelő beadni tudó szélső).A jelenlegi keret gyakorlatilag csak egy Tevez és Ogbonna párossal erősödött,míg a kp. gyengült,de ebbe inkább nem megyek bele.Marchisio játszatása szerintem nem biztos,hogy jó ötlet,mert akár még rá is sérülhet ami nem igazán hiányzik ebbe az elkövetkezendő erőltetett menetben.Azért Forza és szerezzetek nekünk egy szép vasárnap délutánt!

danimester1 2013.09.22. 08:26:20

@b.tom: Ez egy kiváló kérdés,remélem választ fogunk kapni rá akár már holnap.Egyszer el kell kezdenie!A lehetőség most adott egy kisebb csapat ellen...A rotálás kezdése pl. Buffonnal, Chiellinivel,szerintem nem olyan nagy kockázat.Mikor fog piheni Tevez,Vidal és a többi kulcsjátékos?

MDaniel98 2013.09.22. 16:01:23

@babo0410: Igen annak fogunk tartani,mert amit eddig a Juvéban Gio produkál a jótól messze van.Jó igen a Parmában sokkal jobb volt és így értelme volt a leigazolásának,de akkor is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása