Conte: „Pogba képes Pirlo helyettesítésére”

Pogba Paul.jpgAntonio Conte véleménye szerint Paul Pogba a megfelelő játékos arra, hogy szervezze a játékot ebben a szezonban, amikor Andrea Pirlo nem fog a csapat rendelkezésére állni.

A francia válogatott játékost az edző jelenleg a belső középpálya bal oldalán veti be a sérült Claudio Marchisio pótlására, Antonio Conte azonban úgy nyilatkozott a Corriere dello Sportnak, hogy véleménye szerint a fiatal középpályás rendelkezik a megfelelő tudással ahhoz, hogy szükség esetén ellássa a játékmester szerepkört.

„Andrea Pirlo valódi bajnok, akihez mérhető játékos nincs Olaszországban, még ha néhány játékos esetében valóban fejlődés figyelhető meg, senki nem veheti fel a versenyt az ő jellemzőivel, az ő irányítási készségével, illetve senki nem tud ilyen mértékű nyugalmat sugározni a keret irányába.” - jelentette ki a Juventus fiatal sztáredzője.

„Ugyanakkor Pogba képes helyettesíteni őt. Már megtette ezt az előző szezonban, és ha szükség lesz rá, el tudja feledtetni Andrea hiányát, még ha különböző jellemzőkkel bíró játékosokról is van szó.”

„Paul igazi modern középpályás, aki bármely poszton képes játszani a középpályán, mivel a fizikuma, erőnléte és készsége megvan ahhoz, hogy kivegye a részét a támadásból. Paul Pogba komplett labdarúgó, bár számos téren még bőven van hova fejlődnie.”

A húszéves játékos tavaly nyáron került a Juventushoz a Manchester Unitedtől és fiatalsága ellenére rendkívül meggyőző teljesítményt nyújtott, így nem csoda, hogy sokan már úgy tekintik, hogy a Juventus kezdőcsapatában lenne a helye.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr375496659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2013.09.06. 14:55:39

Így meg még kevésbé értem a Xabi Alonsos pletykákat. Az ő képességeivel, játékstílusával már van a kp-n egy Vidal, egy Marchisio és egy Pogba. Szerintem Pogba pótolja legalább az idei szezonban majd Pirlot, és a nyáron ehhez mérten érkezhet egy pótlék. Ha Pogba beválik, nem fognak Pirlo utódot hozni. Ha nem, akkor viszont remélem nem Alonso lesz, és belenyúlnak a zsebükbe. De a kp-ra mindenféleképpen kell majd 1-2 ember.

keshudioo 2013.09.06. 15:36:45

Gondolni kell a mennyiségre is. Ha Pirlo távozik, a középpályán marad Vidal, Marchisio, Pogba, Asamoah, muszáj utánuk új embereket igazolni. Xabi Alonso valóban csak úgy lenne logikus (?) lépés, ha Pirlo helyett jönne, Pogba pedig továbbra is a padon ücsörögne, amit viszont senki nem nézne jó szemmel. A francia kiváló játékos, de ahogy Conte is mondja, más jellemzőkkel rendelkezik Andreához képest. Nem gondolnám, hogy a pótlását egy az egyben meg tudná oldani, szükség lesz taktikai változtatásra, ha Pirlo nem lesz bevethető.

Én őszintén szólva szívesen látnám Pogbát közelebb játszani a kapuhoz. Egy 3-5-1-1-ben is, ahol általában Marchisio helyezkedik el a csatár mögött, Pault veszélyesebbnek érezném a kapu közelében. Vétek lenne őt annyira hátra szorítani, mint Pirlót, hiszen remek távoli lövései és indításai vannak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása