Akciós megoldás, mégis Carlos Tévez lehet az elmúlt évek nagy üzlete?

Az argentin játékosnak majdnem minden csapatában voltak kisebb nagyobb problémái, ennek ellenére a leigazolása a Juventus egyik legnagyobb fogásának bizonyulhat.

Tevez Carlos_city.jpgA Sky Sport 24 májusi interjújában Beppe Marottának a következő kérdést tették fel: "Carlos Tévez vagy Gonzalo Higuaín?" Egy egyszerű kérdés, ám annál nehezebb rá válaszolni.

Úgy tűnik a kedd este választ adott a kérdésre, ugyanis a Juventus nagy valószínűséggel megszerzi Carlos Tévezt a Manchester Citytől, így pontot téve a hosszú évek óta tartó csatárgondjaira. Az argentin szolgálataiért pedig 9-11 millió euró közötti összeget fizet a torinói klub.

Kétségtelen, hogy a "Tévez" név és a "kényszerű megoldás" szókapcsolat egy mondatban való szerepeltetése nem minden esetben indokolt, viszont itt a kivételt erősítő szabályról van szó, ugyanis dél-amerikai Torinóba költözése mindkét klub érdeke.

Hiszen a Manchester City szeretne megszabadulni, pontosabban megfelelő összeget kapni 29 éves elvágyódó játékosáért, akinek csupán egy év van hátra jelenlegi szerződéséből, a Juventusnak pedig szüksége van egy elérhető, klasszis és legfőképp megfizethető csatárra.

Természetesen Tévez nem lesz olcsó. Ő sosem az. A legtöbbet kereső Juve játékos lesz, de még így is jóval költségkímélőbb megoldás, mint az olaszok által űzött Real sztár, Higuaín, vagy a firenzei tehetség, Jovetić, akiknek fejenkénti értéke közel 30 millió euró.

Ahogy Marotta az elmúlt hónapokban rámutatott: "Valószínűleg könnyebb lenne megvenni Carlitost, hiszen csak egy év van hátra a szerződéséből." A Bianconerinél tehát azt remélik, hogy a Tévezen spórolt pénzből akár két legyet is üthetnek egy csapásra.

Amit viszont valószínűleg kétszeres dózisban fogunk kapni az az ego, és pont ez az, amiért sok Juventus szimpatizáns fenntartásokkal fogadja Tévez érkezését, ugyanis az argentin srácnak több klubjánál is visszatérő magatartásbeli gondjai voltak, gondoljunk csak a két évvel ezelőtti az Allianz Arena-ban történtekre.

A Juventusnál jól tudják, hogy Tévez nehéz eset, de nincs sok választásuk, hiszen egy klasszis csatárra van szükségük, az argentin pedig pontosan ilyen. Ő az a fajta játékos, akinek, ha kedve van játszani (véleményem szerint sokkal többször mint Vučinićnek - a szerk.), motivált és koncentrált, akkor tényleg elemi erő, akivel érdemes számolni és klasszis megoldásokra képes. Ezt a képességét karrierje során többször is megmutatta, úgy a Corinthiansban, mint a Manchester Unitedben és a Cityben is.

tévezstats.jpgIgen, valóban 29 éves, azonban az előző szezonban is bizonyította, hogy képes szállítani a gólokat és a társait is legalább olyan eredményesen helyzetbe tudja hozni. Legjobban a Looney Tunes-os Tasmán Ördöghöz tudnánk hasonlítani, aki ha kell felszántja a pályát, visszajön védekezni és emellett egy kombinatív támadó, olyan aki sokszor okoz gondot a védőinek, néha pedig sajnos a csapattársainak is.

A szakértők szerint Tévezben még van pár év a legmagasabb szinten, és ha ez így van, a Juventus csak profitálhat belőle. Ilyen szempontból a torinóiak a lehető legjobb döntést hozták, ami valamelyest hasonlóságot mutat a Manchester United álláspontjával, akik nem sajnáltak 26.5 millió eurót sem a 29 éves Robin van Persieért, akinek anno szintén egy év volt hátra szerződéséből. Nyilván van Persie - aki tavaly a Juventus célpontja is volt - hasonló játékos mint Tévez, de nagyon eltérő személyiség.

A legfontosabb azonban, hogy a torinóiak edzője, Antonio Conte hogy viszonyul a helyzethez, miután nemrég a feletteseivel folytatott beszélgetés alkalmával leszögezte, hogy nagyobb beleszólásokat akar az igazolásokba. Ez pedig megnyugtató lehet, hiszen Tévez nem az a játékos, akivel az engedékeny edzők könnyen kijönnek. Világossá kell tenni számára, hogy azt a fajta magatartást, amit (néha) Angliában mutatott, nem feltétlenül tolerálják Torinóban is, különben könnyen Krasić vagy Amauri sorsára juthat.

A kérdés tehát az, hogy a Juventusnak és Contének megérte-e Tévez leigazolása? Nem vállaltak-e túl nagy kockázatot az argentinnal? Persze hogy vállaltak, de ahogy Marotta is utalt rá, kockázat nélkül nincs szerencse.

Készült Mark Doyle cikke alapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr225378672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koment_Troll 2013.06.26. 20:27:17

Hiába mondd bármit Babo kolléga tevez a lehető legjobb választás!higany túl van sztárolva egy pöppet....

Cannavaro 2013.06.26. 20:34:59

@GrazieJuve: na, és nekem nem jó semmi szerinte!! most igazoltunk egy klasszist, és ki miatt megy a vita??? megint!!! :))

4Evorg 2013.06.26. 21:04:34

pbs.twimg.com/media/BNsmU0gCMAIk8bg.jpg
fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1043969_268304749978572_741772581_n.jpg

Jó lesz ő, én nagyon bízom benne. Hosszú idő óta a legjobb igazolás nálam (Vidallal holtversenyben).

Marottának mindenképpen jár egy piros pont, de itt még nem szabad megállni, még 2-3 ember kellene (Ogbonna meg a többiek).

babo0410 2013.06.26. 21:10:15

@juve1986: Megy a vita? És? Nem írhatom le, hogy én nem feltétlen örülök neki? Majd ha bizonyít. És nem tudom mennyire volt tényleg Conte döntése Tévez, de remélem, hogy tudja kezelni majd! Amúgy a cikkel annyiban vitatkoznék, hogy védekezni nem annyira szokott. Visszajön a kp-re, szervez, letámad, de nem annyira védekezik.

4Evorg 2013.06.26. 21:11:15

@babo0410: Higuain mennyire tud védekezni?

babo0410 2013.06.26. 21:14:31

@4Evorg: Higu tud és szokott is! Ezzel nem azt mondom, hogy Tévez nem jó játékos, vagy ilyesmi, de Tévez nem az a típus aki visszarohangászna a saját térfélre védekezni.

4Evorg 2013.06.26. 21:20:21

@babo0410: Értem mit akarsz mondani, csak kiváncsi voltam, hogy Higany szerinted mennyire tud védekezni. Én az ellenkezőjét gondolom, szerintem Higuain sokkal kevésbé veszi ki a részét a védekezésből, echte középcsatár. Tévez univerzálisabb játékos és a mezőnyben is sokkal hasznosabb, szerintem Higu mellett csak a kora szól(na).

babo0410 2013.06.26. 21:24:22

@4Evorg: Higu, ha szabadabb szerepet kap, akkor visszamegy védekezni. Néztem a Real utóbbi meccseit, és pont azért kedveltem meg Higut, mert mikor kellett, védekezett is, sőt, be is csúszik ha lasztit kell szerezni. Azért ilyeneket Téveztől nem nagyon láttam.

Tomi82 2013.06.26. 21:24:44

Bakker nem semmi hogy megkapja a 10 es mezt...

Remélem megbecsüli

Györijuventino 2013.06.26. 21:39:55

Ha még jönne Jojo , akkor lehetne simán játszani 4-3-3 at ! Elöl spanol cölöp két sézlen Jojo és Tevez. Cserének ott lenne Giovinco-Vucinic-PePe!
Q-Matri mehet amerre lát és ilyen támadó 3as mellett többet pihenhet MVP is!

tjunior 2013.06.26. 21:50:47

Ez a Tevez vs Higuain vita annyira hülyeség. Teljesen más játékstílus, értelmetlen összehasonlítani őket. Mintha Pirlo hasonlítanám Vidalhoz , pedig mind a kettő középső kp...

GLB 2013.06.26. 21:52:19

"Úgy tűnik a kedd este választ adott a kérdésre, ugyanis a Juventus nagy valószínűséggel megszerzi Carlos Tévezt a Manchester Citytől, így pontot téve a hosszú évek óta tartó csatárgondjaira."
Én nagyon örűlnék ha jönne Tevez ,de az egy cseppet sem igaz,hogy pont kerül a csatárkérdés gondjaira.És az sem igaz,hogy Vidal után a legjobb igazolásunk(4Evorg).Itt még semmit sem csinált.
Ő nekem világklasszis színvonal,de ő is bebukhat.És akkor hol az a pont?
Persze nagyon várom ,hogy hivatalos legyen az ügy,de várjuk meg,hogy ő mit csinál.Én nagyon szurkolok neki!!!Ne értsetek félre nem nem örülök a jóhírnek csak már úgy beszélünk róla mintha már megváltotta volna a világot nálunk.De legyen úgy...

4Evorg 2013.06.26. 21:55:24

@GLB: Úgy írtam, hogy nálam. Másképp fogalmazva, örülök neki, hogy jön, vagy megelőlegeztem neki a bizalmamat.

Koment_Troll 2013.06.26. 22:03:10

Édes istenem babo!!!Te mennyire egy tudatlan ember vagy,Tevez olyan mint egy pitbull csatár létére kimagaslóan sokat robotol és ha kell visszamegy csúszni mászni a saját térfelére is!A szerinted sztárolt higany semmit nem szokott védekezni viszont ennél nagyobb probléma Helyzetkihasználása egy rakás kula .Legalább nézzél meg 1-2 meccset és utána irkáljál hülyeséget..a 10-s mezt szerintem nevelőcélzattal kapta meg!Olyan dolgokat szoktál vizionálni amin hangosan kacagok a nevetéstől,sajnos minden fórumra jut egy ilyen uli geller mint te....
.

Csucsukaaa 2013.06.26. 22:03:21

@GLB: Én úgy vagyok vele, hogy már jött Llorrente és Tevez is..Gio,Matri és Vucsi pedig a tavalyi önmagánál sz*rabb nem nagyon lehet:D még július sincs de az eddigi mercatokhoz képest már most elégedett vagyok! Ogbonna helyett viszont én még mindig Ranocchiat favorizálom..bár már csak remény foszlányaim vannak..:D

Koment_Troll 2013.06.26. 22:03:51

@4Evorg: A lehető legjobb választás volt ennyiért.... :)

WASD 2013.06.26. 22:04:43

Több helyen is olvastam, hogy klasszisként fog focizni, ha lesz kedve. Aki ilyent állít az nem látta elégszer. Ez az ember meghal a pályán, akkor is, ha bűn gyengén játszik, fölösleges Vucinic mentalitásához hasonlítani. Higuainnal is felesleges, mert nem egy poszton játszanak. Tevez univerzális játékos mindenhol bevethető szélen, középcsatárként, visszavont csatárként.

Koment_Troll 2013.06.26. 22:05:09

@juve1986: Szarni rá tudatlanokkal nem érdemes vitatkozni....

babo0410 2013.06.26. 22:05:12

@GrazieJuve: Ezt te hol láttad? Én egyszer nem láttam védekezni, meg becsúszni Tévezt, de biztos vak és hülye vagyok!

babo0410 2013.06.26. 22:07:40

@GrazieJuve: Ja és nevethetsz rajtam, de ha Higut és Tevezt nem láttad még jáétszani, akkor ajánlom nézd meg, mert Higu szokott védekezni! Az annyira jó, hogy folyton leírják, hogy egy befejező csatár higu, aki csak a 16-oson belül jó, de szerintem sokat nem láttatok akkor belőle!

Koment_Troll 2013.06.26. 22:07:55

@babo0410: Mondjuk néztem 1-2 meccset ahol játszott,és ezt nem csak én mondom....Ajánlom figyelmedbe pl a 08-as bl döntőt....

Gabuero 2013.06.26. 22:12:13

ez a 10-es mez meglepett bar sztem (legalabbis en) nem jutott most eszembe ez a mezszam dilemma hogy esetleg o kapja-e de csodalkoztam eloszor.

Persze igy utolag sztem megerdemli de akkor minimum egy 20 golt rugni kell iden!

HAjra Carlitos!!!!
Fuerte Apache

4Evorg 2013.06.26. 22:18:09

@babo0410: www.transfermarkt.de/de/gonzalo-higuain/profil/spieler_39153.html

Higuain középcsatár, ez nem vita tárgya, de a poszt egyébként TEVEZ-ről szól.

2013.06.26. 22:19:12

@GrazieJuve: nem is hülyeség ez a 10-es mezes nevelő célzatú dolog. Így talán felismeri a felelősségét, hogy mit bíztak rá. Conténak meg szép feladat lesz: kordában tartani. Ez a 9-12 millió érte aprópénz.
@babo0410: ember, Tevezről van szó, aki letett már egyet, s mást az asztalra. Lutri, persze a viselkedése miatt. DE a 30 millió Higanyért, na az az igazi lutri. Ráadásul nem kell nekünk még egy középcsatár.

babo0410 2013.06.26. 22:20:04

@GrazieJuve: Akkor íme egy jó statisztika Tévezről! Az ellenfél térfelén, ott is inkább középen van sokat:
www.premierleague.com/en-gb/players/profile.overview.html/carlos-tevez

neuropa 2013.06.26. 22:20:05

@babo0410: Te nem vak és hülye vagy, csak elfogult. Más kérdés, hogy az elfogultság leggyakoribb jelei, hogy a delikvens vaknak és hülyének látszik mindenki más szemszögéből nézve :D

Csucsukaaa 2013.06.26. 22:23:46

KIT ÉRDEKEL MÉG HIGUAIN MOST Ő SZINTÉN?:DDDDDDDDD
Ügynöke is lenyilatkozta, hogy akartuk viszont kevés volt a susi..Tevez viszont úgy néz ki nem habozott az érdeklődésünkre amint látszik...:)

babo0410 2013.06.26. 22:24:58

@4Evorg: Azt nem is állítottam, hogy Higu nem középcsatár, de nem az a kő befejező, aki csak a 16-oson belül áll és várja a lasztikat. Higut én is nagyon rosszul ítéltem meg addig, míg nem kezdtem el figyelni. Tévez inkább Del Piero stílus, Higu meg inkább Cavani, Trez típus.
@Dr. Grant: Én nem is mondtam, hogy nem jó Tévez! Örülök neki, és nagyon remélem, hogy be is válik. Remélem a viselkedésével sem lesznek gondok.

4Evorg 2013.06.26. 22:27:13

Amúgy most azon vitatkozunk, hogy egy csatár mennyit védekezik? Én speciel ezt lefosom, ha lövi a gólokat.

babo0410 2013.06.26. 22:31:15

@4Evorg: Na ebben igazad van, csak sajna a Serie A-ban a csatároknál is elvárás, hogy jöjjön vissza védekezni. Sajnos Olaszországban a védekezés az első. De támadásépítésben viszont Tévez remek lesz. A testfelépítése nagyon jó, vele és Llorentével remélhetőleg keményebb letámadásaink lesznek.

Hurka75 2013.06.26. 22:31:34

@babo0410: Higu/Trez és Cavani ua a poszt???????? Te beteg vagy!!!!

4Evorg 2013.06.26. 22:34:31

@babo0410: Igen, ebben igazad van, viszont ha abból indulunk, hogy Vucinicnak néha futni sincs kedve, nem hogy védekezni, Giovinco meg egy kis porbafingó, így Teveznél sem lesz probléma.

babo0410 2013.06.26. 22:37:38

@4Evorg: Ezt nem is mondtam. Tévez ha nem fog hisztizni, akkor remekcsatár lesz legalább 2 évig.
@Hurka75: Képzeld el Higu és Trez játéka sokban hasonló, Cavanié csak részben.

Hurka75 2013.06.26. 22:45:40

@babo0410: Higu és Trez ua!!!! DE egyikőjük sem hasonlít Cavanira!!!!!

Gabuero 2013.06.26. 22:48:55

Istenem vegre jon egy vilagklaaszis erre megy a hiszti meg a vita :D

Tevez,Llorente kettos eleg bnitang lezs jovore!
david es goliat!

juve28adam 2013.06.26. 22:58:51

@Hurka75: Így van. Cavani sose fogja elérni Trezeguet szintjét. Sőt! Senki sem.

hellan (törölt) 2013.06.26. 23:10:49

HIVATALOS: Tevez a Juventus játékosa!
A vételára 9M euró, amely 6M-val egészülhet ki bónuszok formájában.

LaVecchiaSignora 2013.06.26. 23:24:44

Tevez jobb és sokoldalúbb játékos mint Higuain ez nem kérdés. Carlosnak van esze is ehhez a játékhoz, jól bánik a labdával ami Higuainról nem mondható el. távolról is veszélyes az új 10-es ami nálunk kifejezetten hasznos mert szeretnek 11 emberrel védekezni a Juve ellen. Ja és Higuain azokról a gyors labda húzogatásokról csak álmodhat amikből Tevez számtalan gólt szerzett már úgy hogy közben 3-4 védő között ment be a 11-es pontig. Semmi bajom a Real csatárral de szerintem Tevez jobb játékos

Koment_Troll 2013.06.26. 23:25:21

Kit erdekel higany ha itt van mar tevez!!klaszisokkal jobb mint higany...de babo neked lehet mondani mert higany ceruzajat hegyezed...a vetelar meg rohej...

Goku06 2013.06.26. 23:57:24

@hellan: és ez a 6 M bónusz mi alapján lesz?
A bajnoki győzelemről és a BL elődöntőbe jutásról olvastam valahol. pontos infód van esetleg erről?

tdnero 2013.06.27. 09:36:32

Sziasztok...(Sokat olvasom az oldalt de nagyon ritkán írok is kommentet) Babo abszolút nem bántásból írom meg ne vedd támadásnak de a védekezésen vagy... Tevez nem védekezni jött hanem igenis egy gyilkos góllövőnek... annak pedig akárki akármit mond klasszis és még van benne 3-4 jó év tehát 10 milla körül abszolút király üzlet. Meg írtad h letámadni tud stb ... ennél több egy csatártól nem kell visszatámad és kész... neki gólokat kell lőni...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása