Chiellini: „A rasszizmust ki kell irtani”

A Juventus védője, Giorgo Chiellini szót emelt azért, hogy a hatóságok irtsák ki a rasszizmust a futball világából.

A probléma ismét rendkívüli médiafigyelmet kapott Olaszországban, amikor is az AC Milan játékosa, Kevin-Prince Boateng egy Pro Patria elleni barátságos mérkőzésen levonult a pályáról, így tiltakozva a felé irányuló rasszista szurkolói megnyilvánulások ellen. Később ismét rasszizmustól volt hangos a sajtó, amikor a hírek szerint egy vonatutazás alkalmával, május 19-én, Mario Balotelli összetűzésbe került Fiorentina szurkolókkal a Milan Siena elleni 2-1 arányú győzelmét követően.

Chiellini Giorgio_Roma ellen.jpgLegutóbbi interjújában a torinói védő sürgette a probléma végleges megoldását, azonban úgy érzi, hogy a pályáról való levonulás döntése nem a játékost illeti meg ilyen esetben, erről csak a meccs játékvezetője dönthet, nem pedig maguk a játékosok.

„A rasszizmust ki kell irtani és a rasszista énekeket be kell tiltani” - nyilatkozta az olasz válogatott védő.

„Véleményem szerint nem hozhatjuk meg a döntést, hogy levonuljunk a pályáról, mivel, ahogy mások is, mondták, például játékvezetők, utóbbiak hivatottak ez ügyben mérlegelni a helyzetet és nekünk játékosként a döntésüknek megfelelően kell cselekednünk.”

„Véleményem szerint meg kell különböztetnünk a rasszista és a személy elleni sértéseket, amelyek, akár indokoltak akár nem, mindig jelen voltak és a jövőben is jelen lesznek a futballpályán. Mindenkinek megvan az oka, hogy valakit kiszemeljen, egy Milan játékos utálhat egy adott Juventus játékost vagy egy Inter játékost, de a rasszizmust ki kell űzni a stadionokból.”

„Rendkívül határozottak vagyunk a rasszizmus és az erőszak problémájának stadionokból való száműzése ügyében, nagyszerű siker lenne ezeknek a problémáknak a kiküszöbölése nem csupán a sportban és a futballban, hanem a mindennapi életünkben is.”

A probléma sajnos nem csak az olasz bajnokságon belül volt megfigyelhető, hanem nemzetközi meccseken is, a Lazio csapata zártkapus mérkőzéseken volt kénytelen otthon pályára lépnie az Európa Ligában, miután szurkolói többszörösen is rasszista énekeket hallattak a meccsek során.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr715337298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása