Conte: "Köszönettel tartozom a játékosoknak és a klubnak"

Vasárnap a Juventus elhódította a klub történetének 31. Scudettoját, s a győztes hadvezér, Antonio Conte köszönetet mondott játékosainak, annak ellenére, hogy azok jeges fürdőben részesítették a mestert.

Conte Antonio orom.jpg"Nagyon boldogok és elégedettek vagyunk. Minden elismerés ezeket a kiváló srácokat illeti, akik egy nehéz és fárasztó szezont tudhatnak maguk mögött, de mindig készen álltak." - nyilatkozta Conte a Sky Sport Italianak.

"Büszke vagyok rájuk, hiszen nem volt egyszerű ebben az évben, annak ellenére, hogy mi voltunk a favoritok, főleg mivel tisztában voltunk azzal, hogy a Bajnokok Ligája rengeteg energiát elemészt majd."

"Diadalmas meneteléssel hódítottuk el a címet, négy fordulóval a vége előtt, s nem szűnök köszönetet mondani a játékosoknak, a klubnak és a stábom tagjainak, akiknek a szokásosnál nagyobb szerepet kellett vállalniuk abban az időszakban, amikor a lelátón kellett maradnom."

"Az Inter elleni vereség segített abban, hogy megértsünk bizonyos dolgokat, mivel a teljesítmény ismeretében talán túlzott önbizalommal kezdtük a szezont. Voltak olyan mérkőzések, mint például a  Genoa elleni, amelyeken a szerencse a mi oldalunkon állt."

"Az Inter elleni mérkőzés visszarántott minket két lábbal a földre, habár a játékosok nem voltak arrogánsak korábban sem. Rá kellett ébrednünk, hogy egy kicsivel még több harciasságra és elszántságra lesz szükség a bajnoki cím megvédéséhez."

"Úgy vélem, hogy a legfurcsább mérkőzés, s amely a leginkább fájó, a tíz emberrel játszó Sampdoriától elszenvedett hazai vereség volt. Elképesztő volt, s igazán feldühített, de megértette velünk, hogy ez egy szeszélyes eredmény volt, amely soha sem ismétlődhet meg. Tanultunk belőle."

A bajnoki cím elhódítását követően fergeteges ünneplés vette kezdetét Torinó belvárosában, illetve azt megelőzően, már a csapat öltözőjében. 

"Éppen zuhanyozni készültem, s a játékosaim erőszakkal elraboltak. A forró vizes fürdő és a jéghideg víz is kilátásban volt, de amint láttam őket közelíteni, egyértelművé vált, hogy melyikre esett a választásuk."

Az elmúlt napokban Conte olyan nyilatkozatot tett, amely nem zárta ki még az esetleges távozás lehetőségét sem, s elmondta, hogy a szezon végén egyeztetnie kell a klub vezetőségével. 

"Nagyon boldog vagyok a Juventusnál, s mindig is bíztam benne, hogy egyszer ide jöhetek, amikor elkezdtem az edzői pályafutásomat. Az álmom volt, hogy visszatérek a Juventushoz és győzni tudok. Amit tegnap mondtam, azt jelentette, hogy két különleges szezont követően, amikor a vártnál korábban elértük a céljainkat, szükség van arra, hogy leüljünk a klubbak, s megvitassuk a terveket."

"Megemeltük a lécet, s közben gazdasági válság is van Olaszországban. Köszönettel tartozom Andrea Agnellinek, aki Juventusnál akart látni, s mindig is hálás leszek neki ezért. Azt akarom, ami mindenki számára a legelőnyösebb."

"A léc megemelése azt jelenti, hogy amennyiben jövőre nem nyerjük meg a bajnokságot, az már problémát jelent majd. A legjobb nyolc között végeztünk Európában is, olyan klubokat megelőzve, mint a Manchester United, a Chelsea vagy a Manchester City, amelyek kivételes anyagi lehetőségekkel rendelkeznek."

"Teljesen reálisnak kell maradnunk, hogy felmérjük mire vagyunk képesek, s meddig juthatunk. Emlékszem arra a pillanatra, amikor kiestünk a Bayern Münchennel szemben, s elárasztottak minket a kritikákkal, hogy nem állunk készen a feladatra. A futballban hátra kell tudni dőlni, nyugodtnak kell maradni, s el kell ismerni, ha a másik csapat erősebb volt. Megemeljük a kalapunkat a Bayern előtt."

"Azt is tudjuk, hogy a Juventus minden kiírásban a végső győzelemre tör, de a szezont egyértelmű célkitűzésekkel kell elkezdenünk, hogy ne emeljük az elvárásokat a realitások fölé."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr175284193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GLB 2013.05.06. 16:15:20

Én is büszke vagyok a csapatra és rád is májsztró!!!

Cannavaro 2013.05.06. 20:21:59

grande mister.!!!! remélem benyújt egy ultimátumot, hogy vagy klasszis támadók,(szélső=center egyaránt) vagy elhúzok,(persze nem komolyan) de ijesszen csak rá a vezetőségre!!!!!

rockitbaby 2013.05.06. 22:20:45

@juve1986: Én azért úgy gondolom, hogy bár a keret mélyítve lett, de ez csak a középpályára igaz. Majd mindenhová elfér még erősítés, bővítés, a támadósorba pedig akár teljes csere is. Conte addig nem fog elmenni innen, míg minimum egy BL serleget nem nyer, de azért nem feltétlen lenne hátrány még több serleg. A következő szezonra biztos vagyok benne, hogy marad, mert csak szereti a klubot és szeretné a csúcsra vinni. A következő szezonnak minimum egy scudetto védés, plusz a BL-ben egy körrel továbbjutás céllal kell nekifutni, és kudarc nem lehet!

babo0410 2013.05.06. 23:08:37

@rockitbaby: Én meg most úgy érzem, hogy jelezte, hogy minimum egy klasszis csatár, és szélsők kellenek. Ja és 4-3-3 többször szóba jüött nála. Így ha nem kapja meg a klasszis csatárt, és nem tud formációt váltani, akkor jövőre távozhat egy nagyon nagy ajánlat esetén. De idén még maradni fog szerinte. És ami a legfontosabb, hogy szerintem a kívánságát teljesítik majd, mert egyrészt Marotta is félti az állását, másrészt mardásra akarják bírni a mestert. És most fog összeülni a vezetőség, még Elkann is, hogy megbeszéljék a célokat. Zsebbe kell nyúlni!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása