Conte: „Már csak egy pont kell!”

Antonio Conte a torinói derbit követően elégedetten nyilatkozhatott, hiszen csapata 2-0 arányban győzte le idegenben a városi riválist, ám mondandóját mégsem örömének kinyilatkoztatásával kezdte.

Conte Antonio 3.jpg„Először is, mielőtt a derbire rátérnék, szeretnék Javier Zanettinek gyors felépülést kívánni, és remélem, hogy sérülése nem olyan súlyos, mint ahogyan arról hallani lehet” - osztotta meg gondolatait a mester a Sky Sport Italia stábjával.

„Ahogy Diego Milito, ő is azoknak a játékosoknak az egyike, akik bekerültek a történelembe és rendkívül nagyra tartom játékosként és emberként.”

Ezt követően Antonio Conte rátért a torinói mérkőzésre, amelyet Arturo Vidal és Claudio Marchisio góljai döntöttek el.

„Minden részletet figyelembe véve készültünk fel a meccsre, ahogy mindig is tesszük, és magunkhoz ragadtuk a kezdeményezés jogát. A Toro dicséretet érdemel a pályán nyújtott teljesítményért, mert egészen a meccs végéig sikerült megállítaniuk minket gólszerzési kísérleteinkben.”

„Ezek rendkívül fontos gólok, mivel most már csak egy pont szükséges a bajnoki cím megvédéséhez. Ezt megnyerni három meccsel a bajnokság vége előtt nagyszerű lenne, ma pedig nagyon nehéz környezetben sikerült győzedelmeskednünk.”

A Juventus sikeresen alkalmazta ismét a 3-5-1-1-es rendszert, amelyben Claudio Marchisio lépett feljebb, hogy helyet hagyjon Paul Pogbának.

„Oly sok nagyszerű középpályásunk van és a szezon ezen szakaszában a csapatot egy alternatív felállásban küldtem pályára. A mester feladata, hogy megtalálja azt a rendszert, amelyik megfelel az adott játékoskeretnek. Paul Pogba rohamos fejlődést mutat, és úgy gondoljuk, hogy ebben a rendszerben még kiszámíthatatlanabbak vagyunk támadásban.”

„Nagyon tetszett, ahogy ma a csapat a meccshez hozzáállt. Megelégedhettünk volna egyetlen ponttal, azonban a játékosok egészen a végéig a győzelemre törekedtek. Nagyszerű srácokkal van szerencsém együtt dolgozni, akiknek soha nem tudom eléggé megköszönni a munkájukat.”

„Folyamatosan sulykolom a srácokba ezt a hozzáállást, és teljes mértékben tisztában vannak vele, hogy ez továbbra is így lesz, amíg át nem vehetjük a bajnoki serleget” - zárta nyilatkozatát a szokásos határozott módon Antonio Conte.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr535251591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2013.04.29. 12:51:11

"úgy gondoljuk, hogy ebben a rendszerben még kiszámíthatatlanabbak vagyunk támadásban.”

Annyira kiszámíthatatlan, hogy még mi sem számítottunk rá, hogy ilyen impotens szr az egész. Az utóbbi 2 meccsen összehozott kb. 4 helyzetet ez a kiváló felállás, a játék pedig egészen nézhetetlenné vált.

„Nagyon tetszett, ahogy ma a csapat a meccshez hozzáállt. Megelégedhettünk volna egyetlen ponttal, azonban a játékosok egészen a végéig a győzelemre törekedtek."

Még szerencse, hogy ők így álltak hozzá, mert a kedves mester ismételten lófaszt nem tett hozzá a 90 perc alatt a győzelemhez, ugyanis semmi nem utalt rá győzni szeretne.

venember83 2013.04.29. 13:42:53

@Tony.: a Juventusnak bőven elég lett volna az is, ha a hátralévő összes meccsen szerez 1-1 pontot, nem látom értelmét Conte támadásának.

b.tom 2013.04.29. 14:01:28

@venember83: már csak a bajnokságra kell koncentráljunk, és ugye nekünk csak a győzelem elfogadható, ilyen csapatok ellen pláne!
nekem nem igazán tetszett, amit tegnap láttam. főleg támadásban nagyon gyengék voltunk. nem értem mért kell dicsérni ha szarok. és ez egyértelmű volt 20 perc után is, mégis megint meg kellett várni a 70. percet a cserével, pedig mirko ismét botrány volt.

Apuleius 2013.04.29. 14:13:23

Azt hiszem igazat kell adjak venember83-nak. Én is egy kalap szarnak láttam a tegnapi produkciót, s szenvedést okozott nézni a meccset, de felesleges ez a bullshit arról, hogy a győzelemért játszottunk. A srácok pontosan tudják, hogy a bajnokságot gyakorlatilag megnyertük, s teljesen érthető, hogy nem tudnak úgy felpörögni, ahogy kellene. Nagyon más lenne ez, ha szorosabb lenne a verseny (vagy ha lenne még).

venember83 2013.04.29. 14:13:29

@b.tom: jelmondatnak jó, hogy Vincere non è importante, è l’unica cosa che conta, de az olasz csapatokat, válogatottat, meg úgy általában az olasz mentalitást elnézve az ember nemigen veheti ezt komolyan. Amit kell a cél elérése érdekében, azt megteszi a csapat, de ennyi, messze nem nyújtja a maximumot, mert ugye minek, ha kevesebb is elég.

b.tom 2013.04.29. 14:21:06

@venember83: persze, ebben igazad van... csak mindenki látta a meccset, conte közelről is. ha mindenkinek egyértelmű h gyenge volt a műsor, akkor ne dicsérjen már orrba-szájba mindenkit... "jó volt a védelem, jó volt a kp közepe, különösen arturo és pogba, de támadásban ma nem voltunk igazán átütőek, ez köszönhető a toronak is bla-bla" ez mondjuk korrektebb lett volna, és még nem is ócsárolja mirkot, és a két szélsőt, ahogy megérdemelnék.

én őszintébb nyilatkozatot várnék, conte tökös gyerek.

Type-R 2013.04.29. 14:24:16

@venember83: Most jogos, hogy sikerült felpörögni, de volt már Conténak olyan elismerő nyilatkozata, aminek aztán semmi alapja nem volt. Nehogy eldelnerisedjen itt nekem!

Lord Viktor 2013.04.29. 14:54:42

@Apuleius: Én konkrétan átaludtam a második félidő első felét és Vidal gólja előtt is még félálomba voltam és le-lecsukódott a szemem. A gólt épphogy csak láttam lecsukódó szemhéjaim mögül, mielőtt kipattant a szemem hogy ujjongjak egy sort. Utána már nem aludtam el. De addig egy dögunalmas meccs volt.
Vucinic pedig hozta a szokásos formáját, én nyáron messze zavarnám a csapattól. A Roma volt az ő szintje, az neki a max.

Apuleius 2013.04.29. 15:08:52

@Lord Viktor: Szerintem nagyon jól jártál, semmi értékelhető nem történt közben. Nem tudom, így, hogy előző este a Napoli győzött, s egyértelművé vált, hogy nem nyerhetjük meg a bajokságot a Torino ellen, valahogy én sem tudtam felpörögni a meccsre, s nagyjából fél szemmel követtem csak, inkább a családdal voltam. Éppen készülődtünk, hogy kicsit kimegyünk, de még pont láttam a két gólt. Vidal gólja élményszámba ment, de egyébként el kell felejteni az egészet, örüljünk a 3 pontnak.

Vucinic tényleg remek képességű játékos potenciálisan, de ilyen szempontból már a Roma is az ő szintje fölött volt. Ezzel a hozzáállással nem lehet komoly, profi focista valakiből. Nyugodt szívvel eladnám, ha van kinek.

ambrobert 2013.04.29. 15:55:23

@Tony.: úgy látom, kisebb vita alakult ki, én Tonynak adok igazat. A gól nem volt benne a játékunkban, többet vártam, főleg úgy, hogy nincs BL. A befejezések előtti passzok szánalmasak, az egész szezonban nem volt rá begyakorolt figura, Lichtsteiner pedig olyan szinten nem tud támadni, beadni, hogy ez Pápán is kevés, Conte meg elnézi meccsről meccsre, ahogy Vucinicet is. Lassúak vagyunk és nincs széljátékunk, sok a középpályás a csapatban, mivel játékban dominálunk, azzal is megpróbálkoznék, hogy a középpályára csatárt is tennék.

devil-z 2013.04.29. 18:42:10

@Tony.: egyetértek veled de ne legyünk ilyen szigorúak Contéval. Eddig az volt a baj vele (többek között) hogy nem próbál ki új felállást, nem elég kiszámíthatatlanok a húzásai.
Most, hogy megvan a bajnokság nyugodtan kísérletezhet - még ha a szép játék rovására is megy - gondolom ő is érzi, hogy ennél több kell majd.

Néha tényleg csinál érthetetlennek tűnő dolgokat / nyilatkozik hülyeségeket de mégis már a második bajnokságot hozza zsinórban, méghozzá fölényesen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása