Asamoah visszatér régi formájához

Az AC Milan elleni mérkőzést követő egyik interjúban Kwadwo Asamoah elismerte, hogy a formája a szezon második felére leromlott az Afrikai Nemzetek Kupájában való részvétel következtében, amin a ghánai játékos válogatottjával egészen az elődöntőig menetelt 2013 elején.

Asamoah Kwadwo_gólöröm.jpg„A tornáról visszatérve számos problémával kellett szembenézzek” - nyilatkozta a huszonnégy éves játékos. „Fizikailag és mentálisan is megsínylettem a válogatott szereplést. Ugyanakkor most már kezdek visszatérni a megszokott szintre és elégedett vagyok.”

A ghánai középpályás a nyáron érkezett az Udinese csapatától és fele játékjogát vette meg a torinói klub. Az Udinese mezében Kwadwo Asamoah a középpálya közepén játszott, azonban Antonio Conte a bal szélen számít a támadó gyorsaságára.

„Most a szélen játszok és jól érzem magam ezen a poszton, megszoktam. Elégedett vagyok, mivel most már teljesebb játékosnak érzem magam attól, hogy tudom, két különböző poszton is bevethető vagyok.”

A ghánai válogatott játékos nagymértékben hozzájárult a torinóiak rossoneri elleni sikeréhez, hiszen az ő megmozdulását követően jutott tizenegyeshez a Juventus, amelyet Arturo Vidal rendkívül magabiztosan és jól értékesített.

„A büntető megváltoztatta a mérkőzést” - reflektált a találkozóra Kwadwo Asamoah. „Kemény megmérettetés volt, főleg az első félidőben, mivel nem tudtuk a saját, megszokott játékunkat nyújtani. A második félidő elejét jelző füttyszó után azonban jobban játszottunk és sikerült megtörni a jeget, valamint rendkívül fontos győzelmet aratni.”

„Még mindig hátra van öt mérkőzés és szeretnénk sikerekkel zárni ezt a bajnokságot. Számomra a scudetto megnyerése rendkívüli eremény lenne, mivel ez lenne az első a karrieremben és ez a cím nagyon fontos számomra.”

Kwadwo Asamoah rendkívül közel áll élete első olasz bajnoki címének megnyeréséhez, hiszen a Juventusnak mindössze négy pontra van szüksége, hogy matematikailag is bebiztosítsa a scudetto megvédését.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr315242043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása