Lazio - Juventus 0-2

Miután lőtt gól nélkül és négy kapott góllal kiesett a Juventus a Bajnokok Ligájából a Bayern München elleni találkozókat követően, a torinóiakban égett a tűz, hogy a bajnokságban bizonyítsanak és maguk mögött hagyják a csalódást keltő két legutóbbi európai tétmeccset.

Vidal-Bonucci unnepel_Lazio-Juve 2012-2013.jpgA Lazio korántsem a bajnokság megnyerésére hajtott, számukra a reális cél az európai kupákban való szereplés, azonban számukra a mérkőzés nem is kezdődhetett volna sokkal balszerencsésebben.

A kezdő sípszó után hét perccel Mirko Vučinić fordult le Lorik Canáról, a középső védő pedig csupán egy ügyetlen mozdulattal tudott megállítani, így a mérkőzés elején vitathatatlan tizenegyeshez jutottak a torinóiak, amit Arturo Vidal magabiztosan értékesített is. 0-1

A gólnak köszönhetően a vendégek azonnal uralni kezdték a mérkőzést, a házigazdák pedig meg kellett elégedjenek azzal, hogy megpróbálják kivédekezni az első félidő heves Juve támadásait.

Michaël Ciani volt a megmentőember Stephan Lichtsteiner beadását követően, amire Claudio Marchisio ért oda, majd ezt követően a Juventus montenegrói támadója ért bele egy alacsonyan belőtt szabadrúgásba, ám ezt a lövést Marchetti ösztönös mozdulattal védte. A hazaiak megpróbáltak a pálya teljes területén letámadni, ám támadásaik nélkülözték az elképzelést és a koncentrációt, így Gianluigi Buffonnak kevés dolga akadt.

Arturo Vidal már szinte gólnak elkönyvelt lövésénél is Michaël Ciani mentette meg a házigazdákat attól, hogy kétgólos hátrányba kerüljenek, amikor blokkolta a chilei válogatott lövését. Azonban a Juventus uralta a mérkőzést és úgy tűnt, hogy csak idő kérdése, mikor szerzik meg a torinóiak a második góljukat.

Pár perccel az előző helyzetet követően Mirko Vučinić passza szerencsésen megpattant a tizenhatoson belül, a Lazio védelem tanácstalanságát pedig Arturo Vidal használta ki azzal, hogy higgadtan Federico Marchetti kapujába juttatta a labdát. 0-2

A második félidőben egy határozottabb házigazda csapat lépett pályára, és kis híján sikerült egy gólra csökkenteniük a különbséget rögtön a szünetet követően. Egy beívelt szögletbe Michaël Ciani ért bele, és a torinói hálóőrnek bravúrt kellett bemutatnia, hogy kivédje a jobb alsó sarokba tartó labdát.

A Lazio helyzetét követően azonban a Juventusnak is adódott lehetősége a gólszerzésre, amikor is Andrea Pirlo szabadrúgását követően Federico Marchetti kiütötte a labdát, amire három torinói játékos is rámozdult, és Claudio Marchisio érte el elsőként, azonban rosszul számította ki a megpattanó labda ívét és jóval a felső léc fölé küldte a játékszert. A Lazio se kívánt lemaradni kihagyott ziccerek terén, amikor is Miroslav Klose kapott tökéletes beadást Antonio Candrevától, ám képtelen volt értékesíteni a helyzetet.

A második félidő izgalmas első perceit követően az iram alábbhagyott, a Juventus megelégedett azzal, hogy irányítása alatt tartotta a mérkőzést, könnyedén passzolgatta és tartotta a labdát. A hazaiak nem tudtak reagálni a kétgólos lemaradásra, így pedig a kitűzött cél, az európai kupaszereplés egyre esélytelenebbnek tűnik a római csapat számára.

A győzelemmel a Juventus tizenegy pontos előnyre tett szert a második helyezett Napolival szemben, és mivel már csak hat mérkőzés van hátra, szinte biztos bajnoknak tekinthető. A Napolit az AC Milan csapata követi a tabellán, ők foglalják el a harmadik, BL-t érő utolsó helyezést.

Csapatösszeállítás:

Lazio: Marchetti, Ciani, Stankevicius, Mauri (46. p. Ederson), Hernanes (46. p. Kozák), Gonzalez, Onazi, Ledesma (67. p. Crecco), Cana, Candreva, Klose.

Juventus: Buffon, Peluso, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner (67. p. Padoin), Pogba, Marchisio (89. p. Giaccherini), Pirlo, Asamoah, Vidal, Vučinić (87. p. Quagliarella)

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr395228999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása