Conte: "Nem esett csorba az önbizalmunkon"

Antonio Conte úgy véli, hogy a Juventus és a Lazio egyaránt maga mögött hagyja majd az európai búcsú okozta keserűséget, amikor a két csapat hétfőn összecsap egymással.

Conte Antonio 3.jpg"Nem hiszem, hogy a Lazio és a Milan elleni mérkőzések fontosabbak lennének a többinél. Mindegyik meccs három pontot ér." - árulta el a mester a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

Conte megerősítette, hogy a régi hiányzók mellett, Giorgio Chiellini, Sebastian Giovinco és Nicolas Anelka sem áll majd rendelkezésére a római mérkőzésen.

"Nincsen hierarchia a keretben. A lehető legerősebb kezdőcsapatot fogom kiválasztani a találkozóra, így azok játszanak majd, akik a legjobb formában vannak. Nehéz meccs lesz egy nehéz stadionban. Ne felejtsük el, hogy a Lazio olyan messzire jutott Európában, mint mi, ráadásul legyőztek bennünket az Olasz Kupa elődöntőjében, így alapjában véve, ebben a szezonban ez a két csapat többet játszott a többieknél."

"A Milan-Napoli? Mindig a saját mérkőzésünkre összpontosítunk, s nem foglalkozunk azzal, hogy más csapatok mit csinálnak. Ez mindig is az erősségünk volt. A történelemkönyveket a győztesek írják, a többieknek csak azok olvasása jut. Ha Walter Mazzari vagy Massililiano Allegri helyében lennék, hinnék a felzárkózásban. Továbbra is nyernünk kell, de ők is elbukhatnak."

A hétfő esti mérkőzés mindkét résztvevője búcsúzott az európai kupaküzdelmektől, hiszen míg a Juventus 4:0-ás összesítéssel maradt alul a Bayern München ellen a Bajnokok Ligájában, addig a Lazio csapatát a Fenerbahce ejtette ki 3:1-es összesített eredménnyel az Európa Ligából.

"Erre a szezonra az volt a célunk, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába, s megcélozzunk az új Scudettót. Úgy vélem, hogy jól haladunk abba az irányba, hogy elérjük céljainkat."

"A Bayern elleni vereségek miért ejtettek volna csorbát az önbizalmunkon? Pontosan tudtuk eddig is, hogy a negyeddöntők elérése már komoly fegyvertény. A klub minden évben azt kéri tőlem, hogy jussunk be a Bajnokok Ligájába, s célozzuk meg az elsőséget Olaszországban, így minden, ami ezen felül történik, a kemény munkának köszönhető."

"Úgy gondolom, hogy ebben a szezonban nagyon, nagyon jól teljesítünk, így nem látom okát hogy a vereség miért lehetne kihatással az önbizalmunkra, s miért kezdte volna ki a bizonyosságunkat abban, amit csinálunk."

A reggeli sajtó tele volt az Alexis Sánchez esetleges leigazolásával kapcsolatos pletykákkal.

"Az átigazolási piacról beszélni ebben a pillanatban, tiszteletlenség a játékosaimmal, s azzal a kemény munkával szemben, amit a Juventus érdekében végeznek. Csak a jelenre akarok koncentrálni."

"Csapatként nyerünk, s csapatként veszítünk. Bízom benne, hogy az emberek értékelik azt a rendkívüli munkát, amit a srácok végeznek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr95222135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

danimester1 2013.04.14. 19:30:58

Teljesen egyetértek a mesterrel.Egy pici szálka azért van a szememben,mert a Bayern ellen ki lehet esni ez nem vitás.Viszont a srácok hozzáállása és mentalitása hagy némi kívánnivalót.Összeségében ha meg lesz a scudetto(amit csak mi bukhatunk el),a nyáron megfelelően erősítenek akkor nem lehet panaszunk és csak várni kell türelemmel.(ez a nehezebb része a türelem:-))Szokták volt mondani a jó munkához idő kell amit mi csak alig 2 éve kezdtünk.Úgy gondolom mégegyszer ennyi idő kell és okos igazolások.Ezek után lehet merészebb álmokat szövögetni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása