Conte: "Egy másik Juventust látunk majd a Bayern ellen"

Antonio Conte biztos benne, hogy a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szerdai visszavágóján csapata egész más arcát mutatja majd, mint az első mérkőzésen. Ugyanakkor az ellenfelet egy felhőkarcolóhoz, míg saját klubját egy építkezési területhez hasonlította.

Conte Antonio orom.jpgA Juventus az első mérkőzésen  2:0-ás vereséget szenvedett, s ezt a hátrányt kellene ledolgozni ahhoz, hogy a csapat az elődöntőbe verekedje magát.

"Egy rendkívül erős csapattal állunk majd szemben. Éhesek vagyunk, s a megfelelő mértékű higgadtsággal rendelkezünk, s tudatában vagyunk annak, hogy másként kell játszanunk, mint ahogyan az első mérkőzésen tettük." - kezdte nyilatkozatát a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón,

"Az első mérkőzés igazolta mindazt, amit már addig is tudtunk, vagyis, hogy a Bayern egy nagyon erős csapat, amely fizikális játékot játszik. Igazolták, hogy a trófea egyik esélyeseként kell számolni velük."

"Az utóbbi évek során azért dolgoztak, hogy eljussanak oda, ahol most tartanak, hiszen az elmúlt három év alatt kétszer is bejutottak a döntőbe, s csapatként és klubként is a legmagasabb szinten állnak."

"Mi éppen csak megkezdtük utazásunkat, sok évnyi nehézséget követően. Egyértelmű, hogy szakadék tátong köztünk, mi még az építkezésnél tartunk, s még csak az út harmadát tettük meg, ezért követni akarjuk a Bayern példáját. Több okból kifolyólag, fel kellett építenünk azt, ami elpusztult. A Bayern egy felhőkarcoló, míg mi csak egy építkezési területnek számítunk."

"Ennek ellenére meg vagyok győződve róla, hogy a távolság nem annyira nagy, mint amit az első mérkőzés mutatott. Ami minket illet, igazán másként akarunk játszani, mint az első meccsen. A játékosaim meg akarják mutatni azt, amire Németországban képtelenek voltak. Meglátjuk mi történik majd."

A Juventust 2006-ban száműzték a másodosztályba, majd később egymást követő két évben is a hetedik helyen zárt, mielőtt tavaly elhódította Scudettót.

"Csodálatos, hogy ismét ilyen mérkőzéseket játszhatunk, s ez fel kell tüzelje a lelkesedésünket, de a szurkolóink is hajtani fognak bennünket." - folytatta Conte.

"Nekünk és a szurkolóinknak is óriási örömöt kell éreznünk, amiért a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében szerepelhetünk. A szurkolóink olyan légkörbe kóstolhatnak bele, amilyenhez már régóta nem volt szerencséjük. Ha erről valaki megfeledkezik, az problémát jelent."

"Hallottam embereket arról beszélni, hogy hosszú évek óta ez volt a Juventus leggyengébb produkciója. Hány évre gondolnak? Még csak 18 hónapja fogtunk a munkához ezzel a csapattal, s az emberek gyorsan megfeledkeznek mindarról, amit ezalatt elértünk. Az emberek azt hiszik, hogy minden könnyen megy, de a siker soha sem jön könnyedén. Két évvel ezelőtt még csak az európai porondon sem voltunk."

"Olyan teljesítményt kell nyújtanunk, amilyet a Bayern mutatott az első mérkőzésen, koncentrálva és agresszívan. Nem léphetünk pályára behúzott kézifékkel, ahogyan Münchenben tettük. Úgy kell a pályára lépnünk, s úgy kell játszanunk, ahogy az a Juventushoz méltó."

"Bízom abban, hogy a csapatom egy kicsit szerencsésebb lesz majd, s ezzel a lesgólra szeretnék utalni, valamint arra, hogy Franck Ribéry megúszta a kiállítást. Köszönettel tartozom Jupp Heynckesnek a kedves szavakért, amelyeket rólunk ejtett. Remélem, hogy holnap, a mérkőzés lefújását követően, azt mondhatja majd, hogy "Megmondtam". "

Conte játékosan megpaskolta Mirko Vučinićet, miután a támadó előbb minden létező helyzetet kihagyott, majd később kétszer is betalált a Pescara ellen.

"Vučinićnek jobban kellene bíznia saját magában. Képes arra, hogy húsz gólt lőjön egy szezonban, hiszen kiváló képességekkel rendelkezik. Mindenkire szükségünk van, mivel csak a közösség tudja kihozni a maximumot az egyénekből."

Nicolas Anelka családi okok miatt hiányzott a Pescara elleni mérkőzésről, most a Bayern ellen készülő keretből is kimaradt, s ezzel alapot szolgáltatott a távozásáról szóló pletykáknak.

"Anelkának problémája akadt a lábikrájával a Pescara elleni meccs előtt. Soha nem mutatta jelét annak, hogy feladta volna."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr205213958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2013.04.10. 13:12:50

Mi a fasz az a lábikra? :D

MdewC 2013.04.10. 13:17:21

@venember83: kösz. :D egyébként ez gyenge kofogás sztem. :)

GLB 2013.04.10. 13:21:19

Remélem este így látjuk a májsztrót mint a képen:)

b.tom 2013.04.10. 13:21:26

a játékosok nagyon gyengék voltak az odavágón, bár ez egyrészt a vbayern miatt volt. viszont volt hozzá köze contenak is, szóval azért én vártam volna egy olyat is, h bocsi, én is hibáztam... de persze igaza van, 2 éve tolja, építkezünk, jelenleg ez a realitás.

vucsinics simán lőhet húsz gólt, ebben egyetértek! 2 szezon alatt.
ez a pöcs akkor is minden tizedik helyzetét lőné be, ha messi és cé tolná alá a zsugákat.

Apuleius 2013.04.10. 13:24:32

@GLB: Igen, optimista hangulatban választottam a képet, hátha ez segít :-)

Type-R 2013.04.10. 14:14:56

@b.tom: Conte szerintem borzasztóan cserélt Münchenben. Remélem mára tudja mit rontott el.

mpite 2013.04.10. 14:33:03

@Type-R: Hát ha igazak a hírek és tényleg 3-5-2-ben kezdünk Padoinnal a jobb szélen, akkor úgy tűnik, hogy nem tudja...

Amúgy nem szokásom más oldalakat hirdetni, de a népsporton van fent egy kis technikai elemzés a tegnapi BVB-Malaga mérkőzésről, ahol a spanyolok 4-2-4-es tegnapi taktikájáról is szó van, amivel akár a Juve is meglephetné a Bayernt. 3-5-2-ben halálra van ítélve minden, ugyanúgy szétszivatnak minket a széleken, belegondolni is rossz a Padoin-Ribery/Robben párharc kimenetelére...

Persze a 3-5-2-t is sokféleképpen lehet variálni, én bízom benne, hogy a Mester kitalál valami váratlant estére!

2013.04.10. 14:38:46

Irtó nehéz meccs lesz,jó lenne még az első felesben legalább egy gólt szerezni,viszont sokkal jobban kell figyelni a széleken,mint az első meccsen,mert azt ott nyerte meg a München!Én 4-3-3-ban küldeném ki a srácokat,Q-Matri-Vuci elöl,Marchisio-tól és Pirlo-tól sokkal többet várok,mint amit az odavágón csináltak,bár annál nem nehezebb többet nyújtani.Bízom Pogba-ban,hátha elsül a lába a csávókámnak!Meglátjuk,meg kell tenni mindent,200% kell,mert az első meccs hiányzó 100%-át is bele kell tenni ebbe a meccsbe,ott úgy ahogy van nullák voltunk!Forza Juve,fel van adva a lecke,most kell megmutatni mi a Spirito Juve!

MdewC 2013.04.10. 14:43:46

@Apuleius: Estére hány sör lett bekészítve? :D
Múlt héten, egy nagyon jó cimborámmal és barátnőjvél néztük a meccset, focihoz nincs ízlése, mert a bajoroknak szurkol, de mivel már 2,5 éve várjuk az ominózus Bl párharcot, ezért megkockáztattuk a közös meccsnézést. (1ikünk se az a visszafogott szurkoló, mondjuk EB-n egy szavam se volt.) Barátnőmön rózsaszín Buffon mez, rajtam régi fehér DP mez, haver meg hozta a sálját. Gyakorlatilag, koccintani nem volt időnk a sípszó után... :S Uh ma egyedül, párommal (Veletek) szurkolom végig! Hamár hozzuk amit tudunk nagy baj nem lehet!
Hajrá!

MdewC 2013.04.10. 14:51:22

párommal és veletek! :D

Apuleius 2013.04.10. 14:53:01

@MdewC: Azt hiszem egyelőre 4 sört hűtöttem be, de a pontos darabszámot majd alaposan végiggondolom még, de ez természetesen nagyban függ a meccs alakulásától (szerencsére van hűtetlen készlet). Érdekes újítást eszeltem ki, lévén, hogy zebramezes csapatnak szurkol az ember, felváltva fogok inni: egy világos, egy barna. Hátha ez kell a továbbjutáshoz. Rajtam nem múlik majd semmi, mindent megteszek a győzelemért.

MdewC 2013.04.10. 15:01:50

@Apuleius: sztem ez szurkolói kötelezettség! :)

2013.04.10. 15:08:08

Már most agyhúgykőgörcsöt kapok már a gondolatra is, hogy ez a koraszülött, anyaszomorító padoin (esetleg) a kezdőbe kerül...pedig vadi új a tv, kár lenne benne meccs közben kárt tenni.

Arról van esetleg valakinek épkézláb infója, hogy milyen főbenjáró bűnt követhetett el Caceres, amiért totál elképzelhetetlen alternatíva Conte számára?
A sírás kerülget kínomban....

mpite 2013.04.10. 15:19:28

@Sztricski: Caceres autóbalesetet szenvedett még márciusban, azért nem volt eddig keretben.

Plusz Padoin sokkal jobb játékos.

höhö

Szbence 2013.04.10. 15:29:48

Galata játék jól jönne nekünk is:)

2013.04.10. 15:31:22

@mpite: az tiszta, hogy volt a baleset, de elvileg nem súlyos...bár félő, ha Caceres a toppon lenne se férne be eme géniusz mellett, annyira nagy a szerelem padócska és Conte közt.

Mázsás betontömböt a lábára és irány a Pó!

babo0410 2013.04.10. 15:40:54

@Sztricski: Hidd el, ha egészséges lenne Cáceres játszana! Nyilván látja Conte is, hogy Padoin nem BL szint. És ma kit játszatnál helyette? Még 4-3-3-ban is Padoin lenne az egyetlen jobb szélsőnk, mert Isla amilyen formában van! Padoin legalább a védekezésben jó!

juve28adam 2013.04.10. 16:07:52

@babo0410: ez a "Hidd el, ha" mondataid aztán tényleg olyan meggyőzőek, ezeket annyira bírom... Aztán meg mondtad nekem ,hogy Conte nem bolond ,hogy berakja Padoin-t hiszen nem Bl szint... Egészen poén lesz úgy kimenni a visszavágóra ,hogy egy ilyen szintű játékossal kell kiállnunk. Köze nem kéne ,hogy legyen a csapathoz...Úgy átmennek majd rajta ,mint a huzat... Emberelőnyben a BM ,már a meccs kezdetétől!

Sztricski (törölt) 2013.04.10. 16:17:41

@juve28adam: pontosan ez a realitás sajna. De valami gyermeteg müdon bízni kell a csodában, az még kézzelfoghatóbb, mint padómanó "futballja".

a Zamboni nem egy tészta 2013.04.10. 16:18:06

baszki, szomorú, de nem hiszek benne... hajrá

babo0410 2013.04.10. 16:19:27

@juve28adam: Majd ezt akkor is mond el légyszi, ha továbbjutunk! Amíg nemm láttuk a meccset kár előre keresni a hibákat. Azt érzem, mintha már előre magyaráznátok, hogy kiesünk, és ez Padoin miatt lesz! Pedig hinni kell a csapatban!

Sztricski (törölt) 2013.04.10. 16:20:38

@babo0410: Én elhiszem...tény, hogy nincs más, aki elrohangál a jobb oldalon. De pont az a szomorú, nincs más. Csak ennek adtam hangot; bár még egy szar formában lévő Isla-ba is több (játék)-intelligencia szorul, mint tudjuk kibe.

Sztricski (törölt) 2013.04.10. 16:24:44

...és egyszer gépelni is megtanulok.:) Na de: sok sört, legalább ennyi Juve-gólt estére!FORZA

ambrobert 2013.04.10. 19:22:18

Nagyon jó nyilatkozat, bár ezt Contétól megszoktam. A felhőkarcolós, építési területes hasonlat nagyon nagy, de a legnagyobb igazság, hogy sokan, néha én is elfelejtem, hogy másfél évvel ezelőtt honnan indultunk. Fel kellett építenünk, ami elpusztult, ezért Conte már most a Juventus történetének egyik legnagyobb edzője, ezért nem lehet elégszer hálásnak lenni!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása