Quagliarella elégedett a Juventusnál betöltött szerepével

Az Európa-bajnokságot és Világbajnokságot megjárt tapasztalt játékosnak egészen az idei évig kellett várnia, hogy végre pályára léphessen Bajnokok Ligája találkozón, azonban állítása szerint most minden percét kiélvezi ezeknek a fellépéseknek.

Quagliarella Fabio_gólöröm.jpg„Mindig követtem a tévében ezt a versenysorozatot, és így az álmaimban szerepelt, hogy részt is vegyek benne” - nyilatkozta a játékos az UEFA.com oldalnak. „Örömömre ebben a szezonban megadatott ez a szerencse, és úgy érzem, hogy egész jól megy ebben a sorozatban.”

Fabio Quagliarella számára nem kellett sok mérkőzés, hogy bizonyítsa tudását az európai klubok legrangosabb versenyében, hiszen első meccsén, a Chelsea elleni mérkőzésen a találatának köszönhetően egyenlített a Juventus az idei BL első csoportmérkőzésén.

Erre így emlékszik vissza a csatár: „Pályára léptem és gólt szereztem, így soha nem fogom elfelejteni a BL-beli első mérkőzésemet. Azt hiszem, hogy meghatározó találat volt, mivel így tudatosult bennünk, hogy bármelyik csapattal felvehetjük a versenyt. A Chelsea a meccs előtt három hónappal a magasba emelhette a trófeát és náluk játszottuk az első mérkőzésünket. Ugyan 2-0 arányban vesztésre álltunk, de erős jellemről tettünk tanúbizonyságot és nem adtuk fel – egészen a meccs végéig hittünk magunkban, és ezért megkaptuk a jutalmunk.”

Ez valóban így van, hiszen míg a negyedik meccsnapig csupán döntetleneket ért el a torinói gárda, a negyedik meccsnapot követően ötből öt mérkőzésen győzedelmeskedtek. Ehhez Fabio Quagliarella is hozzájárult, négy gólt szerzett a pályán töltött 248 perce alatt. Szép mutató, azonban az öt alkalomból, amikor játszhatott, csupán kétszer volt kezdő. A harmincéves csatár azonban megérti Antonio Conte álláspontját.

„A főnök már két éve folyamatosan váltogatja a csatárokat. Talán az első két hónapban azon gondolkodtunk mi játékosok, hogyan működik mindez, azonban két év alatt rájöttünk a megoldásra. A meccstől, az ellenféltől függően változtatja a támadókat. Így mindannyian nyugodtak vagyunk, mivel tudjuk, mi a helyzet.”

Következésképpen Fabio Quagliarellának nincs biztosított helye a Bayern München elleni, április másodikán, Münchenben rendezendő BL-negyeddöntő első meccsének kezdőjében.

„Mindig megbíztam a képességeimben. Mindig, amikor pályára lépek és egy nehezen kivitelezhető helyzet adódik, amelyben talán 30 százalék esélyem van a sikerre, megragadom a lehetőséget. Olyan sokszor bejött már ez a hozzáállás és nagyszerű érzés, amikor siker koronázza a próbálkozást" - zárta mosolyogva az interjút Fabio Quagliarella. Nos, reméljük, hogy jövő hét kedden is láthatjuk a mosolyt Mr. Wondergoal arcán.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr825177235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devil-z 2013.03.28. 13:51:11

BL-ben; vucsi+gio 780 perc alatt 4 gól, Q. 250 perc alatt 4 gól.

A bajnokságban hasonló a helyzet pedig ha jól emlékszem nincs is olyan meccse ahol végigjátszotta volna a teljes mérkőzést.

De persze mindig az aktuális legjobb támadóink kezdenek és rotálás van a keretben és persze a legtöbb pletyka is arról szól, hogy Q. az akin túl akarunk adni.

Bravó!

regularjohn 2013.03.28. 14:47:47

"...azonban két év alatt rájöttünk a megoldásra. A meccstől, az ellenféltől függően változtatja a támadókat"

huhuhu, micsoda penge észjárás :)

najó, nem gonoszkodok a legjobb csatárunkkal, Forza Fabio!!!

2013.03.28. 22:32:30

Gyerünk Fabio, mutasd meg nekik!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása