Conte kifakadt az olasz focira

Antonio_conte_bajban.jpgAntonio Contét annyira megdöbbentette, hogy sportszerűtlenséggel vádolták Bolognában -és valószínűleg az egyéb meghurcoltatások is-, hogy elmondta, lehet nem is akar sokáig Olaszországban edzősködni: "Ez arra késztet, hogy elhagyjam Olaszországot. Ez sport, nem háború."

A taktikus valószínűleg akkor sem maradna munka nélkül, ha elhagyná Torinót, mivel már eddig is olyan nagycsapatokkal hozták szóba, mint a Chelsea, a Paris Saint-Germain vagy a Real Madrid.

A Juve 2-0 arányban nyert a Bologna ellen a Dall'Arában szombaton és legalább a Napoli meccs végéig 12 ponttal vezeti a tabellát. A mérkőzés végén a Bologna mestere, Stefano Piolo túlzott ünnepléssel vádolta torinói kollégáját, ami szerinte a "tisztelet hiányát" mutatja a hazai csapat felé. Conte "bűne" az volt, hogy a szurkolóival ünnepelt, a szituációról a következőket nyilatkozta a sajtótájékoztatón.

"A Juventus szurkolókkal ünnepeltem. Odafordultam ahhoz a részhez, amely tele volt Juventinivel. Ha a saját szurkolóimmal sem ünnepelhetek, akkor mit tehetek egyáltalán? Egy perccel a lefújás előtt 2-0-ra vezetünk, egy tisztességes előnyt alakítottunk ki a Scudettoért folytatott harcban és azon kell aggódnom, hogy hol ünnepelhetek? Csak viccelünk, ugye?"

"Ehelyett nézzük meg, hogy a Juventust hogyan üdvözlik az egyes stadionokban. Igazán megdöbbentem, hogy egy olyan civilizált városban, mint Bologna botokkal, kövekkel fogadtak, köpdöstek és aljas szitkokat kiabáltak, miközben négyéves gyerekeket tartottak a karjaikban. Miféle oktatást nyújtunk a fiataloknak?"

"Látva, hogy mennyi kamera van a pályán és az öltözőben, miért nem tesznek a stadionon kívül is, hogy lássák mi történik, amikor megérkezünk? Talán az az ember, gyerekkel a kezében látni fogja magát, és szégyenében nem megy a stadion közelébe. Ezek azok a dolgok, amiért az embernek szégyellni kellene magát és nem olyan hülyeség miatt, mint az ünneplés. Megértem, hogy fáj, ha veszít az ember, de legyünk reálisak!"

Conte ünneplése után a média fókusza a bolognaiak énekeire és transzparenseire irányult, amelyek közül néhány a Heysel-tragédiát és a néhai elnök, Gianni Agnelli halálát éltették.

"Ha ilyen dolgok történnek Bolognában, ami egy szép és civilizált város, akkor az a véget jelenti. A véget, mivel Nápolyban valahogy számítok az ilyesmire a nagy versengés és a tabellahelyezések alapján, még akkor is, ha olyan volt ott, mint egy háborús övezetben."

"Ha ilyen fogadtatásra kell számítanom Bolognában, mint most, arra csak azt tudom mondani, hogy ez tényleg arra késztet, hogy elhagyjam Olaszországot és külföldre menjek. Máshol egyszerűbbnek kell lennie az életnek. Nem hiszem, hogy a családommal, a feleségemmel és a lányommal kimennék a meccsekre. Nem tudunk Firenzébe menni, mert az túl veszélyes, Nápolyban túl veszélyes és most már Bolognában is túl veszélyes..."

"Nem háborúban vagyunk itt. Ez sport. Ez egy sport. Most csak a Juventus körül forognak a gondolataim, de az ilyen dolgok megkeserítik az életet és elszomorítanak. Ha ez mind Bolognában történik, akkor tényleg mindent meg kell változtatunk. De ennél könnyebb csak egyszerűen elmenni máshová."

Conte már megtapasztalta az olasz foci alattomos oldalát máskor is, amikor négyhónapos eltiltását töltötte az év elején, és emiatt nem ülhetett le szeretett csapata kispadjára.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr655139447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deluxe93 2013.03.17. 16:55:25

Egyébként az olasz szövetség munkája egyszerűen röhejes.Az ő hibájuk h idáig fajultak a dolgok.Esküszöm,ha nem csinálnak abszolút semmit is jobb lenne,mert az a kevés is amit csinálnak csak árt az olasz focinak.

forzajuve123 2013.03.17. 17:05:34

Vicc az egész.... ezzel most szerintem Conte bevalotta hogy el fog menni...

Aragorc 2013.03.17. 17:14:24

@forzajuve123: Nem hinném hogy bevallotta hogy elmegy. Így érzékeltette hogy nem tetszik neki a dolog. vagy pedig hogyha netán elmegy annak ez is oka lesz azon kívül hogy szeretné később magát kipróbálni külföldön is. Sztem még pár évet marad. De tényleg szánalmas hogy mindenki minket savaz, holott kb mi adjuk az olasz válogatott 90%-át, mi maradtunk talpon a BL-ben, az ifiakadémiánk, stadionunk példaértékű stb. Ha ennyire b@szakodnak velünk, akkor ne adjunk válogatottat és el van intézve...csak felejtsenek el minket, és hagyjanak megnyerni mindent....

2013.03.17. 18:34:14

Nagy igazság van abban,amit mond,de nem hiszem,hogy máshol más lenne...mindenhol vannak ilyen idióták,csak van,ahol többen és idiótábbak,mint máshol...

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.03.17. 18:35:54

Mivel a Juve folyamatos céltáblája az olasz focinak, nyilvánvaló, h Contét el kell üldözni, h így is gyengítsék a csapatot. Biztos vagyok benne, h Conte meg fog pattanni és igaza lesz. Amióta nálunk van, folyamatosan baszogatják, rángatják be az ügyészségre, nem hagyják dolgozni. De eddig nem jött be, mert ugyanúgy vezetjük a bajnokságot, mint tavaly.
Sosem lesz nyugta a Juvénak olaszban. Én bojkottból nem engedném el egyik játékost sem a válogatott meccsekre, aztán megnézném, hogy muzsikálna a válogatott nélkülük.

Aztán meg ki a faszom ez a piolo??? Mi köze hozzá, h Conte hogy örül a győzelemnek!??? Nehogymá ebbe is belepofázzanak! Jó hogy nem tiltják el ezért is Contét fél évre...
Nekem már nagyon hányingerem van az olasz focitól.

2013.03.17. 19:01:30

@Kotrevák Kelly: ez a taktika, amit a többi szedett-vedett csapat és a hordalékaik csinálnak ez a "Dögöljön meg a másik tehene is" tipikus esete. Ha másnak nincs sikere, akkor azt akarják, hogy a Juvénak se legyen.

Victor90 2013.03.17. 19:16:28

Teljes mértékben igaza van Conte-nak!Lehet utálni a Juventus-t,na de ne ilyen aljas módon tegyük már ezt....egészen elképesztő!

Tudtommal Antonio nem a Bologna szakmai stábját provokálta...innentől kezdve pedig nincs is miről beszélni!

ambrobert 2013.03.17. 19:43:47

Én sem engedném el a játékosokat a válogatottba, játsszon csak Montolivo meg Ambrosini, akik a Barca ellen is megmutatták, mit tudnak. Aztán majd könyörögnének nekünk, ha nem jut ki a válogatott Brazíliába. A vezetőségnek most is meg kellene védenie Contét.

babo0410 2013.03.17. 19:44:18

Nem tartom reálisnak, hogy Conte nyáron itt hagyjon minket, mert most ezek a dolgok vannak. Még nincs kész teljesen a csapat. Jobban szereti a Juvét attól mintsem gyáván elfusson, mert így könnyebb. Nem is tom ki jöhetne most edzőnek, akivel ugyanolyan jók lennénk, mint vele. Nem fogja hagyni szétesni a Juvét!
Amúgy undorító ami folyik. A rendőrség felléphetne végre! Ilyen nincs sehol! Illetve a topligákban már lehiggadtak, megnevelték a drukkereket. Nekem erről rögtön a 2006-os Roma-Lazio ugrott be, mikor is a stadion előtt összecsaptak a drukkerek, sok sérült mellett egy rendőr meg is hallt. És Ezek miatt nem rendezhetett Olaszország EB-t sem. Remélem megnevelik az ultrákat, és nem fognak olyan tehetetlenül szemlélődni, mint kis hazánkban teszik! Undorítóak az ultrák. Nem tom, h a Bologna drukkereinek mi a baja a Juve-val? Ha jól tudom, soha nem volt ilyen ellenséges hangulat a két csapat között!

Daniele29 2013.03.17. 19:49:08

igazából az újságírók generálták ezt is, a Bologna edzője sem ilyen sarkalatosan fogalmazott, hogy minek ünnepeltette magát Conte, csupán megjegyezte a dolgot, de végig a meccsről beszélt és elismerte, hogy jobbak voltunk, a teljes nyilatkozatot olvasva köze nem volt az egésznek ahhoz, hogy magára vette volna az ünneplést... nem vagyok híve az összeesküvés-elméleteknek, de mint jól tudjuk, a média Berlusconi kezében van.

Daniele29 2013.03.17. 19:55:24

egyébként a cikkben nem inkább a "tisztelet hiányát" vagy "tiszteletlenséget" akartatok írni? :)

forzajuve123 2013.03.17. 19:59:47

@Aragorc: Teljesen igazad van !!! Csak már idegből írtam mert szánalmas ami olaszországban folyik... Nem tom tényleg mit szólna a szövetség hogyha nem engednénk a játékosokat a válogatottba... még egy EB-re se jutna ki Olaszország...
Én nem szeretném azt sem hogy pár év múlva elmenjen... Legyen nekünk ő olyan mint a MU-nak Ferguson :DD

babo0410 2013.03.17. 20:24:33

@forzajuve123: Én még annak tudnék örülni, ha Conte elmenni egy idő múlva, és Alex átvenné a helyét, mikor már meg van a kellő tapasztalata. :D

Cannavaro 2013.03.17. 20:25:12

@forzajuve123: olyan nem hiszem hogy lesz, mert ki akarja próbálni magát külföldön is!! amúgy remélem nem arra volt ez jó, hogy el akar menni és ez lesz a kifogás!!

babo0410 2013.03.17. 20:25:41

@babo0410: Szóval el akarna menni. Így hangzik jól. XD

forzajuve123 2013.03.17. 20:31:29

@juve1986: ezt írtam az előbb pont hogy ezzel talán ki is jelentette hogy elmegy... csak félek hogy hozunk majd a helyére egy Zacherini féle f@szt...
@babo0410: Alexnak én is nagyon örülnék és ha ki is esnénk vele még akkor sem tudnék rá haragudni :DD de úgy sem esnénk..

4Evorg 2013.03.17. 20:36:56

Valaki írta az előbb, hogy szájtépés az egész, mármint értem én, hogy ez így nem korrekt meg vérlázító, de Conte is ebben nőtt fel, ő is volt focista, nem ez az első éve a Serie A-ban. Ha emiatt elmegy, akkor szerintem ez csak ürügy. Arról nem is beszélve, hogy máshol is vannak hasonló szituációk.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy helyes cselekedet volt, de nem tartom szerencsésnek, hogy azzal fenyegetőzik, hogy elhagyja a Juvet, főleg azután, hogy a klub kiállt mellette az eltiltása alatt és tette nagy edzővé.

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.03.17. 20:58:51

Azt én sem hiszem, h a szezon végén lépne le, de hogy 1-2 éven belül megteszi az ilyenek után, az hót ziher!

Kotrevák Kelly (törölt) 2013.03.17. 21:06:12

Persze, gondolom, piolo csőrét az bassza, h Conte a saját szurkolóival örül a győzelemnek, de az nem, h az ő csürhéje (szurkolók) botokkal ütögetik a Juvés buszt, meg leköpködik, a lelátón meg Heysel-el meg Agnelli halálával szórakoznak. A figc-nek jól meg kéne büntetni a spagettiseket, h kicsit észhez térjenek. Milliós bünti, meg pár zártkapus meccs. De gondolom, nem lesz semmi, csak majd Conténak kell pár tízezret fizetni, mert örült a győzelemnek...

Hurka75 2013.03.17. 23:09:43

@4Evorg: Teljesen igazad van! Conte-nak edzőként volt/van 2 jó éve, de már úgy rinyál mint a nagyok!!!

MdewC 2013.03.18. 00:57:25

Tudja mit vállalt. Ha elmegy, nem ez miatt. Viszont akkor jó hülye. Másh nem hiszem, hogy ilyen hamar sikeres lenne.

babo0410 2013.03.18. 12:04:28

Szerintem ti is észrevettétek, hogy ez a kitörő gyűlölet azóta van a Juve ellen, mióta visszatértünk a minket megillető helyre. Nem nézik jó szemmel, h újra jók vagyunk. Nem tudom miért bántja őket, h sikeresek vagyunk. Inkább örülnének neki, h van egy csapat, amelyik előre viszi az olasz foci szekerét, és nem mindenáron a kerekét akarnák kitőrni a szekérnek. Bezzeg amíg a 7. helyen kullogtunk, senkit se zavartunk, nem dobálgatták meg a csapat buszát. Pedig ha megnézzük, tavaly megerősödött a csapat, bajnokok lettünk veretlenül. Idén rögtön a milan, az inter, a Roma, a Fior, a Lazio, a napoli, stb. elkezdtek nagyobb összegeket költeni, v újraszervezni a csapatukat, mert tartani kell velünk a lépést. Úgy érzem jót teszünk az olasz focinak. Ha jók vagyunk, húzzuk a többieket is magunkkal. És ez nemzetközi szinten is jót jelent. Idén pl. A Lazio is esélyes EL-t nyerni. Mi meg negyed döntőt játszunk, és nem lehetetlen továbbjutnunk se. Nagyon jó lenne, ha mindkét sorozatban a fennmaradó 1-1 olasz húzná be a kupákat.

csakajuveésalex 2013.03.18. 12:18:54

Egy dolgot felejt el mindenki.Azt hogy mi van ha egy ilyen balhé után mondjuk megsérül Marci,Pirlo,Bonu vagy akár Buffon!?
Mi történne???Ahogy mondtátok a JUVE kiteszi a az Azzurik kezdő 11 ből 7-8 játékost. Ez a Bologna drukkereknek vagy bárki másnak nem jut eszébe Olaszországba? Én hiába vagyok Békéscsabai nem tudnék egy válogatott játékost sem megdobálni vagy bottal fenyegetni,legyen az Debreceni vagy Ferencvárosi!Nekem ez a véleményem...
@4Evorg: ez ie abszolút jogos...

Lord Viktor 2013.03.18. 13:56:19

Sajnos a foci nem csupán sport. Olaszországban meg főleg nem. A maffia keze igenis benne van, ezt Conte jól tudhatná. Szerintem inkább volt üzenet értéke ennek a nyilatkozatnak, mintsem tényleg el akarna menni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása