Napoli - Juventus: 1-1
Napoli.jpgA csapatok igazi hat pontos rangadóra készültek, amely - habár az érintett felek következetesen és egybehangzóan tagadták - sorsdöntőnek ígérkezett a bajnoki cím sorsa szempontjából. A Juventus hat pontos előnnyel lépett pályára, s a Napoli számára ez a találkozó kínálta talán az utolsó lehetőséget, hogy közelebb küzdje magát az Öreg Hölgyhöz. 
 
A Napoli vehemensen kezdte a találkozót, azonban mégis a Juventus szerezte meg a mérkőzés első találatát. Egy kis szögletet követően, Vučinić passzolt vissza a hátrafelé mozgó Pirlónak, aki egy csellel irányt váltott, majd beadásra vállalkozott, s a balról beívelt labdát Chiellini fejelte a Napoli kapujába, a csendesen asszisztáló Britos mellett. 0:1
 
A bekapott gól jól láthatóan megzavarta a Napolit, s hosszú percekig a Juventus akarata érvényesült, olyannyira, hogy a zebramezesek már a huszadik percben eldönthették volna a mérkőzést. Egy gyors támadásból Vidal hozta kihagyhatatlannak tűnő helyzetbe Vučinićet, ám mikor már szinte mindenki gólt kiáltott, a montenegrói játékos rendkívül gyenge lövéssel tette hőssé De Sanctis kapust. 
 
A kihagyott helyzet, ahogy az már csak történni szokott, megbosszulta magát, hiszen néhány perccel az első félidő lefújása előtt, a Napoli svájci játékosa, Inler távoli lövéssel próbálkozott, s mivel a felszabadítani igyekvő Bonucci megcsúsztatta a labdát, az védhetetlenül vágódott a bal felsőbe. 1:1
 
A második félidőben a Juventus ráült az eredményre, s veszélyesen sok teret hagyott a Napolinak, amely főként távoli lövésekkel próbálkozott, ám a Juve világklasszis kapusa állta a sarat, s ezzel maradt a döntetlen. A mérkőzés emlékezetes momentuma volt Cavani kiállítást érő könyöklése Chiellini ellen, ám a játékvezető érthetetlen módon csupán sárga lappal büntette az uruguayi gólfelelőst.
 
A döntetlennel, amely a Juventus számára megfelelő eredménynek tűnik, a Napoli hatalmas lehetőséget mulasztott el, s nehéz elképzelni, hogy képesek lesznek ledolgozni a két csapat közti távolságot. Az is eldőlt, hogy a Napolinak minimum egy pontot rá kellene vernie a zebrákra, mivel az egymás elleni eredmények toronymagasan a Juventus felé billentik a mérleget.
 
Napoli: De Sanctis; Cannavaro, Campagnaro, Britos (Dzemaili 46'); Maggio, Inler (Armero 84'), Behrami, Zuniga; Hamsik, Pandev (Insigne 67'); Cavani
 
Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Pirlo, Vidal, Marchisio (Padoin 91'), Peluso; Giovinco (Matri 74'), Vučinić (Pogba 85')
 
Játékvezető: Orsato

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr405112735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cannavaro 2013.03.02. 11:07:14

engem komolyan aggaszt, a 3-ból 2-meccses semmilyen játékunk!! van 2-3 ultra szar meccsünk, aztán jön egy jó/jobb meccse, fel spanolom magam, aztán megint jön a az idegeskedés, vagy jobb esetben, az elalvás közeli unalom!! de visszasírom a tavalyi szezon 2. felét, mikor 3-0-nál még felszántottuk a pályát!! lehet mondani, hogy most a bl-miatt nem hajtott a csapat, de könyörgöm 3-0-val várjuk a rögbicsapatot!!! a az ifi csapat is megoldaná innen!!!

2013.03.02. 11:23:07

A félelmetes Vucinic-Giovinco csatársor megint "jó" ötlet volt.

Gabuero 2013.03.02. 11:28:53

nem lattam a meccset sajnos de visszaolvasva lehet jobb is. Ha ilyen szar a csatarharmasunk akkor mar telleg kivancsi lennek egy q-anelkara.
Vagy toljuk fel marchit csatarnak vagy faszse tudja...

Trieszt120506 2013.03.02. 11:50:34

Q úgy tűnik teljesen kegyvesztett lett! Pedig valósággal el vagyunk kényeztetve a jó csatárteljesítményektől...

Tony. 2013.03.02. 12:15:17

Nekem óriási csalódás volt a meccs. Elvileg ez volt az idei szezon legnagyobb olasz rangadója. Ehhez képest elég silány minőségű focit láttunk, 2 kifejezetten gyengén játszó csapattal.

Conte: "13 döntő következik"

Elég érdekesen fognak alakulni ezek a "döntők", ha mindegyiken így fogunk teljesíteni.

Ettől függetlenül ugyanaz a véleményem mint tegnap. Ismét a csatárokon ment el a meccs, most éppen Vucinic-en. Mert hiába játszottunk gyengén, megvolt a gólon kívül az a 2 óriási ziccer ami elég lett volna egy 3-0ás félidőhöz és csókolom. Montenegró legjobbja egyre minősíthetetlenebb, amit művel azt már nem lehet védeni. De nembaj, a vezetők ne vegyenek csatárt, Conte meg játszassa mindig akinek nem megy.

Szabi85 2013.03.02. 13:09:34

Az eredmény szerintem jó. Nem hajtottuk szét magunkat, de nem is kellett. Ha a BL-ben szépen és eredményesen játszunk és a bajnokságot hozzuk visszafogott játékkal, akkor meg leszek elégedve a csapattal.

SoloLaJuve 2013.03.02. 13:16:38

hasonló meccsre számítottam,de reménykedtem hogy nem így lesz.úgy gondolom a tegnapi meccsen nem kellett volna ennyire spórolni.akárki akármit mond,fontos lett volna a győzelem,hajtani kellett volna a győzelemért,a celtic ellen meg a b csapat is kibekkeli a továbbjutást.
vucinic 2tiszta helyzettel nagy valószínűséggel eldöntötte volna a meccset már a 30.percben.ehelyett jött a második félidő,ahol mindent átengedtünk az afrikaiaknak.(undorító,mocskos egy horda ez a napoli).
egy kis szerencsével nyerhettek is volna.az pedig nagy égés lett volna.
tegnap marchisio nagyon gyenge volt,a celtic ellen parádét várok tőle ezek után.
pirlo sok labdát adott el,ráférne egy pihenő.vidal nem volt rossz,de sokszor úgy kelt fel,mint egy reumás nyugdíjas.szerencsére hétvégére csinált magának egy pihenőt.lichsteinernek kezd elfogyni a harmadik tüdeje is.peluso ismét nem nyújtott rossz teljesítményt.
öröm volt látni,hogy caceres megnyugtató teljesítményt nyújtott,és megmutatta,hogy lehet rá számítani,de chiellini az chiellni.
bonuccinak nem ez volt az első gólja,de kár lenne csak őt hibáztatni,mikor inler közelébe nem volt senki,úgy lőhetett,ahogy akart.
conteban ismét nagyon csalódtam.kinyalja vucinic seggét is,holott a conte által hivatott mentalitással határozottan,szembetűnően ellentmond,amit a montenegrói csinál.botrány,hogy aki spirito juveról meg megfelelő hozzáállásról,alázatról,prifizmusról-meg stb-beszél,az hagyja folyamatosan "játszani" ezt az egyre ellenszenvesebb embert,egy q meg az óvódás büntetését tölti.botrány.
giovincot még mindig nem tudom hova tenni.
és a cserék.vucinic 85percig pályán lehetett.botrány.helyette pogba.ő már előbb jöhetett volna marchisio helyére.
giovinco sem zavart sok vizet,74 percig mégis fent maradhatott.helyette matri.a csere ok,az időzítés nem igazán.
de hogy egy marchisio padoin csere mire volt jó a 91.percben 2perces hosszabítás esetén?!?!?!?!
ez még egy vb döntőn oké lenne,ahol a csapat gólokkal vezet.nagy kamu volt,amit conte niylatkozott,azt mondta,amit elvártak.küzdés,hajtás,stb.helyette kapjuk a megszokott szart.vucinic-gio-matri nem ér annyit jelenleg,mint egy talicska szar.q,akiben esetleg reménykedhetnénk,óvodás büntetését tölti.
persze nem tudjuk mi folyik házon belül,de amit a vidéki senki lát,az botrányos.mondhatjuk,hogy biztos okkal csinált mindent a mester,ki van találva,de amit mi látunk,az nem tetszik a szemnek.az enyémnek legalábbis nagyon nem.
ennek ellenére az eredmények contet igazolják,ha a számokat nézzük nincs baj,bajnokságban +6pont,bl-ben negyeddöntő küszöbén állunk.
nekem mégis hiányzik valami,pont amiről conte papol:spirito juve,alázat,profizmus,tisztelet a mez és a klub iránt.

Goku06 2013.03.02. 13:34:04

azt tudja valaki hogy mi van Asamoah-val?
csak mert valahol olyat olvastam hogy a csapatbusz ablakát bedobálták kövekkel a nápolyiak, és hogy Asamoah látta ennek kárát, de sehol sem részletezték hogy most emiatt nem játszott, vagy alapból sem játszott volna, és hogy pontosan mi is volt az az eset..

Apuleius 2013.03.02. 13:39:28

@Goku06: A délvidéki vademberek tojással, kövekkel és üvegekkel dobálták meg a Juve buszát, amelynek betört az ablaka, éppen ott, ahol Asamoah ült. Tudtommal nem sebesült meg, s nem emiatt maradt ki a kezdőből.

Type-R 2013.03.02. 14:06:04

@Apuleius: Gondolom emiatt nem lesz szankcionálva az afrikai csapat. De ha a Juve-drukkerek kétszer huhognak a meccs alatt, akkor jön a több tízezer eurós büntetés.

ambrobert 2013.03.02. 15:56:47

Sejtettem, hogy Conte nem a győzelemre hajt, a legfontosabb az volt, hogy nem jöjjenek fel 3 pontra. A bajnoki meccsek lassan nézhetetlenek lesznek, viszont az eredmény Contét igazolja, tudja, hogy úgy lesz meg ismét a Scudetto, ha beosztjuk az erőnket. A meccs rávilágított arra is, hogy nincs igazi szélsőnk, aki legalább úgy támad, mint ahogy védekezik. Lichtsteiner lassan szánalmas, Asamoaht szerintem a formája miatt hanyagolta Conte, de Peluso is gyenge támadásban. Pirlo a szélső posztról csel után adta be tökéletesen a labdát, ezt nem tudják a többiek. A kapott gólról pedig annyit, hogy ilyet kellene nekünk is rúgni, senki nem lépett ki Inlerre, mert vártuk, hogy tovább passzolja. Ránk sem lép ki senki, de mi nem is lövünk - leszámítva Pogbát.

A BL-ben meg köszönjük meg a Celticnek, hogy adtak nekünk egy magabiztos győzelmet, a Napoli elleni meccs megmutatta, hogy amikor 1 meccsen dől el sok minden, akkor nincs játékos, aki eldönti a meccset. Ez kevés lesz a BL-ben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása