Conte: "Kezdeményező Juventus lép majd pályára Nápolyban

A Juventus mestere, Antonio Conte egyértelművé tette, hogy csapata nem egy pontért érkezett Nápolyba.

Antonio Conte_oltony.jpgA meccset megelőző találgatások szerint, a Juventus óvatos taktikát választhat majd, s elsődleges célja az lehet, hogy elkerülje a vereséget, így fenntartva a magabiztos hat pontos előnyt.

"A játékstílusunk független attól, hogy otthon vagy idegenben játszunk." - jelentette ki Conte. "Mi mindig kezdeményező futballt akarunk játszani."

"Néha ez sikerül, máskor az ellenfél nem hagyja ezt nekünk. Azonban a San Paolóban mi a saját felfogásunkban és szervezettségünkkel kívánunk játszani."

A mérkőzést sokan bajnoki döntőnek látják, azonban Conte igyekezett kihangsúlyozni, hogy túl sok van még hátra a szezonból ahhoz, hogy az ilyesfajta kijelentések helytállóak lehessenek.

"Ez az egyike annak a számos mérkőzésnek, amely még előttünk áll, mielőtt elérünk a célba. A bajnokság nem ér majd véget ezzel a mérkőzéssel."

"További fontos találkozók várnak ránk a Milan, az Inter vagy a Lazio ellen."

"Természetesen nagy érdeklődés kíséri a mérkőzést a média részéről, de ez előfordul, amikor két jelentős csapat ütközik meg egymással."

Conte kihangsúlyozta, hogy maximális tiszteletet érez a Napoli iránt, amely csapatot alkalmasnak lát arra is, hogy elhódítsa a bajnoki címet.

"Két hetedik helyezést követően futottunk neki a tavalyi szezonnak. A Napoli közben egy Bajnokok Ligája szereplésre építkezhetett. Most, hogy a Scudetto a mi mezünkön díszeleg, a szerepek felcserélődtek."

"A Napoli erősített nyáron és januárban is, így célként tűzhetik ki a bajnoki címet. Idő előtt kiestek az Olasz Kupából és az Európa Ligából, de harcban lehetnek az egyetlen célért, ami maradt számukra."

Conte ismét megragadta az alkalmat, hogy védelmébe vegye Sebastian Giovincót, a klub legeredményesebb góllövőjét, akit sok kritika ért az utóbbi időben.

"Giovinco felkerült a választási listára, s én rá szavaztam." - mondta viccelődve Conte. "Sebastiannak nyugodtnak kell maradnia, s ő nagyon érett. Tudja, hogyan kell megbirkóznia a nyomással, de ez nem egyszerű."

A mestert megkérdezték arról is, hogy Giorgio Chiellini kezdőként léphet-e majd pályára a péntek esti találkozón.

"Giorgio jól van. Felépült, de előbb beszélni szeretnék vele, mielőtt meghozom a döntést. A legfontosabb dolog, hogy felépült a sérülésből."

"Szeretnék sok szerencsét kívánni Simone Pepének a műtétje után. Visszavárjuk."

Az egykori középpályás hangot adott csalódottságának a rangadóra kijelölendő bíró személyével kapcsolatos médiafelhajtás miatt.

"Nem szép dolog a játékvezetőkről beszélni. Szégyenletes, hogy az emberek mindig találnak valamit, amivel feszültséget szíthatnak."

"Bízunk a játékvezetőben, s tudjuk, hogy ők is hibázhatnak, mi pedig dühösek lehetünk rájuk, ahogy az előfordult velünk korábban. Így történt velem is, s megfizettem érte, de visszatetszést keltő célozgatni bizonyos dolgokra."

A Napoli-Juventus rangadót Daniele Orsato vezeti majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr525111522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2013.03.01. 13:46:50

Idén még nem nyertünk rangadót idegenben. Nem tudom, hogy a mai lesz-e az első, főleg hogy nem is győztünk Nápolyban emberemlékezet óta.

Magyar Közöny 2013.03.01. 13:57:40

Lehet Napoli is úgy lesz, mint az Inter ősszel, 2 döntetlen a nagy meccs előtt, itt kihajtják magukat, utána meg jön a csúszda.
Chiellinit még nem erőltetném, pláne a legnagyobb favágók ellen.
Mindenki hangsúlyozza - nyilván lélektani okokból - , hogy ez nem dönt semmiről, pedig mindenki tudja, hogy igen. Győzelem esetén 9 pontos előnyt bajnokcsapat nem szórakozhat el, 3-at bármikor el lehet, pláne ha hosszú bl menetelés lesz.

GLB 2013.03.01. 15:21:02

Inkább most nyerjünk a Celtic ellen meg kapjunk ki 1 góllal!!!

Harka1976 2013.03.01. 18:29:47

Juventus a 2000–2001-es szezon óta nem nyert Nápolyban, legnagyobb sikerét az 1974–1975-ös idényben aratta a torinói csapat (6–2) a Napoli vendégeként. A „zebrák” pénteki győzelmükkel kilenc pontosra növelhetik előnyüket a táblázaton. Conte ennek megfelelően támadó szellemű futballt ígér péntekre.
„A játékstílusunkat nem változtatjuk akkor sem, ha idegenben lépünk pályára, mindig proaktívak vagyunk – mondta Antonio Conte, a Juve vezetőedzője. – A Stadio San Paolóban a saját elképzeléseink szerint fogunk futballozni. A Napoli erősödött januárban, célba vette a Scudettót. Az Európa-ligából és az Olasz Kupából már kiesett, így legfőbb célja a bajnoki cím megszerzése.”
Conte megemlítette a játékvezetőket is.
„Nem szép dolog a bíróról beszélni. Mi bízunk bennük, tudjuk, hogy ők is hibázhatnak, és mérgesek lehetünk rájuk, de ízléstelennek tartom inzultálni őket.”
OLASZORSZÁG, SERIE A
27. FORDULÓ
NAPOLI–JUVENTUS 20.45 (Tv: Sport Klub)
Nápoly, Stadio San Paolo. Vezeti: Daniele Orsato
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
NAPOLI: De Sanctis – Campagnaro, Cannavaro, Britos – Mesto, Behrami, Inler, Armero – Hamsík – Cavani, Insigne
JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichsteiner, Pirlo, Vidal, Marchisio, Asamoah – Vucsinics, Giovinco

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása