Lennon: „Juventust segítő bíráskodást láthattunk”

A Celtic edzője, Neil Lennon a 0-3 arányú vereséget követően nyilatkozatában kitért Alberto Undiano Mallenco sípmester méltatására, akinek a tevékenységét „Juventust segítőnek" titulálta. Indoklásként a tréner megemlítette, hogy csapata két tiszta tizenegyest nem kapott meg a meccs során, amelyben a skót csapatot hatékonyság tekintetében lemosta a pályáról Antonio Conte együttese.

„Úgy érzem, hogy a bíráskodás gyenge volt” - nyilatkozta Neil Lennon az újságíróknak. „Úgy érzem, hogy a bíró a Juventust segítette. Csalódott vagyok a bírói teljesítmény kapcsán, még ha finoman is akarok fogalmazni.”

Neil Lennon_sajtotajekoztato.jpg„Azt szeretném megkérdezni a bírótól, hogy vajon a játék más Spanyolországban és Olaszországban?” - mondta az észak-ír szakember az ITV munkatársainak. „Minden alkalommal, amikor az egyik játékosom megpróbált elmozdulni vagy megszabadulni az emberétől, minden esetben szabálytalankodtak vele. A bírónak legalább két alkalommal büntetőt kellett volna ítélnie a javunkra."

A 41 éves szakember szerint a csapata többet érdemelt volna, valamint meccs utáni nyilatkozatában negatív kritikával illette az Afrikai Nemzetek Kupáján győzedelmeskedő és a vasárnapi döntő után kedden már pályára lépő nigériai Efe Ambrose teljesítményét:

„Úgy érzem, hogy az eredmény túlságosan pozitív fényben tünteti fel a Juventust. Véleményem szerint az első hetven perc jó részében, egészen a második gólig, mi voltunk a jelentősen jobb csapat - azonban nem kaphatunk ilyen gólokat, mint ma. Egyszerűen hanyagok voltunk.”

„Kockázatot vállaltunk Ambrose játszatásával, úgy vélem, hogy az első gólnál rosszul teljesített, de aztán nagyszerű lehetőségünk volt az egyenlítésre, amit újabb jó lehetőségek követtek. Folyamatosan jól játszottunk a meccs hosszabb szakaszaiban, majd kikapcsolt a védelmünk a második gólnál, a harmadik gól pedig borzasztó volt.”

Neil Lennon csapatának továbbjutási esélyeit illetően realisztikus maradt, azonban kiemelte, hogy fiatal játékosai minden bizonnyal sokat tanultak ebből a vereségből. „Csodára lesz szükségünk. Ez a Bajnokok Ligájában való szereplés kíméletlen valósága. Számos fiatal játékosunk rengeteget tanult a mai este során” - zárta meccsértékelését az észak-ír mester.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr55078229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lord Viktor 2013.02.13. 19:25:18

Ebbl is látszik, hogy ez az ember egy amatőr. Egy profi edző nem tesz be egy olyan játékost a kezdőbe, aki azelőtt 48 órával még Afrikában játszott végig egy döntőt. Meg is lett ennek az eredménye. Conténak eszébe sem jutott még csak csereként sem játszatni Asamoah-t, pedig ő szombaton játszott, nem vasárnap.

A focit pedig mindenütt ugyanúgy játsszák. Ha a tizenhatoson belül, főleg állított labdás szituációknál nincs ott a labda és lökdösődés van, akkor vagy nem ítélnek semmi, vagy szabadrúgás kifelé. Tizenegyest csak tiszta, durva szabálytalanság esetén ítélnek, nem tudom ebbe mi a meglepő. Ráadásul látszott rajtuk, hogy direkt arra mennek, hogy tizenegyest kapjanak.

A "70 percig mi voltunk a jobb csapat" dumához meg: a focit 90 percig játsszák! Nyilván oka van, hogy ilyen taktikával játszottunk, mert látszott rajtuk, hogy ezt a brusztolós, de eredménytelen szarba ki fognak fáradni. Szóval előbb gyakoroljon önkritikát a kedves "menedzser", és fogadja el: ők verték meg saját magukat.

Lord Viktor 2013.02.13. 19:29:02

A helyesírási hibákért sorry. :)

babo0410 2013.02.13. 19:31:34

@Lord Viktor: Teljesen egyetértek! Csak még annyit a bíráskodásról, hogy a bírók tényleg annyira nekünk fújtak, hogy ha nem lövi be Marchisio Matri gólját, akkor azt a gólt a nekünk fújó bíró nem adja meg. Csak akkor a gólbíró mit csinált ott a kapunál, ha nem látta a gólt? Aki nem tud emelt fővel veszíteni, az nem érdemel győzelmet. (Mondjuk akkor ez igaz a Genoa elleni meccsünkre is!)

4Evorg 2013.02.13. 19:40:26

Mostanában az edzők nem tudnak méltósággal veszíteni. Miért kell mindig bírózni???

Cannavaro 2013.02.13. 19:45:40

mutassa már meg, hol volt nekik 2-tizenegyesük!!! tén yhogy összességében jobban játszottak, és?????????? mi meg rúgtunk 3 gólt!!!! gyökér!!!!!!!!!!!! rem torino-ban gurítunk5-öt nekik!!!!!!!

venember83 2013.02.13. 20:00:05

A szabadjára engedett aprítás után, amit a skótok Pirloval végeztek, én biztos, hogy egy szót se szólnék a bíráskodásról Neil Lennon helyében.

Tony. 2013.02.13. 20:13:03

@Lord Viktor: Egyből megtaláltad azt a szót/kifejezést ami azonnal eszembe jutott erről a nyilatkozatról: Amatőr! És tényleg az, csakúgy mint az egycsapatos bohócligában szereplő nevetséges alakulata.

Jozef26 2013.02.13. 20:21:34

Annyira divatja múlt focit játszik a Celtic, hogy Conte szerintem fél órát sem töltött az elemzésével. Ezért utáltam meg anno az angol focit és nem nézem azóta sem, pedig tudom, hogy már nem ez a jellemző. Erőből ma már kurva nehéz meccset nyerni.
Az. amit a szögleteknél csinálnak gerinctelenség. Direkt beállni a kapus elé zavarni és utána még csodálkoznak, hogy Liechtsteiner lerendezte őket.

forzajuve16 2013.02.13. 20:31:39

Én nem mondanám, hogy jobb volt a Celtic. Hajtottak, mint az állat hazai közönség előtt, felszántották a pályát, csíptek, rúgtak, haraptak (ennyit a bírózáshoz), amivel megnehezítették az akcióink építését, a hosszú labdajáratást, ez tény. De 3. percben szerzett idegenbeli góllal, ilyen mentalitású csapat ellen kár is lett volna felvenni a kesztyűt (ráadásul nézzük meg, mit ért el ellenük a rohadt nagy fölényével a Barca). Támadásban sem mutattak semmit az esetleges légiveszélyen, meg a 30 méteres lövéseiken kívül, szóval semmi nem indokolt más taktikát ellenük. Annyit mondhatunk, hogy az első 70 percben fölényben játszottak, de nagyon MEDDŐ fölényben. Komoly helyzetük 2 ha volt, és azt is elszerencsétlenkedték, míg mi 5 hatalmas helyzetet alakítottunk ki, amiből ezúttal szerencsére 3-at is sikerült gólra váltani.
Összefoglalva, e csapat ellen idegenben ez volt a tökéletes taktika, aminél eredményesebbet nem hiszem, hogy bármely klub képes lett volna megvalósítani.

Magyar Közöny 2013.02.13. 20:36:26

Nagyon nem szeretem az ilyen nyilatkozatokat egy edző részéről, pláne annak tudatában, ahogy Vidalt piros lapot érően letalpalták, lerúgták, nem beszélve arról, ahogy Pirlót gyűrték.

DINOBIZZO 2013.02.13. 20:39:44

Pirlo mekkora volt már egyszer mikor osszeszolalkozott brown-al es utana pont csatazott egyet vele ...meg brown foldrekerult...:D pirlo ott hagyta mint a szart :D

danimester1 2013.02.13. 21:37:05

Lennon te nem tudtad hogy Moggi ezt is elintézte nekünk és hogy nem adták meg Muntari gólját????XD
Amúgy 0:3 ennyi nincs mit magyarázni a végeredmény a lényeg!A bírózás meg ebben az esetben valóban azt mutatja hogy egy amatőr.Az egész meccsen nem volt se itt se ott büntető szituáció.Amit mi nem kaptunk meg a 93. percben a Genoa ellen az az volt,ezért megértem a bírózást,de jelen esetben csak egy ócska kifogás.Nagyszerű taktika és csapat teljesítmény,röviden ennyi a tegnapi meccsünk.

realsequator 2013.02.13. 21:58:29

Egy darabig azt hittem, hogy a hetvenes évek West Ham-jével játszunk. Azok mentek így a babára a labda helyett... Tizi gyanús helyzetre én nem emléxem. Otthon remélem megmutatjuk milyen egy IGAZI katlanban.

Aut Caesar aut nihil

supeter 2013.02.13. 23:01:12

@Brindza Levente: haha, igen, én is megjegyeztem azt a momentumot. szerintem az az egész meccs szempontjából fontos lélektani pillanat volt. Pirlo mindenkinél jobban érzi az ilyeneket, elképesztő, hogy mennyire mély dimenziókig érti a focit, nem csak a játékot, amit mi is látunk a szemünkkel, hanem pl a játékosok lelki állapotát is. lásd az angoloknak rúgott 11-ese...

szóval Brown, a csapatkapitány keménykedett vele, aztán Pirlo lerakta mint a szart, ez elég demoralizáló lehetett a többieknek. nem elég, hogy Pirlo technikailag milliószor jobb, de még fizikailag is megdönthetetlen (pl több mint 75 km-ert futott az eddigi 6 bl meccsen...), és pontosan tudta, hogy ezt hogyan kell kimutatni.

Gigi is hasonló ebből a szempontból. az ő rutinjuk felbecsülhetetlen. Gigitől az tetszett, amikor Hoopert rakta be állandóan a hálóba, meg egyszer le is könyökölte, de senki nem láthatta, pedig mindenki őket nézte :)

devil-z 2013.02.14. 01:10:18

Majd ha otthon is gurítunk egy hármast vajon mire fogja majd.. hülye.

my name is csuma 2013.02.14. 01:44:47

Ez a faszszopó tövig bekaphatja, a csicska csapatával egyetemben.

2013.02.14. 03:46:34

Nagyjából mindent leírtatok,amit én is akarnék ezzel kapcsolatban...ők akartak erőfocizni meg keménykedni,megkapták,csak annyi volt a különbség,hogy mi a labdával is tudunk futballozni,nem csak aprítani...volt keménykedés mindkét csapat részéről,de ők kezdték azoknál a Pirlo-eseteknél,mi meg megmutattuk,hogy ebben IS jobbak vagyunk...fingom nincs milyen tizenegyesekről beszél ez a tudatlan gyökér,nem a bírón múlt,hanem az ő rossz döntésein,meg azon,hogy egy az övénél fényévekkel jobb csapat ellen játszottak,ennyi,a többi az már csak magyarázkodás,amivel tökéletesen bizonyítja,hogy egy amatőr senki...

2013.02.14. 03:48:57

A 70 percig jobban futballoztak dumához meg csak annyit,hogy:AKKOR MIÉRT NEM RÚGTATOK 70 PERC ALATT EGYETLEN GÓLT SEM,MI MEG 90 ALATT 3-AT IS?!Hazai pályán szopattuk ki őket 3-0-ra,milyen jobb játékról beszél ez?!

Jack Bauer 24 2013.02.14. 08:24:35

Nem értem miket beszél. Ha ezzel próbálja meg levenni a játékosokról a terhet, akkor azt rosszul teszi. Lehet, hogy próbáltak nyomni, de rendre elidegeskedték a dolgokat. Megpróbálták, nem ment. Lehet játszani ésszel és anélkül, ők ez utóbbit próbálták meg.
Ettől függetlenül nem szabad a fiúknak nagy mellénnyel kimenni a visszavágóra, mert okozhat még forró pillanatokat akkor a találkozó.

szabo2323 2013.02.14. 10:32:38

Nekem meg az tűnt fel ,hogy Anelka 6 perc alatt is látszott rajta,hogy nem véletlenül járta ő be a nagy klubokat egy szer nem pattant el tőle a labda és mindegyiket próbálta meg játszani.Kíváncsi vagyok a hétvégén kap e lehetőséget,meg nézném mit alkot egy félidő alatt.

Alex8610 2013.02.15. 15:18:51

@Lord Viktor: Abszolut egyetértek ehhez még annyit hogy hogy náluk a középpályánk konkrétan Pirlo kikapcsolása abba merült ki taktikailag hogy a ha kellett a földbe döngölték őket a provokálásról nemis beszélve láthattuk Lichti esetében is.2 bűntető??? ugyan már...Semmi másról nincs itt szó azt hitték a Barca legyőzése után minket is megfognak 1 góllal aztán Torinoban kibekkelik.Nem jött be a Juve okosan taktikázott a Celtic meg kipukkadt a végére ennyi.Ez rajta ment el mindenki tudja.Ez a nyilatkozat nem más mint egy elkeseredett ember amatőr megnyilvánulása rajta kívül ezt max a Celticnél látták így.Amugy meg ha ugy látja hogy a Juve játékosok voltak durvák és provokatívak nézzen vissza egy Celtic-Rangers meccset.

Alex8610 2013.02.15. 15:21:17

Ja amugy meg hiába nyomtak volt kb 2 értelmes helyzetük.Ha esetleg nem vette volna észre nézze vissza a meccset.A Juve ésszel játszott a Celtic erőből akart.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása