Conte: "Tiszteljük a Celticet, de be akarunk jutni a negyeddöntőbe"

Antonio Conte arra biztatta csapatát, hogy tartsák életben európai álmaikat a skót bajnok Celtic elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőn.

Conte Antonio_3.jpg"Egy álom visszatérni a Bajnokok Ligájába, s az álmunk most az, hogy biztosítsuk helyünket a negyeddöntőben. Nincsenek határozott céljaink, de nem jelölünk ki korlátokat önmagunk számára azzal kapcsolatban, hogy meddig juthatunk." - nyilatkozta Conte a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

A Juventus mestere tisztában van a veszéllyel, amit a Celtic jelenthet, az a csapat, amely 18 pontos előnnyel vezeti hazája bajnokságát, s a csoportkörben a Barcelonát is legyőzve, utasította maga mögé a Benfica és a Szpartak Moszkva csapatait.

"Maximális tisztelettel viszonyulunk a Celtichez, s nem fogjuk lebecsülni őket. Visszatértek a Bajnokok Ligájába, s hozzánk hasonlóan, nem tartoznak az esélyesek közé, azonban olyan messzire akarnak jutni, amennyire csak lehetséges. Egy atletikus csapat, amely a góljai jelentős százalékát állított helyzetekből szerzi."

"Alaposan megfigyeltük a Celtic fejlődését a Bajnokok Ligája csoportkörében. A hazai pálya előnye nagyon fontos volt számukra. A közönség a csapatuk tizenkettedik játékosa lesz majd, de ezen túlmenően is egy kiváló csapatról van szó. Nem sok csapat volna képes arra, hogy hazai pályán legyőzze a Barcelonát, a Nou Campban pedig csak egy hajszálon múljon a veresége." 

"Brown a csapatuk szíve és lelke, Wanyamával együtt. Hoopert az ereje és a sebessége olyan játékossá teszi, aki Olaszországban is megállná a helyét. Szamarasz fizikálisan erős, s veszélyes az egy az egy elleni helyzetekben. Wilson kiválóan teljesít hátul, s nagy rajongója vagyok a kapusuknak, Forsternek. Hatalmas jövő áll előtte."

Conte ezt követően beszámolt Kwadwo Asamoah kondíciójáról is, aki csak későn csatlakozott a kerethez, miután hazája válogatottját képviselte Dél-Afrikában, a vasárnap lezárult Afrikai Nemzetek Kupáján.

"Kwadwo csupán tegnap tért vissza, s túl nagy elvárás volna vele szemben, ha játszania kellene azt követően, hogy másfél hónapig távol volt. Edzeni fog, s készen áll majd szombaton a Roma elleni találkozóra."

Zárszóként Conte reagált az ellenfél fiatal edzőjének, Lennonnak a dicsérő szavaira is:

"Köszönetet szeretnék mondani neki a kedves szavakért. Megtiszteltetés lesz számomra, hogy találkozhatok, s kezet foghatok majd vele. Ami az edzői karrierem fejlődését illeti, az kéz a kézben haladt a csapat teljesítményével. Bízom benne, hogy tovább folytatódhat, mert ez azt jelentené, hogy komoly célok elérésére vagyunk hivatottak."

A sajtótájékoztatón megszólalt a Juventus világklasszis kapusa és csapatkapitánya, Gianluigi Buffon is, akinek már volt alkalma pályára lépni a Celtic otthonában.

"Már játszottam itt a Parmával és a Juventusszal is, s megtapasztaltam a parázs hangulatot. Tudjuk, hogy mi vár ránk. A közönség természetesen segítséget nyújthat, s lökést adhat a játékosoknak, de csak egy bizonyos pontig.  A játékosok szerzik a gólokat, nem a nézők. A mi dolgunk lesz, hogy gondoskodjunk arról, hogy a szurkolóik ne kapjanak vérszemet majd."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr625075379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2013.02.12. 13:09:11

Általában óvatosabb szoktam lenni, de vhogy most elképzelhetetlennek tartom, hogy a Celtic komolyan megnehezítse a dolgunkat.

Túl van misztifikálva a skót együttes. Idegenben is győzelmet várok.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása