22 meccs, 3 gól - valóban ő a megoldás?

Rendkívül hullámzó átigazolási időszak zárul le hamarosan, amely során a torinói klub kapcsán olyan nevek merültek fel még a transzferszezon elején, mint Edinson Cavani, Radamel Falcao, Fernando Llorente, Robert Lewandowski, illetve Didier Drogba, azonban végül Nicolas Anelka volt a legjobb opció, amelyet még télen tető alá tudott hozni a klubvezetés. Azonban az, hogy mindez a Juventus csapatánál, a jelenlegi olasz bajnoknál és a bajnokság jelenlegi első helyezettjénél történik, még visszásabbá teszi a történetet.

Félreértés ne essék, Nicolas Anelka leigazolása minden bizonnyal pluszt jelent a Juventus támadósorának viszonylatában, azonban léteznek bizonyos szintek, amiknek meg kell feleljen egy Juventus kaliberű klub minden tevékenysége során, és ezt a szintet ebben az átigazolási időszakban nemigen sikerült megközelíteni.

Anelka Nicolas.jpgA francia játékos a tizenhatoson belül minden bizonnyal jobb befejezőembernek fog bizonyulni, mint a jelenlegi csatársor bármely tagja, legalábbis idei szezonbeli formájukat alapul véve, azonban ez nem nevezhető rendkívül nagy eredménynek. A Coppa Italia elődöntőjéből való kiesést eredményező Lazio elleni meccs ismét tökéletes példa volt a Juventus borzasztó kapu előtti statisztikájára, ami mellett már egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül, a probléma megoldása nem várathatott többet magára.

Azonban milyen üzenetet is továbbít a klubról az a tény, hogy a vezetés csak egy 33 éves csatárt tud leigazolni ilyen csatárkrízisben? Ne feledjük, olyan csatárról van szó, aki számos állomása közül most élte át legterméketlenebb időszakát, mióta először betört a Paris Saint-Germain csapatába tizenhat évesen. Talán Giuseppe Marotta és Fabio Paratici túlságosan elnézően tekint a csatár Kínában töltött évére. A Goal.com kínai bajnokságra szakosodott munkatársa, Tony Mutong szerint nem feledkezhetünk meg néhány enyhítő körülményről, amik indokolhatják a francia csatár borzasztó távol-keleti eredményeit, hisz rendkívül meglepő, hogy az egykori francia válogatott mindössze három gólig jutott 22 kínai bajnoki meccs során.

„Véleményem szerint három oka van annak, hogy Anelka ilyen rosszul teljesített Kínában” - szolgál magyarázattal Tony Mutong. „Zhu Jun, a Sanghaj Senhua tulajdonosa nem volt teljesen pontos, amikor Nicolas Anelkát tájékoztatta a szerződés aláírását megelőzően. Azt mondta a francia csatárnak, hogy a Sanghaj Senhua Kína egyik leghíresebb klubja, ami távol sem felel meg a valóságnak, és a négy külföldi sztárjátékosukon kívül az első csapat nem nevezhető túlságosan jónak.”

„Ezen kívül, Nicolas Anelka kissé önzőnek bizonyult. Számos kínai játékos csodálta őt, de nem merték megközelíteni. Amikor Didier Drogba érkezett, szívesebben látták, de csupán azért, mert beszédesebb volt és többet mosolygott, mint Nicolas Anelka.”

„Aztán áprilisban Nicolas Anelka az edzői csapat részévé lett, de öt fordulót követően a feladatát másra, Sergio Batistára bízta a vezetőség. Mivel Nicolas Anelka nagyon komolyan vette ezt a megbízást, sokkolta a klubvezetés által tanúsított elutasítás, és ekkor tulajdonképpen teljesen elhidegült a kínai bajnokságtól.”

Tehát a csatár pályán tanúsított gyenge formája mögött nem csupán a játékos áll, azonban mivel a történtek nem különíthetők el teljesen személyiségétől, nem zárható ki, hogy ugyanez Torinóban is meg fog történni. Karrierje során a Le Sulk (i.e. a mogorva) becenévre is szert tett, így felvetődik a kérdés, hogy ha nem kap rendszeres játéklehetőséget a Juventus csapatánál, akkor vajon nevéhez méltón fog-e viselkedni?

Rengeteg kérdőjel merül fel a francia csatár hat hónapos leigazolása kapcsán, azonban a Juventus vezetősége abban reménykedik, hogy a rengeteg kiemelkedő klubban megfordult csatár elegendő mennyiségű gólt fog termelni ahhoz, hogy visszatérjenek a januárban elhagyott útra, ami visszavezetheti őket a bajnoki címhez és sikeres Bajnokok Ligája menetelést is eredményez.

Azonban, ahogy megtette Nicklas Bendtner nyári kölcsönvételét követően, Beppe Marotta a francia csatár leigazolása nyomán is lenyilatkozhatta volna, hogy az átigazolási időszak elején nem a Sanghaj Senhua egykori játékosa számított első számú célpontnak. Valamint az se igazán fontos, hogy mi okozta Nicolas Anelka kínai klubnál való vergődését, a Juventus szurkolói minden bizonnyal csalódottan vették tudomásul, hogy a klubvezetés ismét cserben hagyta őket azzal, hogy sorozatban már a második átigazolási időszakban képtelen volt igazi klasszissal megerősíteni a csapat támadó alakzatát.

Kris Voakes cikke nyomán

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr825054659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NucLeo 2013.01.31. 17:45:13

"a Juventus szurkolói minden bizonnyal csalódottan vették tudomásul, hogy a klubvezetés ismét cserben hagyta őket azzal, hogy sorozatban már a második átigazolási időszakban képtelen volt igazi klasszissal megerősíteni a csapat támadó alakzatát."
Őszintén ki az aki a téli mercato alatt klasszis érkezését várta?Főleg,hogy Beppe nyáron is képtelen klasszis csatárt igazolni.Persze ennél találhatott volna jobb megoldást is,de szokás szerint csak hülyét csinált magából.Ennek ellenére a mostani csatárainkhoz képest Anelka is erősítés,remélem jó vészmegoldásnak fog bizonyulni.

juventino92 2013.01.31. 17:52:58

@NucLeo: marotta eddig csak vészmegoldásokat igazolt csatár posztra:D emlékezhetünk h a legdrágább csatár vuci elött milyen nevek repkedtek, v most nyáron gio és bendő elött

Cannavaro 2013.01.31. 18:20:12

anelka, semmivel sem nagyobb erősítés, mint bendtner!!!!!!!!!!!!

danimester1 2013.01.31. 20:24:00

Igen!!Legalábbis Marotta szerint igen.Bárcsak igaza lenne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása