Conte vállalja a felelősséget a döntetlenért

Nicola Sansone 78. percben szerzett gólja semmissé tette Andrea Pirlo korábban a második félidőben, szabadrúgásból szerzett találatát, így pedig az aktuális címvédő előnye a Serie A tabellán három pontra olvadt a második helyezett Lazio csapatával szemben.

Mirko Vučinić elengedte a labdát egy Juventus támadás során, így a játékszert megszerezték a házigazdák és egyenlítettek kontrából, a Juventus edzője pedig bevallotta, hogy ő hibáztatható ezért, mert ő utasította a montenegrói játékost, hogy ne érjen a labdába.

Antonio_conte_bajban.jpg„A gól az én hibám, mert én utasítottam Mirko Vučinićet, hogy hagyja a labdát a kényszerítőzésnél - mondta Antonio Conte a riportereknek.

A Juventus edzője úgy vélekedett, hogy csapata megérdemelte volna a győzelmet, és elégedett volt a csapata a Sampdoria elleni vereség óta sokat javult játékával.

„A Juventus győzelmet érdemelt volna, figyelembe véve, hogy mindent megtettünk ma, azonban kemény ellenfél ellen léptünk pályára, és ezért elismerést érdemel a Parma csapata - folytatta Antonio Conte. „Azt kell mondanom, hogyha múlt vasárnap mérges voltam a Sampdoria ellen mutatott teljesítmény miatt, ma elégedett lehettem a kialakított helyzetekkel.”

„Néhány esetben az utolsó passz nem jött össze, mivel kicsit túl izgatottak voltak a játékosok. Mindig építkező futballra törekszünk és kockázatokat vállalunk, ezért nagyon kár, hogy bekaptuk azt a gólt - zárta nyilatkozatát a tréner.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr535016373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Type-R 2013.01.14. 10:09:00

Antonio, ne már! Elégedett a helyzetekkel, de miért?

Apuleius 2013.01.14. 10:16:24

Nem tudom Conte melyik meccset nézte, de én nem nagyon látok okot elégedettségre. Maximum az 1 ponttal lehet elégedett, mert a Parma sokkal közelebb járt a győzelemhez. Az is furcsa, hogy pont a kialakított helyzeteket emeli ki, mert nekem kifejezetten úgy tűnt, hogy elenyésző számú helyzetet alakítottunk ki. Ezúttal nem a helyzetkihasználás volt a legnagyobb gond, mivel többnyire helyzetbe sem kerültünk.

venember83 2013.01.14. 10:30:03

@Type-R: talán tisztában van vele, hogy többre nemigen képes a csapat megfelelő támadó focisták hiányában?

Type-R 2013.01.14. 10:37:37

@venember83: Az elég szomorú vagy inkább szánalmas helyzet lenne.

pedronegro (törölt) 2013.01.14. 10:41:57

Conte-nek is meg vannak a maga hibái, mindenki ismeri már ezeket, de ez a meccs nem hiszem hogy rajta ment volna el. Most a rendelkezésre álló játékosokból legjobb 11-et rakta össze, de ez a keret ennyit tud, igazából csak Vidal volt aki mélyen a tudása alatt játszott a többiek hozták amit tudnak vagy nem tudnak. Utóbbi 3 meccs bebízonyította amit eddig is gondoltunk, hogy mind Chiello és mind Asamoah pótolhatatlan. A ghánai ha támadásban nem is de védekezésben hibátlan végezte a dolgát. Őket nem lehet helyettesíteni nem csak a mi keretünkből hanem más nagy csapatok kerete se tudná pótolni őket. Chiello kiesése meg kisértetiesen hasonlít nekem Q tavaly előtti kieséséhez, mind időzítésében mind maga a játékos fontosságában és persze a csapat megtorpanásában. Arra is rájöttem hogy ez a 3 védős rendszer igazából két védős, chillo az egyik és bonu+barza a másik, ez az utóbbi meccseken is annyira látszott!
A 3-5-2 meg nem hiszem hogy hibás lenne hisz ősszel ezzel a felállással 8 pont előnyt csak összehoztunk a többiek előtt és támadójátékunk akkor se volt, nem csak most, de ősszel legalább volt védelmünk az egyik legjobb európában. A 4-3-3 se oldana meg semmit mert támadóink még inkább nincsenek mint szélsőink. Ehhez kellene legalább egy Llorente meg Pepe visszatérése. Szóval szerintem nincs mit tenni, csak várni, míg visszatér Chiello és Asa és reménykedni hogy tavasszal még versenyben leszünk a scudetto-ért.

ZenTech 2013.01.14. 10:42:37

@Apuleius: Már ne haragudj és Te melyiket nézted? A Parma közelebb a győzelemhez???? Ha nem ajándékozunk nekik egy gólt maguktól az életben nem lőttek volna.
Valamint legalább 2-3 olyan ziccer volt amiből gólt kellett volna rúgni.

Egyszerűen nincs elől senki aki ilyenkor képes gólt rúgni. Sajnos ez a helyzet.

Apuleius 2013.01.14. 10:45:18

@ZenTech: Valószínűleg a Parma helyzeteknél kimentél a konyhába. A végén is volt egy helyzetük, amivel lazán vereség lehetett volna. A gólunkat egy megpattanó szabadrúgásból szereztük, igazán nagy ziccere csak Quagliarellának volt. Felesleges szépíteni a dolgot.

ZenTech 2013.01.14. 11:05:39

@Apuleius: Amit mondasz talán az volt nekik az egyetlen az egész második félidőben a gólon kívül. És ha így nézed akkor nekünk is volt még legalább 3 olyan. Csak abban a félidőben. Csak Q-nak volt két eltotyogott ziccere. Ja és Mirante hányszor tornázott.

Ja és most Te miről is beszélsz. Helyzetekről vagy ziccerekről.
Szerintem nem mindegy.

Apuleius 2013.01.14. 12:11:21

@ZenTech: Én valahogy a Sampdoria és Parma elleni meccseket kicsit fordítva láttam Contéhoz képest. Mindkét meccsen nagyon szarul játszottunk, de míg a Sampdoria ellen, ugyan ott kikaptunk, de így is Juve győzelem lett volna a reális eredmény. A Parma elleni meccs sokkal kiegyensúlyozottabb volt, s ebben sokkal inkább benne lehetett volna a vereség. Az első félidőben voltak kifejezetten ijesztő periódusai a meccsnek, s ugyan fölényben játszottunk, de nagyon kevés igazi gólhelyzetet tudtunk kialakítani. Rendre pontatlanok voltak a passzok, Giovinco főleg elesni akart stb. Nagyon halkan jegyzem meg, hogy Padoin-nak nagy szerencséje volt, hogy nem kapta meg a második sárgáját.

Igen, abban tényleg igazad lehet, hogy én inkább ziccerekben gondolkodtam, s ez tényleg nem mindegy. Ahhoz már hozzá vagyunk szokva, hogy viszonylag sok ziccert alakítunk ki, amit aztán elbénáznak a csatárok, de most dühítőnek találtam, hogy már előbb elhaltak a támadások.

NucLeo 2013.01.14. 12:16:08

A meccs tanulsága,hogy ha lenne egy épkézláb csatárunk még ilyen szutyok játékkal is behúztuk volna a meccset.

ZenTech 2013.01.14. 13:20:41

@Apuleius: Sok dühítő dolog volt ezen a meccsen. Többek között az is amit mondasz.
Úgy kell nekünk egy jól teljesítő csatár mint egy falat kenyér.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása