Conte: "A Napoli büszke lehet az ellenszenvünk miatt"

Antonio Conte elismerte, hogy nehéz mérkőzésre számít a Parma ellen, s úgy véli, hogy Claudio Marchisio Napoli ellen érzett "ellenszenve" a valóságban dicséretet jelent. Conte Antonio_2.jpg

A zebramezesek nehéz hetet tudhatnak maguk mögött, mivel először emberelőnyben szenvedtek vereséget a Sampdoriától, majd hosszabbításban győzték le a Milan csapatát, végül Marchisio azon nyilatkozata keltett hullámokat, amelyben a Napoli iránt érzett "ellenszenvéről" beszélt.

"Marchisio szavai nyilvánvalóan a sportszerű vetélkedésről szóltak. A Napoli legalább annyira "ellenszenvesnek" talál bennünket. Teljesen normális, hogy vetélkedés van két nagy csapat között."

"A Napoli büszke lehet az "ellenszenvünk" miatt, mivel ez azt jelenti, hogy csatlakoztak a nagy klubok azon csoportjához, melybe beletartozunk mi, a Milan vagy az Inter, s amelyek között sportszerű vetélkedés folyik."

Holnap délután a Juventus a Stadio Tardiniben lép pályára, ahol a jelenlegi szezonban a Parma még nem talált legyőzőre, s Conte megosztotta gondolatait a mérkőzéssel kapcsolatosan.

"Nehéz mérkőzés lesz, mert kiváló formában vannak." - folytatta Conte a ma reggeli sajtóértekezleten.

"Az utolsó négy meccsüket mind megnyerték, s veretlenek hazai pályán. Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk a pályájukon, s nagyszerű játékra készülnek majd ellenünk. Biztos vagyok benne, hogy látványos meccs lesz, mivel a Parma nyílt és támadó focit játszik."

"A Milan elleni szerdai 120 perc nagyon intenzív volt, s mi mindent kiadtunk magunkból, mert tovább akartunk jutni a Olasz Kupában. Ugyanakkor fel vagyunk készülve minderre, s biztosan nem leszünk majd fáradtak holnap a Parma ellen."

Mirko Vučinić játéka továbbra is kérdéses a bokasérülését követően, s Conte megerősítette, hogy amennyiben a támadó nem lesz százszázalékos állapotban, nem kockáztatják meg a bevetését, nehogy esetlegesen lesérüljön, s hosszabb időre nélkülözni kényszerüljenek szolgálatait. 

"Vannak megfelelő alternatíváim. A Juventusban játszani egészen másfajta pszichológiai terhet jelent, mintha valaki egy másik csapathoz tartozna. Sebastian Giovinco állandó nyomás alatt volt, most pedig Alessandro Matri és Fabio Quagliarella azok, akiket a média kritizál. Egyik napról a másikra top játékosból selejtté válhat valaki."

Claudio Marchisio nem áll az edző rendelkezésére, így Conténak Emanuele Giaccherini és Paul Pogba közül kell majd választania. 

Az újságok tele vannak a Didier Drogbával, Lizando Lópezzel és másokkal kapcsolatos pletykákkal, de a Juventus mestere inkább a Genoát erősítő Ciro Immobile érkezésére tett célzást.

"Nagy csodálatot és szeretetet érzek Immobile iránt, hiszen szemmel követhettem a fejlődését a Juvénál, s magam mellett akartam tudni már a Sienánál is. Ő egy profi, akiben óriási bizonyítási vágy munkál. Gondosan figyelemmel követjük."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr415013655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2013.01.12. 19:51:35

Szeretem Marcisio-t, fontos eleme a középpályának, leendő Capitani és klub legenda, de ilyet egyszerűen nem engedhet meg magának. Még akkor is ha igaza van. Ezzel nagyon kellemetlen helyzetbe hozta a csapatot, bár szerencsére Agnelli azért elég faszipántosan kivágta a dolgot, ahogy Conte is. Egy potenciális kapitány és klub legenda jelölt ilyet nem tehet. Lejáratja magát a csapatot. Del Piero ilyet sosem engedett meg magának, innen is látszik, hogy nem egyszerűen klasszis, hanem példakép is. Sokat kell még fejlődnie Claudio barátunknak!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása