Conte: " A duplázás azt jelentené, hogy valami fontosat építünk"

A Sampdoria elleni holnapi mérkőzéssel, a Juventus folytatja küzdelmeit, s Antonio Conte arra készül, hogy csapatával történelmet írjon.

Conte Antonio.jpg"A szünet utáni visszatérés mindig tartogat veszélyeket, de kiváló munkát végeztünk az utóbbi napokban." - nyilatkozta Conte.

"A Scudetto megnyerése lehet egyszeri alkalom is, de a duplázás azt jelentené, hogy valami igazán fontosat építünk. A Bajnokok Ligája szintén egy csodálatos álom, amelyet tovább kergethetünk, azonban azt is tudnunk kell, hogyan maradhatunk türelmesek, hogy a fejlődési tervünkre összpontosíthassunk."

A soron következő bajnoki ellenfélről a következőképpen vélekedett a Juventus mestere:

"A Sampdoria egy kiválóan összerakott csapat, amely számukra szokatlan módon, nehéz helyzetbe került. Elővigyázatosnak kell lennünk, de teljes mértékben felkészültünk erre a találkozóra."

Stephan Lichtsteiner eltiltását tölti majd, míg Giorgio Chiellini, Simon Pepe és Nicklas Bendtner, sérülésből kifolyólag, hosszabb pihenőre kényszerültek.

"Mirko Vučinić már sokkal jobban érzi magát, de edzésmunkáját folyamatos megfigyelés alatt tartjuk, s bevethető lesz holnap." - árulta el Conte.

A csapat első téli igazolásaként, a héten Federico Peluso csatlakozott a bajnokcsapat keretéhez, aki az Atalanta csapatától, kölcsönben érkezett Torinóba. 

"Peluso számos szerepkör betöltésére alkalmas, s egy intelligens igazolást jelentett számunkra. Bizonyos vagyok abban, hogy nagy hasznára lesz a Juventusnak."

"További igazolások? Ha adódnak számunkra lehetőségek, hogy játékosokat szerezzünk, bízom benne, hogy a megfelelő döntéseket hozzuk majd. Őszintén bízom a csapatban, s senki sem fog távozni januárban."

Contét megkérdezték a Didier Drogba érkezésével kapcsolatos pletykákról, illetve arról, hogy az Athletic Bilbao hivatalosan is megerősítette a Juventus érdeklődését a baszk támadó, Fernando Llorente iránt.

"Változatlanul olvasok Drogbáról, de a klub soha sem ajánlotta őt nekem, s én sem ajánlottam a figyelmükbe. Vannak bizonyos gazdasági paraméterek, melyeket szem előtt kell tartanunk. Az igazolásoknak intelligensnek és alacsony költséggel járóknak kell lenniük."

"Llorente a spanyol válogatott játékosa, s remekül teljesített a Bilbaónál, így ő egy kívánatos lehetőség számunkra. Ha lehetőségünk adódik arra, hogy ingyen leigazoljunk egy nagy játékost, s ő minket választ, az igazán jó dolog."

"Bizonyosan állíthatom, hogy egy évvel ezelőtt, Llorente figyelembe sem vett volna bennünket, de ismét visszatértünk a legmagasabb szintekre, s most vonzóvá váltunk a nagy játékosok számára. Hogy meglepődnék-e, ha csatlakozna hozzánk januárban? Igen, hiszen jelenleg ő az Athletic Bilbao játékosa."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr404999608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2013.01.05. 15:56:10

Hiába vál(t)unk vonzóvá a nagy játékosok számára, hogy ha "az igazolásoknak intelligensnek és alacsony költséggel járóknak kell lenniük".
A nagy játékosokért nagy összeget kell fizetni. Ezért van az, hogy még mindig nincsen épkézláb csatárunk. Ha majd kitudunk vagy kiakarunk fizetni 30-40-50 milliókat egy adott játékosért, akkor fogunk visszatérni a legmagasabb szintekre. Egyelőre csak szimplán visszatértünk, de még nem vagyunk az út végén.

Juvegaspy 2013.01.05. 17:29:41

@m.martin91: nem mindig de most 100 százalékban egyetértek!!!!

realsequator 2013.01.05. 18:00:56

Osztom.. Ezzel a kommenttel sztem le is zárhatjuk ezt a bejegyzést...

LaVecchiaSignora 2013.01.05. 18:54:55

@m.martin91: Az meg nem megy egyből, egyik napról a másikra. Oké van egy scudetto meg idén egy bl szereplés de ez semmi mert előtte csak 2 hetedik hely volt.

MdewC 2013.01.05. 19:57:04

@m.martin91: Forza!
"még nem vagyunk az út végen" Ez a jó hír. ;)
@LaVecchiaSignora: Sztem ne becsüljünk le fontos eredményeket. :)
Hajrá!

Arnijuve 2013.01.05. 19:58:53

@LaVecchiaSignora: szerintem ha akarnának ki tudnának fizetni annyi pénzt egy játékosért is(amikor két hetedik hely jött akkor is kicsengettünk nagyobb pénzeket olyanokra mint melo meg diego). de nekünk annyi pénzből inkább 2-3 játékos kell mert úgy tudunk fejlődni fenntarthatóan.....majd ha már nem kell venni egy töltelék emberkét sem akkor ellehet szórni az egész pénzt egy fiatal jó csatárra aki nem szimplán jó hanem klasszis minimum.....most kell egy védő(peluso) és talán még egy hogy ne legyen gond...illetve egy olcsó csatármegoldás.....és persze a fizetéseket is nézni kell....

Magyar Közöny 2013.01.05. 21:45:58

Meglehet nézni, milyen minőségű csatár az, aki ingyen vagy potom pénzért megszerezhető, illetve a klasszis különbséget, pl RvP már sokadszorra menti meg a United seggét, vagy Agüero, Demba Ba duplázása, hogy a frissnél maradjunk.
De egyrészt a klub nem ad ki 15 felett, másrészt Olaszországba csábítani csak arab/orosz tulajokkal lehetne. Lásd Ronaldo hisztije, ha visszamenne az angol adózás sokkal jobban feküdne neki, mint a spanyol.
Csak Maradonánál mondatait tudom osztani, hogy Cavanival kb nem lenne ellenfelünk, de nyilván rá annyi esély van, mint a Cagliarinak a Scudettora.

babo0410 2013.01.06. 12:54:58

Csak azt felejtitek el, hogy idén még nem biztos, hogy van a csapatnak annyi pénze, hogy 40-50 millákért vehessen csatárt. És ez nem is jellemző a csapatra. Ha majd lesz egy újabb rekord eladásunk, majd akkor. De azért az fontosabb, hogy a 30-50 millás klasszis csatárnak a fizuja is klasszis. Pláne, hogy akiket mi megszerezhetnénk, mint klasszis, azokért olyan klubok állnak sorban, akiknek nem gond a 8-10 millás fizetés. És szerintem ez a nagyobb gond.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása