Cagliari - Juventus 1-3

A két csapat a következő összeállításban kezdte a meccset:

lega_serie_a.jpgJuventus: Buffon - Cáceres (62. p - Padoin), Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner (73. p. - Vučinić) - Marchisio, Pirlo, Asamoah, Vidal - Giovinco, Quagliarella (61. p. - Matri).

Cagliari: Agazzi - Ariaudo, Astori, Pisano, Murru (53. p. - Perico) - Nainggolan, Ekdal, Dessena - Sau (67. p - Fabro), Pinilla (78. p. - Nenê), Ribeiro.

A meccs kezdetén a Juventus kontrollálta a játékot, kihasználta az ellenfél által hagyott területeket, azonban nem sikerült ezt az irányítást gólra váltani, mivel egy csinos támadást követően Claudio Marchisio nem tudta eljuttatni a labdát a tizenhatoson belül Fabio Quagliarellához.

Tizenöt perccel a kezdő sípszó után azonban a Cagliari jutott előnyhöz, amikor is Marco Sauval szemben Arturo Vidal követett el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, a bíró pedig kisvártatva a sípjába fújt és tizenegyest ítélt a Cagliarinak. A büntetőrúgást Mauricio Pinilla vállalta és védhetetlenül a bal felsőbe lőtte a labdát. 1-0.

A folytatásban továbbra is a vendégek irányítottak, azonban mindez nem jelentett veszélyt Michael Agazzi kapujára, a 43. percig kellett várni az első kaput találó lövésre, amely Andrea Pirlo nevéhez fűződik. A félidő előtt a Juventus is tizenegyeshez juthatott volna, amikor is a vendégek szerint Davide Astori szabálytalankodott Fabio Quagliarellával, azonban a bíró ezúttal nem mutatott a tizenegyes pontra.

A félidei szünet után a vendégek élénkebben próbálkoztak, Claudio Marchisio kétszer is próbára tette a szárdok kapusát, de mindhiába, válaszként viszont Gigi Bufonnak kellett hárítani Marco Sau lövését.

A második félidőben is tizenegyest reklamáltak a vendégek Kwadwo Asamoah tizenhatoson belüli esését követően, amit a képek tanúsága szerint egy szárd védő lökése okozott. Ekkor még nem következett tizenegyes, azonban nem sokkal ezt követően Davide Astori begyűjtötte második sárgáját egy szükségtelen szabálytalanság miatt, aminek Sebastian Giovinco volt a szenvedő alanya.

Ugyancsak Sebastian Giovinco nevéhez köthető a torinóiaknak befújt vitatható tizenegyes: az apró termetű csatárt vállánál fogva lerántották a tizenhatoson belül, az egyértelműen gyengén teljesítő Antonio Damato pedig a tizenegyes pontra mutatott, ahonnan viszont Arturo Vidal a labdát erőteljesen a felső léc fölé küldte.

A Cagliari tíz emberrel védekezett, viszont a kissé görcsösen támadó Juventusnak sikerült legyőznie a szárdok kapusát, a torinóiak montenegrói csatára kapura lőtt, Michael Agazzi ugyan védte a lövést, azonban a sokak által kiutált Alessandro Matri lecsapott a kipattanó labdára és bebikázta azt a kapuba. 1-1.

Nem sokkal később az ex-Cagliari játékos megszerezte a második gólját is a meccsen, miután egy rosszul sikerült felszabadítást követően Arturo Vidalról a csatár elé pattant a labda, és egy az egyben a kapussal jól oldotta meg a helyzetet a torinói támadó a labda hosszú sarokba helyezésével. 1-2.

A zebrák nem lankadtak, tovább rohamoztak, és Sebastian Giovinco góllal tehette volna fel a koronát a pénteki jó teljesítményére, egy kiugrás után az ötös sarkáról ellőtte a labdát a hosszú alsó felé, ahol is érkezett csatártársa, Mirko Vučinić, aki a biztonság kedvéért betessékelte a kapuba az amúgy jó irányba tartó labdát. 1-3.

A simának tűnő eredmény ellenére a Juventus küzdelmes meccsen, sokszor kínlódó játékot mutatva győzte le a sokáig vezető Cagliari csapatát, amivel tíz pontra növelte előnyét a milánói nerazzurri előtt, akik szombaton a Genoa csapatát fogadják.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr234977011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZenTech 2012.12.22. 10:11:59

Nyögvenyelős, de izgalmas meccs volt. A bíróról inkább nem is mondok semmit. Cagliari csapatából legalább 3 embert ki lehetett volna nyugodt szívvel állítani.
Ettől függetlenül a harcosság és a Conte mentalitás meghozta az eredményét. Rohadtul nem értettem a cseréket, de hát ezután próbálja valaki megkérdőjelezni a mester döntését. :)
Abban is 1000%-ig biztos voltam, hogy Vidal kihagyja. Kell egy higgadt 11-es lövő az biztos.
Matri pedig, hm kivételesen berúgta az 1000%-os helyzeteit. Ha ez így lenne az esetek többségében, már simán 15 gólnál tarthatna. Reméljük történt vele ezzel valami és formába lendül.

Szerintem sanszos hogy a télen sem Q sem Matri nem fog sehova menni. Viszont valakinek érkezni kell.

Nyugodtan szemlélhetjük a mai meccseken az üldözőket. Reméljük csupa jó eredmény születik.

keshudioo 2012.12.22. 10:23:58

Sajnos nem láttam a meccset, az eredményt pedig utoljára a 70. percben ellenőriztem telefonról, és eszméletlenül dühös voltam, hogy 1-0. Aztán jött az sms a végeredményről. :) Matrinak örülök, még ha szerencsés gólokat is szerzett.

Barolo 2012.12.22. 11:04:44

Ha emiatt a két Matri gól miatt nem érkezik a télen egy rendes csatár, akkor inkább lett volna 1-1. Remélem, hogy a következő 2 hét pihenő alatt a vezetőség gőzerővel dolgozik, mert 2-3 igazolással szuper csapatunk lehetne tavaszra. Nem értem, hogy miért nem Gio lőtte a 11-est. Vidalra amúgy egy rossz szavunk nem lehet..... nálam ő és Gigi a legkiegyensúlyozottabb idén......amúgy viszont nagyon sok a hullámzó teljesítmény sajnos.
Forza Juventus!

m.martin91 2012.12.22. 11:24:59

Vidal-tól mindenképpen elvenném a tizenegyeseket. Ebben a szezonban azt hiszem a másodikat hagyta ki, Pirlo-nak is ugyanez a mérlege. Nálam Vucinic lőné alapból a büntetőket, de ha nincs a pályán, akkor akár lőhetné Giovinco is, hiszen a Parmában is ő rúgta.

juventino92 2012.12.22. 11:31:36

@m.martin91: Vidal egyébként 11-es specialista neki is lehetnek rossz megoldásai...de mikor idejött néztem róla vidiket Leverkusenből és a 10en akárhány góljából nagy részét tiziből szerezte... meg távoli bombagólokból amikből eddig még nem láttam a Juvés pályafutása során, ezeket hiányolom tőle... én meglepödtem hogy kihagyta, mivel mint mondtam a tizik jó részét belövi...

keshudioo 2012.12.22. 11:34:31

@m.martin91: Úgy emlékszem, tavaly is elég nagy arányban rontottak mindketten.

SoloLaJuve 2012.12.22. 11:38:59

nem tudom miért és kinek jó az,hogy ilyen szar játékkal kezd a csapat.az utolsó 20-25percben történt valami,ami játéknak nevezhető,de előtt csak töketlen lézengés a pályán.akkor inkább már az első félidőt nyomják meg a srácok,ahogy az atalanta ellen,és van egy második félidő a pihenésre.de az egész meccsen át tartó szenvedés semmire se jó,csak fáradnak a játékosok,megy a szenvedés,és a sérülés sem kizárt.
conte azt hiszem hálát adhat a jó istennek,az összes szentnek és mindenkinek a világon,hogy a világ 8.csodájával felérő módon matri beállítása bejött.nem hiszem,hogy conte ezt tudta,hihetetlen nagy szerencséje volt hogy az a falábú kétszer betalált.
matri lehet hogy a középszint,szar cagliariba volt valaki,de normális esetben egy Juventusban labdaszedő lehetne.2éve vészmegoldásnak és az adott körülmények között nagyon nagy jó indulattal elfogadható igazolásnak tekinthető,de akkor sem szabadott volna 15milliót adni egy ilyen képességű játékosért.sosem ért 15milliot,ez is a kobra hatalmas üzlete volt,amire megint mi ba****k majd rá,mert az biztos hogy nagyot fogunk rajt bukni.de ha lesz olyan hülye,aki 10millió körül ad érte,akkor összetehetjük a két kezünket.bár nálam ez csodaszámba menne.
viszont télen nem fog jönni épkézláb támadó,ezért sajnos meg kell tartani.bár én szívesebben látnám helyette immobilet,boakyet,de még gabbiadinit is.
számomra érthetetlen az a maximális bizalom,amit conte tanúsít felé(ahogy anno boriello felé is).nagy kockázatot vállal ezzel conte,ami idén eddig 1szer jött be,tegnap.

ZenTech 2012.12.22. 13:33:01

@SoloLaJuve: Ne haragudj de láttad a meccset? Szerintem a második félidőt végig megnyomtuk. Valamint nyilván szerencse lehet csak, ha bejön egy csere. Az nem is lehet, hogy az adott játékos heti edzésmunkáját olyannak ítélte az edző.
Szerintem az eredmény Conte-t igazolja és nem téged. Nyilván én sem Matrit raktam volna be, de hát nem véletlen nem mi vagyunk ott. :)
Egy csatárnak pedig bizalom kell főleg akkor amikor nem megy úgy neki.
Az hogy szerinted vagy más szerint rászolgált e, az egyáltalán nem számít.

Ja, és a győzelmet nem kell megmagyarázni. :)

SoloLaJuve 2012.12.22. 14:16:13

a lényeg hogy valaki szerint matri jó játékos valaki szerint nem.szerintem egy nulla.amit nem csak a góljainak száma mutat,hanem a mutatott szerencsétlenkedése a pályán.sose szerettem,akkor se amikor talált 10 gólt.én akkor is azt mondtam hogy szar,nem Juve szintű.a heti edzésmunkáról meg annyit,hogy az edzés nem meccs.meg conte azt mondja aszerint rak valakit a kezdőbe.ezek szerint idén matri 15 edzésen jó volt,mert idén összesen 15-ször lépett pályára.
15meccs,3gól,1gólpassz.egy középpályástól jó eredmény lenne,de egy csatártól nulla,kritikán aluli.és nem csak a számok,a mutatott "játéka" is.

SoloLaJuve 2012.12.22. 14:24:21

ja és amúgy láttam a meccset.szokásos kis csapatok elleni szenvedés,a már megszokott bírói hozzá nem értéssel.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása