Marotta: "A Juventus számára kötelező a győzelem"

A Juventus általános igazgatója, Beppe Marotta úgy vélekedik, hogy az olasz bajnoki címért folytatott küzdelem kódolva van a klub génjeiben. Az Öreg Hölgyön, amely tavaly elhódította a Scudetto-t, az utóbbi időben formahanyatlás jelei mutatkoznak, mivel mindössze négy pontot szerzett a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén.

Beppe Marotta_kabatban.jpeg„Az előző szezonban megnyertük a bajnokságot, hála a küzdelmet soha fel nem adó hozzáállásunknak. Ezt követően folytattuk a pozitív szériát, s jelenleg vezetjük a bajnokságot.” - nyilatkozta a Sky Sport Italia-nak „Jól tudjuk, hogy komoly tapasztalattal rendelkező vetélytársaink vannak, s mi nem tehetünk mást, mint, hogy elismerjük ellenfeleink értékeit.”

„A bajnoki címért folytatott küzdelem nyitott, de kötelességünk hinni abban, hogy képesek vagyunk a végső győzelemre. Tiszteletet érzünk mindenki iránt, de a Juventus számára csak a győzelem elfogadható, ez kódolva van a génjeinkben.”

A zebramezesek erős rajttal indultak a bajnokságban, de az előnyük mostanra csupán két pontra olvadt a Napoli-val szemben.

„A Napoli egy jól összerakott csapat, melyet céltudatos igazolásokkal építettek”- mondta Marotta. „Az edzőjük már hosszú évek óta dolgozik náluk, s teljesen természetes, hogy főszerepet játszhatnak az idei szezonban. Ezen túlmenően adott a klubjuk tekintélye és történelme, így teljességgel indokolt, hogy a bajnoki cím egyik fő esélyeseit lássuk bennük.”

Marotta tagadta azokat a pletykákat, melyek szerint feszültség és idegesség volna tapasztalható a csapat háza táján az Inter és a Milan ellen elszenvedett vereségek miatt. „Semmi sem történt Claudio Marchiso és Leonardo Bonucci között” - kommentálta a két játékos közötti konfliktusról szóló híreket.

„Fabio Quagliarella ugyanakkor pénzbüntetést kapott, de csak azt követően, hogy higgadtan átbeszéltük vele a történteket. Dühös volt amiért lecserélték egy olyan mérkőzésen, amikor a csapat vesztésre állt, s segíteni szerette volna a társait az egyenlítő gól megszerzésében. Pillanatnyi düh volt részéről, amely azonnal el is szállt.”

Marotta-t érthető okokból kifolyólag megkérdezték klubja támadó részlegének problémáiról is, mivel újabb nyár múlt el egy top támadó érkezése nélkül.

„Ha a tavalyi bajnokságot, valamint a jelenlegi kiírás első felét vesszük alapul, a Juventus rendelkezik a leghatékonyabb támadósorral.Összesen 94 gólt szereztünk, s soha sem jelentett nehézséget, hogy a labdát a hálóba juttassuk.”- érvelt Marotta.

„A mi csapatunkban volt a legtöbb, egymástól különböző gólszerző játékos, s a taktikai felfogásunk fontos eleme, hogy a játékosok előre törnek, így nem csupán a támadók iratkoznak fel a góllövőlistára. Emlékeznünk kell arra is, hogy elmúlt évben miénk volt a legerősebb védelem, valamint nekünk volt a legjobb gólkülönbségünk. Tisztában vagyunk vele, hogy elengedhetetlenül fejlődnünk kell, de nincsenek betömésre váró lyukak januárban.”

írta: Apuleius

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr224931841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2012.11.28. 17:43:03

„Ha a tavalyi bajnokságot, valamint a jelenlegi kiírás első felét vesszük alapul, a Juventus rendelkezik a leghatékonyabb támadósorral.Összesen 94 gólt szereztünk, s soha sem jelentett nehézséget, hogy a labdát a hálóba juttassuk.”

Annyira utálom ezt az ostoba idióta, semmirekellő embert!

Most ezzel a fossal akar takarózni mindaddig,amíg el nem bukjuk a bajnokságot,vagy be nem következik egy elképesztő hanyatlás?!
Ezért nem való ez az ember egy komoly csapat élére, dilettáns fajankó!

Kb. mindent a középpálya csinál, az szerez labdát,az támad, az lő gólt. A lényeg ott van,ha nekik nem megy akkor nagyjából nem lövünk gólt,ezen rengeteg pont ment már el X és újabban vereség formájában is.

De nembaj, persze, nem kell ide senki,mert ez a stat majd megnyer nekünk mindent, ne is vegyünk csatárt, játsszon Asamoah Vidal helyén aki előrehúzódik csatárnak. Istenem ez az ember... Mikor távolítják már el innen?

juve28adam 2012.11.28. 17:58:26

@Tony.: +1
Tökéletesen egyetértek veled!

Sz.Alex 2012.11.28. 18:28:16

Egy kérdés komolyan felmerül bennem.Most ez az ember tényleg ilyen hülye vagy csak megjátssza magát.Itt most konkrétan arról lenne szó hogy a csatároknak nevezett emberkék nagyon impotensek ami a góllövést illeti.Ezért kéne egy top támadó de ahogy előttem leírta Tony. ezzel a ****ral takarózik folyton ami már kezd egy kicsit bosszantó lenni.Valószínűleg ha egy Suarez esetleg Falcao lenne a csatárposzton már körülbelül 12 góllal többet lőttünk volna ha nem többet.Ebbe a BL-t és a bajnokságot is beleértve.Sőt a milanhoz hasonló meccseket pont ezek a támadók tudnák eldönteni.Mert ezek a csatárok jelentik a pluszt ami nálunk elől hiányzik.Vucinic szarik bele mindenbe.Q hullámzó.Gio eredetileg nem is csatár.Matri pocsék (jelenleg).Bendtnert hagyjuk.

my name is csuma 2012.11.28. 18:32:07

@Tony.: szerintem Marotta csak arra szeretett volna rámutatni, hogy sztárcsatár nélkül is a Juventus a leggólerősebb csapat Olaszországban. Ez pedig vitathatatlan tény. Ilyen alapon pedig teljesen helytálló az a kijelentése is, hogy "nincsenek betömésre váró lyukak januárban".

"Most ezzel a fossal akar takarózni mindaddig,amíg el nem bukjuk a bajnokságot" - én nem nevezném a 'statisztikát' fosnak. Ma már mindig mindent statisztikák alapján határoznak meg, vagy fogadnak el. Üzleti életben, tudományban, sportban stb..stb..Sajnálom ha Neked ezzel problémád van.

Amúgy meg egészen nyilvánvalóan Marotta is, ahogy mindenki más is, tisztában van azzal, hogy a következő lépcsőfokhoz egy csatár vezethet el minket. Ezt még egy 15 éves is látja, nem hogy egy sportigazgató. De mégsem beszélhet állandóan igazolásokról, nem lőheti le az összes háttérben zajló folyamatot, nem adhat ki mindig minden információt a nagyközönségnek, kockáztatva egy esetleges versenybe bonyolódást vagy az információs előny elveszítését.

Mindenki másnak is mondom, hogy amint lesz rá keret, érkezni fog a megfelelő ember előre. Amíg nincs rá keret, addig azzal próbálkoznak, ami a klub költségvetésébe belefér. Persze, Marotta is sokszor fasz, csúsztat, kétértelműen utalgat megvezetve a szurkolókat stb.. De azért azt megint csak látni kell, hogy a média sok mindent kitalál, felnagyít, eltorzít, meghamisít. Én indokolatlannak tartom az ehhez hasonló nyilatkozatokon való állandó felháborodást, és azt, hogy minden kudarcért szerencsétlen embert teszik felelőssé.

my name is csuma 2012.11.28. 18:40:42

@Sz.Alex: +12 góllal már a Barcelona idei 43 gólos szintjét ostromolnánk. Ezek szerint, Te úgy gondolod, hogy minket egy Falcao vagy Suarez választ el a Barcelona támadósorától? Kicsit kisarkítva erről van szó abban amit mondasz. Elárulom, hogy ha ide jön egy Falcao vagy Suarez, akkor az nem azt jelenti, hogy az ő góljai egyszerűen hozzáadódnak a mostani mennyiséghez, hanem van egy trade-off, mégpedig az, hogy más játékosoktól fog elvenni gólokat. Ennek a jelenségnek a legjobb példája a kosárlabdában van. Ha együtt játszatod Kobe-t, Lebron-t, Wade-t, Carmelyo Anthony-t és Durant-t, akkor nem fog mindegyik meccsenként ugyan úgy 25-30 pontokat dobni, mint eddig, hanem mondjuk csak a felét, mert egyszerűen a játék adta keretekbe ez fér bele. Következésképpen nem lesz meccsenként átlagosan 150 körüli pont sem..

my name is csuma 2012.11.28. 18:43:02

@Sz.Alex: és a Juventus sem lőtt volna 41 gólt. De még 37-et sem, ha azt vesszük, hogy a 12 gól egy része a BL-be ment volna.

babo0410 2012.11.28. 19:06:27

És akkor most bennem is felmerül egy kérdés. egyesek tényleg ilyen hülyék? Ha hideg van Marotta miatt, Ha meleg van, Marotta miatt. Kikapunk, Marotta hibája. Csak nem tudom, hogy nekem egyértelmű, hogy csak összerakta a keretet? És nem tudom, akik mindig minden cikknél leírják, hogy mekkora hülye, azok nem fogják fel, hogy nem miatta nincsen még sztárcsatárunk? Egyszerűen nem tudunk annyi pénzt kiadni, mint egy Chelsea, vagy egy City. És akkor még a játékos fizetéséről nem esett szó. Nyilván ha lenne rá keret, akkor nem sajnálná a pénzt ő sem egy jó csatárra (nyilván nem adna pl. Joveticért 40-50 millát). Fel kéne már fogni, hogy nyilván Marotta is látja, hogy jó lenne egy klasszis támadó. De nem olyan egyszerű, hogy mindenért Marotta a hibás. Érdekes, ha hoz egy jó játékost, mint Asamoah, Vidal, Isla, Cáceres, Bonucci, Storari (asszem ő hozta), Pepe, Pogba, Pirlo, Lichtsteiner, akkor is jön a magyarázkodás, hogy miért nem volt nehéz idehozni, meg hasonlók. Nehogy véletlen egyszer jót is mondani kelljen róla. De mikor arról beszél, hogy miért nem tudunk jó csatárt hozni, vagy miért jó a támadó sorunk, akkor mindenki megmagyarázza, hogy milyen hülye, meg mellébeszél. Szerintem meg teljesen igaza van. Nyilván látja, hogy kell egy támadó, de eddig klasszis támadó nélkül sem állunk rosszul.

west30 2012.11.28. 20:33:44

Azért nagyon nem mindegy hogy egy csapatban ki vagy kik a támadók,egyrészt egy klasszist nagyobb odafigyeléssel fognak,több energiát köt le és esetleg a 0-0ás vagy nagyon nyögvenyelős meccseket eldönthetnek 1-2 villanással.Szép szép amit Marotta mond de attól még nagyon is kellenének a klasszisok előre.

Gabuero 2012.11.28. 21:00:41

"soha sem jelentett nehézséget, hogy a labdát a hálóba juttassuk.”

?????????? ez beszivott?

juventino92 2012.11.28. 22:22:33

@Gabuero: aaz ilyen nyilatkozatait biztos aaz aamszterdaami rezidenciáján adjaa le egy süti maajszolásaa közben:D

BekiJets (törölt) 2012.11.28. 23:03:06

@Gabuero: Nem látta a szövegét, amelyet fel kellett olvasnia az interjúja során. :D

ZenTech 2012.11.29. 10:37:39

Össze vissza nyilatkozik. Múltkor még arról beszélt, hogy kell csatár.

Na mindegy. Valószínű, hogy Bendtner, Matri kettősből távozik valaki januárban. Lehet hogy mindkettő. Ha ez így van akkor valaki tuti érkezni fog.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása