Marotta: "Bendtner olcsó opció volt"

Bendtner Nicklas_Juventus mez.jpgA Juventus általános igazgatója, Giuseppe Marotta elárulta, hogy Nicklas Bendtner leigazolásának oka az volt, hogy olcsó opciót jelentett.

A 24 éves játékos a nyári átigazolási időszak utolsó napján, kölcsönben érkezett az Arsenal csapatától, de nem tudta beverekedni magát a kezdő tizenegybe, s leigazolása kapcsán számos kérdés merült fel a klub szurkolói részéről.

Marotta ezúttal felfedte az igazolás okait.

„Minden üzlet megvalósításához meg kell lenniük a gazdasági indokoknak” - magyarázta a Rai Sport-nak Marotta. „Nyáron nem voltunk képesek arra, hogy egy drága igazolást hajtsunk végre, azonban szükségünk volt még egy csatárra, ha sérüléshullám vagy eltiltás adódna, s ez volt az oka Bendtner kölcsönvételének.”

A dán válogatott játékos hét mérkőzésen lépett pályára, s még egyszer sem sikerült betalálnia. Bendtner hangot adott érzéseinek azzal kapcsolatosan, hogy mind Mirko Vučinić, mind Sebastian Govinco előtte áll a rangsorban.

„Nem én vagyok megbízva (a csapat összeállításával), s úgy gondolom, hogy Conte egy nagyszerű edző.” -  mondta.  

„Bárkit is választ be a csapatba, az az ő dolga, s én tiszteletben tartom. Teljesen helyénvaló, hogy Conte saját maga hozza meg a döntéseket, de úgy vélem, hogy mérkőzések eldöntésére képes játékos vagyok, s játszani akarok.”

írta: Apuleius

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr214927991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juventino92 2012.11.27. 11:36:57

haaaahahahaahaahhaaahahaa az utolsó bekezdésen jót röhögtem:DDDD
Egy labdát nemtud levenni, darabosan mozog, ha egy labdaa fél méterrel távolabb esik tőle már nem megy érte mer tuti nem éri el...
Mondjuk ha úgy értette a mérkőzések eldöntését hogy egy 0:0 meccsen eldönti hogy X marad az eredmény, vagy egy 1:0s szopásra állásnál vereség legyen az eredmény akkor igen egy mérkőzéseket eldöntő játékos valóban...

Kuri 2012.11.27. 11:47:07

10/9 sportigazgató nem ajánlaná Bendtnert... (pechünkre nálunk dolgozik a maradék 1)

Csak te vagy ilyen majom kobra, mint a hatalmas tavalyi Boriello üzleteddel, ezzel is megmutattad mennyit érsz! Lett volna annyi eszed, hogy meghagyod Boakye-t vagy Immobile-t 0 gólt ők is bármikor hoznak és még nem is túlsúlyosok!!!!!

babo0410 2012.11.27. 12:57:46

Kuri még párszor olvasd el mit nyilatkozott Marotta, hátha megérted 100x-ra! Nem az ő hibája, hogy Bendtnert sikerült csak elhozni. Anyagilag nem engedhette meg magának a klub. És szerintem itt a jáétékos fizetése nagyobb gond lehetett, mint az ára. LSD Robin Van Persie.

Kuri 2012.11.27. 13:09:01

@babo0410: úristen nem az ő hibája??? Nem arról van most szó, hogy miért nem igazolt top csatárt, hanem arról, hogy miért Bendtnert hozta ha már nem sikerült senki mást?! És, hogy akkor mit kellett volna csinálnia, ha már így alakult, hát pont fentebb írtam volt két tehetséges fiatalunk akik 10x-szer nagyobb reménységgel vágtak volna neki ennek a szezonnak mint amint Bendtner nyújhatott... (öhhmm olvasd el te újból a kommentem)

Egyébként ha meg nem a fiatalokhoz akart nyúlni, akkor elmegyek dél-amerikába és 1,5 m-ért elhozok valami niemand ismeretlent, na ő is nagyobb eséllyel jobban szerepelt volna! Na ez igenis az ő hibája, mint ahogy az, is hogy ha már megint kitérünk a top csatár hiányára, akkor miért az utolsó napon kellett B opcióként (tudjuk, hogy ő is igazából Zs verzió) elővenni a dán-t. Elvileg ez a munkaköre, ezért fizetik. Bőven ludas ő ebben az egészben, ne fogjunk már mindent arra, hogy nincs pénz, most arról van szó ha már nincs pénz akkor is jobb húzást lehet volna meglépni.

Kuri 2012.11.27. 13:18:58

Értsétek jól: Ergo miután felfogta Marotta csöpnyi agyával augusztus 31-én, hogy esélytelen top csatár igazolnunk a nyáron (annak ellenére, hogy ő ígérte és elvileg nem is volt rá pénzünk) ő mit tesz? Elzavar két (talán) tehetséget, akik semmibe nem kerültek volna a clubnak, mert úgyse azon gazdagszunk meg hogy kölcsönadtuk őket, szal ő elzavarja őket, majd elhoz egy alig játszó, nélkülözött, túlsúlyos dánt, aki nem, hogy gólt lőni de jelenleg akkor 90 percet végigfutni nem tudott. És vannak akik szerint ez nem az ő hibája ? Oké!

babo0410 2012.11.27. 14:06:38

@Kuri: Ja és játszanak egész szezonban 5-10 meccset, és így örök igéretek maradnak a játéklehetőség hiánya miatt. És azért a BL-ben egy Donyeck vagy Chelsea ellen biztos nagyon hasznos lenne egy 19 éves játékos!

Magyar Közöny 2012.11.27. 14:20:17

Ingyen jött, ennyit is ér. Ennyi erőből (ha már felveszi a millióit,) Iaquinta is játszhatna

hellan (törölt) 2012.11.27. 14:21:57

Nem akarok megbántani senkit, de baboval értek egyet.
Jól látszik, hogy kb. 50M-ünk volt igazolásokra a nyáron. Ebből elcsesztünk súlyos pénzeket ilyen Gabbiadini-féle senkiházikra.
Mert h Seba 11M, Isla és Asamoah 20 összesen ha jól tudom stb.
Ennyi volt tervezve erre a nyárra és nem volt még +30M, mint a csapatépítés megkezdésekor.

Ami tény, Marotta elmondta, hogy egy olasz csapat sem engedhet meg maga számára 30M+-os igazolásokat, továbbá tegnap is elmondta, hogy, ahogy a cikkben olvashatjuk nem volt pénz, ezzel ne vitatkozzunk.

DE!!! Ebben a szezonban BL-résztvevők vagyunk->kapunk pénzt a csoportkörbe jutásért, a döntetlenekért, győzelmekért, csak 3M asszem ha nyolcaddöntőbe megyünk és akkor nem beszéltem még a kiosztásra kerülő TV-s jogdíjakról.
Továbbá, a szezon végén 110M-t kapunk csak TV-s jogdíjakból és akkor még az Exor nem adott pénz egy igazolásra sem.
Tudom, hogy sokan bizakodtatok az előző nyarakon, de ami miatt én bizakodom:
-hatalmas bevétel a saját stadionból
-plusz bevétel a BL miatt
-110M TV-s jogdíjak
-Exor, mint szponzor

Tehát, ha ezen a nyáron, ha nem érkezik egy 25M körül megszerezhető Dzeko, vagy egy olyan csatár, akire várunk, akkor vége a dalnak.
Lássuk be, Matri és Bendtner fix h távoznak, ez minimum 2 csatár érkezését vetítené elő.

Nem tudom ki mit mond, de a tények egyelőre a pozitív dolgok mellett szólnak. Ha nem jön csatár a nyáron, én végleg befogom és nem fogom védeni Marrotát, de sokan jogtalanul támadjátok, tudom nehéz belátni.

Kuri 2012.11.27. 15:05:47

@babo0410: ezért is írtam hogy (talán) tehetségek, de nem hiszem, hogy rosszabbul jártunk volna a két fiatallal mint egy olyan játékossal aki amikor még toppon volt az arsenal-ban, se volt egy nagy ejtés... (és az se most volt)! Wenger nem nevezte sehol, semmilyen fronton a dánt. Ergo ha Barmotta nem ad neki kenyeret a csóka a lelátóról nézi végig a teljes 2012-13-as szezont. Azt ne mondjátok, hogy ennél nem lett volna bármi más jobb opció.

@hellan: ez igaz amit leírtál de továbbra se a top csatár elmaradásáról megy most a vita, hanem arról hogy miután felfogtuk, hogy nincs rá esély, utána se volt képes még egy középszerű csatárt se igazolni, amikor pedig az utolsó két napon már csak ilyen nevekről ment a találgatás (erre jó pl Berbatov), vagy az összes utolsó 2 napon felmerült középszer.

hellan (törölt) 2012.11.27. 15:12:46

@Kuri: Tekintsd úgy, hogy vázoltam a jövőt. :D

Barolo 2012.11.27. 15:15:13

@hellan: Egyet értek veled!
Sokszor leírtam már....Bendtner tökéletes igazolás volt az 5. csatár posztra, hiszen nem volt drága, elvileg kicsit más típusú mint a többiek, talán nem hőbörög sokat, és a fiatal tehetségeknek tényleg lehet jobb, ha többet játszanak. A probléma nem vele van, hanem azzal, hogy a másik 4 csatárunkból hiányzik min. 1, de inkább 2 klasszis (olyan D.P.+Trez kategóriára gondolok, ha ez mond valakinek valamit :)).
Itt igazából az a kérdés, hogy pénz hiány vagy a vezetői képességek a fő oka annak, hogy nem érkezik évek óta top csatár. Én az előbbire szavazok, és Marottával változatlanul meg vagyok elégedve (az eredmények őt igazolják, és jóval több okos húzása volt, mint rossz), de persze tudom, hogy ezt itt (is) sokan máshogy látják.
Forza Juventus!

Kuri 2012.11.27. 15:28:07

@hellan: legyen úgy :)

@Barolo: igen, igen pont erről van szó, hogy a Cavani, Dzeko, Van Persie (akik nyilván top értelembe vett csatárok) attól fényévre esik vissza Bendtner és nem igaz, hogy a két véglet között nincs, nem volt más elérhető csatár! Hogy miért nem egy ilyet igazolt Marotta annak szerintem két oka van:
-azok is elküldték, és
-az utolsó két napban gondolkozott vészmegoldásokon.
A két felsorolt tényezőből mármint, hogy nincs pénz és a vezetőség képtelen igazolni ilyen kaliberű játékosokat szerintem mindkettő fennáll sajnos. Nem várok jövő nyáron se senkit Marotta részéről majd szeptemberben megint jön a maszlag (továbbra se engedhetjük meg, nincs pénz)

És akkor még arról nem is beszéltem, ha már nincs pénz szűkös a forrás, akkor miért egy 3. jobbszélsőt igazolunk (Isla) a már meglévő kettő (Cacares, Lichtsteiner) mellé.

hellan (törölt) 2012.11.27. 15:46:46

@Barolo: Nem szeretem és unom is már kritizálni a támadó szekciónkat, de félelmetes, hogy mennyire nem tudjuk átmenteni a formánkat egyik meccsről a másikra.
A Törpén megakadnak a támadásaink, Q-nak értékelhető megmozdulásai alig vannak, Mirko lődörög a pályán, Matri egy nulla, Bendtner lehetőséget alig kap és nem él vele.
Szép és jó h Q 6 góllal áll a Serie A-ban, ha nem egy meccsen rúgott volna hármat ezekből. Óriási és égető gondok vannak ezen csapatrészben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása