Milan-Juve előzetes

Holnap este a forduló rangadóján AC Milan-Juventus, de ezt már mindenki tudja. Azt azonban már kevesen, hogy a házigazda több játékosát is kénytelen nélkülözni. Ha megnézzük mi történt mostanában a Milannal, megállapíthatjuk, hogy nagyot fordult a világ a tavalyi, nagy sajtóvisszhangot kiváltó San Sirobeli mérkőzés óta. Akkor a milánóiak 1 ponttal vezették a bajnokságot a Juve előtt, a mérkőzésen Nocerino szerezte mega  vezetést, amire Matri a utolsó percekben tudott csak válaszolni. Ellenben most a Rossoneri árnyéka önmagának, kezdő tizenegye jó néhány poszton kicserélődött azóta.

SerieATIM.pngPhilippe Mexés a védőalakulat egyetlen túlélője, ő az, aki már tavaly is ott volt a kezdőben a Juve ellen. Mellőle Thiago Silvát a Paris Saint-Germain szipkázta el a nyáron, míg Daniele Bonera most nem áll Allegri rendelkezésére. A hátvédek közül Ignazio Abate és Luca Antonini is a csepepadra szorult, ami azt jelenti, hogy a fiatal Mattia De Sciglio és Kevin Constant léphet pályára holnap.

Valószínűleg a holland hentes Van Bommel helyett segítője, Nigel de Jong játszik,karöltve Mr. X-szel, azaz Riccardo Montolivovel, valamint Urby Emanuelsonnal. Ők szabhatnak fazont a játéknak és tömhetik labdákkal a csatárokat, akik jelen esetben a Kevin-Prince Boateng, Stephan El Shaarawy, Bojan Krkic hármas lehet. Csatárokkal amúgy nem áll rosszul a milánói alakulat, de -állítólag- a klubnál boldogtalan Pato játéka kérdéses, míg Robinho csak a kispadon fog kezdeni.

A Juventus önbizalmát nyilvánvalóan nem csökkentette az a tény, hogy kiütötték a Chelsea-t a hét közepén és ezzel párhuzamosan igen nagy sanszuk van a továbbjutásra a BL-ben. A bajnokságot négy ponttal vezetik az Inter előtt, tehát egy esetleges fiaskó esetén is maradnak a vezető pozícióban.

Antonio Conténak az is külön öröm lehet, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nincs sérült a csapatban. Chiellinit ugyan megrúgták a Chelsea ellen, amiért elővigyázatosságból le is jött a pályáról, de minden jel arra utal, hogy nem a komoly a sérülése és vasárnapra fel fog épülni. Jobboldalon Mauricio Isla kaphat szerepet a rotáció jegyében, elöl pedig a BL-ben is beköszönő Sebastian Giovinco lehet a kezdőcsapat tagja.

Ezek után jöjjön néhány érdekesség a két csapatról

  • A Juventus az elmúlt hetekben szórakozásból lövi a gólokat: az utolsó négy mérkőzésen 13-szor zörgették meg a hálót.
  • Hat idegenbeli meccsükön ötször győztesként hagyták el a pályát, mindössze egyszer, a Fiorentina ellen vesztettek pontot.
  • Legutóbbi három San Sirobeli fellépésük alkalmával is veretlenül indulhattak haza.

  • A Milan már hatszor kapott ki a bajnokságban idén, pont annyiszor, mint tavaly az egész szezonban.
  • Kevin-Prince Boateng 42-szer próbálkozott kapura lövéssel, de még egyszer sem volt eredményes. Míg Stephan El Shaarawynek is ugyanennyi helyzete volt, de már 10-szer próbálhatta el gólörömét.
  • A Milan mindössze három hazai mérkőzést nyert meg, míg négyet már elveszített.

Várható kezdőcsapatok

Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Cáceres - Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Giovinco, Vučinić

Milan: Abbiati - De Sciglio, Yepes, Mexés, Constant - Montolivo, De Jong, Emanuelson - Boateng, El Shaarawy, Bojan

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr234923069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regularjohn 2012.11.24. 15:21:36

a csatár problémáink ellenére szépen termeljük a gólokat...

babo0410 2012.11.24. 18:13:04

Az tetszik, hogy Bonu végül játszik, ha jó a kezdő. de az nem, hogy Gio és Vuci kezdenek. Megint violt egy jó meccse Q-nak, és mehet a padra. Így sose rázódik bele rendesen. És a másik, hogy Gio és Vucinic nem érzik annyira egymást. Én most is inkább a Q-Vuci kettőssel kezdtem volna, és egy félidőre betettem volna a gyengébben teljesítő csatár helyett Giot. Habár a milan védelme idén elég gyengus (Szerdán az anderlecht ellen is már csodálkoztam, hogy ekkora Aderlecht fölénnyel hogyan tudtak nyerni), lehet pont most fog Gio nagyon jól játszani?

my name is csuma 2012.11.24. 19:00:19

Chiellini hivatalosan is kimaradt a keretből a sérülése miatt.

Csucsukaaa 2012.11.24. 22:56:29

Egyértelmű Gionak kell kezdeni és hagynám, hogy Q val összeszokjon és érezzék egymást......KI EZ A YEPES ÚRISTEEEEEENNNNNN:DDDD

2012.11.24. 23:11:25

Istenem...ha nem Gio és Q kezd,én esküszöm nem nézem bazmeg...hihetetlen,a leggólerősebb csatárunk megint ül majd hat mecccset a padon...így lehetetlen formába lendülni,nem értem mi a faszért kell ezt az elbaszott Vucinic-et erőltetni,jó elismerem,a Chelsea ellen nem volt rossz,de ha egyszer nem rúg gólt,főleg nem úgy,hogy Gio-val párban,ez a kettős együtt jól még nem játszott soha,nem értem,komolyan!

juventino74 2012.11.25. 11:06:26

Vucinic erőltetése egyszerűen érthetetlen számomra. Nagyon jót tenne már neki pár hét pihenő, hogy legyen ideje végig gondolni, hogy mit kell csinálni a kapu előtt ha ne adj isten hozzá kerül a labda. Ez rendszerint felkészületlenül éri őt, mint minket a hó minden télen! ;)

juventino92 2012.11.25. 12:43:56

@juventino74: vaagy mint aa megszorító ccsomaagok minnden évben:D

hellan (törölt) 2012.11.25. 13:20:15

@juventino74: Mirko a Chelsea ellen azért vmennyire már ragyogott előkészítése terén és egyedül rajta múlott h gólt is szerez-e, de hidd el a Milan védőkből ma bohócot fog csinálni. :)

juventino92 2012.11.25. 13:41:27

Amúgy ha leszedjük a pályáról El Sharawy se aaz a nehéz tűzér játékos...
Másik jó játékosuk akit még meglehet említeni az Boateng de nemis tudom Allegri milyen poszton játszatja mer ngyon nem találja a helyét aahogy ezt a statisztikák is bizonyítják, ezt a kettőt leszámítva rém gyenge a Milan és ha tényleg odatesszük magunkat és nem csak nagyképüsködünk mint a sintérek ellen akkor én egy Roma elleni eredményt vagyis átgázolást várok

juventino74 2012.11.25. 15:29:11

@hellan:
Ragyogott a Chelsea ellen? Nem egyformán értelmezzük a ragyogás szó jelentését! Ő és Lichti volt a két leggyengébb számomra azon a meccsen.
Azt meg hogy csak egyedül rajta múlott, hogy nem szerzett gólt, már nagyon-nagyon sok meccsre el lehetett mondani! Persze hogy CSAK rajta múlik, ha egy 100%-os ziccert mellé/fölé/kapusba lövi!
Tudod mit, legyen úgy és csináljon hülyét a Milan védőkből és nyerje vissza a formáját, önbizalmát és innentől kezdve, meccsenként kettesével lője a gólokat. Én ennek csak örülnék!
Csak sajnos az eddigi tapasztalatok ........ hogy is mondjam, szóval nem túlzottan indokolják a játszatását.

babo0410 2012.11.25. 19:25:12

@juventino74: Nekem Mirko már tetszett a Chelsea ellen. Persze ha lenne olyan csatárunk, én se tenném be, meg ha rajtam múlott volna anno, akkor most Agüero lenne itt és nem ő. De itt van, és a Chelsea ellen már úgy játszott, hogy még nem 100%-os, de már ha így folytatja hasznost tagja a keretnek. És ezt annak ellenére monom, hogy nem vagyok oda Vucinicért. Remélem ma is a keddi formáját nyújtja!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása