Mérkőzés utáni nyilatkozatok

A tegnapi nap folyamán a Juventus megőrizte veretlenségi sorozatát Fabio Quagliarella remek teljesítményének köszönhetően. A Chievo tízemberes védekezése ellenére a csapat sikerrel vette az akadályt, és Carrera úgy érzi, a játékosoknak ez inspirációt fog jelenteni.

Quagliarella Fabio_gólöröm.jpg"Nem volt egyszerű mérkőzés, a Chievo bezárt ajtót, ablakot. Ki kellett várnunk a megfelelő pillanatot, de a végén megérdemelten győztünk. A második gól után sem álltunk le, megpróbáltunk újabb találatot szerezni, és ha így folytatjuk, ennél csak jobbak lehetünk. Ez a mi mentalitásunk - nyilatkozta Carrera. - Quagliarella bebizonyította, hogy fantasztikus formában van. Örülök a góljának, ahogy Pogba, Lúcio és Isla teljesítményének is."

Fabio Quagliarella nagyszerű héten van túl, ezt bizonyította a Chelsea elleni góljával és a tegnapi duplájával is.

"Ez életem legjobb hete volt. Be akartam bizonyítani, hogy készen állok, azt hiszem, sikerült. Nagyon jó érzés volt, hogy a szurkolók felállva tapsoltak a cserémnél, meg is köszöntem nekik. Azt jelenti, hogy teljesítettem a kötelességem. Hogy kezdek-e a Fiorentina ellen? Meglátjuk. Készen fogok állni, jó formában vagyok, innentől az edző feladata eldönteni."

Az Intertől igazolt védő sérülése első ránézésre komolyabbnak tűnt, de a brazil végül hamar felépült, és visszatérhetett a csapatba.

"Örülök a gyors gyógyulásomnak. Minden játékosnak megvan a saját szerepe a csapatban, ezért biztosítanunk kell, hogy készen állunk a további fejlődésre - nyilatkozta Lúcio. - Megfelelő odaadással játszottunk, meg kell tartanunk ezt a mentalitást. Agresszívebbnek kell lennünk, és mindig a győzelemre kell törekednünk."

A nyár igazolásának eddig Kwadwo Asamoah tűnik. Ő is meg van elégedve csapata teljesítményével.

"Könnyű ezekkel a fiúkkal játszani. A társak érdeme, hogy ilyen hamar megszoktam a környezetet. A Szuperkupa óta folyamatosan fejlődünk. Ez a csapat fut, harcol, és sosem adja fel."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr694797070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo410 2012.09.23. 11:09:29

Nagyon szimpi nyilatkozatok. És jó olvasni Asamoah nyilatkozatát. Abból látszik, hogy egy igazi csapatról van szó, ahol nincsenek kiemelkedő, úgymond sztár kategóriába tartozó egyéniségek, hanem csapat van. Ide egy hisztis CR nem lenne való, akármekkora zseni is. A hisztijeivel szétcseszné a csapategységet.

martindapro92 2012.09.23. 11:48:20

Szerintem egy ilyen fantasztikus formában lévő Quagliarella-ra volt a legnagyobb szükségünk, mert igaz, hogy Q nem egy gólzsák (13 gól eddig a legtöbb tőle egy szezonban a bajnokságban), viszont a játékában mindig van egy váratlan húzás, egy villanás, ami az ilyen 10 emberrel betömörülő kis-közép csapatok ellen, mint a Chievo például nagyon hasznos.

Cannavaro 2012.09.23. 14:35:52

@martindapro92: Q a sérülése előtt 8-9 gólnál járt, és élete formájában játszott, ha akkor nem sérül meg, nem hiszem hogy megáll 13-nál!! persze ezt már nem tudjuk meg!! de remélem idén túlszárnyalja!!! :)

Tony. 2012.09.23. 15:10:27

A tegnapi meccs megmutatta,hogy miért is van szükségünk egy klasszisra, aki rendszeresen képes olyan teljesítményre, mint tegnap Q.
Q olyan volt, mint Ibra a Milannak, vagy RvP a MU-nak. Nem nagyon ment a játék, az ellenfél 10 emberrel védekezett és ilyenkor villan meg 1 klasszis aki eldönti a meccset. Ez hiányzik ebből a csapatból. Q nagyszerű volt tegnap,de ő nem az aki ezt egy szezonon keresztül hozni tudná.

ZenTech 2012.09.23. 17:38:32

Már a Chelsea ellen is látszott a (gólján kívül is) mozgásán, hogy nem az akit a tavasz során láthattunk.
Reméljük hosszabb távon is tudja ezt a formát hozni és akkor lesz egy jó csatárunk, már itt az ősz folyamán is.

Lakatos Di Natale 2012.09.23. 19:28:30

Idén magabiztosabbnak tűnik ez a Juve, mint tavaly...Ez első blikkre igen furcsa megállapításnak bizonyulhat, de Londonban sem féltettem őket igazándiból. A középpálya rendkívül vastag az első hármas- Pirlo,Marchisio, Vidal mögött még egy rakat jó játékos ül a padon. Az meg várható volt, hogy öt támadóból legalább kettő mindig jó formát fut. Tavaly ősszel Matri, tavasszal Vucinic, most az első pár fordulóban Giovinco, momentán meg Quagliarella...Olasz szinten ez bika erős keret, kétlem, hogy bárki elcsípheti a Juve-t a végelszámolásnál. Quagliarella amúgy a világ legjobb játékosai között lehetne, ha a formáját egy éven keresztül tudná produkálni. Elképesztő milyen gólokat szerezett anno a Napoliban, Udinese-ben, de főként a Sampdoriában... Sőt az első féléves Juve korszakát vagy a válogatottbeli pár találatát is bőven ki lehetne rakni a kirakatba. Aki valaha focizott, tudja hogy ezek a gólok csak úgy nem a semmiből jönnek....ehhez kell egy elég durva technikai tudás, meg elképesztő helyzetfelismerés.( volt már ollózós, fél pályás emelése stb...)

Lakatos Di Natale 2012.09.23. 19:30:03

Meggyőződésem Quagliarella egyike a világ legalulértékeltebb játékosainak

venember83 2012.09.23. 20:15:13

@Lakatos Di Natale: Mindig középcsapatokba került, de most itt az esélye a villantásra európai szinten is. Szimpatikus játékos, Dél-Afrikában is mintha ő lett volna az egyetlen a válogatottból, aki belead mindent, és nem alibizik.

2012.09.23. 20:27:30

@Lakatos Di Natale: Rendkívül szimpatikus játékos, és zseniális teljesítményt nyújtott ezen a két meccsen. Sajnos nagyon peches volt az utóbbi években, de most talán elérkezett az Ő ideje. Egy nagy csapatban és európai porondon is megmutathatja, hogy mit tud. És bízzunk benne hogy most elkerülik a sérülések.

Lakatos Di Natale 2012.09.23. 21:23:47

Mondjuk ilyenkor azért az ember valahol megemeli a kalapját a vezetőség előtt, mert azt ne feledjük el, hogy az a térd sérülése elég kemény dió volt, kis híján a pályafutását törte derékba...és azért egy ilyen sérülés után visszatérni, nem egyszerű dolog meg elég bizonytalan is. Egy ilyen csapatnál amelyiknek mondhatni van pénze és tele van jó játékosokkal bármikor ajtót mutathatott volna neki...nem tette a Juve és alighanem jól döntöttek. Azért vannak páran köztünk, akik könnyű szívvel elfelejtették,hogy a 2011-es Del Neri féle Juve első felében Quagliarella volt a húzóember, nem is akármilyen gólokkal

Cannavaro 2012.09.24. 09:08:36

@Lakatos Di Natale: én emlékszek rá!! nem tudom elfelejteni,ha nem sérül meg, ki tudja meddig jut? lehet azóta, meg lenne a 10-es mez gazdája!! persze, ha kellett volna neki!!! :) de azért még, ne istenítsük!!! meg van benne, hogy klasszis legyen, de még csak 2 meccsen játszott jól!! várjunk még 4-5 öt,és ha ilyen ütemben termel, akkor ki kiálthatjuk 1. számú csatárnak!!! én nagyon boldogságos lennék!! nagyon bírom 1. perctől!!! :)

ronny34 2012.09.24. 14:39:05

Úgy látszik, sokat jelentett, hogy Quagliarella a csapattal együtt végezhette az alapozást, nem pedig szezon közben kellett a lendületben lévő csapatba beilleszkedni, formát nyerni, és a posztján lévő versenytársakkal megküzdeni. Ezek alapján én komolyan bízom benne, hogy idén folyamatosan tudja tartani a formáját, ahogy egyébként az ominózus félévében is tette, és palástolni tudja a csatárhiányt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása