Genoa-Juventus: 1-3

A Juve a Chelsea ellen tér vissza Európa főszínpadára, ami előtt Genovába látogatott, amolyan bemelegítés gyanánt. A két csapat közti minőségbeli különbségnek megfelelően Conte mester pihentette Asamoah-t, Vidalt, Lichtsteinert és Vučinićet is, hiszen úgy gondolta, hogy nélkülük is verhető az ellenfél.

Genoa-Juventus_1-3_2012.jpgA mérkőzés azonban nem ennek a szellemiségnek a jegyében indult, hiszen egy kicsit sem játszott alárendelt szerepet a hazai együttes, sőt több veszélyes támadást is indítottak, többek közt a félig Juventus-csatársoruknak köszönhetően, hiszen Immobile és Borriello rohamozta Buffon kapuját. A torinói védelem finoman fogalmazva sem állt a helyzet magaslatán. A Barzagli-Bonucci-Chiellini hármas, ami tavaly a bajnokság legjobbja volt, most néha fejetlenül kóválygott hátul. Különösen igaz ez Bonuccira, hiszen hol a szerencse, hol pedig Gigi Buffon mentette meg hibájától a csapatot.

Első ajtó-ablak helyzetét még elpuskázta Immobile, de a másodikat már könyörtelenül értékesítette, amikor is kb. négy bianconero gyűrűjében lőtte ki a jobb alsót. Ezután Borriello küldhette volna padlóra az Öreg Hölgyet, de Bonucci az utolsó utáni pillanatban becsúszva blokkolta a lövést, némileg helyrehozva korábbi ordas hibáit. A félidő végére kissé felélénkült a vendégsereg, de ez még kevés volt a gólhoz. Még Matri sem volt képes Giaccherini forintos passzát közvetlen közelről gólra váltani.

Aztán a szünetben jött valami contei fejmosás (talán pont a Mestertől?) és egy másik Juve futott ki a pályára. Ennek megfelelően a játék is felpörgött, innentől nem esti kocogásnak fogták fel a srácok a meccset, hanem egy bajnokinak, ahol rohanni, passzolni, lőni kell. Rájöttek, hogy nem kell az öt és felesig bepasszolni a labdát, hanem távolabbról is rá lehet "csűrni". Matri és De Ceglie kapott még 10 percet a szünet után. Mivel még mindig nem sikerült a góllövés, az 55. percben Asamoah és Vučinić állt be a két játékos helyére, ami azonnal is látszott a játék intenzitásán. Sőt, az eredményen is, mivel a 61. percben a montenegrói passzolt Giaccherinihez, aki a tizenhatos vonalából csavart a kapu bal oldalába.

Az erőviszonyok ezután sem változtak, hiszen a "zebrák" is tudták, hogy a döntetlen nem elég Genovában. Asamoah sokadszorra indult meg a bal szélen, majd tört be a tizenhatosba, ahol feldöntötték. Jogosan következhetett a büntető, persze már látjuk a holnapi újságokat, akik párhuzamot vonnak a tavaly tonnaszámra büntetőt kapó Milannal... No de a lehetőséggel élni kell, Vučinić pedig élt is vele, így a 74. percben már az előny a Juventusnál volt. A 9-esünk becserélése után érezhetően veszélyesebbek lettek a támadások, Giovincoval párban szépen tudják szabni az akciókat. El kell ismerni, hogy bár kicsit drága mulatság volt, de megérte visszahozni Atom Antit is. A 76. percben Carrera kihasználta utolsó cserelehetőségét és Lichtsteiner váltotta az eléggé halovány Cácerest.

Kisebb kakaskodások kialakultak a végén, előbb Borriello adott egy medvepuszit Bonuccinak, néhány perccel később azonban a védő sem volt már adós. Majd Vučinić is heves vérmérsékletéről adott tanúbizonyságot, de annyira nem voltak komoly dolgok ezek, hogy lapot érjenek. Slusszpoénként azonban kaptunk még egy zebragólt, egy megpattant beadásra Asamoah érkezett és közvetlen közelről bepofozta a labdát. A legeslegvégén még Giovinco indult meg szépen, de a befejezés már nem sikerült annyira jól, maradt a 3-1.

Nem annyira szívderítő, hogy a védelem milyen hatalmas bakikat követett el főleg a mérkőzés elején. Ahogy az sem jó pont, hogy mennyire gördülékenyebb a játék, ha a legerősebb csapat játszik, ellenben azzal, ha 3-4 alapember nincs a pályán. Ez akkor jelent majd valós problémát, ha néhány kulcsember esetleg lesérül, és pótolni kellene őket. Mivel ez sajnos a látottak alapján kissé problémás egyelőre. Azt azonban jó volt látni, hogy a katasztrofális első félidő után Conte nélkül is sikerült életet lehetni a csapatba és meg tudták fordítani a mérkőzést. A bajnokcsapat természetesen továbbra is vezeti a tabellát. Forza Juve!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr84781105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diego2889 2012.09.16. 21:28:31

1félidő maga a pokol, a 2. pedig az ellenkezője.. nagyon élvezetes meccs volt, teli izgalmakkal.. hatalmas hibákat követtünk el az első játékrészben, de szerencsére a 2.-ban felpörögtek a srácok.. Vucinic hihetetlen volt már megint.. Asamoah hihetetlen igazolás volt, már most kijelenthető.. Örülök a győzelemnek.. Forza Juve!!!

Diego2889 2012.09.16. 21:39:49

ja és Gigiről el ne feledkezzünk :)) hihetetlen h miket védett ma.. az egyenlítő gól előtt, ha azt nem fogja ki, akkor elmegy a meccs..

Hamutarto 2012.09.16. 22:03:58

Azt nem tudjátok, hogy Asamoah-nál van esetleg opciós jogunk a játékjogának a másik felének a megvételére? Mert ha így játszik egész évben, akkor szép összeg kell majd a másik felének a megvételére.

Type-R 2012.09.16. 22:22:37

@Hamutarto: Megvettük Asamoah teljes játékjogát, majd az Udinese visszavette a felét. Nekem úgy rémlik, hogy opciónk van a másik felére is, és ilyenkor fix áron lehet teljesen a mienk. Legalábbis szerintem.

Goku06 2012.09.16. 23:43:30

erről az Asamoah-s második fél áráról nemnagyon szóltak a hírek régebben, ezért majd csak jövő nyáron derül ki... ha nincs fix ár, akkor mondhatjuk azt is hogy szar mercatot zártunk, mivel ha 9et fizettünk érte alapból, akkor a második fele már 15 milla lesz, amivel elég rendesen lehúznak minket.. viszont ha le van fixálva a 9, akkor simán megérte azt a 18at..

egy kis off.. Bonuccit mennyiért vettük annó? nekem 15 körüli ár rémlik, de valahol a napokban egy 8 millió körüli összeget láttam vele kapcsolatban

Tony. 2012.09.17. 00:01:20

Gyenge ez a csapat ahhoz, hogy ennyi embert egyszerre kivegyen Conte. Amint felborult a középpálya már nem volt meg a labda, kijött a védelem összes gyengesége és Buffon annyit védett mint a tavalyi szezon második felében összesen.
Kbaszott nagy mák is kellett hozzá, hogy behúzzuk a meccset, hiszen ha nem bohóckodnak annyit az ellenfél játékosai 3-0 a félidő és semmit nem szólhattunk volna. És ez a Genoa volt.

Remélem tanult ebből a mester.

ZenTech 2012.09.17. 07:48:48

Pocsék első félidő után, egy szép második félidő. Mivel az eredmény is jó lett, mondhatom, hogy jó szórakozás volt ez a meccs. :)
Ez a sok mi lett volna ha, meg már elég unalmas.
Nyertünk ez a lényeg!
Persze le kell vonni a tanúságot, ezt elfogadom.
Én még azért adnék időt az úgymond "második" embereknek. Alakulni fog még ez a dolog szerintem. Sokan azt várták ,hogy egy fontos posztokon felforgatott csapat majd simán be fogja darálni a Genoát, hát nem így lett. De szerintem ez túlzó elvárás is volt. Azért ez egy új helyzet(többfrontos küzdelem) és valószínű ehhez még a Mesternek is alkalmazkodnia kell. Én maradéktalanul bízok benne!
Viszont Matrival nem tudom mi lesz. Én jegelném most egy darabig.
Következő fordulóban lehet ki lehetne próbálni az új "csodacsatárt", hátha. :)

ZenTech 2012.09.17. 07:55:00

Ja és többen leszólták Giacchierini-t. Én elégedett voltam a játékával a góljától függetlenül is.

vizi8 2012.09.17. 08:32:00

Számomra két ember produkciója volt értékelhetetlen, ez a kettő Gácsér, és Matri. Gácsérnak 2 jó passza volt és durván 10-15 rossz. Nem ütközött, nem szerzett labdát, értékelhetetlen produkció. A gólnál pedig Vucinak volt inkább nagyobb része benne. Matriról szót sem érdemes ejteni. Caseres ne felejtsük 2 hónap kihagyás után még nem vette fel a ritmust. Védekezésére nem lehet panasz, inkább a beadásaival volt a probléma, pedig rengetegszer sikerült a védőjét megverni. A védelem teljes fejetlenség, de igazából nem bonu akit megvertek sorra az első félidőben hanem Barza.

vágóistván 2012.09.17. 08:49:02

@vizi8: nem tudom melyik meccset nézted,ha nálad Giacchierini gyenge volt.Sztem a gólján kívül is jól játszott. gyenge inkább DC,Caceres,Bonucci volt.meg persze a sztár befejező csatárunk.egyébiránt caceresnek kb egyetlen értékelhető beadása volt a 40-ből.

vágóistván 2012.09.17. 08:51:36

remélem matri végleg kikerült a kosárból.nem akarom többet zebra mezben látni.max az olasz kupában játsszon,akkor is csereként beállva.egyszerűen sír nála a labda és 10 helyzet se elég neki.

ZenTech 2012.09.17. 08:57:14

@vizi8: Hát értékelhetetlennek azért túlzás nevezni. A gólnál meg azért azt a labdát be is kellett rúgni. Van jó pár "értékesebb" játékosunk akinek fele ekkora távolságról és üres kapura sem biztos hogy sikerül.

Hamutarto 2012.09.17. 09:25:42

@Type-R: Az lenne a legjobb akkor, hogyha fix ára lenne a másik felére. ( de a +15 millát is simán megéri, de jobb lenne 9 millió). Nálam DC meg Matri volt a legrosszabb. Dc-nek egy értelmes beadása nem volt, nem mintha Caseresnek lett volna( de ő sérülés ől tért vissza. Véleményem szerint Gácsér sem volt túl jó( a gólját leszámítva) az első félidőben egyetelen jó passza volt,( azt a szerencsétlen Matri elbaszta 5 m éterről) a második félidőre feljavult a játéka. Én nem tudtam volna hogy a négyes közül kit cseréljek le, hála az égnek Carrera(Conte) jol döntött. De amúgy Pirlonak sem voltak jó inditásai, de annál több labdát szerzett. És ha fáradság miatt rotálta a csapatot, akkor miért nem játszott a háromtüdejű Vidal? Amúgy meg jó lesz ez a "B" középpálya is van ott még Isla, Pogba, Marrone is.

Cannavaro 2012.09.17. 09:47:49

ha immobile így folytatja, nem kell jövőre sokat keresni, ha minőségi csatárt akarunk igazolni!! én elhoznám llorrente-t ingyen, ha addig nem megy el, mert valószínű, hogy nem hosszabbít!! és vissza vesszük immobile-t!! meg kell szabadulni, a matri,Q párostól, és kész a csatársor!!! ja, és bendtner-ből is, lehet még valami!! :)

ZenTech 2012.09.17. 10:29:13

@juve1986: Szerintem őt meg is kellett volna addig tartani, amíg nem válik biztosa egy komolyabb csatár érkezése. Most jól jönne a csapatnál.
De így alakult. Kíváncsi vagyok milyen szezont fut.

Rivendell 2012.09.17. 10:47:47

örültem Giacc góljának,mert a mostani csapatból nekem Pirlo és Giac jön be játékra...tudom nem Giac a legnagyobb ász,de mikor lehetőséget kap hajt nem is kicsit és ha korrekt társai vannak,akkor képes szinte mindig jól játszani + nem olyan ügyetlen srác...kár,hogy későn került képbe a srác,mert jó kezekben nem lett volna rossz játékos

hellan (törölt) 2012.09.17. 11:28:09

Remélem Bonucci azért sokkal stabilabb lesz a Chelsea ellen a 3 védős rendszerben, mert most nem Boriska lesz az ellenfél, hanem Hazard, Mata, Torres, Oscar, Lampard stb.
Mondjuk Torres meg a helyzetkihasználás is manapság. :D
Le kellene ültetni Matrival együtt, hogy megbeszéljék h kell gólt szerezni.

juventino92 2012.09.17. 11:41:06

@hellan: az olyan bagoly mondja verébnek típusú beszélgetés lennne:D

hellan (törölt) 2012.09.17. 11:53:38

@juventino92: Hogyan hagyjunk ki 100%-os ziccereket előadja Matri, hogyan gurítsunk mellé az üres kapunak előadja Torres. :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása