Contét felmentették de még nincs vége

Indítsunk a jól ismert frázissal: "Van egy jó és egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem?"

Antonio Conte_mereng.jpgAntonio Contét ma felmentették a mérkőzések befolyásolásának vádja alól - szól a jó hír. Azonban még mindig eltilthatják, mivel elmulasztotta jelenteni, hogy két Siena meccset is megbundáztak, holott tudnia kellett róla - hangzik a rossz.

Az ügyészek az Albinoleffe és a Novara elleni mérkőzések miatt vizsgálódtak. A Mester korábbi játékosa, Stefano Carobbio vallomása alapján került a képbe, de az ügyészek nem találták bűnösnek csalás miatt. Ezt egyébként az edző mindvégig hangoztatta.

A probléma viszont az, hogy nem rohant a Szövetséghez/rendőrséghez, amint megtudta mi van készülőben, ezért akár pénzbüntetést, de rosszabb esetben eltiltást is kaphat. Öröm az ürömben, hogy olasz források szerint ezek ellenére sem kell nagy büntetésre számítani... már ha bűnösnek találják, mivel ez egyáltalán nem biztos.

A FIGC több esetet is vizsgál és szeretné az egész fogadási hálózatot leleplezni. Ezért Olaszország szerte több játékost is beidéztek, köztük Leonardo Bonuccit és Simone Pepét is még a Baris és Udinesés idők miatt. A védő az eredmények befolyásolása miatt, a középpályás pedig -mesteréhez hasonlóan- a tudomására jutott információk jelentésének elmulasztása miatt kerülhet kellemetlen helyzetbe.

A csalás vádjában bűnösnek talált játékosok hosszú eltiltásra számíthatnak. A kihallgatások augusztus 2-án kezdődnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr174679358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keshudioo 2012.07.26. 12:58:17

Ha bűnösnek találták volna magában a bundázásban, abból nincs menekvés. Szerencsére a kihallgatottak vallomásai annyira ellent mondanak egymásnak, hogy Conte akár teljesen meg is úszhatja. Legrosszabb esetben 6 hónapos eltiltás vár rá (mivel két meccset vizsgálnak, 3+3 hónap), legjobb esetben viszont sikerül meggyőzni az ügyészséget, hogy a tanú vallomása nem megbízható, esetleg, hogy a tanú félreértette az öltözőben elhangzottakat ("Nyugi fiúk, le van rendezve a meccs, nincs miért aggódni").

Conte akár meg is állapodhat az ügyészséggel, ha elfogadja a fix 3 hónapos eltiltást. Ebben az esetben hosszabb időre nem büntethetik, és nem is számít majd bűnösnek. Ha ezt nem fogadja el, eltilthatják több hónapra is ennél, ha úgy ítélik meg a helyzetet.

A bajnoki rajtra, augusztus 26-ra minden kiderül...

keshudioo 2012.07.26. 13:00:33

Az még fontos lehet, hogy ha Contét 6 hónapra el is tiltják, akkor csak a mérkőzések alatt nem ülhet a kispadon, a csapatot viszont edzheti tovább (persze, ha nem bont vele szerződést a vezetőség...)

Shyr Kahn 2012.07.26. 13:01:18

@keshudioo: Egy meccsre se tiltsák el. Mégis milyen igazságszolgáltatás ez? Valaki mondd valamit és máris azt kell bizonyítanod, hogy az nem igaz? Nonszensz. A kurva anyját az egész fos igazságszolgáltatásnak.

Type-R 2012.07.26. 13:02:10

ha eltiltják, oda a bajnokság

juve28adam 2012.07.26. 13:02:42

Igazából a legjobban attól félek ,hogy Conte-t eltiltják.
Az valami oltári borzalmas lenne.
Bonucci számomra reménytelen, ha valakit eltiltanak hát őt biztos(legalábbis a hallottak alapján), és ez kihatással lehet a mercatonkra is. :(

Tony. 2012.07.26. 13:22:41

Ha azt nem sikerült bebizonyítani,hogy csalt,akkor az szerintem még megfoghatatlanabb,hogy tudott-e róla vagy sem.

Ráadásul itt nincsenek telefonbeszélgetések,meg semmi,csak max egy ember szava a másikéval szemben,ami semmire nem bizonyíték.

MdewC 2012.07.26. 13:43:02

Forza!

Szerintetek, ha nem is tiltják el Contét, jelenthet-e visszaesést számára a játékosok, ill. a klub vezetés szemében?

Hajrá!

regularjohn 2012.07.26. 14:25:22

ismételten a sajtó értesülései alapján találgatunk. a vonatkozó eljárási iratanyag biztos, hogy részletesebb és mélyebbre ható, és feltételezem, hogy nem csak annak az egy játékosnak a szava került elő, mint bizonyíték.

conte eltiltása tragédia lenne (bár szerintem vele nem bontanánk szerződést), bonucci viszont szerintem, ha bűnös, repülni fog, és mivel caseres lesérült, ez azt jelentené, hogy kellene viszonylag hamar egy belső védő...

Goku06 2012.07.26. 14:33:33

Conte kiesése nagyon súlyos lenne, most valószínűleg Moratti és Berlusconi is hajtja az ügyészeket hogy tiltsák el..
de sztem Bonucci eltiltása is nagyon súlyosan érintene minket.. nélküle a védelem elég hiányos lenne, főleg a 3 védős rendszerhez, így mindenképpen kéne valaki, mivel az utolsó napokban már nemigen tudnánk megerősíteni a védelmet..
(Chiellini-Lucio-Barzagli 3as a háromvédős felálláshoz sztem nem lenne annyira jó :S )

m.martin91 2012.07.26. 14:38:46

A Gazzetta szerint is érkezhet egy új középhátvéd Bonucci esetleges eltiltása miatt. Bocchetti és Bruno Alves újra képben vannak, de egyelőre még Masi helyzete sem tisztázódott.

Rikster 2012.07.26. 14:58:16

Én ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy minket vesznek elő mindig, ezek semmibe néznek minket. Szerintem mindenki készüljön fel a legrosszabbakra...Conte meg Pepe méh úgy ahogy meg is úszhatja, de én a Bonucci-s ügyben nem hiszek, azt hiszem ebből éves vagy évekig szóló eltiltás lesz.... :S:S

hellan (törölt) 2012.07.26. 15:54:23

@keshudioo: ahogy Type-R is írja oda lesz a bajnokság, ha Contét eltiltják. Ugyan edzheti a csapatot, de a pályán nem adhat instrukciókat és figyelni fogják, hogy semmiképpen se ő szabhassa meg a cseréket stb.

Shyr Kahn 2012.07.26. 15:55:50

@Rikster: 3 évet írnak, szóval Bonucci pályafutása mehet e miatt tönkre. Nem szarakodnak ezek a senkiháziak. Ha már az olasz bajnokságból mennek el a sztárok még rúgnak egyet az újra felerősödő Juvén is... biztos, ami biztos. Nonszensz.

hellan (törölt) 2012.07.26. 16:01:36

Nagyon ideges vagyok, de azért még higgadtan leírom, amit gondolok.

Conte megússza sztem, Pepe max 6 hónap, de sztem ő is megússza, viszont Bonuccitól olyan szinten kell búcsúznunk, hogy az ő karrierje nálunk valszeg véget ért.
Ezzel jobb, ha elbúcsúzunk a 3 védős rendszertől és 4 védővel játszunk inkább majd és DC mögé kell szerezni egy tartalék balhátvédet. Lucioban én mint kezdő 3 védővel nem bízok.
Ezek után leshetjük, hogy RvP mikor akar majd hozzánk igazolni, ilyen hírek után.
Undorító ez az olasz foci körüli egész dolog, az egyetlen olasz csapatot, amely valamit letehetne nemzetközi porondon is szétcseszik megint.

Kérdezem én a kegyetlen sok játékos, aki érintett és sok vizsgált meccs mellett, miért csak Conte az egyetlen edző, aki benne van az egészben? Rohadtul gyanús ez nekem...
Isten irgalmazzon, ha meglátok bárhol egy Inter, vagy Milan fant, esetleg egy tudatlan Juve fant, aki okoskodik, mert nagyon jó kedvemben vagyok most...

Rikster 2012.07.26. 16:03:15

@Shyr Kahn: És megint a Milánói majmok sehol sincsenek, mi vagyunk mindenhol a címlapon. A goal.com kommentjeit olvasgatva, a fél bagázs mininum részesülne egy féltucat tarkósban...Amúgy Ranocchia hol is van, ja biztos nyaral, mert ha jól tudom ő volt a Bari belső védelmének másik tagja. EZ EGY VICC..Sajnos ez a bundaügy bennem megint a negativizmusra ad okot. Szerintem a FIGC szépen kiszabja majd a max. ítéletet mindenkinek.

Rikster 2012.07.26. 16:05:54

@hellan: Védők iránt már érdeklődünk Bruno Alves, Bocchetti és Astori a jelöltek. Szóval a 3 védős felállás megtartása a cél. Egyébként nagyon jól fogalmaztál, én is rendkívül feszült állapotban olvasgatom a híreket és egyszerűen nem igaz, hogy mi sosem lehetünk nyugton egy bundabotrányban...

hellan (törölt) 2012.07.26. 16:10:44

@Rikster: Mondanom sem kell, hogy a sztárcsatárunkat cseszhetjük, ha védőt kell vennünk...
Még Joveticre sem lesz pénz, bezzeg Pazzinire...

Shyr Kahn 2012.07.26. 16:11:12

Valamit 2006-ban nagyon elintéztek és azóta is tart valakik (gyanúsíteni nem akarok még ha adná is magát a dolog) szervezkedése a Juve ellen. Arra, hogy pont Conte-t veszik elő és éppen akkor, amikor kiderül, hogy vele veretlen lesz a Juve sztem egészen kicsi az esély lenne a 2006-os botrány után. Akkor is szemetek voltak (álá az Inter ellen felhozott bizonyítékokra csak annyit mondtak elévült) és azóta is azok. Bűzlik az olasz foci a sok Juve ellenes szemétládától.

Jozef26 2012.07.26. 16:15:05

Jelen esetben a Juventus csak annyi hibát követett el, hogy olyan játékosokat, edzőt igazolt, akik tudtak vagy részesei voltak a bundában. Itt most a csapat nem érintett. Én úgy gondolom, ha el is tiltják Conte-t a csapat már így is olyan erős, hogy ezt a szánalmas olasz bajnokságot edző nélkül is megnyerjük... Berlusconi-nak meg Moratti-nak az lenne a kegyelemdöfés.

m.martin91 2012.07.26. 16:22:28

Azért ne temessétek már el a csapatot. A Serie A-t eltemethetitek, de a Juventus-t nem. Conte maximum kap egy pénzbüntetést, ahogyan Pepe is, egyedül Bonucci kérdés. Ha az a szerencsétlen kap mondjuk fél évet, attól még nem fojuk felbontani a szerződését, s a pályafutása sem fog kettétörni. Mindez a sztárcsatár érkezését sem fogja befolyásolni, mert nem lesz sztárcsatár. Az egyedüli sztárcsatár a piacon Van Persie, akit így se, úgy se fogunk tudni elhozni, szóval az ő szempontjából ez lényegtelen. Marad majd a jól bevált sokadik opció, Marotta elhozza Jovetic-et, s a védelembe hoz valakit kölcsönbe, ha Bonucci kap egy kisebb eltiltást. Ezzel még vígan megnyerhetünk Olaszországon belül mindent.

Shyr Kahn 2012.07.26. 17:11:17

@Jozef26: Azért az előző években is hasonló - ha éppen nem erősebbnek mondott - keretünk volt és pontosan a rossz edző(k) miatt nem tudtunk velük semmit sem kezdeni. Conte nélkül is meg lehet csinálni, de sztem az előző szezonban is Ő volt a legjobb igazolásunk és nélküle igen kicsi lesz újra ezt a bravúrt elkövetnünk. Szóval sztem a többség joggal parázik.

juve28adam 2012.07.26. 17:32:04

Így van! Conte nélkül ,annyit érünk ,mint hal víz nélül....
Már azt is letojnám ,hogy jön-e csatár vagy sem,de a MESTER MARADJON!

Jozef26 2012.07.26. 17:42:34

@Shyr Kahn: A különbség annyi, hogy az ellenfelek gyengültek, mi meg erősödtünk. Jelen pillanatban a Napoli-t érzem egyedüliként ellenfélnek, de ha igaza lesz Cavani ügynökének és őt is eladják külföldre, akkor ők is elszálltak. A legjobb az lenne, ha nem tiltanák el Conte-t, de az utóbbi években történtek után én ebben már nem reménykedem. Ha 3 hónaptól többet kap, fellebbezni kell.

babo0410 2012.07.26. 23:35:16

Pénzbüntinél több nem lesz. Ha mégis akkor ebben valakiknek a keze van. De nem kell félni nem lesz semmi. Inkább az aggaszt, ha Bonut tiltják, akkor 15 milla is mehet egy védőre. :S

izo 2012.07.27. 10:39:00

Ha Conte kap pár hónap büntetést akkor csak azért is bajnok lesz a csapat, és sztem a pályán 110% fognak kiadni magukból!
Ha nem tiltják el akkor csak simán megnyerjük a bajnokságot! :)
FORZA JUVE!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása