Haladnak a tárgyalások Armero átigazolásáról

Még alig kezdődött el az olasz átigazolási piac, de a címvédő Juventus kerete már most erősödött a tavalyihoz képest. Sokak úgy gondolják, a sztárcsatár mellett már csak egy bal oldali védő hiányzik ahhoz, hogy a Zebrák az európai porondon is versenyképesek legyenek. Legújabb pletykák szerint Marotta egy újabb udinei érkezésével orvosolná a védőkérdést.

Armero Pablo_kozelrol.jpgKorábban az Atalantás Pelusót és Manchester kékebbik felén futballozó Kolarovot is szóbahozták a Bianconerivel, ám Marotta inkább a friuli pénztárcát vastagítaná Armero leigazolásával.

Giampaolo Pozzo 12 millió euróért hajlandó lenne megválni a kolumbiai játékostól, de a Juventus vezérkara egy opciós joggal tarkított kölcsönszerződéssel szeretné meggyőzni az Udinesét.

A megoldást az arany középút, az 50-50%-os tulajdonjog jelentheti majd az Armero-ügyben. A dél-amerikai játékos szerződtetéséhez szükséges tőkét Ziegler eladásából kívánják fedezni a torinóiak.

Egy biztos: Armero valószínűleg remekül beleillene Antonio Conte taktikájába, hisz képes bejátszani az egész bal oldalt és összeszokott triót alkot a már Torinóban székelő Mauricio Islával és Kwadwo Asamoahval. A kolumbiai 1,2 millió euróért érkezett Udinébe, s tizenkét gólpasszal segítette csapatát az elmúlt szezonban a Bajnokok Ligáját érő harmadik helyre.

írta: keshudioo

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr274666946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Goku06 2012.07.19. 20:49:27

Ziegler eladására kíváncsi leszek. Ingyen megszerezni nagy üzlet volt, amin most egy 5 millát nyerhetnénk. Ügyes Marotta ha megvalósul :)

Drughi Di Bianconeri 2012.07.19. 20:55:31

Számomra azért rejtély,hogy Conte-nak mi baja lehetett Zieglerrel.Akárhányszor láttam régebben játszani, pl: a válogatottjában, kifejezetten hatékonyan játszott.Természetesen nem egy A. Cole szinten,és nem is annyira jól,mint Lichsteiner a túl oldalon,de azért meggyőzően.
Egy fél évet kaphatott volna, noha így,hogy tényleg nyerünk rajta több milliót,mint üzlet tényleg nem rossz,csak azért kíváncsi lettem volna: mit tud a Juventusban.
Nem akarom azt a rémképet vizionálni,hogy - számos idei meccsből kiindulva- Chiellini megy a bal szélre,csak,hogy Bonucci kezdő legyen.
Barzagli-Chiello kettős kell,kiegészülve Lucioval,ha 3 védős rendszerbe játszunk.
Armero tökéletes lenne bal oldalra 3-5-2be,4-3-3ba talán kevésbé,de így is jobb,mint a semmi.Kolarovra egyre kevesebb esélyt látok,szóval nagyon is jó lesz Armero.

juvem_2 2012.07.19. 20:55:35

@Goku06: Szerintem még PAzienza-val is ugyanez volt a terve, hogy elhozzuk ingyen és eladjuk pár millióért, tiszta haszon :)

kovta23 2012.07.19. 21:04:53

Bonuccival mi a bajod? Szerintem jó idénye volt. Arrol meg igazán nem ő tehet, hogy Chiello a balszélen elég gyengén játszik a Juvéba és a válogatottba is. Amúgy De Ceglie is sokat fejlődött!

Drughi Di Bianconeri 2012.07.19. 21:13:27

@kovta23:
való igaz,sokat fejlődött a srác...de én még nem látom benne azt,hogy lehetne új Cannavaro,vagy akár Chiellini szintű védő,persze hála Contenak a második félévre kifejezetten jól teljesített,sőt az Eb-n is jól játszott (leszámítva a döntőt,ahol mindenki rosszul...),nem hiába választották be csomó helyen az Eb csapatába

babo0410 2012.07.19. 21:14:55

Armero jó lenne! És ha elhozza felesbe Ziegler eladásával, az nagyon jó lenne! Zieglert amúgy a Valencia és a Benfica szeretné megszerezni, annyit csak ki tudunk hozni a srácból, hogy legalább félig megvehessük Armerot. De a legjobb lenne, ha mind a 12 millát meg tudnánk érte kapni, és akkor végleg lenne egy Armeronk. De kinézem Marottából, hogy felesben elhozza, és fixen kiköti, hogy nem lehet 12-nél több az ára! :D Ahogy Isla és Asamoah esetében. :D

supicool 2012.07.19. 21:16:35

Peluso-nál fényévekkel jobb játékos, de Kolarov-tól 1 klasszis választja el.
Itt a baj, hogy megint alternatívát keresünk, de ha már szóba jött a Ziegler ügy akkor azt én se tudom hova tenni, én is jobban örülnék egy Ziegler-nek, mint mondjuk De Ceglie-nek...
Ha van rá esély, ami nem úgy látszik, akkor csakis, kizárólag KOLAROV.
Az a baj, hogy idén is az olcsóbb megoldásokat keressük, így nem lehet klasszisokat igazolni, ráadásul idén nem is kell új csapatot építeni, 2 játékos kell, 1 balbekk és 1 csatár, de azok minőségiek legyenek már...

Egyébként Armero inkább balszélső, védekezése nem olyan hatékony, amennyire egy 3-5-2-be kellene, legalább is nekem ez a véleményem.

babo0410 2012.07.19. 21:16:58

@babo0410: De sajnos Zieglerért reálisan csak 6 millát kapunk.

Drughi Di Bianconeri 2012.07.19. 21:21:36

@supicool:
Azért akkora különbség nincs Armero és Kolarov között szerintem.Nem olyan,mintha Marceloval,A.Cole-al,Lahmal hasonlítanánk össze.
Serie A középcsapatban bizonyított mindkét játékos,illetve Kolarov vmennyire a Premier Leagueben is (inkább csak másodhegedűs volt Clichy mögött),nagyjából egy idősek is,szóval tényleg nincs akkora különbség itt...talán annyi,hogy Kolarov jobb védekezésben,viszont Armero hatékonyabb a támadásokkal.
Pont ezért mondtam,h. 3-5-2 tökéletes Armero,hiszen ott picit kevesebb védekezés kell a szélsőtől,mintha 4 védős rendszer lenne,meg hát ugye az Udineseben is ez volt a hadrend többnyire.

babo0410 2012.07.19. 21:27:19

@Drughi Di Bianconeri: És nem mellesleg Armero olcsóbb, ha Ziegler eladásából akarjuk megvenni, akkor Kolarovra nem telik. és így több jut a klasszisra!

Drughi Di Bianconeri 2012.07.19. 21:30:22

@babo0410:
árban sem lehet olyan nagy differencia,Kolarov is maximum 15Mba kerülhet..a gond csupán a nyilván irdatlan magas fizetésével lehet(ne) amit kapott a shittytől.

keshudioo 2012.07.19. 21:33:17

Nekem óriási kedvencem Armero, és ha nem tudjuk megszerezni Kolarovot, ami már szinte biztos, hisz egy ideje még csak pletyka szinten sem merült fel, akkor szerintem a kolumbiai a legjobb alternatíva. Egyébként jogos Supi észrevétele, inkább winger Armero, mint bekk, de ha igazak az előzetes találgatások, a 3-5-2 nem sokára hatékonyabb formáció lesz, mint a 4-3-3, szerintem Conte is inkább ezt favorizálja, a csapatnak is ez áll jobban, és ebben a formációban Armero hasznosabb tagja lehet a csapatnak, mint Kolarov.

Tony. 2012.07.19. 22:08:06

Nekem egyre nyilvánvalóbb kezd lenni,hogy nem is igazán akarnak nagy neveket vásárolni. Nagy fizetést senkinek nem akarnak adni (ezzel még egyet is értek),de mintha tényleg boldogan beérnék a B megoldásokkal. Összevásárolják a közepesnél valamivel jobb játékosokat,de ennyi semmi több.
El tudom képzelni,hogy Conte így is remek csapatot tud építeni és lehet jobban is megy ez "sztárocskák" nélkül,de gondolni kellene a marketingre,hírverésre,stb. Azért az igazán nagy csapatok attól is nagyok,hogy van 1-2 nagy húzónév,akikre odafigyelnek,akiknek a mezét veszik a világ minden pontján. A Juventusban nincs ilyen játékos. Eddig is a 37 éves Del Piero volt kb a legeladhatóbb...
Jó lesz ez a csapat,meg bajnok lett,meg minden,de a szurkolókat (engem is) sokkal jobban lázba lehetne hozni,ha érkezne egy RvP,Suárez vagy bárki,nem mindig a B variáns.

Tony. 2012.07.19. 22:12:39

Emlékszem milyen izgatott voltam mikor a nagyszerű Vieira vagy Ibra érkezett,most meg az ismert nevek,akikkel semmi bajom nincs és nagyon jó igazolások,de mégis valami hiányzik...

m.martin91 2012.07.19. 22:16:07

Nekem alapvetően semmi bajom Armero-val, sőt, nagyon örülnék az érkezésének, csak közben nagyon sajnálnám Kolarov-ot. Persze könnyen lehet, hogy ő nem is gondolkodik a váltáson, de akkor is, nekem ő a kedvenc balbekkem, fantasztikus lenne ha a Juventus-ban játszana.

Armero-val kapcsolatban én pont azt érzem, hogy a 3-5-2-ben lehet nagyon jó, egyrészt azért mert az Udinese is ezt a formációt játssza, másrészt Armero védekezése nem a legacélosabb, s szerintem 4 védős rendszerben többet kell védekeznie a szélsőnek, mint 3 védősben.

Azzal a kijelentéssel azért vigyázzunk, hogy Armero jobb támadásban, mint Kolarov (nyilvánvalóan a védekezésben nem lehet megkérdőjelezni, hogy a szerb sokkal jobb), hiszen utóbbi nem egyszer játszott bal oldali támadót a Manchester City-ben, 4-3-3-as hadrendben. Ez nem vicc, többször előfordult. Ezen kívül a szerb csapatban sokszor bal oldali középpályásként számítanak Kolarov-ra, s nem 3, hanem 4 védős rendszerben. Ez azért sokmindent elmond a támadásbeli képességeiről, éppen ezért nem jelenteném ki egyértelműen, hogy Armero ebben a tekintetben a szerb előtt áll. Mondjuk az biztos, hogy a kolumbiai gyorsabb. Valószínűleg ő a Serie A leggyorsabb játékosa.

Drughi Di Bianconeri 2012.07.19. 22:21:11

@m.martin91: hosszú idő után valamiben egyet értünk,elég ritka :D
Tényleg a Serie A egyik, ha nem a leggyorsabb játékosa..na de mi van krasiccal ? :D:D:D:D xD xD

Goku06 2012.07.20. 00:26:32

és valószínűleg Kolarovról azért is tett le Marotta ilyen könnyen mert magasabb a fizetése.. csak tippelek, de sztem a citybe elég sokat kell hogy keressen.. míg Armero sztem viszonylag alacsony fizetéssel is elhozható.. olcsóbb is, Marotta pedig ezt szereti..

supi, igen idén is az olcsóbb megoldást kereste Marotta..
Asamoah, Isla, Giovinco (akit bármikor el tudnánk adni 20 körüli áron), Lucio... mind mind ilyen szar igazolás.. olcsón hozta el őket, de ezek az üzletek mind jó üzletnek mondhatóak!! Marottának e négy játékos helyett már rég oda kellett volna tennie napoli elé a 60 milliós ajánlatot???... vagy mégis szted mi lenne a jó? mert egyszerű szidni, de a mostani mercaton nagy játékost igazolni 30-40 millió alatt nehezen megy.. és a pénzügyi mutatókat fontosak, így nem várható hogy leigazoljuk mondjuk Cavanit

supicool 2012.07.20. 09:16:46

@Drughi Di Bianconeri:
Va benne valami, abban, amit írsz, de nálam 1 szinttel akkor is magasabb helyen áll Kolarov, pedig nekem Armero az egyik kedvencem volt tavaly, jó pár Udinese meccset is láttam tavaly, de védekezésbe sokkal magabiztosabb Kolarov és a támadásokat szerintem ugyanúgy tudja támogatni Armero, tőle sem áll távol a balszélső poszt, remekül bejátssza az egész oldalt, emellett kíváló szabadrúgáslövő.
A 3-5-2 formációba is azt mondom, hogy fontos a szélső kp-k védekezési feladatai (persze nem annyira, mint a 4-3-3ban), főként azért mert a 4 középhátvédből kettőt tartok kezdő szintű játékosnak (vagy inkább 1-et...)
Ami igazán szúrja a szemem, hogy Armero megint B opció, sőt lehet C is, ha a Peluso-s pletykák igazak, mert Kolarovot kedveli Marotta az számomra egyértelmű.
Persze még mindig jobb, mint ha 1 olasz középszer jönne, de evés közbe jön meg az ember étvágya, ráadásul árba sincs akkora differencia a két játékos között...

Harka1976 2012.07.20. 11:06:29

Most olvastam hogy a Juve 2xes fizetést igért Hiquainnak,és mégsem akar jönni!
Tiszta fölösleges udvarolgatni itt mindenféle sztárocskáknak!Aki nem akar teljes szivvel ide jönni az húzzon a retekbe!Ha nincsenek nagy nevek,engem az sem érdekel csak nyerjen a csapat!
Forza Juve!

m.martin91 2012.07.20. 11:34:32

@supicool: Hát igen, való igaz hogy árban nincs túl nagy differencia a két játékos között, de sajnos fizetésben annál inkább. Kolarov leigazolása szerintem elég komoly tárgyalásokat igényelne, ráadásul egy Marotta szintű sportigazgató nem valószínű, hogy meg tudná győzni a váltásról. Ha igazak a hírek, akkor a szerb 6 millió eurót keres évente Angliában, nyilvánvalóan ezt az összeget a Juventus nem fogja megadni neki, szóval jelentős fizetéscsökkentés elé nézne, ha hozzánk igazolna.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása