Marotta: "Jovetić illik a klub modelljébe"

Beppe Marotta elárulta, hogy a Juve ajánlatot készül tenni a Fiorentina játékosáért, Stevan Jovetićért.

Jovetic_Fiorentina.jpg

A Bianconerit több nagy nevű támadóval hozták kapcsolatba ezen a nyáron, ezúttal az ifjú montenegrói tehetséggel párosították össze a klubot.

Amikor ezen hírekről kérdezték a Juventus sportigazgatója, Marotta meglepően nyíltan felelt a kérdésekre.

„Eddig egy nagyon erős keretet biztosítottunk Conte számára, elégedettek vagyunk az eddigi érkezőkkel, de figyelemmel követünk más játékosokat is a piacon.”-nyilatkozta Marotta a Sky Sport 24-nek.

„Jovetić? Jelenleg a Fiorentina játékosa, de szeretnénk őt megszerezni. Az ő profilja teljesen beleillik azon játékosok közé, akiket keresünk és akik segítenének céljaink elérésében. Innentől azonban legközelebb csak akkor beszéljünk az átigazolásokról, mikor megtörténnek.”

A sportigazgatót kérdezték a korábban a Juvéval szóba hozott Mattia Destroról és Marco Verrattiról is.

„Figyelemmel követjük a fiatal olasz focistákat, ám Destro és Verratti ára is nagyon magas” - zárta nyilatkozatát Marotta.


Írta: hellan

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr474664003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabuero 2012.07.18. 15:41:11

Nemtudom tudjak-e Verrattti mar elkelt a PSG-nek

Lassus. · http://juventuz.blog.hu 2012.07.18. 15:53:26

@Gabuero: Tegnapi a nyilatkozat, de egy szóval sem mondja az ellenkezőjét, csak annyit, hogy drága mindkettő.

babo0410 2012.07.18. 15:57:05

Én egyre inkább úgy érzem, hogy Jovetic érkezik. Én nem tudom ezt hova tenni. Jovetic befejezőnek jó lenne? Ha jön, remélem rám cáfol!

adams24 2012.07.18. 16:02:24

ha így haladunk nem érkezik Jovetic.Visszadobták a 13milliós +Pazienza+Matris ajánlatot,csak pénz kell nekik,mégpedig sok!30millió euro.

Apuleius 2012.07.18. 16:10:57

Nyilván nem fogunk 30 milliót adni Jovetic-ért, egy esetleges megállapodás ennél lényegesen alacsonyabb összegnél fog megállni szerintem. egyelőre megy az alkudozás, ennyi.

Nem bánom, hogy Verratti a PSG-hez távozott, s nem érkezik a Juventus-hoz. Vicc, hogy valakiért, aki egyetlen mérkőzést sem játszott a Serie A-ban, ilyen magas összeget kérnek. nem mellékesen, Verratti szerintem nagyon rossz döntést hozott, de ez legyen az ő dolga.

b.tom 2012.07.18. 16:16:47

marrata megint napszúrást kapott, pedig eddig egész jól teljesített!
jovetics nem befejező, pedig nekünk az kéne. ráadásul a jelenlegi keret egyetlen befejezőjét is odaadnánk érte?

b.tom 2012.07.18. 16:17:58

szerintem a fior most akar rajtunk bosszút állni amiért amaurit rájuk sóztuk :)

Gabuero 2012.07.18. 16:35:45

"Robin van Persie has reportedly told Arsene Wenger he is determined to leave Arsenal - with his preferred destination Juventus. "

matykooo86 2012.07.18. 16:55:51

Veratti is inkább a pénzt választotta, mint minket vagy akármelyik másik olasz csapatot... Szerintem el fog tűnni a süllyesztőben mint olyan sokan, bár lehet Carlo bácsi embert farag belőle... (ez csak a privát véleményem)

Bár még messze az átigazolási szezon vége, de lassan jó lenne egy életképes támadó is, ha Cavanira nincs zsé, akkor mind1 jöjjön RvP hátha lesz benne nálunk is még 3-4 jó szezon, hacsak nem törik majd mint az üveg... Jovetic 30 milliót nem ér, de sajnos az utóbbi 1-2-3 évben olyan játékosokért kérnek pofátlan összegeket, ami elképesztő... :/

Gabuero 2012.07.18. 17:10:42

@matykooo86: Azt nem ertem ha Cavani 35M font es ra nincs penz de Joveticre 30M meg van ? ugyanez RvP-vel 19M font de tudl draga bezzeg Jovetic pazzini meger nekunk 20-30M ? vicc ez a felfogas kedztem remenykedni marottaban de ugylatszik semmit sem valtozott eddig ha viszont elhozza egyik nagyot akkor azt mondom ez igen!

Magyar Közöny 2012.07.18. 19:11:48

Szerintem hétvégére, de legkésőbb jövő hétre eldől minden.
RvP esetében nagyjából a következő körvonalazódik ki: elhagyja az Arsenalt, azonban a szurkolók és az üzleti körök már az "Arsenal fanok vagyunk, nem RVP rajongói. Aki többet fizet érte viheti, több bevétel marad a klubnak" elvével operálnak. Sőt a legrosszabbként feltűntetve a Serie A-t az európai top bajnokságok közül. Félek, hogy a City megint olyan elképesztő ajánlatot tesz, hogy újra Dzeko-, Agüero-effektus lesz.
Nyilván naivság abban reménykedni, hogy az UEFA valamilyen limitet vezet be annak érdekében, hogy arab/orosz milliárdosoknak köszönhetően így repkedjenek a milliók, de már tényleg nincs gát.
Joveticet én egy kicsit C megoldásnak érezném (ha ő érkezne "sztárnak"), mint tavaly Vucinicet, kétségkívül tehetséges játékos, jó szezont futott, és fiatal, de benne bízni egyedül, kevés. Azonban, ha a holland mellett érkezne, na az lenne a kemény, mert akárhogy is számolok simán megoldható.
Ui.: Rossz volt látni tegnap Matrit, ahogy egy szimpla edzőmeccsen is szenved, labdakezelés 0, helyzetkihasználást meg nem is minősítem. Szimpatikus srác, de a jövő Juvéjába ez kevés.
Vidalt jó volt látni, nagyon odatette magát, pedig csak egy szimpla edzés, félelmetesen jó játékos (és gyakorlatilag csak pályája elején van)
szab120 (egyébként,csak itt már korábban ezzel a nicknévvel regisztráltam)

mjzcore_győr 2012.07.18. 19:27:34

Én szorgalmaztam Joveticet még tavaly.De RVP re nagyobb szükség lenne... beppe azt simán elkúrta

Magyar Közöny 2012.07.18. 19:56:45

Higuain bejelentette, hogy marad Madridban, Dzeko a Cityben, de ha elhagyja, akkor Milan, Cavani a Chelsea felé veheti az irányt. Szóval szűkül a kör.
Viszont RvP érkezését egyre több médium szinte kész tényként tálalja...

juvem_2 2012.07.18. 20:31:56

@Magyar Közöny: RvP-nek mondjuk ideje lenne már hazajönni a nyaralásból és eldönteni mi legyen :D

Tomi82 2012.07.18. 21:38:37

van persi vagy cavani minimum kell.de mellé mèg egy jovetic simàn elférne matri helyett. vuci nem befejezö csatár matri gyenge.capitano nincs....sajnos
tehàt csatàr poszt nayon foghíjas

remélem nem töltelèk pazzinik fognak jönni mert akkor alex is maradhatot volna

forza juve

Shyr Kahn 2012.07.19. 10:49:26

Légyszi mondjátok már meg, hogy miért befejező csatár kell nekünk? Ki játszott befejező csatárt az előző szezonban? Segítek: senki nem kapta meg ezt a feladatkört... talán éppen azért, mert nincs is erre szükség ezekben a felállásokban.

Shyr Kahn 2012.07.19. 10:50:59

@Gabuero: Nem mindegy, hogy valaki 19 milla font, vagy 19 milla euró... azért van különbség. Joveticért 30-at kérnek, de lefogadom, hogy lenne olyan játékos, akit mi szívesen adnánk és Ők szívesen vennének. Ha esetleg ez mégsem így van, akkor annak csak az az oka, hogy Ők is sok pénzt akarnak kisajtolni valami pénzeszsák klubtól.

m.martin91 2012.07.19. 11:30:36

"Légyszi mondjátok már meg, hogy miért befejező csatár kell nekünk?"

Azért, mert a meccsenkénti húsz helyzetünkből egyet vagy kettőt tudunk belőni, a befejezőcsatárnak pedig az a dolga, hogy minden helyzetet értékesítsen.

"Ki játszott befejező csatárt az előző szezonban?"

Matri mikor a pályán volt, mindig azt játszott. Legyen szó 4-3-3-ról vagy 3-5-2-ről. És tudod miért játszott azt? Mert ő egy befejezőcsatár, csak a minősége messze nem ugyanaz, mint Cavani-nak vagy Van Persie-nek. Rajta kívül Quagliarella is többször játszott befejezőcsatárt, csak mivel neki alapvetően nem ez a posztja, így béna is volt.

Shyr Kahn 2012.07.19. 12:30:18

@m.martin91: És egy nem befejező csatár kevesebb gólt szerez minden esetben, mint egy befejező? Hozzam az ellenpéldákat? CR, Messi, de talán RvP itt most az ütőkártya. Ő sem tipikusan befejező, mégis PL gólkirály volt. Henry is... stb.

Egy olyan csatár kell nekünk, ami ebbe a taktikába illik és képes saját helyzetet kidolgozni.

Matri 16-20 méterre a kaputól nem tekinthető befejező csatárnak. Ezért kritizáltátok sokan, hogy elpattan tőle a labda, ti. hátrébb kapta a labdákat és hátrébbről kellett volna helyzeteket kialakítania. Ő befejező csatár és nem képes mást jól játszani. Ezért volt olyan csapnivaló a hatékonysága.

m.martin91 2012.07.19. 13:02:36

@Shyr Kahn: Nagyon sokat beszéltünk már arról, hogy ki számít befejezőcsatárnak, s ki nem, de igazából ez egy véget nem érő vita. Próbáltuk tisztázni az alapfogalmakat, de valójában soha sem sikerült.
Messi például a Barcelona középcsatára, ezer gólt rúg, befejezi az akciókat, így joggal nevezhetjük befejezőcsatárnak is, függetlenül attól, hogy mennyit mozog. Ma már a befejezőcsatár fogalom nem merül ki abban, hogy előrebaszunk egy kétméteres állatot, ráíveljük a fejére, aztán lesz, ami lesz. A futball az évek/évtizedek során átalakult, a játékosoknak pedig alkalmazkodniuk kell ehhez.
Lehet, hogy maga Van Persie sem tipikusan befejező, de ő az előretolt ék az Arsenal játékában, ő van a legközelebb az ellenfél kapujához. Én speciel őt abszolut befejezőnek gondolom, de mint említettem, a futball átalakulása miatt nyilvánvalóan nem merülhet ki abban a játéka egy befejezőnek, hogy a 16-oson belül áll, s várja a labdát.

"Egy olyan csatár kell nekünk, ami ebbe a taktikába illik és képes saját helyzetet kidolgozni."

Sokan illenek mind a 4-3-3-as, mind a 3-5-2-es hadrendbe, ezek közül sokan képesek maguknak helyzeteket kidolgozni, s be is fejezni azt. Van Persie és Cavani is ilyen játékosok. Mivel nekünk nem a helyzetek kidolgozásával van bajunk, hanem a befejezésekkel, így joggal gondolhatom én is, s rajtam kívül többen is, hogy elsősorban egy olyan játékosra lenne szükségünk, akinek alapvető feladata a gólszerzés. Ezt az embert hívhatjuk befejezőcsatárnak, vagy aminek akarod, a lényeg hogy érzéke legyen a gólhoz, s az elsődleges feladatát (gólszerzés) ellássa. Szerintem mind Van Persie, mind Cavani ilyen játékos. De például Jovetic már nem az.
Nyilvánvalóan fontos az, amit írsz, azaz hogy saját magának is képes legyen helyzetet kialakítani, de ha nem lövi be, akkor cseszhetjük, megint ott tartanánk, mint most.

Shyr Kahn 2012.07.19. 15:12:31

@m.martin91: "Messi például a Barcelona középcsatára, ezer gólt rúg, befejezi az akciókat, így joggal nevezhetjük befejezőcsatárnak is, függetlenül attól, hogy mennyit mozog." Ha független attól, hogy mennyit mozog, akkor mi a különbség a befejező és be nem fejező között? Nem változott ez a fogalom. A Befejezőcsatár befejez. A nem befejező pedig helyzetet is tud (sőt kell is neki) kialakítani. Utóbbi ezért is nem befejező csatár.

Ez maga a szavak jelentésében is benne van, így az hogy "Próbáltuk tisztázni az alapfogalmakat, de valójában soha sem sikerült." Azért mert ti nem fogadjátok el azt, amit írtam és fordítva. Én ez alapján ítélem meg, hogy ki befejező csatár és ki nem és ez alapján nem befejező csatárra van szükségünk.

"Nyilvánvalóan fontos az, amit írsz, azaz hogy saját magának is képes legyen helyzetet kialakítani, de ha nem lövi be, akkor cseszhetjük" - Ha nem alakítja ki, akkor cseszhetjük (lásd Matri esetét). Mondhatjuk ezt is.

Shyr Kahn 2012.07.19. 15:15:14

Ja és minden csatár feladata a góllövés. Függetlenül attól, hogy honnan indul. Egy befejező csatár viszont szimplán befejez és kibaszott jó érzékkel érkezik a kapu elé, míg egy nem befejező a helyzetek kialakításában jobb és nem feltétlenül kell érkeznie jó érzékkel a kapu elé, mert Ő a jó érkezést a helyzet kialakításával és felfutással teszi meg.

Ha Messi befejező csatár (annak ellenére,hogy sokszor a középkörből indul), akkor mindenki befejező csatár. Különbséget kell és érdemes tenni különben nincs értelme a két fogalmat használni.

2012.07.19. 15:36:52

szerintem Jovetic ideális választás lenne,gólerős és simán tudna befejező csatárt játszani,hiszen fiatal és érzi a kaput.eddig nem ott játszott,de ez nem jelenti azt,hogy nem oda való...mostanság a tipikus befejező csatároknak kezd bealkonyodni,az univerzális játékosoké a jövő és Jovetic pont ilyen.ebben a csapatban igazi klasszis válhat majd belőle,ha nem jön RVP,akkor én neki vagy Damiao-nak örülnék nagyon,de ha nagyon nem akarnak zsákbamacskát,akkor még Soldado-t lehetne megpróbálni,ő az egyik kedvencem és szerintem emberi áron elhozható lenne.ahhoz meg,hogy a Fior 30 milkát kér érte csak annyit fűznék hozzá,hogy egyáltalán nem lep meg,a fiatal már bizonyított játékosok ennyinél kezdődnek,ezalatt nem lehet igazi klasszist szerződtetni,sőt...az igazi klasszisok inkább 45-50 körül kezdődnek,ez ellen nincs mit tenni,vagy alkalmazkodunk a piachoz,vagy maradunk a középszernél...ez van! Forza Juve!

atomtoma (törölt) 2012.07.19. 16:05:15

Totti sem az a kifejezett befejező csatár, osz' mégis. :D
A statikus centerek kihalóban vannak, hála istennek, mindig is utáltam nézni őket. Így a Matri féléknek nem sok kapirgálni valójuk van manapság a topfociban, főleg akkor, ha labdát sem tud lekezelni, a rábízott feladat meghaladja a képességeit, miszerint a mások által kidolgozott helyzeteket értékesítse, akkor nem várható el, hogy hiányos technikai és játékintelligencia mutatója befejező csatárként aposztrofálja, más kérdés, hogy oda van állítva, mert más poszton még gyengébb teljesítményt nyújtana.
Jovetic igazi modern támadójátékos, jó biznisz lenne.

m.martin91 2012.07.19. 16:12:03

@Shyr Kahn: Lovagolhatunk a fogalmak jelentésén, de igazából ez egy szubjektív dolog. Neked "ez" jelenti a befejezőcsatár fogalmát, nekem "az". Gyakorlatilag amióta "ismerjük" egymást, mi nem jutottunk dűlőre a legtöbb kérdésben, így értelemszerűen nem is vártam azt, hogy ez most bekövetkezik.
Én értem a te álláspontodat, remélem te is érted az enyémet, más a véleményünk. Számomra nem feltétlen az a fajta játékos az ideális ember a Juventus támadósorába, amilyet te szeretnél.
Meglátjuk majd ki érkezik, szerintem nemsokára eldől a dolog, utána úgyis óriási elemezgetések veszik majd kezdetét a blogon, hogy vajon a megfelelő játékost sikerült-e leigazolnunk vagy sem.

Shyr Kahn 2012.07.19. 16:19:47

@m.martin91: Már ebben sem értünk egyet: sztem ez nem szubjektív dolog, különben nem létezne két külön csatár kategória és fogalom. Abban viszont egyetértünk (nem is tehetünk mást), hogy meglátjuk, hogy ki érkezik.

Rivendell 2012.07.19. 16:31:08

hozzánk 1 Villa stílusú csatár kéne,aki mozgékony és jó barátságban van a lasztival....nagy darab igazi befejező csatárra szerintem semmi szükség...

kérdés kik felelnének meg 1ilyen nem túl nehéz kritériumnak...ergo Suarez-Agüero stílus kellene részemről

atomtoma (törölt) 2012.07.19. 16:36:06

@Shyr Kahn: Létezik a két kategória és megannyi változata van mindkét csoportnak. Nem kifejezetten fekete-fehér, még ha a Juventusról is van szó ebben az esetben.
Szerintem a fő kérdés az, hogy egy adott klub játékosanyagába, - még csak nem is a taktikájába -, melyen stílusú támadójátékosok illenek bele.
Nem igazán érzem egy klasszikus középcsatár szükségét, hiányát a mostani Juvéba. Eleve úgy gondolom, ha nem Batigol, Van Basten, Ronaldo szintű játékosokról van szó, csak fölöslegesen betöltött poszt, be-bepattan róluk a labda. Persze ez csak az én anticenter véleményem.

Drughi Di Bianconeri 2012.07.19. 18:04:52

Érdekes eszmecserék alakultak itt ki :)
Ma már kihalóban van a régimódi, statikus centerek korszaka.Mario Gomez ilyen.Azonban nálam már Drogba, Torres és főleg Ibra is másfajta Center.Leáldozott az Inzaghi,Raul,Van Nistelrooy,Toni(ki nem állhattam)féle "állok a leshatáron,nem csinálok semmit,de ha hozzám kerül bekotrom a labdát" típusú csatároknak.Eleve a számos taktikai újítás tette sokkal szükségesebbé (pl:hamis kilences poszt=Messi) hogy egy mai,modern "center" sokkal komplexebb játékos legyen.Feladata természetesen a gólszerzés,de nem csak és kizárólag.Bármikor megjátszható,ha kell szólót vág a védők közt,ha kell assistot ad ékpárjának stb. Ma már talán csak Gomez az egyetlen kiemelkedő "régimódi" center.Dzeko is olyan,de ő - ne haragudjatok- nálam nem klasszis, még csak nem is kiemelkedő játékos.
Mindezek alapján tehát Ok,hogy nekünk "center" posztra kell elsősorban játékos,de ez akár lehet éppenséggel Suárez vagy Jovetic is (most csak egy példát mondtam,mert e 2 ember ellen ált. azt szoktuk felhozni itt a blogon,hogy secunda Puntak inkább).
Én még mindig bízom RvP leigazolásában,meg hát rá is van a legnagyobb esélyünk,a többiek mind sokkal drágábbak,és Marotta nem fog egy játékosra 40M+t áldozni,Van Persieért jó ha tesz egy 20-25 M ajánlatot,amit abszolút megérne,és reális is.

Shyr Kahn 2012.07.19. 20:12:05

@atomtoma: Pontosan erre gondoltam én is.
@Drughi Di Bianconeri: Neked is azt tudom mondani, hogy egy befejező, addig nevezhető befejezőnek, amíg befejez. Ha az elvárások mások, akkor már nem tisztán befejező, hanem más.

Drughi Di Bianconeri 2012.07.19. 20:20:02

@Shyr Kahn:
Igen, értem én.
Na de ott van 2 befejező: Mario Gomez és mondjuk Higuain..mindkettő befejezőjátékos,mindkettő center...mégis mekkora különbség van a 2 játékos karaktere, stílusa között ?...mondhatnám persze RvP-t is.
Érdekes,szinte filozófiai boncolgatás már ez (kissé szerintem már túl is misztifikáljuk mindezt),de a lényeg,hogy pl: Messi hiába játékstílusa,adottságai,mozgása stb miatt inkább támadó középpályás,vagy amolyan szélső támadó,mint befejező,mégis valósággal lubickol a hamis 9es pozíciójában,bizonyítja ezt az embertelen mennyiségű gól,amit idén is szerzett...

Kuri 2012.07.19. 21:03:00

Szerintem felesleges mellébeszélések alakultak ki. Az az igazság, hogy nem vagyunk képesek top csatárt igazolni (már egy jó ideje amúgy)! Ezért forognak most megint Jovetic-ek, meg Pazzini-k a kalapban (függetlenül attól, hogy befejzőcs. vagy sem)! Én Marotta hibájának tudom be ezeket, ennek ellenére az idei igazolásokkal nagyjából elégedett vagyok, de jól mutatják ezek is, hogy középkategóriás játékosoknál (nem a szó szoros értelembe vett sztároknál) működik Beppe olcsójános taktikája, vagy még kisebb neveket képes elhozni jóval piaci áron felül. Nagy elismert játékost Marotta szerintem a büdös életbe nem fog igazolni nekünk, amíg a Juve élén lesz!
Néhány további saját vélemény a felmerült nevekkel:
Dzeko: semmit nem tett le az angol bajnokságba nem tudom miért várjátok annyira, nálunk ettől még jó lehetne de nem ér annyit amekkora összegek itt repkednek!
Higuain: egy amúgy majdnem egész évet padozó játékosért megint vicc lenne a szóban forgó összeg (Krasic ilyen erővel szintén elkelhetne a megvásárolt összegén asszem kb 16-ért jött)
Van Persie: őt támogatnám a legjobban!
Cavani: az olasz kupa döntőben nagyon ellenszenves viselkedése óta magasról sz*rok rá, de akkor világos is lett számomra, hogy ő se akar hozzánk jönni! "Ha csak a pénzért jönne" elmélet is megbukik, mivel azt meg megkapja bárhol máshol Chelsea, City stb stb!

Drughi Di Bianconeri 2012.07.19. 21:16:09

@Kuri:
Pipita majdnem egész év padozással is több gólt lőtt,mint bármelyik csatárunk...azzal együtt nem fog hozzánk igazolni,ő szerintem kilőve...RvP,Jovetic,Dzeko 3asból lesz valaki,ha lesz..egyébként nálam ez is a sorrend...bár ha csak Dzeko jöhetne,akkor inkább jöjjön Jovetic - Berbatov kettős...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása