Del Piero: "Köszönöm"

Tegnap este így búcsúzott a szurkolóktól Alessandro Del Piero a facebook oldalán:

"Semmi sem lehet jobb, ...

mint 8 Scudetto,

mint a feljutás a Serie B-ből,

mint egy Olasz Kupa győzelem (reméljük kettő),

mint a 4 Olasz Szuperkupa,

mint  a Bajnokok Ligája,

mint az Interkontinentális Kupa,

mint az Európai Szuperkupa,

mint gólt szerezni a Fiorentina ellen,

mint egy Del Piero stílusú gól,

mint egy gól Tokióban,

mint a könnyeim,

mint egy gól Bariban,

mint a derbin kapásból besarkazott gól,

mint egy gól az Elnök Úrnak,

mint a kinyújtott nyelv az Inter elleni meccsen,

mint egy gólpassz Davidnak,

mint a 187.gól,

mint egy gól Németországban,

aztán Berlinben,

mint egy gól a Frosinone ellen,

mint egy gólkirályi cím a Serie B-ben,

mint gólkirálynak lenni a Serie A-ban,

mint amikor állva tapsol a Bernabeu közönsége,

mint 704 mérkőzés fekete-fehér mezben,

mint 289 gól,

mint a szabadrúgás, ami Scudettót jelentett,

mint egy gól az Atalanta ellen,

mint a többi rekord,

mint a 10-es számú mez, Del Piero felirattal,

mint a kapitányi karszalag,


Semmi...csak az, amit tőletek kaptam az elmúlt tizenkilenc évben.

Boldog vagyok, hogy mosolyogtatok, ujjongtatok, sírtatok, énekeltetek és üvöltöttetek nekem és velem.

Soha, semelyik szín nem lesz ragyogóbb számomra, mint a fekete és fehér.

Valóra váltottátok az álmaimat. Ma mindenek felett annyit szeretnék mondani, KÖSZÖNÖM!

Mindig veletek,

Alessandro"

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr904655348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_102246 2012.05.14. 14:07:17

devil-z 2012.05.14. 14:09:46

Vannak szimpatikus arcok a keretben, akiket kedvelek de olyan rajongást mint amit iránta éreztem/érzek valószínűleg senki sem fog kiváltani. Nem csak a pályán de azon kívül is egy hős! ♥

BigP86 2012.05.14. 14:17:32

25 évesen, vasárnap délután egy olasz étteremben néztem a Sky sportot és potyogtam a könnyeim mint egy kisgyereknek. Nem érdekelt hányan néznek hülyének, ki bámul, megszűnt a világ és csak azt láttam, ahogy az ember, A LEGENDA sétál körbe a pálya szélén és együtt sír az egész stadion. Belőlem sport, sportoló ilyen mély érzelmet még nem váltott ki. Kicsit olyan mintha gyászolnék. De arra kell gondolni, hogy minden vég valami újnak a kezdete, márpedig egy ilyen szép befejezés, kupával a kezében, csak valami még szebb kezdete lehet! Sok sikert Alex, sok sikert PÉLDAKÉPEM! Peti

bundis 2012.05.14. 14:17:34

Ne te köszönd!Mi köszönjük!19év számos díj!Hülye Angelli nem tudja meghosszabbítani a szerződését!

DelPietro 2012.05.14. 14:44:35

:((( Remélem hamarosan kiderül az igazság, miért távozik..jövőre is nagyon sokat tudna adni a Juventusnak. Már csak abban reménykedem, hogy az MLS-be megy és idényközti szünetben visszajön még hozzánk focizni mint pl Beckham vagy Henry tette...

Ismeretlen_122894 2012.05.14. 14:54:17

Grazie Capitano!

shua 2012.05.14. 15:24:06

Én pedig remélem, hogy Európában marad, ha egy kisebb csapatban is, és nem tűnik el teljesen a képernyőkről (bár Amerika iránti rajongását ismerve sajnos az MLS-nek van a legnagyobb esélye).

epaska 2012.05.14. 15:41:19

Istenem! Miért nem lehet ez az ember örökké az Öreg Hölgy játékosa?

epaska 2012.05.14. 15:42:33

Istenem! Miért nem lehet ez az ember örökké az Öreg Hölgy játékosa?

Ismeretlen_197458 2012.05.14. 16:15:07

A csomagom is nehéz, a szívemen is súly Egy szürke taxi vár az üvegajtón túl A főbejárat előtt egy másik utazó Nézi mar a táblát, szoba van kiadó Kifizettem a számlát, többet adtam, mint ami jár mert felhívni Téged nem volt időm, csak üzenetet hagyni már Nézz, nézz az ég felé Lehet, hogy még látod éppen, ahogyan a gépem egy felhőn száll Nézz, nézz az ég felé Sosem voltam egyedül én sem, egy távoli vidéken várnak rám. Hazaérek ma éjszaka már Ott a helyem, ahol tépett már a szél Felnevelt az utca, s miénk volt a tér Őriztek a falak, és hosszú volt a tél A kelő Napra vártam, éltem őszintén Kifizettem a számlát, mindenkinek, amennyi jár Még fordulhat úgy, hogy visszajövök érted, de nem akarok hazudni már Nézz, nézz az ég felé Lehet, hogy még látod éppen, ahogyan a gépem egy felhőn száll Nézz, nézz az ég felé Sosem voltam egyedül én sem, egy távoli vidéken várnak rám. Hazaérek ma éjszaka már Köszönjük Alex! Mi tartozunk neked köszönettel! Várunk vissza bármikor is legyen az! Grazie Alex!

juve28adam 2012.05.14. 16:33:00

:'((((((((((((((((((((( GRAZIE CAPITANO!!!! NEm hiszem el... :((

Ismeretlen_183096 2012.05.14. 16:57:19

Tegnap néztem egy műsort, a meccs után, abban Zuliani olvasta fel ezt a búcsút. Köszönjük Alex, Grazie Capitano!

Losi 2012.05.14. 16:58:59

Valahol mélyen nyilvánvaló volt, hogy egyszer eljön ez a pillanat, de most hogy eljött... csak ülök és nézek magamelé :( "Távol vagy tőlem és mégis közel, számomra Te örökké létezel..."

Ismeretlen_181235 2012.05.14. 18:56:10

Örülök, hogy most senki nem lát...

alex90 2012.05.14. 19:04:10

Nekem már csak egy indok kéne, hogy miért? Úgy talán jobban el tudnám viselni. :( Amikor Ő maradni akart, a fizetése se volt sok és még a pályán is jól teljesített.. Bár szép, hogy bajnokként, a kupát a magasba emelve fejezi be, de valahogy keserű a szám íze, mert én több esélyt adtam volna neki idén. Mindegy, előbb-utóbb így is elértünk volna ide, ahova úgy hiszem senki nem akart. Az utolsó meccsén sírtam mint egy óvodás és most, hogy nézem a neten az összeállított videókat, a búcsúmeccsét, a legszebb góljait még mindig könnybe lábad a szemem. Hihetetlen embert hagyja el a csapatot, számomra Ő a legnagyobb példakép, mind futballista, mind ember!

alex90 2012.05.14. 19:16:28

Az öröm, hogy láthattam játszani és a bánat, hogy ennek a korszaknak vége egyszerre kavarog bennem. Idővel jobb lesz persze, de most az elmúlás erősebb. Nem kell persze búslakodó kommenteket írni, mert lehet őt magasztalni a 3 csillagos égig, csak most egyszerűen nem tudok.. nem, mert még mindig nehéz felfognom. :( Ha nem is az életemet változtatta meg, de olyat kaptam tőle amit sehogysem tudnék meghálálni és megköszönni.

Csabah 2012.05.14. 19:17:18

Köszönünk mindent! Egy legjobb csapat, legjobb játékosa és leges legnagyobb Kedvencem Örökre!

Marchisio13 2012.05.14. 19:18:57

Grazie Capitano te leszel mindig a legnagyobb én nem láttalak nagyon játszani mert 2007-ben szerettem meg a focit de 3 napja időt szorítottam rád mind 289 gólod tudom hülyén hangzik egy ilyen senki beszél hozzád egy általad nem ismert oldalon de most mégis hozzád szólok Boldogságban sikerben és élmény gazdag életet kivánok neked Viszlát Capitano Visszlát Juventus cuore

frenky 2012.05.14. 19:40:48

Minden tiszteletem a vezetőségé,de így elengedni. Ha Nedvednek megjár hogy innen vonuljon vissza hát ez a minimum Del Pieroval szemben is. FŐLEG Ő ÉRDEMELNÉ MEG!!! U.I: a remény hal meg utoljára, Még hosszabíthat!

norbertoo 2012.05.14. 19:51:52

Nagyon köszönjük ezt a 19 évet amit nekünk adtál,soha nem fogok más iránt ekkora rajongást érezni mint iránta,egy igazi legenda! Nekem nagyon,nagyon fog hiányozni a CAPITANO! GRAZIE ALESSANDRO DEL PIERO!!!

ToMi015 2012.05.14. 20:03:46

Nem bírom én sem könny nélkül... Ritkán van ilyen, de nem tudom mit mondhatnék... Az biztos, hogy rajta is fog az idő, nem lehet ő sem örökké fiatal és örökké ugyanolyan jó. De azt kell mondanom, minden tiszteletem a Milané. Ahogy ők a nagy, idősebb bajnokaikkal bánnak, az példaértékű. Alex a 3 sorozatot is figyelembe véve, 1-2 évig még nyugodtan lehetett volna itt kiegészítő ember, rengeteget jelentett volna nekünk és neki is. Persze nem tudhatjuk, mi volt a háttérben, hogy ő el akart-e menni, de kétlem... Agnelli már szezon eleje felé megmondta, hogy Alexnek ez az utolsó idénye. Az a véleményem, hogy NEM EZT ÉRDEMELTE VOLNA!!! Az lett volna a legtisztább, ha a klub vázolja a terveit, elmondják Alexnek, hogy ők mennyi időt tudnak neki szánni kb, és ha ez nem tetszik neki akkor elmegy, de ha elfogadja akkor addig marad, ameddig akar. Megmondhatta volna ő, hogy mikor akar innen visszavonulni. Úgy gondolom, neki ez járt volna. 19 év, mennyi gól, gólpassz, érzés, cselekedet, emlék amit ő adott nekünk, a klubnak... El nem lehetne mesélni 3 éjjelen át sem... Nem ezt érdemelted volna. "Egy igazi lovag sosem hagyja el szíve Hölgyét!" - mondtad te, viszont ez a Hölgy most kicsit tapintatlan volt Veled... Attól még szeret és tudja, hogy te vagy a legnagyobb!!! Ne te köszönd...megtesszük mi. KÖSZÖNJÜK Alessandro!!!

Juveen 2012.05.14. 20:23:41

Nehéz lenne szavakba önteni azt,amit most érzek. Nézegetem Del Piero góljait,videóit..és a sírás kerülget.Úgy érzem a világ összes szomorúsága a szívembe költözött,hiszen egy olyan ember távozik szeretett csapatunktól,aki maga volt a JUVENTUS! Mindenki tudta,hogy egyszer el fog jönni ennek az ideje,de hogy ennyire nehéz lesz,azt nem gondoltam volna. Mi hithű JUVENTÍNÓK,rengeteget tanultunk tőle,és talán nem is futballról,hanem arról hogyan is legyél ember! Tanultunk feltétel nélküli hűséget,mikor visszasoroltak minket. Tanultunk alázatot,hiszen ebben az idényben keveset játszott,mégis szó nélkül tűrte..még azt is hogy gyakorlatilag elküldték..mégis mindig odatette magát,és a maximumot hozta!..és tanultunk emberséget,hiszen elég az ő kezdeményezésére gondolni..friend for Japan pólók..és még számtalan dolgot,ami most eszembe sem jut. Ő mindig a legnagyobb lesz számomra, az a példakép akire mindig jó lesz gondolni..csak most nehéz..Most itt ülök a TV-előtt,várom hogy kezdődjön a Digin az ismétlés,és a magam módján elköszönjek tőle. nagyon boldog vagyok hogy vele lettünk bajnokok,és alig várom hogy lássam azt,hogy a magasba emeli a trófeát,és méltóképpen búcsúzik..úgy ahogy ezt egy bajnoknak kell! Köszönöm neki a sok szép évet,a rengeteg gyönyörű gólt,és azt hogy ember tudott maradni,még egy ilyen embertelen világban is. Grande Alex! http://www.youtube.com/watch?v=t0mTWaRlufc&feature=related

Juveen 2012.05.14. 20:30:26

Nehéz lenne szavakba önteni azt,amit most érzek. Nézegetem Del Piero góljait,videóit..és a sírás kerülget.Úgy érzem a világ összes szomorúsága a szívembe költözött,hiszen egy olyan ember távozik szeretett csapatunktól,aki maga volt a JUVENTUS! Mindenki tudta,hogy egyszer el fog jönni ennek az ideje,de hogy ennyire nehéz lesz,azt nem gondoltam volna. Mi hithű JUVENTÍNÓK,rengeteget tanultunk tőle,és talán nem is futballról,hanem arról hogyan is legyél ember! Tanultunk feltétel nélküli hűséget,mikor visszasoroltak minket. Tanultunk alázatot,hiszen ebben az idényben keveset játszott,mégis szó nélkül tűrte..még azt is hogy gyakorlatilag elküldték..mégis mindig odatette magát,és a maximumot hozta!..és tanultunk emberséget,hiszen elég az ő kezdeményezésére gondolni..friend for Japan pólók..és még számtalan dolgot,ami most eszembe sem jut. Ő mindig a legnagyobb lesz számomra, az a példakép akire mindig jó lesz gondolni..csak most nehéz..Most itt ülök a TV-előtt,várom hogy kezdődjön a Digin az ismétlés,és a magam módján elköszönjek tőle. nagyon boldog vagyok hogy vele lettünk bajnokok,és alig várom hogy lássam azt,hogy a magasba emeli a trófeát,és méltóképpen búcsúzik..úgy ahogy ezt egy bajnoknak kell! Köszönöm neki a sok szép évet,a rengeteg gyönyörű gólt,és azt hogy ember tudott maradni,még egy ilyen embertelen világban is. Grande Alex!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása