Conte: "Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk"

Antonio Conte nem is próbálta leplezni elégedettségét, miután a Juventus tegnap délután kiütötte a Novarát, folytatva ezzel a - most már nyolc mérkőzés óta tartó - veretlenségi győzelmi sorozatát.

A Juventus három fordulóval a vége előtt továbbra is őrzi három pontos előnyét a Milan előtt.

Antonio Conte

A találkozó után Conte a következőket nyilatkozta:

"Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen lépünk pályára. De azzal is tisztában voltunk, hogy a sorsunk most már a saját kezünkben van. A Novara az előző fordulóban legyőzte a Laziót, és most ugyanez volt a tervük velünk is, de mi is nagyon határozottan léptünk pályára."

"Nemcsak az eredmény miatt vagyok elégedett, hanem amiatt is, hogy a csapatom nagyon jól játszott. Sikerült már a mérkőzés elején magunk felé billenteni a mérleg nyelvét. Ha a Cesena ellen is így alakul a mérkőzés, valószínűleg ott sem lett volna olyan nehéz dolgunk."

Conte a Novara ellen is meglepetést okozott a csapat összeállításával, hiszen a kezdőbe került Giaccherini és Borriello is, míg De Ceglie és Quagliarella csak a kispadon kapott helyet.

"Arra számítottunk, hogy ellenfelünk védekezni fog. Giaccherini gyors, és jól használja ki az egy-egy elleni helyzeteket. Borriello jó formában van, most már elérte a többiek szintjét, és felvette a csapat játékát. Teljesen nyugodtan hozom meg a döntéseimet, mert tudom, hogy aki pályára lép, 110%-ot nyújt majd."

A szó ezután a Bianconeri hátsó alakzatára terelődött. Bonucci teljesítménye megint kiemelkedő volt, és a csapat ezúttal sem kapott gólt.

"Bonucci nagyszerű idényt produkál. Megtanulta, hogyan kombinálja a koncentrációt a megfelelően irányított agresszióval, és a technikai képzettségeivel kiegészülve nagyon értékes játékos számunkra."

Conte a második félidő közepén pályára küldte Eliát is, hogy a szurkolók is láthassák, mennyit fejlődött a holland játékos. Nem sokon múlott, hogy a gólszerzés is összejöjjön számára.

"Sajnálom, hogy nem sikerült betalálnia, mert nagyon megérdemelte volna. Jót tett volna a moráljának, mert ez nehéz év volt számára, nagyon nehezen alkalmazkodott a játékstílusunkhoz."

A mérkőzést élőben nézte meg a Juventus két legendája, Michel Platini és Giampiero Boniperti is, ami külön büszkeséggel töltötte el a Juventus mesterét.

"Örülök, hogy jó meccset láthattak. Boniperti sokszor ott van a mérkőzéseinken, de azt hiszem, Platini most nézett meg minket először élőben. Remélem, elégedett volt azzal, amit látott, és majd a saját stadionunkba is kilátogat."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr824655295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_170848 2012.04.30. 12:39:03

"folytatva ezzel a - most már nyolc mérkőzés óta tartó - veretlenségi sorozatát" Talán a veretlenségi sorozat hosszabb 8 mérkőzésnél! :D

Ismeretlen_22017 2012.04.30. 12:40:21

ja

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (918) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9924) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7448) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4175) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása