Del Piero: "A Juventustól szerettem volna visszavonulni"

Del Piero az eddigi legnehezebbnek tartja a mostani idényt, és elmondása szerint a Juventust elhagyni ijesztő dolognak tűnik.

Del Piero 1993. óta a klub játékosa, a Bianconeri színeiben a legtöbbször lépett pályára, a legtöbb gólt szerezte, és eddig 15 trófeát szerzett a klubbal. Szerződése a nyáron jár le, és úgy tűnik, távozni fog a csapattól.

Alessandro Del Piero

A most 37 éves támadó korábban arról beszélt, hogy 40 éves koráig szeretné folytatni a játékot, és a héten adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a legszívesebben a Juventustól vonult volna vissza.

"Igen, ezt volt az álmom." - mondta a Vanity Fair olasz kiadásának.

"Az elmúlt húsz év érzelmekben rendkívül gazdag volt, nagyon sok különleges és sok sok nehéz pillanaton vagyok túl, izgalmas volt megdönteni a Juventus szinte összes rekordját. De a dolgok mostanra megváltoztak."

"Az idei életem legnehezebb szezonja, mert most olyasmivel kellett szembenéznem, amivel korábban soha: nem vagy csak alig kaptam játéklehetőséget."

"Senki sem érdemli meg a mellőzést, és bár mindig is úgy gondoltam, hogy aki helyetted kap lehetőséget, annak biztosan jó oka van, de soha nem adtam fel a harcot a kezdőbe kerülésért."

Andrea Agnelli októberben, a részvényeseknek tartott találkozón jelentette be, hogy a Capitano nyáron távozik a klubtól. A Vanity Fair most erről is kérdezte Alexet.

"Meglepett. Egy csapatkapitánynak azonban nem szabad megfeledkeznie a kötelességeiről és arról, amit képvisel. A Juventus idén mindent megtett, hogy megnyerje a Scudettót és az Olasz Kupát. Nincs szükségünk most a vitákra, és ez egyébként sem volt soha része a karrieremnek."

"Június 30-án lejár a szerződésem. Nem tudom elképzelni a jövőmet, óriási változások várnak rám, és ez megijeszt egy kicsit. Olyan érzés, mint amikor az ember kiröppen a családi fészekből."

"De élnem kell az életemet, ahogyan korábban is. Olyan ez, mint egy videojáték. Újabb szintet kell teljesíteni."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr294655257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_135915 2012.04.17. 20:40:36

Nem akarom elhinni ezt... :(

juve28adam 2012.04.17. 20:42:25

Istenem könnyezik a szemem ,hogy ilyen sorokat olvasnom kell. Remélem orbitális változás áll be és marad,megkapja a szerződést amit megérdemel. Hihetetlen profizmus árad belőle. Muszály nyerni vmit,ha netán távozna akkor utoljára magasba emelje a trófeát/trófeákat amit ez a klubb megérdemel és maga Capitano.

Tony 2012.04.17. 20:54:37

Ebből is látszik, hogy sok köze nem volt ehhez a döntéshez. Meghozták és kész. Vajon DP hány Juventus-közeli embernek váltotta valóra az álmát és mennyi dicsőséget,győzelmet hozott a klubnak?! Nem érdemli meg,hogy az ő álma is teljesüljön? Vicc.

Diego2889 2012.04.17. 21:05:25

:((((( remélem h még 1 évet hosszabbítanak vele.. nem is tudom mit gondol a vezetőség.. Del Piero amikor beáll segít a csapaton, hatalmas reklámfogás, 1 szimbólum.. arról ne is beszéljünk h mennyit tett a csapatért.. undorító a nem kap új szerződést..

Ismeretlen_164215 2012.04.17. 21:26:07

Rohadt senkiháziak. Nem tudom, kiknek képzelhetik magukat a vezetők. Ezek után a Scudetto is kevés lenne ahhoz, hogy Agnelli előtt megemeljem a kalapom.

Kotrevák Kelly 2012.04.17. 21:31:21

Hányingert kapok tőlük! Ez a hála a legnagyobb Juve játékosának??? Ha őt elküldik, akkor pölö Nedved mért ül ott a vezetőségben? Ha neki ott a helye, akkor Del Pieronak meg hatványozottan. Rohadjanak meg agnelliék! Mocskos senkiháziak!

Ismeretlen_197458 2012.04.17. 21:36:09

Én még ezek után sem vagyok benne biztos, hogy Agnelli Del Piero tudta nélkül döntött volna arról, hogy agyő. Am meg a nyilatkozatból az jön le nekem, hogy ha még mindig Del Neri lenne az edző, ő még most is kezdőben lenne, mert kiharcolná magának. Sajnos ez meg nem megy. És mondja, hogy meglepődött a bejelentésen, de lehet csak azon, hogy ilyen gyorsan bejelentette. Én nem akarom elhinni, hgogy Agnelli ekkora barom lenne. És érzem, hogy nem fog elmenni. Nagyon jó lenne, ha maradhatna tovább itt! Am ez a nyilatkozat nem tom mennyire hiteles, de mondjuk az, és tényleg az ő szájából hangozott el. De nem kellett volna, mert ez csak jól felhúzza a szurkolókat, és nem szerencsés a belső problémákat kitárni a nilvánosság elé. Ezt inkább az elnökúrral kéne megbeszélni.

Ismeretlen_197458 2012.04.17. 21:41:51

Ja és ha lehet kérnem nagyobb tiszteletet a vezetőség felé, mert ha ők nem lennének, akkor ez a csapat szerintem még most is valahol a 10. hely környékén kínlódna. Nem tudjuk még mindig mi megy a háttérben, és nem azért távozik Alex, mert nem lehet még mindig kezdő? Nekem is nagy kedvencem Del Piero, de azért én kicsit reálisabban nézem a dolgokat, és nem lepődnék meg azon sem, ha Alexnek nem lenne ínyére a padozás, meg az, hogy nem lehet még mindig főszereplő, és nem azért menne el, mert azt mondták neki, hogy nem kellesz. Az interjúból nem derül ki, hogy ki lett rúgva!

Ismeretlen_108746 2012.04.17. 21:59:39

Az egy dolog, hogy a vezetőség nem számít Del Piero-ra, de egy vicc, ahogy ezt az egészet kezelték (kezelik). Méltatlan és felháborító. Ilyen legendák nemhogy a Juventus történetében, de még a labdarúgás történetében is alig akadnak. Ezt az egészet nagyon nem így kellett volna.

Ismeretlen_197458 2012.04.17. 22:06:05

@Apuleius abban egyet tudok érteni veled, hogy nagyobb tiszteletet érdemelt volna DP, de sajna benne van a pakliban, hogy akkoriban nem volt felhőtlen a kapcsolat Alex és a klub között, mert DP mint mondja is, nagyon rosszul érintette, hogy nem kap helyet a kezdőben.

Ismeretlen_181235 2012.04.17. 22:07:32

"aki helyetted kap lehetőséget, annak biztosan jó oka van, de soha nem adtam fel a harcot a kezdőbe kerülésért." - itt szerintem Boriellora gondolt és meg is értem. Babo - biztos, hogy nem a tudta nélkül döntöttek, csak közölték vele, ő meg nem vitatkozott. Annál jobb ember, semhogy vitázzon a vezetőséggel. Ez tényleg soha nem volt rá jellemző. Egyszerűen elfogadja, hogy forradalmasítják a klubbot és neki csak utilapu jár. Szerintem a szurkolók csalódottsága pedig érthető. Ha pedig olyan reálisan nézed a dolgokat, akkor biztosan azt a 1,5 millkót sajnálod tőle. Akkor hogy tudd, a vele reklámozott dolgokból a klubnak a sokszorosa jön be. Plusz ha visszavonulása alkalmából egy gálát szerveznének és extra bizsukat árulnának, akkor abból az összegből még 5 évig simán maradhatna ezzel a fizetéssel. Amit pedig mutatott a "20 percek" alatt, simán kaphatna a meccsek végén több lehetőséget is. Azt hiszem senki nem sírna.

scarmigliato 2012.04.17. 22:46:59

Annak idején amikor Juventus drukker lettem, több mint 20 éve, Del Piero még nem volt a klubnál. Bizton merem állítani, hogy ez az ember óriásit tett a Juventus hírnevéért, nagyon sokat. Ma gyakorlatilag Ő képviseli, jelenti a klubbot nagyon sok embernek szerte e világon. Istenem, de fura lesz egy Juventust újra Del Piero nélkül látni...:(

baliii 2012.04.17. 23:32:02

Azt mondják mindenhol csak a pénz számít, na de Del Piero mennyi pénzt hozott a klubnak???? Vicc kategória az egész... nem is hiszem el vagy csak nem akarom. Del Piero nevét mindenki a Juventussal hasonlítja és ez fordítva is igaz. Leszívhat az egész vezetőség ha nem hosszabítanak vele, egy újabb csalódást fog jelenteni szeretett klubunk iránt. Sokan feszegetik a témát hogy ez egy marketing fogás de ezt egyszerűen nem engedheti meg egyetlen egy klub se még a Juventus sem hogy így bánjon és így nyilatkozzon legnagyobb ikonjával akinek a neve összeforrott a klubbal .

béééé 2012.04.17. 23:41:26

Világon hány ilyen ikon maradt mint Del Piero?? Jelenleg egyetlen egy játékost nem tudok mondani aki ilyen hosszú ideig ilyen színvonalon tud teljesíteni egy adott klubban. Mi indoka van hogy mi ezt is elveszítsük? Pénz? Tudás? Teljesítmény? Na ne vicceljünk... Aztán ilyen Borriellok játszanak... Ha a háttérben Del Papa nem akar váltani és a vezetőség döntötte el ezt akkor hol van itt az emberiség az empátia????????

FJ 2012.04.18. 00:09:38

Szerintem valamennyire ő is menni akar. Mindig mondta hogy máshol is kiakarja próbálni magát. Meg hát Agnellivel is nagyon jóban vannak mondhatni barátok ő se baszná ki csak úgy.Tudja ő is nagyon jól hogy ki az a Del Piero. Egyszer talán megtudjuk az igazat hogy mi volt ez az egész.

Ismeretlen_197458 2012.04.18. 00:30:11

@ToTTy nem sajnálok tőle semmit, csak nem tudom elképzelni, hogy közölték vele, hogy ágyő nagyő. Szerintem biztosan van neki is szerepe abban, hogy megy. Nekem nagyon úgy fest azért megy, mert nem érzi jól magát a kiegészítő szerepben. Már pedig ennél többet már sajnos nem lehet egy 37 éves játékosnak szánni. Sajna be kell ismerni a meccs végi 20-25 perceknél többet nem tudunk neki szánni, mert ha megint ő lenne a főszereplő, tutira veszem, hogy most mi is a BL selejtezőt érő 3. helyért harcolnánk. A két hetedik hely annak is köszönhető nagyban, hogy rossz edzőink voltak az első alkalommal, tavaly meg egyszerűen Alex köré épült acsapat, és a tavaszi visszaesés az ő visszaesésének lett az eredménye. Sajnos elfáradt.

devil-z 2012.04.18. 01:48:42

Akkor úgy van ahogy gondoltam, ez a nyomorult vezetőség már fél éve eltalálta, hogy ő már semmiképp sem kell nekünk Elhiszem, hogy innen szeretett volna visszavonulni és nem tud mit tenni, a döntést már régen meghozták és igen alpári módon nyilvánosságra is hozták.. MEG KELL LENNI A KUPÁNAK ÉS A SCUDETTONAK, hogy méltó módon tudjunk elbúcsúzni tőle :(

DelPietro 2012.04.18. 08:50:15

Nincs ez még lefutva pajtások ;) Szépen megnyerjük a Scudetto-t meg a kupát telt házas stadionok előtt, ahol mindenki még utoljára látni szeretné őt, aztán május végén, június elején kap egy 1(+1) éves szerződést, jövőre a BL-ben meg megint kétvállra fekteti valamelyik nagycsapatot mint pár éve tette azt a Reál Margittal. Meglátjátok!

Baggio 2012.04.18. 09:50:01

Juve szurkerek helyében elrendelném,hogy ameddig nem kap szerződést üresen marad a stadion és takarodjanak Agnelliék Alex maga a Juventus..+kockáztatom a szurkolók legalább fele miatta van a csapat mellett

s.nagyp 2012.04.18. 09:53:56

Egy alapvető matematikai azonosság: DEL PIERO = JUVENTUS A jövő szezonban akkor is ott kell tartani és NORMÁLISAN MEGFIZETNI, ha csak annyit játszik mint most, vagy annyit sem. A vezetőségnek ki kellene könyörögnie, hogy maradjon és mindent megadni neki. Ha nem így lesz, szerintem az olasz drukkerek tüntetni fognak "MEGVÁRUNK? MEGVÁRUNK..." a vezetőségnek. Ez a Juve ismét feltörekvő népszerűségének ez nem fog jót tenni. Diego-n, Melo-n, Amauri-n MENNYIKET BUKTUNK ANYAGILAG??? Az is égő volt, de azt, hogy ŐT ÍGY ELENGEDNI EZ NAGYOBB SZÉGYEN, MINT A TAVALYI 7. HELY. Del Piero-t még az Old Traffordon és a Real is megtapsolta állva... (kicsit OFF, de Del Piero-s: Annak idején a FIFA96-ban ez volt a neve A.Del Piero Togon - és kapus volt. Emlékszik erre valaki?)

Baggio 2012.04.18. 09:58:31

eleve keveset keres és tuti nem is szenved miatta..kérdem akkor minek a csapatba falábú Vucsi,miközben Alex még tized annyi idő alatt is hozza a szintjét gólokban...momentán a csapatunk legjobbja a csatárok között az utóbbi mérkőzéseken lószar játékidővel 1ütt

Ismeretlen_122894 2012.04.18. 10:24:54

én itt vmi susmust érzek a háttérben, mert ez így nem kóser... Apuleiusszal értek egyet, a döntés az egy dolog, de ennek a tálalása és kommunikációja egy másik - az előbbibe csak érzelmi alapon tudok beleszólni, márpedig ez ráció kérdése, de az utóbbi az méltatlan a klubhoz és a capitanohoz is...

Supi 2012.04.18. 13:25:03

Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mi áll itt a háttérbe, mert az az 1 millió, amit keres nevetség tárgyának tekinthető. Lényegében állítom, hogy a DP mezekből simán visszajön 1 évi fizetése. Többször leírtam már a véleményem, ezért újra nem is fogom. A legfelháborítóbb viszont, hogy DC-vel, Matri-val, Bonucci-val és valószínűleg Q-val hosszabbítunk, míg a klub ikonjával, aki játéktudás alapján még mindig előrébb tart, mint a két említett csatárt, ezt kapja. Nevetséges...

Ismeretlen_161952 2012.04.18. 14:25:10

Szégyen...

Szabi85 2012.04.18. 14:39:33

Kíváncsi vagyok mi lesz a vége ennek. Egy biztos, hiába nyerünk bajnokságot ha a szurkolók jobban fognak szomorkodni Del Piero száműzése miatt, mint örülni a bajnokságnak. Ezt a fejesek is csak átgondolják. Semmi ésszerű okot nem látok arra, hogy Del Pierot elzavarjuk. Ha beszáll jól játszik, nem fortyog a pad miatt, még mindig nagy a reklámértéke és a juventus játékosoknak, szurkolóknak egyaránt ő egy ikon... Szerintem bajnokság végére bedobják majd az örömhírt, hogy kap még1 szezont, így fokozva az idei sikerek okozta jókedvet:)

Ismeretlen_183096 2012.04.18. 15:32:12

Azok után, amit tett a csapatért, a minimum az lenne, hogy ő dönti el, hogy meddig szeretne játszani. Ha el is megy, remélem visszatér még.

MdewC 2012.04.18. 16:05:20

Forza! Off: Emlékszem, hogy bent volt, de szerintem nem mint kapus! Alex marad. (pont) Hajrá! :)

Ismeretlen_197458 2012.04.18. 16:43:42

@Szabi85 ! Azért én emlékszem olyanra, mikor Capello nem játszatta, és állandóan reklamált, meg egyszer, mikor Ranieri lecserélte, és dühöngött! Sajnos nagyon ott van a távozása mögött az is, hogy már nem körülötte forog a világ. Imádom meg minden, de sajna ő még mindig alapember szeretne lenne, amit itt már nem tudunk neki biztosítani. Jó lenne ha maradna, de azt ne olyan áron, hogy amíg nem vonul vissza örök 7. hely lesz. Sokkal többet ártana neki mint az, hogy most elmegy Amerikába focizni.

Peruzzi 2012.04.18. 17:14:13

Könyörgöm haggyátok már ezt a 20 percet bír szöveget bír ő még 1 félidőt maxon teljesíteni abban biztosak lehettek.!

Ismeretlen_174409 2012.04.18. 18:49:40

Eszetlen hülye banda ez a vezetőség.Ha a Juve jövőre Alex nélkül megnyerne minden kupát,ahol elindul,akkor sem bocsátanám meg soha,ha nem hosszabbítanának vele.Ő addig maradjon itt ameddig akar,mert a Juventus nem a tulajdonosoké,nem a vezetőségé,hanem Alessandro Del Piero-é,ennyi!

Ismeretlen_181235 2012.04.18. 19:00:23

Babo, értem amit mondasz, de szerintem a meccsvégi 20 percek is elég lenne neki és nem hinném, hogy őt ez zavarná 19 év után, hisz maradna kapitány és reklámarc, híresség, ikon, stb. Bocs, de ezt az egyet nem hiszem, hogy menni akar, hisz ő maga mondta, hogy fél a változástól. Ha felajánlanák neki azt a 20 percet mondjuk csak minden második meccsen és esetleg több szerepet a kupában, szerintem azonnal belemenne.

Ismeretlen_197458 2012.04.18. 19:53:15

A kupában több szerepet? Asszem talán a Bologna ellen nem játszott, de erre nem emlékszem, a többin kezdő volt. És igen mondta, hogy fél a változástól, de ott van ez is: "Az idei életem legnehezebb szezonja, mert most olyasmivel kellett szembenéznem, amivel korábban soha: nem vagy csak alig kaptam játéklehetőséget." "Senki sem érdemli meg a mellőzést, és bár mindig is úgy gondoltam, hogy aki helyetted kap lehetőséget, annak biztosan jó oka van, de soha nem adtam fel a harcot a kezdőbe kerülésért." Szerintem nem szívesen megy, de játszani akar, és itt is mindig kezdő lenni, azt meg nem tudják garantálni, és szomorúan, de megy, hogy még játszhasson. Jó lenne, ha nem csak egy ilyen interjút látnánk, hanem kiderülne végre, hogy igazából mi az oka a távozásának!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3379) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4151) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása