Juventus - Lazio: 2-1

A Juventus a Palermo elleni összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is végig uralta a találkozót, óriási nyomást gyakorolt az ellenfélre, és ennek köszönhetően 2-1 arányú győzelmet aratott a vendég Lazio ellen.

Juventus - Lazio: 2-1A győztes gólt a Juventus színeiben 700. alkalommal pályára lépő Alessandro Del Piero szerezte egy csodás szabadrúgásból.

A Juventus a hétvégén vette át a vezetést a tabellán, miután a Milan meglepetésszerű vereséget szenvedett hazai pályán a Fiorentinától, a Bianconeri viszont győzni tudott Palermóban.

A hétközi fordulót a milánóiak tegnap abszolválták a Chievo legyőzésével, így a nyomás újra a Juventuson volt. A torinóiaknak úgy kellett pályára lépniük a remek formában lévő Lazio ellen, hogy csak egy esetleges győzelemmel vehetik vissza a tabella első helyét a Milantól.

Antonio Conte ezúttal is összes játékosára számíthatott, ám az utolsó pillanatban mégis változtatást eszközölt az előzetesen kijelölt kerethez képest: Paolo De Ceglie helyett Stephan Lichtsteiner került a csapatba.

A Juventus optimistán várhatta a találkozót, ugyanis utolsó 14 Serie A mérkőzésükön nem szenvedtek vereséget a Laziotól, a rómaiak a 2003/04-es idényben hagyták el utoljára győztesen a pályát.


JUVENTUS - LAZIO: 2-1

Összegzés:

gólok: Pepe 29', Del Piero 82' ill. Mauri 45'

sárga lapok: Lichtsteiner 47', Chiellini 49', Quagliarella 56' ill. Diakite 12', Biava 35', Mauri 54', Kozak 80', Ledesma 81'

piros lap: Kozak 90'


JUVENTUS: Buffon; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Chiellini; Pepe (Matri 72'), Vidal (Giaccherini 81'), Pirlo, Marchisio; Quagliarella, Vučinić (Del Piero 73')

fel nem használt cserék: Storari, Cáceres, De Ceglie, Borriello

edző: Conte


LAZIO: Marchetti; Scaloni, Diakitè, Biava, Garrido; Cana, Ledesma; González (Brocchi 81'), Mauri (Hernanes 72'), Candreva; Rocchi (Kozak 74')

fel nem használt cserék: Bizzarri, Zauri, Matuzalém, Alfaro

edző: Reja


játékvezető: Damato

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr464655230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven-h 2012.04.11. 23:18:33

Örülök győzelemnek, Alex góljának még inkább...viszont a kezdő csapattal voltak fenntartásaim, és egyszerűen nem tudok rájönni a megfejtésre... Caceres tavasszal az őszi Lichtink mégis a padon kezdett, Lichtit nem is éreztem túl átütőnek amiket megcsinált Caceres is megcsinálja és még talán luftot se lőtt volna... A Lazio hihetetlen tartalékosan állt fel mégis Chiello szerepelt a balszélen egy támadóbb szellemű szintén jó formában lévő De Ceglie helyett, Pepét most nem bántom mert csak gólt lőtt viszont rengeteg ziccert ki is hagyott, mondjuk lehet inkább helyesebb ha azt mondom hogy Marchetti védte... Mindenesetre behúztuk a meccset, nem én ülök a padon hanem Conte és az eredmény őt igazolja, de szerintem a jó formában lévő játékosokat nem kellene jegelni addig amíg jól tolják addig játszanak

Ismeretlen_197458 2012.04.11. 23:29:21

Nagyon örülök, hogy nyertünk, nagyon nem voltam elragadtatva a játékunktól, de nyertünk. ASlerx ráadásul a jubileumi 700. meccsén győztes gólt lőtt. Abban biztos voltam, hogy lehetőséget fog kapni Contétól, és nem csak 5 percet. Nagyon örülök a győzelemnek, fontos volt lélektanilag is. Az mekkora lenne, ha a Milan pontokat hullajtana hétvégén a bennmaradásért küzdő Genoa ellen, mi meg a már tuti kieső Cesenát 3-nál több góllal vernénk! Kezdek egyre jobban bízni a Scudettoban. Remélem mi nem rontjuk el!

Ismeretlen_197458 2012.04.11. 23:30:11

Bocsánat, már nem tok írni, természetesen Alex és nem ASlerx!

Diego2889 2012.04.11. 23:56:14

Hihetetlen meccs volt a mai is.. teljesen megérdemelt győzelem.. remélem tovább menetelünk.. Conte megint jól cserélt, ezt fontos kihangsúlyozni.. Egyben van a csapat és ezt jó látni.. Titkon a Scudettóban reménykedek még mindig :)) Remélem tovább álmodhatunk :) Forza Alex, Forza Juve!

Dana 2012.04.12. 00:18:41

Nagyon féltem a meccs, elött! De Del Piero hihhettetlen! Éreztem hogy berugja a szabit! Vidal és Pirlo játéka tetszett! Forza Juve!

Tony 2012.04.12. 00:37:58

Diego2889! Ezt már nem kell titkon remélni. Egészen fantasztikusan elkaptuk a fonalat és több,mit realitás a Scudetto. A Milan egyre gyengébben muzsikál,mi meg lefocizzuk az ellenfeleinket. Del Piero.... Hát mit is mondjon az ember,amit eddig még nem... Annyira szeretem ezt az embert,nincs már jelző amit még nem írtam le eddig,de nem is kell,mert egy Isten-ről van szó!

vezyr 2012.04.12. 00:55:59

Ja, és azt vegyétek bele, hogy 10 emberrel játszottunk, mert Marchisio nem volt a pályán:D

devil-z 2012.04.12. 01:11:47

14 rúgott és 1 kapott gól a mérlegünk az utolsó 5 meccsen, fenomenális! nagyon örülök, hogy ismét elsők vagyunk. Del Piero alig kap lehetőséget, mégis ha szükség van kisegíti szíve hölgyét, ilyen játékost nem találunk többet (mint ahogy pl. Nedvedet sem tudtuk pótolni) Remélem a Cesena ellen pihentetjük ezt a balfasz montenegróit és egy Q-Del Papa duóval kezdünk.

Alexdon 2012.04.12. 07:02:48

Gratulálok a csapatnak! szerintem Q is egy buzit alakított támadásban, hihetetlenül impotensek a Vucsival együtt, semmi értelme együtt játszatni őket! rengeteg helyzetünk volt, saját magunknak tettük nehézzé a meccset! FORZA JUVE!!!

juve28adam 2012.04.12. 07:10:45

Conte mer kockáztatni,ebben is nagyot fejlődött a mi trénerünk. Del Piero fantasztikus,de nem lehet rá elég jó jelzőt találni...(SZERZŐDÉS!!!).Pirlo zseniálisan osztogatott ismét.Bonut most sajnálom,mert mai meccse is jó volt,remélem minnél hamarább láthatjuk őt pályán maszkkal :D. Gratulálok Juve! Grat Conte! :) Él bennem a bajnoki remény,amely felerősödött az utóbbi meccsek láttán. Jó érzés :DDD

Ismeretlen_137164 2012.04.12. 07:51:06

Az biztos hogy a Scudettót csak mi veszíthetjük el... Ami meccsek óta feltünt hogy bár ki ellen játszunk mi irányítjuk a meccset! Ez évek óta nem volt megfigyelhető! Nagyon rég óta szurkolok a juvénak (1996) Lehet hogy elfogult vagyok de nem emlékszem ilyen magabiztos sorozatot produkáló júvéra még a Zidane-korszakból sem hogy ennyi meccset ilyen magabiztosan hozzunk..... Persze az más kérdés hogy a bl-ben is helyt kell állni,de ezzel a csapattal ha tvábbfejlesztik a nyáron és meg tud maradni ez a mentalitás akkor még talán a nagyobb európai csapatoknak is félelmetes lesz a juve ellen pályára lépni! Alig várom hogy a MU-val,meg a Reallal játszunk bl-ben...már nagyon hiányoznak azok a nagy meccsek Egy szónak is 100 a vége Del Pieronak maradnia kéne Forza juventus Csak így tovább

Supi 2012.04.12. 07:51:30

Na remélem nyáron tényleg jön Asamoah, mert Marchisio tegnap megint oda tette magát...

Rahl 2012.04.12. 09:46:40

A lényeget az előttem írók megmondták. Magunknak tettük nehézzé a meccset. Ha 4-0 a félidőben akkor sem mondhatnak semmit a laziosok. A második félidei játék nem épp olajozott volt, de egy pontrúgás eldöntötte. Marchisio tényleg ritka f*s volt, nem is értettem, miért nem őt hozta le Conte. Egy jelenet nagyon megmaradt bennem vele kapcsolatban, amikor 1-1-nél hozzuk a labdát, bedobás és ő ahelyett hogy pörgetné a játékot és bedobná amikor lendületben volt a csapat inkább megvárta Chiellinit és odadobja neki, hogy majd ő elvégzi a taccsot. Sanyi még mindig nagy kedvenc, imádom, de szerintem a mai meccsen nem hozott akkora pörgést a csapatba. Lehet, hogy rosszul emlékszem, de a mezőnyben nem voltak olyan nagy megmozdulásai, egy szabadrúgás volt, amivel a meccs hőse lett. De mindenesetre az elmúlt évek szenvedései után végre öröm nézni a csapatot! Remélem kitart a lendület!

Baggio 2012.04.12. 09:51:55

hát Marci csak epizód játékos...1-2 hónap,majd 1év szünet:-D nem kérdés,hogy nekünk kell nyerni:-D ha +nézzük mit műveltünk a top10 csapat ellen..magasan uraljuk a mezőnyt:-) Marcit mellé/én elé hoznék/ kötelező valakit hozni és a csatárgond hát...nevetséges,hogy a 4csatár 1ütt nem termelt annyit,mint a Trez rossz formában... nem tudom Tomi én a Zidane korszakra nem is emlékszem..engem Zidane játéka nem nagyon fogott meg..már akkor is Alex volt az ász:-D

glaci19 2012.04.12. 10:32:16

Jó meccs volt,valahogy az első perctől nyugodtan tudtam végig nézni a meccset mert olyan magabiztosságot éreztetett a csapat az első perctől kezdve hogy nem volt kérdéses hogy behúzzuk e.Ha a nyáron hozunk legalább 3 nemzetközi szinten is elismert játékost,úgy gondolom ez a csapat nagyon sokra viheti és egyfajta fekete lovak leszünk jövőre a bl-ben.Még mindig azt mondom,hogy a leglényegesebb a jobb oldali támadó poszt megerősítése lenne,Pepe helyére.Hulk lenne az kiért nem sajnálnék akár 40 milliót sem.Valamint a középpályára egy kis verseny a marci-pirlo-vidal triónak.Ide pedig Asamoah-t,kit egyre többet említenek velünk egy lapon.Valamint dp-nek adjunk már még egy évet.Úgy gondolom ha a hátra lévő meccseken hozza ezt a formát,megfogja kapni.

ejjjha 2012.04.12. 10:32:53

Az meg volt(nem tudom van e jelentősége,de kurvára jó volt látni),hogy Alex gólja után a szpíker ugye szokás szerint ordibálja,hogy XY..a tömeg meg XY..akkor épp bevágták Agnellit aki tapsolt,nem ordibált,de egy szolid Alessandro-t ő is hozzá tett..nem tudom,hogy Del Piero volt e utána ,mert elvették onnan.Az észre vehető,hogy kurvára együtt tud élni a játékkal,de tőle ilyet még nem láttam.

Ismeretlen_197458 2012.04.12. 14:55:45

@Supi, ha neked Marchisio volt rossz, akkor Vucinic milyen volt? Szerintem Marchisio nem volt egyáltalán rossz! Nem volt extra látványos, de hibát nem nagyon láttam nála! Én inkább azt láttam, hogy görcsölt a csapat, meg sajna megint hétközi meccs, ahol nagy többségben mindig gyengébben teljesítettünk. Remélem ez a BL-re nem lesz érvényes!

Rahl 2012.04.12. 14:56:29

Ja és feltűnő volt, hogy a mellette ülő hölgyemény fapofával nézte végig a meccset. Rúgnám tarkón az ilyet...... :D

Ismeretlen_183096 2012.04.12. 17:22:03

Már a meccs elejétől azt éreztem, hogy ez egyszerűen meglesz és kész, nem lesz gondunk. Aztán a második félidőben már nem voltunk olyan magabiztosak, picit rám is ijesztettek a srácok, dehát Alex! :) És Pepe gólja is gyönyörű volt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása