Conte a Premier League-ben?

Igen érdekes hírről számolt be mai számában a Tuttosport, értesüléseik szerint ugyanis a Tottenham Hotspur Harry Redknapp távozása esetén szívesen látná kispadján a Juventus jelenlegi edzőjét, Antonio Contét.

Fabio Capello távozása után az angol sajtó szinte egybehangzóan a Tottenham jelenlegi edzőjét tartja a legesélyesebbnek az angol válogatott kispadjára, ezzel egyidejűleg természetesen megindultak az angol menedzser utódjáról szóló spekulációk.

Conte kifejezetten jó szezont fut a Juventusszal, az elmúlt két év produkcióihoz képest nyugodt szívvel lehet ezt szárnyalásnak nevezni. De ha el is tekintünk az előző két évben mutatott játéktól, a számok miatt akkor is megérdemel egy vállveregetést a csapat: a veretlenségi sorozat ugyanis immár 33 mérkőzés óta tart, ezzel pedig a Juventus az egyedüli a top bajnokságok csapatai közül, mely még idén egyszer sem hagyta el pont nélkül a pályát (a Loki veretlenségétől most eltekintek, remélem nem sértődik meg senki).

Conte egész biztos, hogy jelenleg a lehető legjobb szezonzárással van elfoglalva, nem túl valószínű, hogy a távozást fontolgatja. A cikk egyébiránt az edző jelenleg alacsony fizetésére alapozza ezt a feltételezést (évi 1,2 millió eurót tesz zsebre, ezzel 30. az edzők listáján), úgy gondolják, hogy egy nagyobb summa ajánlásával könnyen mozdítható lenne mindenki, mintha semmi más nem számítana. Zárásként megismétlem: Tuttosport.

Contéról egyébként kifejezetten kevés cikk születik itt a blogon, a nyilatkozatain kívül persze. A kommentekben sokan elég gyakran leírják véleményüket, de talán ez most a legmegfelelőbb alkalom, hogy mi is feltegyük a kérdést:

Ti hogyan ítélitek meg Conte munkásságát?

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr664655175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomsz 2012.03.28. 12:43:27

Ha tekintjük a csapat eredményeit, győzelmeit, botlásait, akkor mindenképp pozitív gondolatok jutnak róla eszembe. Az, amiben felülmúlja elődjeit az az, hogy BELEVERTE A JÁTÉKOSOK ESZÉBE, AZ ALÁZATOT, A CSAPATSZELLEMET ÉS KITARTÁST, NA MEG A HITET. Én amennyire elleneztem az érkezését, most annyira örülök, hogy itt van, s remélem, jó sokáig itt lesz velünk, a BL-ben is. A sok X-et persze lehet, hogy csalódásként éltük meg, de az összkép számomra még mindig POZITÍV. Forza Juve forza Conte :)

Ismeretlen_201466 2012.03.28. 13:10:39

Senkinek sem lehet rossz szava Contera...vannak hibái, taktikailag még biztos nem egy Capello, de biztos vagyok benne, hogy jelenleg nem szerződtethetnénk megfelelőbb edzőt a Juve kispadjára. Tudja mi az a spirito Juve, remélem még nagyon sokáig velünk lesz. Ő legyen a mi Fergusonunk :)

Alessandro 2012.03.28. 13:23:11

Ha csak a mentalitást vesszük figyelembe, már akkor is megérte őt a kispadra ültetni, de az eredmények is őt igazolják, bár néha hozott ő is érthetetlen döntéseket meccs közben, vagy erőltet bizonyos játékosokat és háttérbe szorít olyan embereket, akik képességeik alapján beférnének a csapatba, de mégis nagyrészt az ő érdeme, amit idén elért a csapat. Ha elérjük legalább a 2. helyet, akkor kizártnak tartom hogy távozik. Az igazi erőfelmérő jövőre jön Conte számára is, ha sikerül több klasszist igazolni, egyrészt nem tudom hogy fogja őket kezelni, másrészt a több frontos megmérettetés jóval komolyabb erőpróba lesz számára is. Remélem hogy az általa kevésbé használt játékosok, mint Elia, Krasic és Q is el lesz adva a nyáron és a helyükre olyan játékosokat igazol, akikkel valóban számol.

Ismeretlen_102246 2012.03.28. 14:15:25

Szerintem meg már taktikailag is Capello szintjén van... egyedüli dolog amiben lemarad az öregtől az az eddigi sikereinek hossza, de ez is változni fog majd.

juventus ye · http://juventus blog 2012.03.28. 14:31:15

Conte rendkívül jó edző,Juventusnak ö adott újra életet.Ezért szezon végén nem lenne jó döntés elengedni,hanem a fizetését kell megemelni!!! Remélem sokáig marad Conte,ismétlem Conténak hálásnak kell lennünk...!

Ismeretlen_147985 2012.03.28. 14:39:12

Itt az a nagy kérdés, hogy meddig tudja motiválni a csapatot olyan szinten, mint ahogyan ebben a szezonban teszi. Úgy gondolom, hogy Conte lelkesedése (nem szakmai tudása) miatt tartunk ott, ahol. Nem gondolnám, hogy egy fenomén, egy edző zseni lenne, de ebben a szédületesen gyenge bajnokságban egy kis lelkesedéssel csodákat lehet tenni. Ezt láthatjuk most, a Juventus esetében is. Ettől függetlenül Conte munkája kitűnő, semmit nem vártam tőle, ezt maximálisan túlszárnyalta. Attól mondjuk nem félek, hogy a PL-be igazolna, viszont remélem, hogy nem csak ebben a szezonban tud majd ilyen hatást gyakorolni a játékosaira.

Ismeretlen_122894 2012.03.28. 14:42:13

conte talán a legnagyobb igazolás volt a nyáron, és hogy miért? 1. taktika - nagyon rendbe tette a csapatot. a védelmet, amitől rettegtünk a nyáron, úgy megszervezte, hogy ezzel van a legkevesebb gond (még a sérülések sem törték meg és vidallal is szépen helyt állt), a középpályánk rendre fölényben van, labdabirtoklásban verjük az ellenfeleinket, talán egyedül a támadást lehetne fejleszteni, de én itt inkább a játékosokat érzem ludasnak - de tavalyjoz képest a támadások is tetszetősebbek és kreatívabbak több taktikai felállásban is tudunk magabiztosan játszani, korábban csak a 442 ment/nem ment, szélső támadásokkal (szélsők és szélső védők nélkül...), ami a keret és a felállás összehangolásának hiányát mutatja (de delneri csak ezt tudta...) 2. motiváció/pszichológia - ebben a legerősebb conte, szerintem ezt nem is kell bővebben kifejteni 3. erőnlét/sérülések - a korábbi években hátráltató sérülés hullámot elkerültük, és az látszik, hogy conte fitnesz fetisista, bár a csapat mintha elfáradt volna dec-re, és csak most térne magához 4. igazolások - bár ez csak részben az ő feladata, de úgy néz ki, hogy tudja, hogy milyen típusú játékost keres, mt vűár el az adott poszttól természetsen sok mindenben kell fejlődnie, de ezt a sok meccs és a tapasztalat megteszi. talán a klegfontosabb az lenne, hogy megfelelő kritikai éllel figyelje a saját munkáját, én túlontúl makacsnak érzem néha. és hogy a spursbe menne? jelen pillantban és a 2012/13-as szezonra vonatkozóan kizártnak tartom. Forza CONTE!

Scooter82 2012.03.28. 14:48:26

Nagyon sokkal nem erősebb a keret mint tavaly volt, szerintem Conte csinált "középszintű" játékosokból egy küzdeni, hajtani és nyerni akaró Juventust. Az sokat számít, hogy ő is nem oly régen még itt játszott, ezért nagyon is érezhető benne a spirito Juve. Játékosként is tudott küzdeni több szezonon keresztül a csapata mezéért, miért ne lehetne edzőként is ugyanez a mentalitása. Amikor ő játszott a csapatban akkor sem sztárokat vásároltak, hanem igen is egy összetartó Juve lépett a pályára aki képes volt meghalni ezért a mezért, ha ezt minden ideérkezőre át tudja vinni, akár már befutott ismert játékos akár teljesen ismeretlen, akkor nagyon messze elérhet ez a csapat. Ezt pedig egy Ranieri aki csak les ki magából, vagy más pénzéhes edzőnek nevezett egyed soha nem tudja véghezvinni. Hajrá Conte, Forza Juve!

Scooter82 2012.03.28. 14:51:16

regularjohn, egyetértek...mert az általam leírtak még kevesek ilyen szinten, kell hozzá megfelelő szakmai tudás is, mind a taktikához mind pedig a megfelelő erőnlét kialakításához. Az erőnlétünk évek óta nem volt ezen a szinten mint most. Amúgy ezt kicsit összekötném a sérülésekkel is. FJ

Ismeretlen_181235 2012.03.28. 14:55:04

Nem hibátlan, de felül múlta az elvárásokat. Én maximálisan bízom benne és hülyeségei ellenére is azt mondom kár lenne elengedni most... nehogy máááá ugyanazt a zsugát verjük le vele is mint a Dösampánnyal.

Tony 2012.03.28. 14:57:35

Azt hiszem kbaszott nagy szerencséje van ennek nevetséges vezetésnek,hogy Conte bevált. Elképesztő felelőtlenség volt tavaly nyáron Ferrara és Del Neri után megint egy filléres,tapasztalatlan edzőre bízni az irányítást. Semmiből nem tanulnak és semmi meglepő nem lett volna benne,ha megint elszáll egy újabb szezon. Így meg jól megveregethetik egymás vállát. Conte pedig szerintem is legfőképpen a mentalitásával tud igazán plusszt adni a csapatnak, hiszen vannak hajmeresztő húzásai időnként,illetve a makacssága is a negatívumok közé sorolandó. Sztem kvára látszik,hogy még viszonylag kezdő edzőről van szó,de a fejlődésre a lehetőség adott. Összességében szavunk nem lehet,hiszen erőn felül teljesítünk,így nyilvánvaló,hogy Conte jó munkát végez.

Ismeretlen_114321 2012.03.28. 14:58:11

Szerintem mindannyian ugyanúgy, pozitívan ítéljük meg Conte eddigi munkáját. Év elején valahol igaza volt egyeseknek, akik senkiházinak ("nevesincs edző" értelemben) nevezték, hiába volt két feljutása a Serie B-ből, mégiscsak egy fiatal, tapasztalatlan edzőről volt szó. Ellenben a mentalitása, és a hozzáértése őt és a vezetőséget igazolta: tökéletes választás volt a kispadra. Az elmúlt két 7. hely után, úgy gondolom, mindenki elégedett lehet vele. ShyrKahnnal egyetértek abban, hogy Conte taktikailag nagyon képzett/intelligens edző. Mindig úgy rakja ki a kezdőcsapatot, hogy az ellenfél gyenge pontját sikerüljön eltalálni, és ezáltal győzedelmeskedni. Ha nem jönnek be az elképzelései, akkor mer változtatni, és általában jó döntéseket hoz (még ha a cseréit meg is kérdőjelezik/zük egyesek). Amiben pedig szerintem újat hozott, az a mentalitás. Del Neri és Ranieri alatt a csapat maximum 50-60 percig volt képes aktívan pályán lenni, utána jött a bekkelés, akkor is, ha döntetlenre vagy vereségre álltunk, majd jöttek a védőcserék, és egy játékosnak sem volt kedve futni, harcolni a labdáét, és mindenki hátrafelé passzolgatott, gondolván, hogy majd a társ elintézi. Conte újra beleültette a csapatba a Spirito Juvét. Néha hihetetlenkedve nézem, hogy a zebramezes támadók a 90. percben is letámadják az ellenfél kapusát és védőit, vagy a középpályások szintén a meccs végén becsúszó szereléssel szerzik meg a labdát a középpályán. Ez az, ami számomra legjobban hiányzott a Ferrarás, Del Neris, Ranieris csapatból, az elszántság és akarás, mert enélkül a modern, felgyorsult futball teljesen eredménytelen.

Ismeretlen_177028 2012.03.28. 14:58:51

Szerintem tehetséges edző, és sokra viheti nálunk. Csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy elsősorban neki köszönhető a jelenlegi helyezésünk. Fenoménnak nem mondanám, hisz ő is vét hibákat, de megvan rá minden esélye, hogy nagy edzővé váljon. A Spursbe pedig a legnagyobb ostobaság lenne elmennie (egyébként nem is hiszem, hogy ez meg is fordult valaha a fejében), hisz még nem egy kiforrott edző és még korántsem "végzett" a Juventussal. Bár Ferraránál elcsépeltük ennek a jelentését, de én ki merem mondani: ő lehet a mi Guardiolánk. De ehhez az kell, hogy végigvezesse a csapatot az úton, aminek a végén scudetto(k) és BL-győzelem áll. Hozzá kell tenni, ehhez nem csak ő kell, hanem kompetens vezetőség, és persze klasszis játékosok, nem elhanyagolva az utánpótlás-nevelést sem.

Ismeretlen_149053 2012.03.28. 15:05:59

Fantasztikus személyiség! Nagyon örültem amikor érkezett, mert számomra fontos ez a fajta lendület, szenvedély és lelkesedés ami belőle árad. Ezeken felül ráadásul az eredmények is jönnek (én ebben a tekintetben rosszabbra számítottam), és szerintem ha kap jó játékosokat akkor ennél még sokkal jobb is lehet. Igazi vezér, a legjobb tavalyi igazolásunk (ár/érték arányba mindenképpen viszonylag közepes fizetésével). Tehát nekem ő nagy kedvencem. A teljességhez hozzá tartozik, hogy voltak hibái is, és néhány dolog érthetetlen....Ziegler elküldése, Elia dicsérete és nulla perc játéka, Boriello idehozatala és játszatása a Capitano kárára.... egy két játékos nagyon feljavult nála (pl. de Ceglie), de én több fiatal beépitését/kipróbálását várnám (Marrone). Szóval nálam az idei teljesítménye egy nagyon erős 4-es (5-ös skálán), persze még hátra van két nagyon fontos Nápoly meccs, amin eldőlhet a szezonunk akár. Van benne potenciál, nem szabad elengedni, és kell neki adni min.4-5 klasszis játékost, akkor fog kiderülni, hogy jó edző vagy klasszis edző. Forza Juventus!

ZsotyA 2012.03.28. 15:35:54

Szerintem is kizárt, h elhagyná a csapatot... Bízom a vezetőségben, h a fizetését az elért eredményekhez fogják igazítani. A konkrét célok megvoltak a bajnokság kezdete előtt, a végeredmény MÉG nincs meg (mert ugyebár nyugtával a napot), de a mutatott játék/hozzáállás már nagyságrendekkel jobb, mint tavaly volt. A meccsekbe ált. jól nyúl bele, jól cserél/változtat taktikát. Van, mikor ez nem jár eredménnyel, van, mikor igen. Nem is tudom, melyik meccsen pl. már minden szurker lecserélte volna Matrit a szünetben, annyira inpotens volt a játéka, Conte mégis hagyta, és végül általa nyertük a meccset. Azt meg külön jó látni, ahogy együtt él a játékkal/játékosokkal a pálya mellett - szinte az az érzésem, h ő a 12. játékos, a hazai pálya meg a 13. Örül, bosszankodik, irányít, dorgál, elemez, változtat. Mindezt 90+ percen keresztül teljes odafigyeléssel. Csakis az ilyen edzők tudnak pirosat begyűjteni. :D Ez az idény már pozitív. A következő viszont vízválasztó lesz. Amire nagyon kíváncsi leszek tőle, az a két frontos harc (valljuk be, a kupa az "csak" kupa - bár én szívesen látnám az ezüstcsillagot) és az új "klasszisok" (mert azok kellenek) beépítése. A rotálás eleddig nem erőssége, de a BL-ben kelleni fog. A Juve nem engedheti meg azt, h az egyik frontot elhanyagolja a másikért. Van még mit fejlődnie, de úgy érzem, h a megfelelő támogatással hosszabb időre elfoglalhatja az edzői posztot. Ehhez a vezetőségnek és a szurkolóknak kell a földön maradni, és az elmúlt évek eredménytelensége után ezt az évet kapva nem szabad túlértékelni a teljesítményt. Conte összeszedte a csapatot erre az idényre - a fejlődés ugrásszerű. De azzal is tisztában kell lenni, h jövőre már nem lesz az az idei évhez képest. Külön útra léptünk az új stadionnal, e mellé kaptunk egy új edzőt. Jövőre BL, 2 éven belül pedig ha minden jól megy, már pénz is lesz (mit nekünk a pénzügyi fair-play). A csapatál igaából a befejezéseknél van hiányérzetem, de az nem Conte hibája, ha Matri 8 helyzetből 1-et lő be. Ill. néha engedni kellene a csapatnak az átlövéseket (Q volt erre tavaly a specialistánk, most nagy ritkán Pirlo, gyakrabban Pepe és Vidal van. Míg előbbi ok lenne, utóbbiaknál inkább a régebbi effektusok jutnak eszembe: "Poulsen rá ne lődd!!" ill. Grosso, be ne add!!". Mindenki emlékszik, h azoknak mi volt ált. az eredménye.) *csak pluszban megjegyezném, h a csereemberek hozzáállása az edzésekhez/padoztatáshoz legalább annyira köszönhető Alex-nek, mint Conte-nak. Na ennyi, és bocs, ha kicsit hosszú lett... :D Forza Juve !!

Ismeretlen_102246 2012.03.28. 16:12:29

Rendkívül mulatságos olvasni, hogy sokan írjátok: voltak/vannak hibái és hülyeségei, hiszen ti sem vagytok edző zsenik, lehet még szakmabeliek sem nagyon. Ehhez képest mindenki úgy beszél, mintha pontosan látná/látta volna a hibákat. Vicces tényleg. Nyilván nincs tökéletes ember, de én nem láttam a hibáit. Gyakorlatilag egy közepes csapatból "készített" egy Scudetto esélyest és jelenleg veretlent. Ezt sztem nem sokan, de lehet senki sem csinálná utána, így nyilván nem is igen lehet kritizálni... A Juve történetében még sosem volt 34 meccsen veretlen. Ez azt hiszem magáért beszél. Még akkor is, ha sok benne az X. Ez egyáltalán nem egyszerű dolog. Elég, ha önmaga látja a hibáit és tanul belőle. És hogy az olasz bajnokság gyenge lenne? Nem úgy tűnik, hiszen a BL-ben a Napoli csak egy hajszállal bukott el az agyonsztárolt és pénzelt kékek ellenében, a Milan ütötte a kiszámíthatatlan Arsenalt és... na igen. Az Inter nincs jó formában enyhén szólva sem. Szóval én idén nem érzem alárendeltnek a Serie A-t a töbi nagy bajnoksággal szemben, így Conte és a Juve teljesítménye is felértékelődik.

laac 2012.03.28. 16:14:40

Kizárt,h elhagyjon minket!Legalább annyira fontos a JUVEmint nekünk szurkolóknak!A pénz meg le van szarva,majd Agnelliék megemelik neki!Úgyis jön az új szezon,új kihívások!!

Ismeretlen_177028 2012.03.28. 16:28:15

@ShyrKahn: a bajnokságok összehasonlításában általában az olaszok nem a BL-ben húzzák a rövidebbet... :)

FJ 2012.03.28. 16:46:32

Fiatal edző tapasztalatlan de már most az egyik ha nem a legjobb Olasz edző és ettől csak jobb lesz. Itt kell maradnia és itt is fog maradni mert kizártnak tartom hogy ő elakarjon menni valaha innen

Ismeretlen_102246 2012.03.28. 17:01:02

@Lord_Viktor: Ja igaz... az EL nem igazán számít az olasz csapatok számára. Sajnos. De ne ez legyen az értékmérő.

Ismeretlen_149053 2012.03.28. 17:02:12

ShyrKhan: Kivételesen nem teljesen értek veled egyet. Attól mert valaki nem edző vagy nem szakmaibeli attól még azért láthat/gondolhat bizonyos hibákat. Ilyen erővel pl. a politikusok sem hibáznak soha, vagy legalább is nem lehet őket kritizálni, hiszen a választó polgárok többsége nem 'szakmabeli'. Szóval szerintem nem baj az, ha bizonyos lépésekkel/döntésekkel nem értünk egyet, ráadásul ennek egy része soha sem fog kiderülni ( mi lett volna ha a Capitano vagy Elia több játék lehetőséget az impotens csatáraink helyett stb.) Ettől függetlenül Te nyilván gondolhatod azt, hogy hiba mentesen dolgozott eddig, hiszen a veretlenségünk tényleg sok mindent elárul (bár mondjuk a játékunk néha csapni való volt). Forza Jventus!

Ismeretlen_149053 2012.03.28. 17:07:23

Most nézem csak, hogy kicsit sok az elütés így telefonról bocs.... Forza Juventus!

csuma 2012.03.28. 18:14:14

Szerintem kiváló munkát végez minden tekintetben. Nem igazán látom senkinél sem megindokolva, hogy miből is látszik az, hogy eredményei nem a szakmai tudásának köszönhetőek. Egyébként meg a motiválás a ezen szakmai tudás egyik alapeleme. Vegyük például Guardiolat. Ő még mindig képes ezeket a "mindent megnyert" játékosokat motiválni, s pont nemrég nyilatkozta Xavi vagy valamelyik másik központi alak, hogy enélkül sehol se lennének. Szóval becsüljük csak meg Conte motivációs képességeit, és ne tegyünk úgy mintha az valami 'égbőlpottyant' áldás lenne. Csak így tovább Antonio!

Ismeretlen_122894 2012.03.28. 18:40:34

@ShyrKahn: igaz, laikusok vagyunk, de szerintem nézünk/néztük annyi focit már életünkben, hogy bizonyos dolgok feltűnjenek (persze kinek, mi, de ez egy másik kérdés...) mivel fentebb már ajnároztam a májsztrót, szólok arról is, hogy én pl. hibának tartom, hogy nem mindig mer belenyúlni a meccsbe egy-egy cserével. a 70. perc előtt nem nagyon szokott cserélni, és javarész inkább posztra cserél, bár van ellenpélda is, az inter ellen pl. szépen átállt 433-ból 352-be (pl.- erre írtam, hogy taktikailag is felkészült :) ) azt persze nyilván nem tudom, hogy mi az oka a kései cseréknek, simán lehet, hogy ha mélyebben benne lennék a bizniszben, akkor lenne érthető oka - ebben a megközelítésben igazad van! hibának tartom továbbá, hogy úgy tűnik, mintha egy-egy játékoshoz jobban ragaszkodna a kelleténél, de ezt pl. nagyon nehéz megítélni kívülről (pl. hogy egy rossz formában lévő játékosnak mi segít: ha játszik és érzi a bizalmat, vagy ha kimarad és észbe kap, hogy küzdeni kell) - így végülis ebben is igazad van... ...és meg is zavarodtam, hogy most ellentmondok-e neked, vagy magamnak, vagy sem... :)

juvem 2012.03.28. 19:52:24

Én nagyon is kételkedtem Conte-ban! mármint, hogy nem képes vezetni nagy/top csapatot! Taktikai felkészültsége nem túl acélos de még az edzői évei legelején jár de ezt abszolút kompenzálja azzal, hogy hitet és odaadást vert bele a játékosokba (és szerencsére a támadó focit favorizálja, azért tartják most is sokan az olasz foci reformálójának) Ahogy már írták páran kérdés, hogy ezt a lelki formát tudja e tartani a játékosaiban, hogy minden meccsen elsődleges dolguk, hogy mindent megtegyenek és vért izzadjanak a győzelemért, na meg hogy ne adjuk fel vert helyzetben, ne törjünk össze! Kívánom és remélem, hogy nagy dolgokat vigyen végbe szeretett klubunknál ahogy azt játékosként is tette! PL-be meg esélytelen, hogy elmenjen a szurkolók és a klubhoz való köteléke miatt!

szabo2323 2012.03.28. 19:54:59

És szerintem az edzéseket is nagyon jól csinálja mert negyed annyi sérülésünk sincs min tavaly Én szerintem ö a mi Gardiolank és szerintem lessz is olyan sikeres ,én kizártnak tartom a távozását !

Ismeretlen_128760 2012.03.28. 20:53:43

Conte a tökéletes ember a számunkra ezt bebizonyította ebben a szezonban! Ha nem küldik el, nem fog elmenni, mert ez a klub a szíve csücske. Ferguson is a motiváló képességei miatt tart, ahol, már nagyon régóta! Szerintem Conte ezen a téren sem fog csalódást okozni, de ezt persze csak az idő dönti el...

Ismeretlen_197458 2012.03.28. 20:55:07

Conte remek edző. Én nagyon örültem amikor kinevezték. Már előtte is jó edzőnek tartottam. Nem értek egyet azzal, hogy csak motiválni tud. Taktikailag is nagyon képzett. Pont ezt mutatja az is, hogy nyáron nem egy sima 4-4-2-t akart bevezetni, és mikor nem vált be, változtatott rajta. A meccsekbe is jó tud belenyúlni. A Napoli ellen is az első félidőt elrontotta, a másodikban felszántották a játékosok a pályát, és három gólt szereztünk. Az inter ellen is remekül váltott taktikát, és nyertünk. Tud motiválni, taktikailag is képzett, és mindemellett még a sérüléseket is lecsökkentette remek fizikai felkészítéssel. És pont azért, mert csak a legjobb fizikai állapotban lévőket engedi játszani, nem sérülnek le a játékosok. Szerintem a vezetőség nem vállalt nyáron kockázatot, mert biztosra veszem, hogy nem úgy választották ki, mint az előző vezetés Ferrarat. Szerintem tavaly De Neri is azért jött, mert kellett valaki 1 évre, már akkor szóba jött Conte. Nyilván megfigyelték még. És Conte azért is jó mert Megvan az elképzelése, és kiáll mellette. Nyilván személy szerint nem kért játékosokat, de posztokat mondott. És jöttek is oda játékosok. Nyilván Eliat, ha tényleg kérte, akkor azért, mert utolsó pillanatban ő volt megszerezhető. És azzal sem értek egyet, hogy makacs, és ragaszkodna játékosokhoz. Ez nem igaz. Aki nincs olyan erőnlétben, vagy nem tud alkalmazkodni a taktikához, kikerül a csapatból. És nyilván egyes játékosok nem azért nem játszanak, mert nem kedveli őket. Nem tudják a taktikát. Elia is nem véletlen padozik. Mikor legutóbb beállt engem sem győzött meg, hogy nagyon bizonyítani akarna, és megszakadna a pályán. És akik játszanak, de néha nem értjük miért, nyilván azért, mert az alternatívájuk még rosszabb. Pepe is azért játszik, mert Elia és Krasic még rosszabb lenne. Borriello meg azért játszik, mert szidjuk, nem értjük miért jött, de a Genoaban jó volt, nyilván csak fél évre jött, és mint tudjuk nyáron visszaküldjük postafordultával. És főleg kellett vki a csatársorba, nyilván nagy nevet akarnak a nyáron, télen meg olyan megoldás, aki hosszútávon jó lett volna, nem volt. És Copnte azért játszatja ennyit, mert jó az erőnléte, és Conte reméli, hogy kap lehetőséget, majd belerázódik, és jó lesz. Eddig nem jó. De legutóbb, mikor játszott, már jobb volt. Conte hi(szi)tte, hogy előbb-utóbb újra hasznos játékos lesz. Összességében Conte remek edző, nyilván nem próba szerencse alapon jött, és miatta vagyunk ott ahol. Én már most azt mondom remek szezont futunk, de ha a végén megnyerrjük a scudettot, nálam Conte lesz az isten. Nyilván nem megy nyáron sehova. Ebben biztos vagyok. Amúgy is kit tudnánk idehozni? AVB-t? Nem kell! Inter hiszi, hogy Mazzari nyáron az övék lesz, én hiszem, hogy nem mozdítható még egy darabig, nekünk meg max egy olyan edző lenne jó, mint ő, ha Conte menne. De nem fog. Nem hiszem, hogy a pénz miatt van itt Antonio.

Peruzzi 2012.03.28. 21:40:21

Teljesen jól csinálja amit csinál igaz hogy van/vannak játékosok akiket nem értem miért kell játszatni de ezért vagyok szurkoló.! Bízzunk benne hogy marad. Emlékezzetek csak vissza 95-96-os szezonra és idézzetek fel róla közeli képeket és hasonlítsátok össze azt a mostaniakkal a pálya széléről,nem fog menni sehová.Hiszem hogy álma volt a Juvénál dolgozni és ezt semmi pénzért nem hagyná el. És jobb hasonlatot mondanék Guardiolánál és Fergusonnál,legyen Conte a mi új Lippink inkább:)

Ismeretlen_220870 2012.03.28. 22:14:52

Ez a PL-es dolog pffff...a jelzőket képzeljétek hozzá. Többen frappánsan leírtátok már előttem, mi miatt jó Conte, ill. a csapat. Az eredmények is önmagukért beszélnek. Én is leírom, szerintem mi enged következtetni arra, hogy hamarosan nagy edző lesz: - Szinte 0-ból kiindulva úgy összerakta a csapatot, hogy az rögtön az első évben a bajnoki címért harcol és veretlen (annak ellenére, hogy a lehetőségek erősen korlátozottak voltak). - Tudja mi az a Spirito Juve, és ami még nagyobb szó, a játékosokon is ez látszik a pályán, mindig minden helyzetben a győzni akarás. - Taktikailag fejlődőképes, vannak jó ötletei, és számos esetben mer kockáztatni. Ne menjünk messzebb, az Inter elleni meccsnél. - Végül egy idézet: Mit csinál szabadidejében? "Azon dolgozom, hogyan lehetnék még jobb edző." És ez az elszántság szerintem a legfontosabb. Hibákat pedig csak az követhet el, aki dolgozik. Nagyon drukkolok Conténak, hogy nálunk legyen nagy edző. Forza Juve! Forza Conte!

DJKGB 2012.03.29. 00:00:06

Conte első nyilatkozatai között volt, ha jól emlékszem: " Haza tértem" Ennyi... Pénzzel nem lehet megvásárolni. Tottenham - Juventus , maradjunk annyiban, hogy nem lehet egy lapon említeni!

Ismeretlen_102246 2012.03.29. 10:16:24

@Barolo: @regularjohn: A kritika mehet nyilván. Azzal nincs gond és nyilván véleménye is lehet az embernek. Nekem is van, de nem merném kijelenteni Conte hibájának azt, amit én hibának érzek, hiszen nem vagyok se szakmabeli, se bennfentes. A probléma az, hogy sokatokban fel sem merül, hogy esetleg nem is az a hibája Contenak amit gondoltok. Legalább is az egyértelmű kijelentésekből ez a következtetés vonható le. Például: Én programozó vagyok és ha valaki egy külső szemlélő azt mondja, hogy ez a program rossz és lassú, mert Javaban van írva és a Java szar, akkor egyértelmű lesz számomra, hogy köze sincs az egészhez. Ettől persze még a véleménye meg van, de lehetne annyi esze, hogy amibe nem lát bele nem kritizálja, vagy legalább csak óvatosan teszi azt. Itt most nincsenek indulatok. Ez egy sima poszt és még csak rossz meccset sem játszottunk mostanában, ami miatt háboroghatna itt sok ember. Ha higgadt az ember, akkor nem árt, ha óvatosan fogalmaz azokkal kapcsolatban, amihez nem ért. Főleg, ha az eredmények éppen azt mutatják, hogy még csak nem is hibázhat igazán egy előre leírt kerettel és csapattal kapcsolatban. Na mindegy. Mindenki másként kezeli a dolgokat. Én szeretek óvatos lenni ilyen esetekben (is). Nem szeretem, ha később azt kell észrevennem, hogy hülyeséget feltételeztem azzal pl. hogy úgy gondoltam valakit korábban kellett volna behoznnia Conte-nak... pillangó effektus ugye... minden másként történhetett volna, de hogy miként az hatalmas kérdőjel marad számomra laikus számára.

Ismeretlen_102246 2012.03.29. 10:18:04

Tendenciát és valószínűsítést lehet tenni mindig... azzal nincs baj... a biztos és konkrét kijelentésekkel van bajom az esetek többségében.

Ismeretlen_177028 2012.03.29. 10:31:47

@ShyrKahn: szerintem sokunk nem is tudna konkrét hibát felróni Conténak, ami effektív hiba volt, de nem vagyunk olyan naívak, hogy azt higgyük, hogy nem hibázott soha. Nyilván még egy fiatal és kevésbé tapasztalt edző, nyilván hibázik és ezzel nincs is semmi baj. Nyilván nem tudjuk megmondani, hogy hiba volt-e Boriello játszatása vagy Del Piero és Elia nemjátszatása, mert nem láttuk, hogy mi lett volna ha máshogy alakul, de véleményünk lehet róla és mi ezt fejezzük ki (kivételek persze vannak).

Ismeretlen_108746 2012.03.29. 11:01:01

@ShyrKahn: Alapvetően egyetértek a véleményed lényegével. Annyit hozzátennék, hogy a labdarúgást többnyire követő szurkolóknak azért szerintem vannak komoly "szakmai" véleményük, s szerintem képesek értelmesen megítélni egy edző lépéseinek helyességét vagy hibásságát. Persze tény, hogy a csapat edzéseire ugyanakkor nem járnak, így alapvetően gőzük nem lehet arról, hogy Conte ott mit lát, s a játékosok mit mutatnak. Annyi hibát, amennyit Conte-nek felé lehet róni, szerintem bármelyik edző (akár a legnagyobbak is) elkövet. Conte kinevezése telitalálatnak bizonyult, szerintem egy szavunk sem lehet.

Minik 2012.03.29. 11:03:25

Röviden és tömören: taktikailag még van hova fejlődni,de mentális felkészítésben és motiválásból véleményem szerint ötös;)

Victor90 2012.03.29. 11:24:34

Conte-ban kellemeset csalódtam(nem is kicsit)!Így március végén nyugodtan kijelenthetjük,hogy Conte 1 jó edző.A fanatizmusa pl... egészen elképesztő,a játékosok érte játszanak minden egyes meccsen.Persze,vannak hibái.De kinek nincsenek? Agnelli-ék pedig joggal veregethetik egymás vállát....

Ismeretlen_461042 2012.03.29. 11:29:21

A loki elveszítette a veretlenségét a kupában vagy hol a Nyíregyháza kiütötte 4-0ra:DDDD Amugy Conte nemfog elmenni sehova jövőre is minket fog irányítani ebben teljesen biztos vagyok:)

Ismeretlen_102246 2012.03.29. 11:46:37

@Lord_Viktor: Véleményt én is formálok. A kritika azonban több, mint vélemény. Mint írtam az már szerintem kissé mulatságos is jelen esetben, hiszen nem arról szól kommentek egy része, hogy mi lehet a hibája, hanem arról, hogy mi valójában(wtf?). @Apuleius: Szerintem a szurkolók képesek megítélni, hogy egy eredmény elfogadható-e számukra vagy nem (nyilván X, vagy vereség esetén nem), illetve, hogy az elképzeléseik szerint ki játszott jól, hasznosan, esetleg rosszul, haszontalanul, de a hibák tálalásakor általános jellemző, hogy szinte mindenki számára az jó, aki éppen nincs a pályán (lásd Elia esetét, vagy korábban Q esetét, amikor is értük sírtak sokan és elítélik Contet, mert nem tette/teszi be őket). Vagy éppen az a ki hiányzott mikor kellett volna, hogy bejöjjön a pályára (mikor kellett volna Contenak behoznia, vagy formációt váltania ... stb.). Ezek sima feltételezések kellenének, hogy legyenek, de szinte sosem feltételezésként szerepelnek, hanem tényként. Fel lehetne még sorolni néhány dolgot,de talán ezek a legjellemzőbbek. A nyelv persze korlátolt és az sem kizárható, hogy csak nálam veri ki a biztosítékot, azaz lehet velem van a gond. Nem tudom hányadjára célzok ugyanarra itt a fórumon... nem először az biztos :)

Ismeretlen_108746 2012.03.29. 12:41:27

@ShyrKahn: Egy-egy döntés helyességének megítélése, bizonyos értelemben még szakmabeli szájából is csupán feltételezés, szubjektív vélemény. Mindenesetre a mondandód lényegével egyetértek, így értelmetlen lenne lovagolnunk magán az érvelésen. Lehet kritizálni Conte bizonyos döntéseit, ez normális szurkolói magatartás, de szerintem mindannyian elégedettek vagyunk a munkájával. A kommentek elé pedig mindig oda kell képzelni az "Én úgy gondolom" kezdést. Tudom, hogy érzékeny vagy az ilyesmire, de felesleges felhúznod Magad a határozottnak tűnő véleményeken.

Ismeretlen_102246 2012.03.29. 13:46:29

@Apuleius: Az érzékenység a kulcsszó azt hiszem. Elég érzékeny vagyok az ilyesmire. Most meggyőztél (lehiggadtam), de azt hiszem nem utoljára tört ki belőlem ez :)

Ismeretlen_197458 2012.03.29. 17:55:04

@ShyrKan annyiban egyet kell értsek veled, hogy itt és más szurkolói fórumokon sokszor lehet olvasni olyan kritikákat, hogy Elia, Krasic, Del Piero miért nem játszik, miért nem cserél hamarabb, miért ezt, nem pedig azt hozza le stb. Úgy mondják sokszor egyesek, mintha ők jobban értenének hozzá. Pedig lehet látni a logikát Conte döntéseiben. Pl. sokan kritizálták, hogy a Fior ellen miért nem Alexet hozta be Borriello helyett. Pedig egyértelmű volt, hogy pihentette a kupára, és az inter elleni derbire. Neki lett igaza. Mikor már biztos a meccs, nem mindegy ki jön be? És Borriellonak is kell a játék, hogy visszarázódjon, ha már idejött sajnos. És inkább ilyenkor jöjjön be mint, hogy miatta menjen el egy meccs. Pláne most már minden meccset jó lenne megnyerni. Csak hinni kéne az edzőben, eddig azt hiszem jól csinálja. És a sok döntetlen inkább az impotens támadóknak köszönhető, mint az edzőnek.

Ismeretlen_197458 2012.03.29. 17:56:19

@ShyrKahn bocsi, hogy elrontottam a nevedet! ;)

Ismeretlen_161952 2012.03.30. 09:48:08

Leginkább a vehemenciája ragad meg. Mindenkivel egyetértek a fenti hozzászólásokat tekintve de legjobban asszem Martin fogalmazott. Csak ilyen hatással legyen továbbra is a srácokra. Forza Conte!!

Ismeretlen_102246 2012.03.30. 09:56:11

@babo0410: Igen, ilyesmikre gondoltam.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása