Pirlo és De Ceglie a tegnapi meccsről

Andrea Pirlo a második gólját szerezte tegnap a Juventus mezében. Mivel ez volt a csapat negyedik gólja, talán nem is ezzel vetette észre magát leginkább, hanem az őszi énjét idéző játékával.

96%-os pontossággal juttatta el a labdákat a társakhoz, valamint érdekes statisztika, hogy ő és Cáceres passzolt a legtöbbet a csapatból. Nem is ez a meglepő, hanem, hogy ők ketten együtt 14-gyel passzoltak kevesebbet, mint a teljes Fiorentina!

„Muambának, a Bolton játékosának szeretnénk ajánlani ezeket a gólokat, aki jelen pillanatban is az életéért küzd” – nyilatkozta tegnap a középpályás. Mint ismert, Fabrice Muamba a tegnapi, Tottenham - Bolton FA-kupa mérkőzésen kapott szívrohamot, állapota azóta is válságos.

„Sok gólt lőttünk egyetlen mérkőzésen, talán jobb lett volna, ha inkább az előző meccseken találunk be párszor és ma csak egy góllal nyerünk, de mindegy, jól van ez így. Rendkívül fontos volt ma hogy nyerjünk és továbbra is tapadjunk a Milanra. Az ő meccsükből csak az első félidőt láttuk, utána már a mi mérkőzésünkre készültünk, de tudtuk, hogy behúzzák a meccset. Lőtávolságban kell maradnunk.”

„Jól kezdtük a mérkőzést. Persze az emberelőny megkönnyítette a dolgunkat, de ne feledjük el, hogy akkor már vezettünk. Már az elején sikerült eltalálni a ritmust.”

A védelem bal szélén hétről hétre megbízható teljesítménnyel áll elő Paolo De Ceglie, akiről elmondható, hogy Conte keze alatt edződve mintha kicserélték volna. Sok felfutás, pontos passzok, magabiztos védekezés. Igaz, tegnap nem talált be, de Cercit róla állították ki, így valamilyen módon mégiscsak főszereplővé lépett elő.

„Meglepődtem, mert nem értettem mi volt ennek az oka. Kicsit meglöktem, ez igaz, de ebben semmi különös nincs szerintem. Nem fájt a rúgás, de ez egy olyan tett volt, amit büntetni kellett.”

De Ceglie már előre tekint, tény hogy a következő pár meccs után tisztább képet kaphatunk a Juventus reális terveiről, már ami az év végi helyezést illeti.

„Minden erőnket vissza kell nyernünk, fontos meccsek várnak ránk. Jelenleg 4 pont a lemaradásunk a Milantól, meglátjuk a bajnokság végén mennyi lesz.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr44655146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2012.03.18. 13:55:17

Pirlo zseniális volt megint.Lőtávolságban kell maradnunk,de SZERINTEM!!!!! a Milan már félig zsebében tudhatja a bajnoki címet(ne legyyen igazam). Szép ez a 2.hely ,a lényeg,hogy ne legyünk bronzérmesek,mert a selejtezőkben ki is eshetünk. De Ceglie nagyon sokat fejlődött Conte keze alatt,nemtudom hanyadik kiváló meccse ez sorozatban. Csak így tovább fiúk,legyen a jövőhét Milano város sötét hete :)! (Muamba épülj fel mihamarább!!!)

Ismeretlen_197458 2012.03.18. 18:25:35

Muambának jobbulást, Pirloéknak meg respekt a meccsen nyújtott teljesítményért. Főleg Marchisio és Vucinic, de a többiek formája is jó lenne ha kitartana a szezon végéig. Akkor akármi lehetne, és szerintem sok győzelmünk lenne. Remélem a zintert verjük. Illene, mert nehogy már mi ne tudjuk megverni őet, mikor az elmúlt 1-1,5 hónapban csak a múlt héten tudtak nyerni, azt is az utolsó pillanatban az ellenfél figyelemhanyatlása miatt. Elhitték, hogy x, hát nem. Ellenünk jobban figyelt a Chievo sajnos. De mi már az első félidőben berámolunk nekik egy hármast, és sima meccs. :) Am tartok a Napolitól. Most az első perctől kezdve jól kell játszani, mert bajban leszünk. Most nincsen BL ahol el tudnának annyira fáradni, hogy a végén Pepe egy félpályás elfutás után gólt lőhessen. Most remélem végig jól játszunk. Akkor talán nyerhetünk ellenük is. Minden egyes győzelemre szükség lesz. Tök mindegy hogyan, de a lehető legtöbb meccset nyerni kell, és akkor a végén meglátjuk mi jön össze. Lényeg, hogy a 2. hely meglegyen. de legszebb az lenne, ha bajnokok lennénk. Nem röhögnének körbe, hogy veretlenül 2-ok lettünk. Pedig szép lenne ez is!

mJz. 2012.03.18. 19:20:41

Pirlo egy Klasszis KK. én ezt az 5-o t elcserélném 5 db 1-0ára :S:S :)

ToTTy 2012.03.18. 21:17:36

Muamba jobbulást! Pirlo megint fantasztikus, bár az ívelt labdái még mindig hasztalanok voltak (kivéve a megpattanót). Mindazon álltal biztos pontj a acsapatnak, jó helyen van nála a labda és ezt tudják a társak is. DC mióta visszatért hihetetlen. Egyetlen rossz megmozdulása nem jut eszembe, de rossz meccse sem volt. Azt hiszem megvan a kezdő Bal szélső védőnk, kellene neki egy csere a nyáron :D A teljesítmény tényleg kiválló volt. Ami leginkább tetszett, hogy nem gyorsvonatként rohangáltak a fiuk a két kapu közt, hanem picit viszább vettek vettek a sebességből (nem az iramból), nem kapkodtak, nyugodtan passzoltak, alig volt hiba. Talán így kellene mindig és nem eszeveszett tempóban rohanni és elhagyni a labdát. Ügyes pörgős játék volt, beadásokkal, alapvonalig való lecselezésekkel, távoli lövésekkel stb. minden megvolt, amit eddig hiányoltam és elmaradt az, ami eddig megfogott minket. Nem tapasztottuk középre a védőket. Persze kellett ehhez egy sem letámadó sem pedig területet védő Fior is, de a teljesítmény így is, úgy is lehengerlő volt. Mámorban úsztam a meccsem, még órákig nem tudtam elaludni sem utána. Amagyuri nulla még mindig, nem hazuttolja meg magát. Boriello pedig mintha a klónja lenne. Q sajnos árnyéka önmagának, a nevét sem hallottam a meccsen. Remélem hamarosan belerázódik a játékba, mert benne is megvan az, ami Pirloban és Mirkoban. A capitano pedig nem ilyen meccseken érdemelne 10-20 percet, hanem egy döntetlen eredménynél kapjon fél órát. Benne megvan a váratlan, ami kell akkor, mikor szenvedünk (Pl. Genoa ellen és a többi döntetlen meccs).

g3ronymo 2012.03.18. 21:36:20

ToTTy: Még csak az kéne, hogy DP-t döntetlenre álló meccseken cseréljék be!! Pont hogy ilyen mérkőzéseken kaphatna 20-30 percet!

Ismeretlen_197458 2012.03.18. 22:05:13

@ToTTy Lehet, hogy Conte találta ki az új taktikát? Mert én is azt vettem észre, hogy most nem középre szorítottuk be őket. A kicsik ellen is így kéne játszani, és nem lerohanni őket. Pont ezt használják ki, mert így biztos nekik az X. A Fior elleni taktika kéne a kicsik ellen is, talán több győzelem lenne belőle.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása