Conte: "Micsoda karakter"

Antonio Conte örömét fejezte a Bianconeri tegnap este nyújtott pozítivumai miatt. A csapat hazai vezetéssel ment el a szünetre, de a második félidőre újult energiával tért vissza és megtalálta a módját, hogy visszatérjen a játékba.

Antonio Conte"Igazán méltányolom a mutatott karaktert."

"Sok helyzetet alakítottunk ki és az emberek azt gondolják, hogy a Juventusnak mindig nyernie kell, ami azt mutatja, hogy nagyra becsülnek minket."

"Az első félidő jó volt, intenzitást, ritmust és a játék egy fontos szakaszát tartalmazta."

"Több lehetőséget kellett volna kialakítani mindkét szélen, különösen a jobbon, ahol a fölényünk egyértelmű volt, de sajnos nem tudunk áttenni oda a játékot." - folytatta Conte az elemzést.

"Nem tetszett a második félidő közepe sem, mert elvesztettük a fonalat és sokkal pontosabbnak kellett volna lennünk. De be kell ismerni, hogy ezek a srácok nagyszerűek, mert mindent beleadnak. Ha pontosabbak vagyunk a kapu előtt, meg tudjuk szilárdítani a fölényünket, de ahogy a tabellára nézek, azt látom, hogy remek dolgokat viszünk véghez."

Magánvélemény: Szép dolog meglátni a jókat a meccsben, mert fejlődünk, meg minden... de a tegnapi meccs igencsak felhúzott. Rég voltam ilyen mérges a határozatlan, körülményes, flegma játék láttán. És nem az eredmény miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr284654875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_177028 2011.12.13. 12:00:01

Elkényelmesedtél, Type-R, az idei meccsek színvonalától :) Azért a tegnapi még mindig jobb volt, mint a tavalyi átlag. Néha sajnos bejön ilyen is, én azt gondolom, belefér. A "Nagy" Juventusoknak is voltak nehezen vállalható meccsei, ez az "ezt a meccset gyorsan el kell felejteni" kategória. Az, meg, hogy Conte kiemelte a pozitívumokat, nem baj, bár igazából, tök mindegy, hogy mit nyilatkozik a sajtónak. Ja és: most sem kaptunk ki :P Szóval, eddig ha jól játszunk, nyerünk, ha rosszul, döntetlen. Én ezzel kiegyezem. Ja és ne felejtsük el: még mindig csak a BL a cél, a scudetto csak bónusz.

Diego2889 2011.12.13. 12:06:55

A szezon eddigi leggyengébb meccsét játszottuk szerintem.. Én sima Juve sikert vártam, de hát ilyen az élet.. Remélem Conte leszúrja a srácokat.. Igazolni kell a télen, mert 13 emberrel nem lehet végigjátszatni 1 egész szezont.. Eliának és Q-nak több lehetőséget kellene adni.. Mindenféleképpen 1 klasszis csatárra és 1-2 védőre szükségünk lenne.. A Novarát ütni kell!!! Forza Juve

Marchisio 2011.12.13. 12:09:05

Szerintem az eredmények eddig igazolják Contet. Sajnos a meccsek 90%ának csak a gólösszefoglalóit láttak, de azok meggyőztek arról hogy jó ez a csapat. Mindenképpen erősíteni kell a védelmet a télen, és nagyon remélem, hogy nem jönnek a sérülések, mert akkor bajok lesznek. A Juve jelenleg egy nagyon erős csapat, ugyanakkor ha azt vesszük figyelembe, hogy jövőre mondjuk a BL-be mi lesz a szint, akkor van még hova fejlődni. Úgy vélem ha Contét hagyják, és megkapja akiket akar, akkor sikeres jövő áll a Juve előtt. Forza.

Ismeretlen_108746 2011.12.13. 12:14:10

Papíron a Roma ellen nem rossz eredmény az egy pont, de a Roma tartalékos keretét és játékminőségét látva egyértelműen elherdáltunk 2 pontot. A tegnapi meccs nagyon jól megmutatta, hogy a Juventus-nak kőkeményen igazolnia kell, s most már az igazi minőség kell, hogy a fő szempont legyen. Sajnos tegnap az eddig jó teljesítményt nyújtó játékosok (Vidal, Pirlo, Marchisio) is rendkívül szürkék voltak, Matri és Pepe pedig hozta leggyengébb formáját (magukhoz képest is). A nyilvánvaló hiányosságokon (védelem közebe és bal oldala) túl, kell egy minőségi csatár, s valami kreativitás a középpályára.

mJz. 2011.12.13. 12:16:55

Tartom, hogy a romában lehet xelni, de a genoai bolognai x ilyenkor jön ki a legjobban.Matri enervált, egy labbdát nemtudott lekezelni.Csak szédelgett elöl.F...om kivolt vele már mult7en is.Elia tegnap 9 perc alatt többet csinált mint pepe.Ez van.Jól mondták, hogy vucinicen kivül senki nem mer 1 az 1 ezni.És csak passokkal nem lehet feltörni egy ilyen védelmet.ezen Én változtatnák, mert vannak olyan játékosaink akik tudnának 1 az 1ezni csak a cserepadon ülnek. Még mindig tiszta ideg vagyok

hellan 2011.12.13. 12:22:25

Igazolásokhoz: Juventus director general Beppe Marotta has warned fans that the club won’t be making any big game signings during January. The Old Lady have been linked with a number of new elements, but the club official has eased expectations. “The club made some significant investment in the summer and I don’t think we’ll be making any more,” he told Sky Sport Italia. “Saying that, if there are some opportunities, like Andrea Barzagli last year, then we’ll look to take advantage of them if we can.” Centre-back Barzagli, 30, joined the Bianconeri from Wolfsburg for an initial transfer fee of €300,000 as he had less than six months left on his contract. While Juve may not buy after Christmas, they are expected to sell – starting with unwanted striker Amauri. “We spoke to him last week,” Marotta said of the reported Tottenham target. “He wants to find a new club as soon as possible. We just have to find the right buyer.” The former Sampdoria director also again denied speculation that the outfit could sell Milos Krasic after he lost his place in the first team. “At this moment in time he is not demonstrating the value that he has, but he is a strong player and he’s proved it.”

Dana 2011.12.13. 12:27:31

Háát felemás érzelmek! Maradtunk veretlenek ez az egy pozitivum, no meg Buffon! Még mindig ő a legjobb! Jah és érdekes módon hogy bekkussolt a sok Buffon ellenes kommentelő! Meg a Marchisio szidó!

Ismeretlen_113151 2011.12.13. 12:44:30

Azt azért ne felejtsük el, hogy a Roma talán egész évben nem játszott ilyen jól!! No meg mi sem ilyen szar... Ha ezt a két dolgot nézzük, azt hiszem jó eredmény az X. Másik dolog, hogy még mindig mi támadtunk sokkal többet, lőttünk sokkal többet kapura és volt kb. 10 szögletünk, a Romának meg a fele ennyi (kb.). Tehát szummázva: egy háromesélyes találkozón játszottunk egy X-et. Én azt hiszem belefér.

Ismeretlen_136749 2011.12.13. 12:52:41

@Lord_Viktor: igen, lehet, hogy elkényelmesedtem. de a jót könnyű megszokni. :)

Ismeretlen_136749 2011.12.13. 12:55:15

amúgy karakterről én nem igazán beszélnék Conte helyében. -egyébként én hiszek benne és minden tisztelet neki- de tegnap csak egy fejben atomjaira szétesett csapatot láttam, nem karaktert. ha behúzzák maradék meccset, akkor meg van bocsájtva minden. egyetlen pozitívum van, hogy a Napoli és most a Roma ellen is hátrányban voltunk, de egyszer sem kaptunk. viszont így nem tudom hergelni a Romás ismerősöm, pedig úgy készültem rá. :(

mJz. 2011.12.13. 13:00:27

Off: Indén már csak a Novara lesz ugye? vagy még kupamecs is?

tataboy 2011.12.13. 13:08:02

Tartalékos Roma Tottival,De Rossival?! Ha Bojanék játszanak lehet simán nyertünk volna! Romában nem rossz az X,de erősíteni kell az biztos.

tataboy 2011.12.13. 13:10:39

mtz: meg Udine is,ahol valószínűleg szopunk majd és megszakad a veretlenségi sorozatunk.

Ismeretlen_136749 2011.12.13. 13:37:45

nagyon remélem, hogy Udinében nem kapunk ki, és így boldogan mehetünk karácsonyozni!

tataboy 2011.12.13. 13:40:11

Kuzmanovicot olvasom hogy nem tud ellenállni a Juve hívásának így lehet érkezik Januárban? Milyen játékos ez a Kuzmanovic gyerek?

Ismeretlen_108746 2011.12.13. 13:59:24

@tataboy: "Tartalékos Roma Tottival,De Rossival?!" Tegnap a Roma keretéből hiányzott: Kjaer, Juan, Gago, Krkic és Burdisso is, s a pályán levő játékosaik egy része emiatt nem a saját posztján játszott. Szerintem nem kérdés, hogy a Roma tartalékos volt a tegnapi meccsen.

Tony 2011.12.13. 14:12:23

Én nem hiszem,hogy a tegnapi játék körülményes és flegma lett volna,illetve,hogy ez lett volna a szezon leggyengébb teljesítménye. (ez utóbbi teljes mértékben nem igaz.) Arról volt szó,hogy ez a semmirekellő Roma bemákolt 1 gólt, ami után semmi mást nem akart csinálni,csak megtartani az előnyt és tördelni a játékot. A csapat a 96. percig küzdött a győzelemért ami nem jött össze. Ez viszont abszolút nem a hozzáállás stb kérdése volt. Leginkább az a baj,hogy ebben a csapatban nemigen van olyan játékos aki 1 ilyen kiélezett meccset eldöntene. A Juve támadósora a következő: Pepe,Matri,Estigarribia. Szóval...őő Manapság elég gyakori ez a mondat: "tele van sztárokkal,egyéniségekkel,de mint csapat nem egységes" Na most a Juventus,mint csapategység remek,csak egyéniségek nincsenek. 1 jó munkáscsapatról van szó. Ez itt a probléma,mert helyzetek voltak tegnap is,hogy megnyerjük a meccset,csak nem volt aki belője. A másik Conte. Kitalált 1 remekül működő taktikát,ami nagyon jó mindaddig míg mi szerezzük az első gólt,de ha hátrányban kell focizni jönnek az alibi Vuci-Giaccherini,Pepe-Chelo stb cserék(azok is a 80.percben),tehát érdemben nem igen tud változtatni egy ilyen meccsen. Kíváncsi vagyok,hogy ilyen játékosokkal meddig tartható ez a szereplés.

devil-z 2011.12.13. 14:51:04

14 forduló után még mindig az első helyen vagyunk veretlenül, elnézve a keretünket és (pláne a cserepadot..) ez még így is ajándék. Persze lehet verni az asztalt, hogy a tartalékos Romát nekünk így meg úgy.. megmosolyogtató. Lord_Viktorral most teljesen egyetértek, néhányan elkényelmesedtek ha azt hitték minden meccset behúzunk. Előre látom milyen anarchia, Conte-üldőzés lesz az első vereségünknél.. Ideje lenne a félisten marottának hoznia a beígért sztárokat, lelkes de tehetségtelen emberekkel nem megyünk sokra.

Ismeretlen_108746 2011.12.13. 15:03:30

"14 forduló után még mindig az első helyen vagyunk veretlenül, elnézve a keretünket és (pláne a cserepadot..) ez még így is ajándék. Persze lehet verni az asztalt, hogy a tartalékos Romát nekünk így meg úgy.. megmosolyogtató." Ez mind nagyon szép, s nem hiszem, hogy van olyan Juve szurkoló, aki igazán csalódott lenne ebben a pillanatban. Mindazonáltal ez nem változtat azon a tényen, hogy "elnézve a Roma tegnapi keretét (pláne a cserepadot" ez a Roma igenis verhető lett volna. Az elszalasztott lehetőség pedig teljesen érhetően fájhat a szurkolóknak, akkor is, ha egy x idegenben a Roma ellen bőven belefér. Nem kell ezt túlmisztifikálni, s nincs ezen semmi "megmosolyogtató". Fölösleges az arrogancia. A Conte-üldözés egyelőre nem tűnik reális fenyegetésnek. Mindazonáltal napnál világosabban kezdenek megmutatkozni a keret hiányosságai. Ez a tegnapi meccs fő tapasztalata.

melákovics 2011.12.13. 16:11:38

Nekem MAtri nagy kedvencem, de tény, hogy nem élete meccse volt. Ellenben azt is érdemes megemlíteni, hogy mikor passzolni kellett volna Pepe rendkívül önző volt és a meccs nem egy és nem kettő szituációjában 3 védővel harcolt segítség nélkül. Sokan fikázzák itt Vucinic-et, de csak most látszik, hogy mit is ad ő hozzá a csapathoz...

juve28 2011.12.13. 16:20:20

tataboy: borzalom lenne ,ha Kuzmannyomi itt játszana..nála azért jobb gamert is találhatna a csapat.....nem lenne nehéz am-...

Ismeretlen_122894 2011.12.13. 16:32:24

nos, akkor én is osztok egy kis észt: 1, felállás a 4-3-3-mal szinte hülyére vertünk mindenkit, az nagyon működik. ez a 3-5-1-1 egyelőre nem olyan olajozott. 2, tegnap mindenki kritikán aluli teljesítményt nyújtott magához képest, felesleges egyenként felsorolni a neveket, az egész csapat kettővel alacsonyabb színvonalon teljesített (kivétel: buffon, barzagli - és itt megállok, barzagli olyan biztos oszlop középen, mint bármelyik obeliszk az ókori egyiptomban) 3, érzésem szerint a csapat fáradt, a végén ezért voltunk pontatlanok, figyelmetlenek. ergó lassan el kellene kezdeni rotálni. pl. elia játéka bíztató volt, pepe szegény tegnap az önmaga valóságában focizott. sajnos tegnap semmi sem akart összejönni, van és volt ilyen, sőt lesz is. nézzük azt, hogy veretlenül elsők vagyunk, tavalyhoz képest fényévekre vagyunk, a rangadókat hoztuk, idegeben két győzelem, két x. lehet bizakodni, ennél több kellhet most? szerintem a realitások talaján állva nem. idén a bl-helyben kell bízni, aztán erősítés, jövőre bl-scudetto. ui.: conténak meg kell tanulnia rotálni a csapatot és cserélni, mert ezekben mintha nem lenne jó, amúgy én piros pontot adnék az eddigi munkájára.

Ismeretlen_122894 2011.12.13. 16:36:44

bocs, chiellinit kihagytam, tegnap jól játszott

Ismeretlen_164215 2011.12.13. 16:51:25

Tehát a karakternek köszönhető, hogy ilyen gyatra középpályás és csatársor(?) teljesítménnyel meglett az 1 pont egy ilyen Róma ellen? Szerintem a tegnapi játék ötlettelen volt, szinte már az előző évekre emlékeztetett. Remélem, hogy ez csak apró hullámvölgy, és nem a már szinte szokásosnak mondható decemberi-januári vízválasztó.

Marchisio13 2011.12.13. 17:02:40

Novarat meg a leccet sima győzelem lesz aztán az Udineset is leverhetjük otthon

mJz. 2011.12.13. 18:08:54

Csak passzokkal nem lehet nyerni egy Jól védekező társaság ellen.

Ismeretlen_149085 2011.12.13. 18:52:30

Amennyiben elfogadjuk azt, hogy ez a csapat túltejesíti az elvárásokat azzal, hogy még decemberben is az élen áll és veretlen, akkor én is úgy gondolom, hogy felesleges azon rugózni, hogy most éppen gyengén játszottunk. Engem egyelőre ez a meccs se emlékeztetett tavalyra, azért voltak helyzetek így is, de egy halálos befejező ember hiányzik. Egyébként Tony tökéletesen megfogalmazta, amit én is gondolok.

Victor90 2011.12.13. 20:18:13

Igen,nagyon sokan jól látjátok,hogy nagyon hiányzik a csapatból,1 igazi vérbeli klasszis befejezőcsatár!Matri-t én személy szerint kedvelem,de be kell látni/látnom,hogy nem megfelelő játékos!Ha épp megy neki,akkor rugdossa a gólokat,de ha nem megy neki a játék,akkor még a labdalevétellel is néha komoly gondjai akadnak!Lehet már Trezeguet szintű "centerünk"soha az életbe nem lesz már!Egyébként nagyon csalódott vagyok az eredménnyel.Azt gondoltam,hogy akár 2-3 góllal is nyerni fogunk,ez ellen a gyenge Roma ellen.Ez a csapat nem bírja el,hogy 3-4 minőségi játékosunk,várakozáson alul teljesít!Jövő nyáron muszáj lesz igazolni 2 minőségi játékost.Vucinic nagyon hiányzik a csapatból,nagyon remélem,hogy átvészeljük azt az időszakot,amíg nem áll rendelkezésre!Ő nagyon hiányzik az ilyen meccseken,mikor nem megy a többieknek,ő pedig eldönthetné a meccseket.Giaccherini pl...az utolsó percben,nem merte rávezetni a labdát De Rossi-ra(aki már akkor sárga lapos volt),nem mert 1 cselt megcsinálni,inkább passzolt.....!

Ismeretlen_197458 2011.12.13. 20:41:33

Hellan ha jól értelmezem a cikkedet, akkor januárban nem jön senki? Csak ha sikerül megint 300ezerért egy játékost hozni, aki talán Barza 2 lesz? Mert akkor baj lesz. A védelembe kéne igazolás, Kp-n is lehetne javítani, pláne középre kéne valaki, és lehet csatársorba kéne igazolni? Mert a befejezésekkel, a helyzetkihasználással gondok vannak. Nagy gondok. És ha januárban nem igazolunk, lehet ez a keret nem lesz elég. Most nagyon fáradtnak tűnt a csapat. Mi lenne, ha a Novara ellen lehetőséget kapna Q vagy Elia, esetleg mindkettő.

mJz. 2011.12.13. 21:10:52

Szerintem Babo, Elia kezdeni fog.(és remélem is) mert így nem lehet rotálás nélkül.Látszik a fáradság.De kellene egy olyan statisztika, hogy Ki eddig mennyit futott az előző meccseken és mennyit futott most..én kerestem de nem találok.Olaszban nem mérik ezt?

Ismeretlen_197458 2011.12.13. 21:27:21

Remélemlesz rotálás. Én Pepét jegelném de nagyon. Ja és lehet Pirlora is ráférne a pihi.

ejjjha 2011.12.13. 21:30:25

www.youtube.com/watch?v=4nYN0MwpSOA&feature=player_embedded

ToTTy 2011.12.13. 21:55:21

1. hétfői meccs - a játékosok nem a megszokott ritmusban játszhattak 2. idegenben voltunk 3. a Roma jobban rákészült erre a meccsre Egyébként az igaz, hogy a Roma egyik legjobb meccsét játszotta, fantasztikus, amit De Rossi és ToTTy még mindig művel. Nekik ők voltak a kreativitás a játékban. Mi tényleg fejben nem álltunk a helyzet magaslatán, amit én a hétfői játéknapnak is be tudnék. Szarul játszottunk? - Igaz, ha figyelembe vesszük, hogy a kapu előtt 3-4 alkalommal is odaajándékoztuk a labdát az ellenfélnek egy szerencsétlen passzal. Az is igaz, hogy a formáció sem a megszokott volt, a középpálya hamarabb kifáradt, mert sokkal többet kellett futniuk, hogy felzárkózzanak a támadáshoz. Bonucci akkora luftot rúgott, hogy gól lett belőle. Buffon fantasztikus! Pirlonak kellene a pihenés, Chiellini még mindig a vikág egyik legjobb bal szélsője - csak fel kell bosszantani. A végére egy sokat mondó statisztika az első félidő végéről: R:J 1:0 - gólok 1:4 - lövések 1:3 - kaput találó lövések Mindkét csapat támadójátékát jól minősíti jlen esetben a stat. Egyébként ilyen meccsek is kellenek, hogy ne legyen olyan nagy a mellény. Forza Juve!

adonis 2011.12.13. 23:47:36

Nem sokadik meccs amit egeszben latok az iden, de szerintem a spori felelmetesen rossz volt, amirol eddig nem olvastam emlitest... talan mindket fel fele (en nehezen tudok juve meccset csikos szemuveg nelkul nezni...) de hogy Lamela sarga nelkul jatszott vegig Kiallitas!!!! helyett az szamomra sokk volt. Ha a Roma nem lo olyan hamar (olyan szerencses) golt, ez a meccs talan egy sima 0-2, nekem tetszik ez a csapat, a nagyonsok nagyon okostol kerdeznem kit hagynanak ki ebbol a csupasziv csapatbol, es kiknek kene jonnie???? 2-3 minosegi jatekost emlegetni konnyu, de kiknek a megszerzesere van realis esely??? ket ilyen koltseges szezon utan? "sztarokat" veszunk es hullocsillagokat arulunk.... en vissza akarom Giovincot!!!!

adonis 2011.12.13. 23:53:12

Ja, a karogoknak meg annyit hogy olvastam olyat hogy a Juve 1940es evek kornyeken volt utoljara veretlen 14! bajnoki utan, ugyhogy szerintem a kommentelok zome(osszessege) nem latott meg STATISZTIKAILAG jobb Juventust!!!! (forrast nem ellenoriztem ha kamu, kerlek toroljetek!!)

adonis 2011.12.14. 00:05:43

belejottem... :) es szerintem ha valaki jobb volt a palyan mint Buffon az Stekelenburg volt... (bar meg nem lattam sokszor vedeni...mindig ilyen??)

Ismeretlen_152362 2011.12.14. 07:08:57

a novara ellen én kipróbálnám marrone-t, mert a kupameccsen elég jól játszott. elia simán kezdhetne pepe helyet, mert az olasz rendre rossz megoldásokat választott, mondjuk így szokott lenni, csak néha bejön neki:) szerintem a 120 perces coppa meccs rengeteget kivett a játékosokból, ezért nem sikerülhetett legyőzni ezt a rém gyenge romát, akik nem keveset köszönhetnek de rossinak és nem a gólja miatt, hanem a remek védekezése okán.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása