Conte: "Érdekes mérkőzés lesz"

Antonio Conte szerint a Juventus eddigi legnehezebb ellenfelével néz szembe ma este, a Napoli ellen.

Antonio Conte

A hazaiak hétközi Bajnokok Ligája mérkőzése miatt a Bianconeri lesz a kipihentebb fél, ám Conte ettől függetlenül nagyon is tisztában van a Walter Mazzarri csapata jelentette veszéllyel.

A hazaiak trénere nyilatkozatában a Juventus idénykezdetét méltatta, de Conte sem bánt szűkösen a dicsérő szavakkal, amikor a Napoliról beszélt.

"A Napolinak nagyszerű játékosai vannak, és Mazzarri, akit nagyon tisztelek, igazán szervezetté tette őket. Azonban nekünk senkitől sem kell félnünk, és ellenük is a saját játékunkat szeretnénk játszani. Sokat elemeztük a Napoli játékát, tudjuk, miben erősek, de azt is, hol vannak a gyenge pontjaik. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan reagál majd a csapatom egy ilyen nehéz kihívásra."

A Juventus eddigi veretlensége kemény munkára és elszántságra épül, az erényekre, melyeket Conte az első perctől kezdve hangoztat.

"Napi szinten várom el mindenkitől a kiemelkedő szorgalmat, főleg azoktól, akik kezdőként léphettek pályára. A mez viselése nem jár senkinek, nagyon könnyen el lehet veszíteni."

"Nyugodt vagyok, mert nagyszerű játékosok alkotják a csapatomat. Mindenki nagyon keményen dolgozik, éppen ezért tudtuk ilyen jól kezdeni a bajnokságot. Azok is nagyon motiváltak, akik eddig nem kaptak lehetőséget, így nagyon erős a verseny a kezdő helyekért."

Az újságírók ezután Eljero Elia helyzetéről kérdezték Contét, aki alig kapott lehetőséget érkezése óta, ám a tréner szerint nagyon jól halad a fejlődése.

"Elia két, a miénktől teljesen eltérő bajnokságból érkezett, Hollandiából és Németországból, ahol sokkal nagyobb terük van a játékosoknak. Ha a Bundesliga mérkőzéseit nézi az ember, jól láthatja, hogy a találkozók sokkal nyitottabbak, kevesebb hangsúlyt kap a taktika."

"Elia fiatal még, sokat dolgozunk rajta, barátkoznia kell a nyelvvel, és pontosan megértenie, miről is szól igazából az olasz bajnokság. Ha majd a pályán lesz, mindenki tudni fogja, hogy jó munkát végeztünk."

A sajtótájékoztató végén Conte megint arról beszélt, mennyire szeretné visszavezetni a csapatot a győztes útra.

"Egy dolgot tisztázzunk. Nálam jobban senki sem akarja, hogy a Juventus újra fontos trófeákért játsszon. Bő keretem van, a döntéseket nekem kell meghoznom. Persze követhetek el hibákat, de nem szurkolóként kell gondolkoznom a játékosok kiválasztásánál, hanem edzőként. Ezért fizetnek, és azért, hogy a Juventust újra odavezessem, ahol lennie kell."


Frissítve:
a mérkőzés elmarad, hamarosan lesz róla bejegyzés!

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr544654637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása