Mi van? avagy Juventus-Genoa: 2-2

Mi van? Mi van? Mi van? Nem, nem kocsmai verekedés készülődik -bár azt is megértené ezek után az ember-, hanem a tegnapi Juventus-Genoa meccsre referálok ezzel. Mert nem értem, hogy a bánatba rukkolhat elő ilyen játékkal a csapat.

Persze, ahogy Conte mester is mondta, nem nyerhetünk mindig. Naná, hogy nem, még akár vereségre is futhatja, döntetlenre meg pláne. De nem a negyedikre ebben a szezonban! És ami a leglényegesebb, hogy nem ilyen játékkal! Mi volt ez?

bianconeri_2007 blogtársunk szerint, akivel teljes mértékben egyet kell értenem: "Delneri "legszebb" napjait idéző játék, forgatókönyv és eredmény. ne is hergeljétek magatokat, majdcsak jönni fog egy jobb kor..."

A gyakorlott tőzsdézők tudhatják, hogy attól mert egy részvény ára esik, még hosszabb távon maradhat az emelkedő trend. Miért ne történhetne ez a Juvéval is? Persze, történhet, csak nagyon nehéz elképzelni az elmúlt hetek játéka láttán.

Alapvetően pozitívan álltam hozzá az idei szezonhoz és Contéhoz is, de a mai meccs annyira felhúzott, hogy nem állhatom meg szó nélkül. Miért így cserélt a Mester? Vajon mi járt a fejében, amikor egy gólos vezetésnél behozza a védekező Pazienzát?

Végre valahára betette Estigarribiát a csapatba, de szerencsétlen nem kapott többet, 67 percnél, és pont ez előzőleg emlegetett Pazienza váltotta. Holott egyáltalán nem volt rossz a paraguayi, de Krasic szintjét legalább megugrotta.

Miért nem játszik Quagliarella? Most már én is kezdek hinni abban, hogy Conte pikkel rá. Pedig sokkal-sokkal jobb játékos annál, mint hogy cserepadon legyen. Pont egy Q-stílusú technikás csatár hiányzik a kreatív támadásokból. Mert kreatívak nem igazán voltunk, ellenben lassú, körülményes csapatot láttam, technikai hibáktól meg hemzsegett a játékunk.

Komolyan mondom a szombati Fradi-Újpest rangadó első félideje szórakoztatóbb volt és a zöldek technikailag képzettebb csapat benyomását keltették. A Juve csak árnyéka volt önmagának és most nem a 2003-as BL-döntőt játszó csapatra gondolok. Az idei önmagának is!

A védelem egyszerűen béna volt! Az élen Chiellinivel és Bonuccival, de a megdöbbentő előbbi teljesítménye. Úgy csetlett-botlott a labdával, hogy rossz volt nézni, beadni egyszer sem sikerült neki. Ha Balog Zoli játszik helyette, akkor sem érünk el rosszabb eredményt az biztos, sőt!

Elia szintén a "miért nem játszik" kategória? Önző, védekezni nem szerető, flegma játékos. Igen, de vele lehet mégis eredményesebbek lennénk, mint Krasiccsal és Pepével együtt véve. A szerb ismét kritikán aluli teljesítményt nyújtott, és pozitívumként csak egy dolgot lehet felhozni, méghozzá azt, hogy csak 7 percet volt a pályán.

Pepe meg baromi lelkes, fáradhatatlan játékos de valaki elmesélhetné neki, hogy attól nem fogunk győzni, mert futkározunk, rugdossuk, ívelgetjük a labdákat és várjuk, hogy bepattanjon egyszer a kapuba. Ki volt az az állat, aki Di Liviohoz hasonlította őt?

Matri meg jobb lenne ha relaxálna meccsek előtt és nyugiban menne ki a pályára, mert ugyan rúgott 2 gólt, de még több helyzetet elpuskázott és szintén pontatlan volt.

A haverját az isteni Mirkot meg nyakon kellene vágni -Bonuccival együtt-, hogy ne gondolja már azt magáról, hogy ő Messi. Rohadtul messzi van ám tőle, és nem kellene ennyire rohadtul flegmán játszania. Eddig még nem sok mindent mutatott az elmúlt meccseken, nem is értem miért kapott 83 percet a pályán.

Marchisioról nem tudok mit mondani, mert nem volt a pályán. Ja, várjunk csak... de! De ott volt, kapott is egy sárgát, ennyi. Nekem a második félidőben tűnt fel, hogy egyáltalán játszik.

Akit nem emeltem ki név szerint, az a többiek, ezen a meccsen nyújtott bénaságát hozta, nem süllyedt alább. Kivéve Pirlo, mert az első percektől ő a csapat motorja, esze, csak sajnos a csapat lába/keze most nem lendült bele. Így hiába csinál Andrea bármit is, nem jutunk egyről a kettőre.

És igazságtalanság lenne nem megemlíteni Lichtsteinert. Ő -és ahogy írtam Pirlo- az aki egyenletesen jó(!) formában futballozik, a védelem biztos pontja, kihagyhatatlan lett a csapatból. Kiválóan megoldja a jobb hátvéd feladatát, előtte le a kalappal!

Ideje lenne elgondolkodni valami új felálláson, fejmosáson, vagy a Spirito Juve újragondolásán. Ezzel így sz***a semmire sem megyünk, nem lesz így BL. Ha mákunk van, akkor "csak" a Lazio, Cagliari és a természetesen az Udinese előz meg bennünket ebben a fordulóban a botlás miatt. És következik a Fiorentina, Inter, Napoli hármas. Ha nem szedjük össze magunkat, baj lesz. Nagy baj!

Summa summarum: lassú, körülményes, sablonos, pontatlan, technikai hibáktól hemzsegő kölyökzebrák

Ezt a kis szösszenetet még tegnap írtam, de nem mertem posztolni, nehogy valaki elolvasva, a meccs és az írásom együttes hatására agyvérzést kapjon. Azt nem szeretném, szóval időzítőt tettem be reggelre, úgyhogy csak a vasárnap reggeli kávé közben lesztek (újra) rosszul...

Ja és akkor a mérkőzés rövid összefoglalója, mert le ne maradjunk róla:

Juventus - Genoa : 2 - 2 (1 - 1)

gsz: Matri (2) ill. Rossi, Caracciolo

Juventus: Storari; Chiellini, Barzagli, Bonucci, Lichtsteiner; Marchisio, Pirlo; Pepe (Del Piero 89), Matri, Vucinic (Krasic 83), Estigarribia (Pazienza 67)

Genoa: Frey; Mesto, Dainelli, Moretti, Antonelli; Rossi (Jorquera 81), Seymour (Kucka 71), Veloso; Merkel; Jankovic (Caracciolo 62), Palacio

Játékvezető: Romeo

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr584654272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása