Conte: "Tanulhatunk a győztes csapatoktól"

Antonio Conte saját elmondása szerint a nagy európai klubok játékát tanulmányozza, hogy újra sikerektől legyen hangos Torinó is.

Antonio Conte

A jelentős nyári költekezések után a tréner közönségszórakoztató támadófocit szeretne látni csapatától, és a siker kulcsát abban látja, hogy az eredményes spanyol és angol klubok mintájára kell játszani.

"Játszhatunk-e úgy, mint a Barcelona? Nem. De folyamatosan figyelemmel kísérem a győztes és domináns klubokat, mint a Barcelona és a Real Madrid. Mindig tanulhatunk a győztes csapatoktól." - nyilatkozta a tréner a Tuttosportnak.

A Juventus az elmúlt idényben mindössze a hetedik helyen végzett a bajnokságban, ám Conte nagyon bízik benne, hogy vissza tudja vezetni a csapatot a győztes útra.

"Szeretném újra felfedezni az igazi Juventust, és egy harcképes csapatot létrehozni. A szurkolók is ezt várják tőlem. Ehhez azonban áldozatokra van szükség, és elszántságra. Nehéz út áll előttünk."

Conte beszélt arról is, hogy elégedett a rendelkezésére álló kerettel, főleg Marcelo Estigarribia, Emanuele Giaccherini és Eljero Elia érkezésének örül.

"Nehéz átigazolási idényen vannak túl az olasz klubok, mivel nem költhettünk annyit, mint a spanyolok és az angolok. A Juventus azonban nagyon jó munkát végzett. A jelenre figyelve a jövő csapatát kezdtük el építeni."

"Elia, Estigarribia és Giaccherini azok az igazolásaink, akik igazán megtestesítik ezt a törekvést. Azt kérem a szurkolóktól, hogy legyenek türelmesek, hamarosan igazán harcképes lesz ez a Juventus. A szurkolók agressziót, elszántságot és határozottságot várnak, és nemsokára ezt is fogják látni."

"Elsősorban az a fontos, hogy a csapat játsszon, az eredmények ezután már jönni fognak. Ha viszont csak az eredményekre figyelsz, az működhet egy ideig, de végül ott maradsz alapok nélkül, és nem lesz semmid."

A Juventus új stadionjának nyitómérkőzésére jövő csütörtökön kerül sor a Notts County ellen, majd vasárnap a Parma érkezik a Serie A második, jelen esetben nyitófordulójában.

"Egy ilyen stadionban játszani extra adrenalint és tiszta szenvedélyt jelent, a játékosoknak is, és nekem is."

"A stadion angol stílusban épült, így a szurkolók nagyon közel lesznek hozzánk. Beszéltem már velük, elmondtam nekik, hogy mindent megteszünk a Juventus sikerei érdekében, de ehhez türelemre van szükség. A tömeg erőt adhat majd a csapatnak, de ugyanígy el is veheti."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr74654767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása