Hivatalos: Giovinco játékjogának felét megvette a Parma!

Hivatalossá vált, hogy Sebastian Giovinco játékjogának felét a szerződésben foglaltaknak megfelelően megvette a Parma csapata.

A Ducali tavaly nyáron vette kölcsön Atom Antit, opciós joggal Giovinco fele játékjogának a megvételére a szezon leteltével.

"A Juventus Football Club megerősíti, hogy a Parma FC élt opciós jogával, és megvásárolta Sebastian Giovinco játékjogának 50 %-át 3 millió euróért, amit a következő 3 évben fizetnek ki" - olvasható a hivatalos bejelentés a Bianconeri weblapján.

"A művelet, ami 2011. július 1-jén lép hatályba, 2,7 millió eurós nyereséget fog generálni a 2011-2012-es szezonban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr674653899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lg 2011.06.23. 08:21:46

röhej azért,h ezt a nevetséges összeget is 3 részletben fizetik ki!!!,és az is röhej lenne,ha giraldinot +vennék,de sajnos nem lehetetlen,és vusinic is röhej!

The Old Lady 2011.06.23. 08:24:36

Na, Gyurcsánnyal élve ezt a Giovincot jól elkúrtuk. Sajnos újabban egyáltalán nem hiszünk a fiatalokban, és ez fatális hiba. Érdemes megnézni, mi zajlik Európa számos topklubjában (Arsenal, Barcelona) és milyen kiválóan működik. Egyébként ezt a kölcsön-témát sosem értem. Ha egy játékos kettős tulajdonban van, miért alapértelmezés, hogy sosem a Juventusban játszik, mindig a társtulajdonosnál? Ha a miénk a fél játékjoga, úgy minden második szezonban nálunk kellene, hogy játsszon, ehhez képest megkapjuk az árának a felét és soha nem látjuk többet zebra-mezben. Mi éri meg nekünk ezekben a kettős tulajdonlásokban?! Valaki érti ezt? Magyarázza már el!

gabarov 2011.06.23. 08:25:30

Én egy ilyen nagyképű alakot, mint Gio amúgy sem tennék be a csapatba. Úgy viselkedik, mintha ő szarta volna a spanyol viaszt. Hisztizett össze-vissza, nem bírta kivárni a sorát. Kvánom neki, hogy maradjon a Parma-nál a pályafutása végéig.

gabarov 2011.06.23. 08:36:10

The Old Lady: nos ha valóban közös tualjdonról van szó (amelynek tárgya a játékjog), akkor van értelme ezeknek az ügyleteknek. Ugyanis közös tulajdon esetén a tulajdonostársnak elővásárlási joga van. Magyarán szólva ha valaki meg szeretné vásárolni a játékost, akkor a vételi ajánlat összegéért a társtulajdonos (Juventus) is megveheti. Feltéve, hogy a legmagasabb vételi ajánlatot is tartja. Tehát a játékos tarsolyban van. Nyilván amennyiben a társtulaj (Juve) nem adja el saját hányadát, és a másikat (Parma tulajdoni hányadát) sem kívánja megvenni, a közös tulajdon fennmarad, csak azzal (Pl. Roma) aki a másik tulajdoni hányadot megvette. Fennamarad a közös tulajdon, mert a Parma csak a saját tulajdoni hányadával rendelkezhet. Tehát a Juve megtarthatná a játékost, ........ha szeretné. De kötve hiszem, hogy ezekben az esetekben közös tulajdonról lenne szó.

Csülök 2011.06.23. 08:47:19

The Old Lady Azért van náluk, mert ez olyan mintha megvették volna! Igaz, csak a fele játék jogát... A szerződésben van egy időpont, amikor mindkét csapatnak licitálni kell érte, és aki nagyobb összeget mond, az fizet a másiknak, és övé Gio teljes játékjoga... Tehát ha mid adunk 2 év múlva érte(csak a játékjogának a feléért, ami a Parmae) 10 millió eurót, akkor a parma meg nekünk adna csak 9 millió eurót, akkor mi nyertünk, mert többet adtunk a játékjogáért... Asszem valahogy így van

Vialli 2011.06.23. 09:05:22

Giovinco egy örök ? marad...és még azt sem mondhatni, hogy rosszkor volt rossz helyen, mert ebbe az "újjáalakuló" juvéba simán befért volna és nem csak cserepadra, míg ha nem lett volna calciopoli valószínűleg most kevesen ismernék a nevét. Habár az új Del Piero-t én nem láttam benne soha, akármennyire tehetséges is. Valóban a hozzáállásával egy kicsit elcseszte, ahogy Boniperti mondta nem dumálni hanem fociznia kellett volna (lehet hogy itt most az sem lett volna elég)...

Ismeretlen_102246 2011.06.23. 10:18:49

A La Gazzetta dello Sport osztályzatai alapján a szezon legjobb kp-ja Inlerrel együtt. Ez szomorú hír, mert ez azt is jelenti, hogy nem tudjuk visszahozni. Pedig ilyen olcsón (gyakorlatilag ingyen) egy ilyen jó szélsőt vétek nem játszatni. Sajnálom, hogy ezt így elrontották.

vizi8 2011.06.23. 10:19:38

Az igaz, hogy nagy szája volt, de amikor pályára lépett annak döntő többségében húzóerő volt.

Ismeretlen_150170 2011.06.23. 10:23:50

Nem akart visszajönni a kis atomhangya, ami teljesen érthető is, ezen már ne keseregjünk. Most kapunk is érte legalább egy kis pénzt. Én csak azt nem értem hogy mi van akkor ha Gio tovább fejlődik és jövőre egy nagy klub zsíros összegért megakarja venni? Akkor el lehet adni közösen a Parma-val és "fify-fifty" megosztozunk? Mert szerintem még fog fejlődni és ha a válogatottban is stabil helye lenne akkor előbb-utóbb bejelentkeznek érte a nagyok és még kaszálhatunk rajta! :) Az induló szezonban meg remélem minden ex-juve játékos ellen dupla tüdővel fognak játszani a fiuk mert az nem járja hogy Gio-Miccoli és társai minden évben rajtunk törlesszenek, értékes pontoktól megfosztva minket!

Csülök 2011.06.23. 10:31:18

termetét tekintve a Barcaba beférne!

Tamas777 2011.06.23. 10:31:32

Hát Giovinconál 1000szer kezelhetetlenebb játékosokkal tudtak volna megfelelően bánni. Érzékeny arra, hogy ha jó játékát semmibe nézik, asszem ez azért érthető és még csak nem is ritka. Deazért sosem hisztizett, nem szidott senkit a sajtóban stb. szal azért ne higgyük el hogy valami rettenetes dolgot művelt. Ő egy kiváló játékos, akinek nem találták a helyét, akárcsak Diego. A 3 millióról inkább nem mondok semmit. Az pedig, hgy fizikálisan nem olyan erős nem jelent semmit. Rengeteg harcos kis termetű játékos van, aki sokkal jobb védekezésben mint társaik, sőt ők általában nem csak elrúgják meg is szerzik a labdát. Személy szerint nagyon szeretem a saját nevelésű fiatal tehetségeket, Szeretem mikor egy játékos a szurkolók szeme előtt válik igazi kedvenccé. És ilyen utánpótlással lehetne, de valamiért nem becsülik egyáltalán a fiataljainkat. És baromság bármit is mondanak, más csapatok sikerrel tudnak beépíteni játékosokat, mi Marchision kívül saját nevelésű játékost nem igazán építettünk be az elmúlt min. 5 évbe, ha jól emlékszem. Illetve mind eladtuk őket és most olyan csapatokba rúgják a bőrt, melyek a Juve előtt vannak. Jó példa a helyes megoldásra az Athleic Bilbao, minden szezonban számos fiatal kap lehetőséget, akik közül rendre 2-3 meg is tud ragadni, és mégis egy erősebb bajnokságba előrébb végeztek, mint mi. Holott lesérült a szinte a komplett védelmük, de nem kölcsönvettek, hanem kipróbáltak egy fiatalt, aki most, hogy mindenki felépült továbbra is kezdő maradt. Egy fejlődő tendenciát mutatnak, miközben ugyanúgy stadiont építenek, mint mi. Érdemes lenne a Juvenak kicsit közelíteni ebbe az irányba! Nem azt mondom olyan legyen, szar is lenne, de valaol a vásárlás és a kinevelés között fél úton kéne lennünk. Most mindenki vásárlásban gondolkodik, senki nem gondolkodik abban, hogy meg kéne nézni mink van. OFF: állítólag Liechsteiner, maga fizeti a 2 milliót, hogy ide szerződjön.

Ismeretlen_173449 2011.06.23. 11:18:14

Nagy biznic volt ez,jó hogy meglovasitottuk,mert igy a szerzett 3 millió mellé hozzácsaptunk még 0,75-öt és sikerült leszerződtetnünk Mottát:D!ejj micsoda stilusos húzás:D!

Ismeretlen_147985 2011.06.23. 13:54:33

Az elmúlt években Sebastian Giovinco-t nagyon sokan hasonlították Lionel Messi-hez, s meggyőződésük volt, hogy a mi kis Giovinco-nk legalább olyan jó játékos, mint az argentin, sőt, ha megkapta volna a lehetőséget, akkor akár jobb is lehetne, és ő lesz a Juventus következő aranylabdása. Na most a helyzet az, hogy ezek szerint Giovinco értéke jelen pillanatban 6 millió euró. Messi mennyit is ér? Ha a realitásokat nézzük, akkor körülbelül 150 millió lehet az ára, de nyilvánvalóan Manszur sejknek ennek az összegnek a dupláját is megérné. Na ennyit Giovinco-ról, nagyon örülük, hogy nem lesz már köze a Juventushoz.

Ismeretlen_177028 2011.06.23. 14:52:07

@mmartin91: azon kevés pillanatok egyike ez, amikor egyetértek veled. Tehetséges gyerek volt, de nem kapott lehetőséget, és ő meg ahelyett hogy magára pakolt volna még egy kis izmot, hogy ne fújja el a szél, hőbörgött és panaszkodott. Jó kis játékos, és elférne ebben a csapatban, de nehogy már a Juventus FC pitizzen Sebastian Giovinconak... Olaszországon kívül mindenki nézne nagyot erre a mondatra, hogy ki a franc ez a Giovinco? Mellesleg a 6 millió eurós értéke magáért beszél.

Ismeretlen_183096 2011.06.23. 15:13:53

Hát Olaszországon kívül tényleg nem ismerik mert alig játszott. Pedig amikor becserélték néhány meccsen nagyon jól játszott. Pl volt egy Bologna elleni hazai meccs 1-1 volt az 55. perc körül, beáltt Gio és nyertünk 4-1-re. Ez persze csak egy meccs de máskor is látszott rajta hogy tud. 1-2 éve fogtam a fejem hogy miért nem játszatják, most meg eladják...nem jó ez így

Ruida 2011.06.23. 19:33:03

Lord Victor és mmartin... Azt mivel magyarázzátok, hogy ő kapta az 5. legjobb értékelést a szezon során? (meg ez, hogy miért nem szedett fel magára izmot, ha nem néztetek Parma meccseket, ne beszéljetek hülyeségeket!) Ja, és, hogy nem ismerik külföldön, ez is hülyeség, ha látogatjátok a goal.com-ot, láthatjátok hány országból és miket írnak róla. Amúgy meg Prandelli-nél biztos jobban értetek hozzá...

MR-T 2011.06.24. 08:36:39

mmartin !!! Te mindenhol csak fikázod a Juventust és a játékosokat... biztos nagy szurkoló lehetsz. Ha nem tudsz értelmesen hozzászólni, akkor miért teszed? Azt sem tudod ki az a Giovinco és nekiállsz oltani. Pár éven belül az egyik legjobb labdarúgó lesz veled ellentétben.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása