Conte érkezhet Del Neri helyére

A legújabb pletykák szerint Luigi Del Neri távozása esetén Antonio Conte a legesélyesebb, hogy átvegye a Juventus irányítását.

Antonio Conte

Szinte biztosra vehető, hogy a csapat eredménytelensége miatt Del Nerit menesztik az idény végén, és most úgy néz ki, a Juve egykori középpályása veszi át a helyét.

Egyes források azt is tudni vélik, hogy Conte vasárnap már tárgyalt is Marottával, és asszisztensével, Fabio Paraticivel, és a felek két éves szerződésben állapodtak meg, évi 1.5 millió eurós fizetéssel.

Conte jelenleg még a Siena alkalmazásában áll, éppen a múlt héten sikerült kiharcolniuk a Serie A-ba való feljutást, így klubja valószínűleg elengedné a torinóiak ajánlata esetén.

A Juventus esetleges edzőváltásáról már hónapok óta lehet hallani, és a sajtó számos jelöltet kapcsolatba hozott a klubbal.

Spalletti és Mancini voltak talán az elsők, de róluk viszonylag hamar kiderült, hogy klubjuk nem szándékozik elengedni őket. Később Mazzarri nevéről is lehetett olvasni, de a nápolyiak sem szándékoztak megválni edzőjüktól.

A pletykák szerint André Villas-Boas teljesítménye is felkeltette a Juventus érdeklődését, de a Porto 15 millió eurót kérne érte, ennyit pedig a torinóiak nem szándékoznak fizetni.

Egyes pletykák szerint azonban a Juve később tesz még egy kísérletet a leigazolására.

Egy tegnapi nyilatkozatában Pavel Nedved is Contét dicsérte:

"Ő egy igazi edző. Játékosként is nagyon odatette magát a pályán, nagyszerű karrier áll előtte."

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli tegnap elégedetlenségét fejezte ki a csapat szezonjával kapcsolatban:

"Nem örülök, sőt, ami azt illetti, rendkívül elégedetlen vagyok, de megvárjuk a bajnokság végét. Van még egy mérkőzésünk, de utána beszélnünk kell a következő idényről."

"Nagyon csalódott vagyok, mert a bajnokság végére kiderült, hogy néhány új igazolásunk nem értette meg, miről szól a Juventus, mások pedig egyszerűen elfelejtették."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr524653787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_177028 2011.05.17. 14:33:51

100 millió euró van a csapat erősítésére, de 15-öt sajnálunk egy jó edzőre...

Dzsí 2011.05.17. 14:35:05

Conte milyen felállást nyomat? :)

Ismeretlen_147985 2011.05.17. 14:37:11

Az elmúlt években a Juventus nevenincs, sikertelen, inkompetens, alkalmatlan edzőket (Ferrara, Zaccheroni, Del Neri) szerződtetett, s láthattuk mi lett a vége. A Ferrara-Zaccheroni páros egy 7. helyet tudott felmutatni, míg Del Neri (bár esély még van a 6. helyre) minden bizonnyal vagy ugyanerre a helyre vezényli a csapatot, vagy a Palermo beelőz, s 8. helyen zárunk. A tanulság ebből az, hogy senkiházi edzőkkel nem lehet operálni, s ez esetben totál mindegy, hogy a keret milyen játékosokból áll. Ha egy edző nem tudja motiválni a játékosait, akkor pont az történik az adott csapattal, ami a Juventusszal történik immár 2. éve. Azonban úgy tűnik, hogy a Juventus vezetősége nem tanul a hibákból, és egy újabb nyeretlen, semmirekellő balfácánt akar kinevezni a Juventus élére. Persze tudom én, hogy Conte abszolut beleillik a képbe Ferrara, Zaccheroni és Del Neri után, hiszen velük egyszinten van edzői képességekben, azonban én azt gondoltam vagy inkább abban reménykedtem, hogy végre egy épkézláb edző veszi át a csapatot (értsd: nem Mourinho, Wenger vagy Hiddink, hanem Spalletti, esetleg Deschamps), dehát Marottáék másképp gondolkodnak. Ha ez a hír tényleg igaz, s tényleg Conte lesz az edzőnk, akkor a következő szezonban is a 7-8. hely környékén fogunk befutni, hiszen az edző személye nagyban meghatározhatja az érkezők személyét is, azaz nem lesz Bastos, nem lesz Pastore, nem lesz Ronaldo, nem lesz Messi, hanem jön majd Palombo, Poli, meg esetleg a Bari vagy a Brescia sztárjátékosa. Na persze szigorúan csak kölcsönben...

Ismeretlen_177028 2011.05.17. 14:43:19

@mmartin91: Conte azért Ferrarához képest jobb, több tapasztalata van nála, és eddig nem sült fel egyik klubjával sem, a Sienával most nyertek Serie B-t. És Delnerivel meg Zacc-al ellentétben még fiatal, és azért tehetséges edzőnek tartom. Viszont én is úgy gondolom, hogy nem most van az ideje, hogy leüljön a Juve kispadjára, túl nagy falat még ez neki. És bár Villas-Boas is fiatal, ő arra tette fel az életét, hogy edző legyen, ennélfogva őt szívesebben látnám a fent felsorolt nevek közül.

Alessandro 2011.05.17. 14:43:21

Egy újabb hibás lépés lenne a vezetőktől Conte, de nincs ebben semmi újdonság, maximum abban reménykedhetünk, hogy ő egy támadóbb felfogású Juvét fog a pályára küldeni. Ha ilyen középszerű olasz edzőkben gondolkodik a klub, akkor elég lenne kezdetben 3 hónapos vagy fél éves szerződést kötni, aztán ha megy a csapatnak, akkor lehet hosszabbítani. Ha Boasra nem is, de egy másik eredményes edzőre akár még 15 milliót is érdemes lenne elkölteni, már az edzőn sem szabadna spórolni, ha jövőre az első háromban akar végezni a csapat. Nedved szerintem rosszul látja a dolgokat, akárcsak Mancini, úgy Conte esetén is, nem ő kell ide, attól hogy valaki jó játékos volt és mert megnyerte a Serie B-t, még nem való a Juve élére. Jó hogy Agnelli a bajnokság végére rájött, amit rajta és a vezetőkön kívül már mindenki tud, hogy változtatni kell, nem is keveset, jóval korábban kiderült hogy nagy bajok vannak mint edzővel illetve néhány játékossal

Ismeretlen_108746 2011.05.17. 14:44:52

Conte kinevezése lényegében kiválóan beleillene az eddigi, tökéletesen eredménytelen koncepcióba, így remek választás volna. Lassan a vezetőség elgondolkodhatna saját maga feloszlatásán, hiszen láthatóan alkalmatlanok arra, hogy Juventus-t visszavezényeljék az őt megillető helyre. Át kellene adni a stafétát olyan tulajdonosi körnek, s olyan vezetőségnek, amelyik ezt az egészet komolyan gondolja, s nem mellékesen, még ért is hozzá.

buub 2011.05.17. 14:45:20

@lord_Viktor: 15 milliót én is sajnálnék egy olyan edzőre, akinek ez volt az első komolyabb éve. Nem azt mondom, hogy nem lenen megfelelő edző, de semmilyen garancia nem lenne arra, hogy vele sikeresek lehetünk, márpedig ennyi pénzért olyan edző kellene akinek a neve ezt garantálja, azért Boas még messze nem ez a szint. Conte fogalmam sincs mennyire lenne jó, érzésem szerint túl fiatal, félő hogy nem tudja kordában tartani az embereket és leüvölteni őket, ha arra van szükség. De ki tudja még be is válhat. Én mondjuk Gaperinit megpróbáltam volna szerződtetni, van már tapasztalata is, elég szép játékot játszatott a Genoaval és most még nincs is klubja.

Gio20 2011.05.17. 14:50:26

Rossssszabbb semmiképp sem lesz. Ha csak fele annyira megvan benne az a tűz edzőként mint játékosként akkor már nyert ügyünk van. Viszont jöhet ide Lippi, Boas vagy Capello az elkövetkezendő 2-3 évben sem nyernük az égadta világon semmit, de talán majd észre lehet venni némi fejlődést. Egyébként akkor járnánk vele a legjobban ha a kezdő 11be igazolnánk le !!!

Ismeretlen_147985 2011.05.17. 14:51:09

Lord_Viktor: Persze, értem én. Aláírom, hogy több tapasztalata van meg minden, de az alapján, amilyen kluboknál ő tartózkodott, semmi nem jogosítja fel arra, hogy leüljön a Juventus padjára. Ha végigvezényel 2-3 évet sikeresen egy Fiorentinánál, vagy egy Genoánál, akkor azt mondom el lehetne gondolkodni rajta. Azonban az, hogy ő minden csapatánál tölt 1 évet, majd ilyen-olyan okokból továbbáll, ez a vicc kategóriába sorolható. Az meg, hogy megnyerte a Serie B-t is, sztem különösképpen semmit nem számít, szépen néznénk ki, hogy ha Neil Warnock (Championship győztes QPR edzője) a következő szezontól a Liverpool-t vagy a Man City-t irányítaná. Ez az egész Conte-féle kinevezés kész röhej...

Ismeretlen_177028 2011.05.17. 14:55:07

Azért Contéből nagy edző lehet, és leülhetne a padunkra, de szigorúan csak akkor, ha már van egy összeszokott keret, és egy jó szezon mögöttünk. Eddig a Barit meg a Sienát is feljutatta a Serie A-ba, ráadásul az első helyen, azért az már valami, én nem raknám be se a Mazzari-Delneri-Zaccheroni féle nyeretlen, középszerű veteránok, se a Ferrara-szintű abszolút kezdők közé sem, de azért jelen helyzetben ez tényleg nagy falat lenne neki. @buub: Villas-Boasnak nem ez az első sikere, csak erre figyelt fel a világ. És nem csak, hogy megnyerte a portugál bajnokságot hanem esélyes az EL trófeára is vele Porto, sőt számos klubrekordot megdöntött első évében ezzel a csapattal. ja és ne felejtsük el, hogy Mourinhoval dolgozott még annak portós időszakában.

Husziiiiiiii 2011.05.17. 14:56:06

Úgy tűnik tényleg kinevezték,rem nagyobb sikerrel jár mint ferrara ,és nem öl meg egy legendát....

csakakriston 2011.05.17. 15:00:07

hivatalosa, Conte az edző! erre igazság szerint már nem is tudok mit írni...ki lesz a következő? tacchinardi?

buub 2011.05.17. 15:04:32

@Lord_Viktor: Én ezeket tudom, ezen információk alapján írtam az állításom. Na de a lényeg, Gasperini kellene, ha már valami nagyágyút nem tudnak leigazolni.

gabee 2011.05.17. 15:07:00

Nem értem, hogy egy Juventusnál, hogy merülhet fel egy olyan edző akinek alig van tapasztalata, nem nyert semmit és másodosztályú csapatnál dolgozik... Ha nem Deschamp, Ancelotti, Capello, van Gaal, vagy (kedvenc edzőm) Hittzfeld jön. Akkor inkább maradjon Del Neri...

robi 2011.05.17. 15:07:48

na jólenne ha a csillagainkat nem fújolnánk........

Ismeretlen_22017 2011.05.17. 15:11:08

Ne hivatalosozzunk már addig, amíg nincs fent a HIVATALOS honlapon. Nem szeretnék elkezdeni moderálni...

Bianco 2011.05.17. 15:14:53

Conte - Juve szív! Úgy meghajtja a bandát, hogy összeszarják magukat! Keménykezű edző és maximalista, higgyétek el nem fogtok csalódni!!! Én támogatom!

csakakriston 2011.05.17. 15:15:28

bocsánat, de az nso nem szokott tévedni :) bár boldog lennék, ha most kivételesen tévednének..

babo410 2011.05.17. 15:15:52

Én meg azt mondom még jó is lehet Conte! Jobb az eddigieknél az tuti! És ott van Allegri, aki szintén nem túl tapasztalt edző, még is bajnok lett vele a Milan! Miért? Mert ők játékosokat igazoltak! És ott van jó példának az inter. Hoztak egy nagy nevet Benitez személyében felsült, jött egy leonardó, meg is lett a 2. hely. Én azt mondom, ha hozunk pár nagynevű játékost, akik a juvéért jönnek, nem a pénzért, akkor akár még jó is lehet!!! Én idén is szívesebben láttam volna, mint DN-t! És sztem vele tuti meglenne a BL!!! De lehet hogy ez pont így lett jó, mert ha most BL helyen végzünk, lehet nem jönnek nagy nevű játékososk, és nem fektetnek ekkora összeget a csapatba. Akkor jövőre meg jött volna egy újjabb égés a BL-ben!!!!

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 15:19:52

Pár poszttal ezelőtt pontosan erről írtam. Én örülnék Conte-nak, mert az eredményei alapján tehetséges edzőnek (lehet párhuzamot vonni az Ő és Allegri pályafutása között) és karakán embernek tartom. Nagy jövő áll előtte és abszolút nem érzem, hogy Ferrara hibáit elkövetné. Sokkal érettebb annál. Persze jó keret nélkül Ő sem tud mit csinálni. Azt gondolom, hogy viszont neki más emberek kellenek, így nem biztos Agüero, Pastore vagy éppen Bastos érkezése sem. Valamint Melo is maradhat reményeim szerint.

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 15:22:14

Conte vezette az Atalanta csapatát két éve és lelépett tőlük mert a klub nem támogatta az elképzeléseit... sőt olyan politikát folytattak, ami miatt Ő ott fel is mondott. Azt hiszem, hogy játékosként megkapta azt a képzést, ami belenevelte a győzelmi Juve spirito-t és remélem edzőként is benne lesz ez a virtus.

Bianco 2011.05.17. 15:23:58

Nyilván lenne Conte-nél jobb választás... Ha abból kell várat építeni amit Marrotta akar és lesz beleszólása a keretbe, akkor nagy baj nem lehet! Nyugodtak lehettek úgy kirakja a csapatból azt a játékost aki alibizik, hogy öröm lesz nézni:) Antonio #8 van akkora ikonja a Juventusnak, hogy megkapja az esélyt a bizonyitásra!

Ismeretlen_177028 2011.05.17. 15:24:18

@ShyrKahn: Allegri és a Milan esete azért más, mert ők nem válságkezelőt akartak. Volt egy jó kis csapatuk, és azzal elevickéltek a bajnoki címig, amelyhez kellett az is, hogy Benítez szétcsessze az intert a szezon elején. De Leonardo már jó példa. :)

Type-R 2011.05.17. 15:26:18

ShyrKahn: Csak nehogy haverként kezeljék a játékosok, mint Ferrarat, mert akkor sosem fogják tisztelni. Amúgy van egy olyan érzésem, hogy azért választanák Dj. Marrottáék Contet, mert őt viszonylag könnyen lehet marionettbábuként rángatni. És ez nem sok jót vetít előre... de ne legyen igazam!

Tony 2011.05.17. 15:26:39

Ezaz tegyétek tönkre még jobban szeretett klubunkat. Dilettáns férgek. Agnelli is minek jött ide? Hogy a nevét adja? ÁÁh kész szégyen ez az egész.

Bianco 2011.05.17. 15:27:01

ha nem abból kell enni amit Marrotta főz úgy értettem:) Bár ezt anno Didier sem kapta meg ezért lépett... Viszont jó hír, hogy a vezetőséget tudomásom szerint elhagyja Blanc a negatív energia...

sundivirtuoz 2011.05.17. 15:29:05

Nem értem néhány embernél ezt az optimizmust. Semmit nemfog javulni vele a helyzet. Remélem oltári nagy kacsa az egész. Minden tiszteletem Conte-é mint játékos sokat tett a Juventusért, de nem kell mégegy Ferrara a padra. Nem is értem, hogy ültethetnek olyan edzőt a padra aki seria A és B között ingázó csapatokat irányított csak eddig. Persze biztos tapasztaltabb mint Ferrara, de ugyamár ilyen hülyeséggel nem érdemes érvelni. Még középcsapatokat se irányitott és tőle várjuk h. Bl-be vigyen minket? Gondoljatok bele ha így kezdődik a mercato, milyen folytatása lehet... Bele se merek gondolni.

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 15:32:42

Nem véletlenül írtam, hogy Conte karakán. Szerintetek ha irányítani akarják marad? Nem hiszem. Az Atalantától is ezért köszönt el.

Bianco 2011.05.17. 15:33:06

youtube.com/watch?v=FiBQ7RL1O3c

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 15:34:35

@Lord_Viktor: A példám (és így a párhuzam is) a két edző pályafutására vonatkozott és nincs köze a csapat aktuális helyzetéhez.

Bianco 2011.05.17. 15:34:52

@sundivirtuoz Ne gondold, hogy majd téged fognak megkérdezni a dolgokról a foci sajnos ma már csak üzlet... A demokrácia, pedig csak látszat:DDD

Bianco 2011.05.17. 15:37:30

Ne feledjük, hogy a Mistertől tanulhatott nem is keveset. A Ferrara párhuzamot, pedig nem értem...hol van most Ferrara???

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 15:38:41

Bővebben kifejtve mind a ketten igen tehetséges edzőként kezdték kis csapatoknál és hirtelen kellett/kell nagy csapatban bizonyítaniuk (persze csak akkor lehet ezt mondani, ha valóban érkezik Conte, amire azért elég nagy az esély). Conte-ról már jó néhány éve mondják, hogy tehetséges. A Conte elleneseknek: Érdekes, hogy nem veszitek figyelembe, hogy Moggi (pár bejegyzéssel korábban) és Nedved is Conte-t favorizálja. Ha Moggi valakit favorizál, akkor általában elég ritkán téved. Eddig csak szidta a Juvét. Most van talán az első eset, amikor az történik, amit Ő is javasolna (igaz Ő azt mondta, hogy ha Mazzarri, Boas, Conte közül kellene választani, akkor választaná Antoniot). Gondolom nem véletlenül.

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 15:39:38

@Bianco: Ferrara halmozza a sikereket az olasz U21-el.

Bianco 2011.05.17. 15:40:48

@ShyrKahn: Ennél jobban már csak a Marrotta - Moggi váltás bejelentését várom jobban:DDD

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 15:41:09

@Dzsí: Conte támadó felállásban szeret felállni. 4-2-4 talán a kedvence, de sok más felállást is nyomatott már a 4-4-2-től a 4-3-3-ig sokat.

Ismeretlen_177028 2011.05.17. 15:41:09

Szerintem a többségnek nem Contéval van a baja, hanem azzal, hogy olasz edző jön, aki nem nagyon nyert még semmi komolyat. Mert egy nemzetközileg elismert edző megnyugtatná a szurkolókat is, akármennyire lenne ugyanakkora zsákbamacska, mint maga Conte.

Ismeretlen_108746 2011.05.17. 15:42:25

"igaz Ő azt mondta, hogy ha Mazzarri, Boas, Conte közül kellene választani, akkor választaná Antoniot" Pontosan tényleg így hangzott a kijelentést, ami azért messze nem azt jelenti, hogy Moggi őt tartja a megfelelő jelöltnek.

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 15:44:20

@Lord_Viktor: Ez világos. A többség szeretne garanciát és bizony DD, Lippi, vagy Capello is nagyobb garanciát jelentene, de azt kell elfogadni, hogy Ők nincsenek a pakliban. Vagy mert nem mozdíthatók, vagy másért.

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 15:45:15

@Apuleius: Mindenesetre a sokak által (általam is) nagyra tartott Boas elé helyezte, ami azért meglepő lehet sokaknak.

Bianco 2011.05.17. 15:49:18

Miért kit vártok? Egy háklis Van Gaalt??? Egy kiégett Lippit??? Szerintem semmivel nem rosszabb, mint pl. Spalletti Egy tökös ambiciózus edzőre van szükség! A múltból élünk évek óta, Juventus forradalom POWA:D

Bianco 2011.05.17. 15:51:26

Még mielőtt nekem ugranátok nagyon nagyra tartom Lippit, de a második alkalommal csúnyán lejáratta magát a nemzeti 11 élén.

Ismeretlen_108746 2011.05.17. 15:54:03

Lippi-t vajon értelmes dolog a VB kudarc alapján megítélni? Nonszensz erre hivatkozni állandó jelleggel, mintha előtte nem nyert volna meg az égvilágon mindent a Juventus-szal... Értelmetlen őt "kiégett edzőnek" titulálni szerintem.

Ismeretlen_22017 2011.05.17. 15:54:16

@ShyrKahn: sokszor olvasni tőled, hogy Conte milyen karakán ember... egyből lelépne, ha irányítani akarnák... Nem teljesen értem... szerinted akkor kint lennénk a gondból, ha mondjuk 5 meccs után lelépne?

Bianco 2011.05.17. 15:56:22

Apuleius, ebben a formában igazad van, éppen ezért írtam előtte amit...

Bianco 2011.05.17. 16:01:49

Kitaláltam egy viccet: - Miért Conte legyen a Juventus edzője? - Azért, mert bajnokká teszi a másodosztályú játékosokat!:D (természetesen tisztelet a kivételeknek)

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 16:03:02

@Lassus: Ha lelépne, akkor az azt jelentené, hogy megtudnánk: nem az edzővel van gond, hanem a szakmai irányítással és elképzelésekkel a felsőbb szinteken. Annó DD és Tardelli is ezért lépett le. Akkor ezt nem igazán vettük komolyan, mert Ranieri képes volt egy 3. helyre a feljutás után. Igazából most isszuk meg ennek a levét, mert idő közben a meghatározó játékosaink kiöregedtek és nem tudtuk őket megfelelően pótolni. Ha nem lesz jó a szakmai munka (azaz többek között nem szereznek be jó játékosokat), akkor még azt is el tudom képzelni, hogy Conte egy-két meccs után felmond. Ettől karakán, mert képes meglépni olyan dolgot, ami anyagilag nem éri meg neki (kilép egy jó szerződésből), de az elvek és a győzni akarás miatt úgy gondolja, hogy felesleges tovább dolgoznia, mert nem tud eredményeket felmutatni és ez neki számít. Az Atalanta kitűnő példa erre. Akkor nagyon is megmaradt bennem, hogy Conte a rossz szakmai elképzelésekre (pontosabban olyan elképzelésekre, amik szerinte nem viszik előre a csapatot) hivatkozva hagyta el a csapatot. Azóta kiderült, hogy neki volt igaza.

Ismeretlen_22017 2011.05.17. 16:15:11

@ShyrKahn: ettől nem lett vonzóbb a szememben. Pont, hogy nem ilyen emberre lenne szükség, hanem egy olyan szaktekintélyre, aki gatyába rázna mindenkit.

Ismeretlen_177028 2011.05.17. 16:24:49

@Lassus: a szaktekintély nem feltétlenül kor kérdése, Villas-Boas is példa rá, Allegri is stb. Szerintem, hogyha tudja, hogyan kell őket gatyába rázni, akkor jó lehet. Amúgy Conte alkalmas lehetne, hiszen valahol válságkezelő, akárhová ment, elért valamit, majd továbbállt, itt is elég lenne ennyi, csak nagy szintkülönbség a baj. Ha legalább egy stabil Serie A középcsapatot is irányított volna már, és mondjuk egy tavalyi Delneri- vagy idei Mazzari-féle szezont produkált volna, akkor sokkal nyugodtabbak lennénk, én is. Így elég gyenge megoldás a vezetőség részéről. Én azt mondom, csak akkor jöjjön, ha van alternatíva rá és nem fognak meditálni, hogy felállítsák a padról, ha nem megy. Dr. Mengele se sokat vacakolt tavaly a sinternél, kirúgta Benítezt gond nélkül és már meg is volt a helyére Leonardo. Ilyen határozott fellépést várok a mi vezetőinktől is, hogyha ennyire ragaszkodnak Contéhez és esetleg nem válna be.

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 16:30:02

@Lassus: De ha valaki elég bátor egy jó szerződés elhagyására, akkor szerinted nem nagyobb eséllyel képes gatyába is rázni, ha kell? Pontosan ez az ami a karakán jelző jelentése: képes szigorúan betartatni, képes bátran fellépni, képes szilárdan követni az elveit. Pontosan ez kell a srácoknak. Nem egy Magath, vagy Van Gaal, aki már nem tudna szót találni a fiatalokkal. Begyepesedtek. Toni nyilatkozata alapján pedig végképp nem kompatibilisek az olasz metalitással. Persze érvelni lehet akárhogy, de az az igazság, hogy egy jó keret kell és ha ez meg van, akkor majd meglátjuk, hogy mit is mutat Antonio. BTW egyetlen edző sem jelentene garanciát. Igaz én speciel DD-nek és Lippinek is jobban örültem volna (korábban Boasnak is, de valójában nem tudnék dönteni közte és Conte között, hiszen a portugál még életében nem edzősködött a szülőhazáján kívül és nem ismeri, hogy mire számíthat a Juvénál).

tibi kaitar 2011.05.17. 16:31:27

Nehogy az legyen a sorsa mint Ciro-nak, es mindenki a Juven kiserletezik h milyen jo edzo is -e? Igazoljunk mar egy nagynevu edzott,es csinaljon o csapatott. A ``nagynevu`` jatekosok is szivesebben jonek egy elismert edzo keze ala jatszani. Nehogy Conteval is a kozep mezonyben ragadjunk,mint jatekost nagyon tiszteltem,de az nem jelent semmit h a Sienat vissza hozta a Serie A-ba.

Ismeretlen_170662 2011.05.17. 16:38:36

Boas és Van Gaal nem jön. Úgy hogy Conte a legjobb választás. Plusz nem töketlen hülyegyerek mint Delneri zacc és ferrara. Felmond ha nem fog menni a csapatnak ebben biztos vagyok. Jöjjön csak

Ismeretlen_122894 2011.05.17. 16:43:58

srácok, nincs bevett megoldás, neves edző bukott máér meg nagy csapatnál, és az összes nagy edző egyszer az addigi eredményei alapján megkapta az esélyt, amivel élnin tudott. az láétszik, hiogy edzőpre (se) akarunk sok pénzt költeni, és a vezetőség inkább az alulról építkezést választja, mint a real féle bevásárlunk a tescoban elvet ha pedig ez a helyzet, conte szerintem még a jó döntések közé tartozik, egyedül gasperrini lehetne nála jobb, mivel ő ismeri a primavera csapatot, illetve azokat, akiket kb most kellene beépíteni a csapatba. és ha conténak se lesz tekintélye, akkor az már nem az edző hibája, sokkal inkább úgy néz ki, mintha a játékosok állnának ellen mindennek, de ez pusztán feltételezés. mindegy, az elmúlt évek alapján csak jobb jöhet (hozzáteszem delneri sikeresen jöhetett ide, mert a sampot a 4. helyre bevinni, az igen is siker volt...)

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 16:47:11

@tibi kaitar: A nagy nevek Allegriért is a Milanhoz költöztek a nyáron. Lásd Ibra, vagy Robinho esetét. Az érkezők szemében nem az edző személye a leglényegesebb, hanem az, hogy a keretet milyen játékosok alkotják és mi a klub koncepciója.

Ismeretlen_102246 2011.05.17. 16:48:34

Milyen játékosokat akarnak venni? Kit/kiket kér az edző? Ezek a legfontosabb szempontok, amit egy érkező tudni szeretne. Bastos még ezt sem akarta tudni, de jönni akar, pedig nem kis név a szélsők között.

Victor90 2011.05.17. 17:14:19

Adunk a szarnak 1 pofont!Gratulálok....

Ismeretlen_149085 2011.05.17. 17:40:22

Sok jobb alternatíva nem lett volna, az tény, de már megint a legsóherebb megoldást választották, ez az ami nagyon idegesítő. Most már sokadik éve ez megy. Ettől függetlenül nagyon szerettem Contét, és reménykedem, hogy valóban olyan keménykezű lesz, mint ahogy ShyrKahn írja.

alibi 2011.05.17. 18:17:31

Köszönöm Istenem.Deschamp ota végre fény az alagut végén.tavaly amikor kinevezték Del Nerit tudtam h szopni fogunk és megin egész évbe fájo szivvel és keserüséggel fogunk emccset nézni.most ha Conte lesz az edzönk.Én mondom nektek 3éven belül BL döntöt fogunk játszani és minimum megnyerjük a Serie A-ta.Conte általába csapataival szép és támado focit játszat.és imád kontrázni ezt a jo öreg Lippi papátol megtanulta.higgyetek nekem a jövöbe látok europa hamarosan ismét összeszarja magát ha meghallja ezt a nevet : MAGICA JUVENTUS (bizzatok benne meghozza a sikert kezeskedek Contéért.tudom h ö megcsinállja!!)

Bianco 2011.05.17. 18:27:10

Alibi, szívemből szóltál...bár a "jövőbe látok" kicsit erős volt.:DDD

Tamas777 2011.05.17. 19:18:26

Minden tiszteletem Contenak, de nagy hiba lenne az ő szerződtetése, sokat gondolkodtam az elmúlt időszakban, hogy ki lenne az ideális edző. Véleményem szerint az ideális edzőnknek elsősorban válság megoldásban kell jeleskedni, olyan edző kell aki nagy tapasztalattal rendelkezik és hasonlóan súlyos problémákkal küzdő csapatnál is eredményesen dolgozott. Olyan edző aki sok mindenhez ért és jó tárgyaló, játékosmegfigyelő stb. és széles felelősségi körrel, feladattal és lehetőségekkel felruházni. A cél megszüntetni azt a jelenséget, bármi legyen is az, amely második évben ugyanúgy megeszi a csapatot és középcsapatot szarik vissza. Éppen ezért Boas sem jó sztem, félek, hogy elemésztené. Előbb megfelelő körülmények kellenek, jó alapok nélkül nem lehet jó csapatot építeni.

Ismeretlen_108746 2011.05.17. 19:34:51

"Conte általába csapataival szép és támado focit játszat.és imád kontrázni" Tegye fel a kezét, aki nézi a Serie B-s meccseket, de most komolyan. Honnan a tökömből tudják itt egyesek, hogy milyen focit játszatott Conte az eddigi csapataival?

Baggio 2011.05.17. 19:50:07

Ne is haragudjatok,de 1edző miatt 15millát pofátlanság lenne kidobni,mikor még semmi extrát nem tett le az asztalra + nekünk komoly játékosokra kellene költeni és nem edzőre.... nekem ide ne hozzák ennyiért.... röhely

babo410 2011.05.17. 20:31:51

Azért arra kíváncsi lettem volna, mi történt volna akkor, ha azokat a játékosokat hozzák Ferraranak akiket ő kért? Pl Diego is meg lett véve még mielőtt Ciro ki lett nevezve. Kért egy D'Agostinot, kapott egy Melot, h nem jön, kapsz teljesen mást. Mondjuk így nem könnyű dolgozni, h van egy elképzelésem, de azt nem hajlandóak segíteni a végrehajtásban. Mondjuk Ferrara is hibázott, mert nem azokra a posztokra jöttek játékosok, amelyekre ő akart, mégis azt erőltette, amit nem lehetett. Lehet ha alkalmazkodik a kerethez Ferrara, akkor nem sült volna fel. Remélem idén előbb edzőt hozunk, és utána az ő elképzeléseihez igazítjuk a játékospolitikát. A bajnokság végeztével azonnal ki kell nevezni az új edzőt, és vele konzultálnia Marottának, h ki kell. Lehet nem is Bastosra lesz szüksége! Habár ha tényleg ennyire itt akar játszani, akkor érdemes lenne idehozni. Remélem idén az edző elképzelései szerint igazolgatnak!!

Ismeretlen_102194 2011.05.17. 20:43:46

Azt kell mondjam hogy már sokadjára egyet kell értenem mmartinnal, aki jól összefoglalta hogyan is adnánk megint a szarnak egy pofont! ShyrKahn téged meg nem értelek, de tiszteletben tartom a véleményed természetesen! "@Lassus: Ha lelépne, akkor az azt jelentené, hogy megtudnánk: nem az edzővel van gond, hanem a szakmai irányítással és elképzelésekkel a felsőbb szinteken."- Könyörgöm, már most is ezzel van a baj, ehhez nem kell egy Conte-t idehozni aki aztán majd legjobb esetben decemberben távozik.....

Ismeretlen_102194 2011.05.17. 20:47:41

Apuleius : Tegye fel a kezét, aki nézi a Serie B-s meccseket, de most komolyan. Honnan a tökömből tudják itt egyesek, hogy milyen focit játszatott Conte az eddigi csapataival?-Hááááát ezen azért jól múlattam!;) Egyáltalán a B és az A összehasonlítása jó és megfelelő érv egy edző igazolása kapcsán???Mert ha ott jó edző volt akkor mi a gari hogy itt is az lesz, ahol nem születik egy szezonban 312434423535 döntetlen!?

Ismeretlen_149053 2011.05.17. 21:54:33

Szerintem lenne jobb opció mint Conte ( DD, Spalleti), de ha úgy vesszük, akkor sok felmerült névnél jobb választás lenne. Zsákbamacska az biztos, de Benitez példája mutatja, hogy nincs tuti recept. Szerintem tökös edző lesz, és ha megkapja a megfelelő játékosokat ( min. 6-8 korrekt focistát), akkor akár nagy meglepetésekre is képes lehet. Akik szerint abszolút rossz választás, azok jó lenne ha egyből megneveznék, hogy ők kit látnának szívesen a kispadon. Mert eleve nincs sok jó és mozdítható edző jelenleg. Forza Juventus!

Ismeretlen_22017 2011.05.17. 22:23:28

@Barolo: mondjuk Lippit. Esetleg Capellót?

Szabi 2011.05.17. 22:37:20

Aztán egy hét múlva meg pofára esünk, mert Del Neri marad... Csak nem!!! :) Lippiről sem sokan gondolták 1994 nyarán, hogy Ő lesz a Juve egyik legsikeresebb időszakának a "kovácsa". Conte és Ferrara között pedig értelmetlen - egyenlőre - párhuzamot vonni. (Nálam mondjuk DD, Lippi, Conte a sorrend.)

juvem 2011.05.17. 23:14:25

Ha igazán jó edzőt akarunk akk Boas-t hozzuk a porto padjáról mert az a csávó érti a dolgát szerintem! "Ha Walter Mazzarri, André Villas-Boas és Antonio Conte közül kellene választanom, utóbbit választanám. Ha mégsem sikerülne, Gasperini lenne a jelöltem." Moggi ezt nyilatkozta előző cikkben ezért nem formálok véleményt Conte-ról!

petis 2011.05.18. 09:16:02

felesleges contét szidni is meg dicsérni is ... szolnak mellette is és ellene is érvek... mindeki annyira állitja h conte szar lesz, vagy többen azt h jo lesz... annyira jo h mindeki belelát a jövöbe és biztosra veszik ezeket... érdekes ... egyikünk sem tudhatja mi lesz elöre ,lehet h nagyon szar lesz és lehet h nagyon beválik. kár ezen vitatkozni ,összeveszni ... amiben egyet értek sok emberrel ,h a juve élére egy nagy edzö kell , egy nagy név ...

Ismeretlen_184242 2011.05.18. 10:01:36

az egész koncepcióval arra megy ki a játék, hogy ne lepődjünk meg nagyon, ha Nedved vagy Del Piero lesz az edző az elkövetkező években...

Ismeretlen_102246 2011.05.18. 10:03:11

@Lassus: Capello nem mozdítható. Az angol válogatottól nem fog eljönni ezt már korábban többször is nyilatkozta. Az angol válogatott után pedig vissza szeretne vonulni. Bár ez utóbbi lehet később még változik, de ezek után azt hiszem nincs értelme Capello-t várni. Majdhogynem teljesen esélytelen az érkezése. Lippié már nem, de valamiért nem akarták hozni. Talán a rossz VB szereplés miatt... nem tudom. Deschamps nehezen mozdítható, mert nyilatkozta, hogy a Marseille-nél akar maradni még. Spalletti szintén a Zenitnél és bizony Boas se régen nyilatkozta, hogy maradni akar még a Portonál. Ancelotti inkább a Roma-hoz megy, ha megy. Mancini maradni akar a Citynél miután a BL-ben indulhatnak és elég sok pénzt áldoznak a tulajok a csapatra. Hiddink nem hiszem, hogy már elvállalna klubot és egyébként is egy futó projekt kellős közepén van. Guardiola, kackac... esélytelen. Kihagytam valakit?

Ismeretlen_102246 2011.05.18. 10:07:34

@petis: Senki sem állította, vagy csak nagyon kevesen, hogy biztosan jó lesz, ellenben sokan állították, hogy biztosan rossz lesz. Senki sem képzeli magát prófétának és a legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy az eredmények alapján tudjuk majd megítélni, hogy mire is képes. Ettől függetlenül érveket lehet mellette és ellene is felsorakoztatni. Sztem erről szól a "fórum". Mindenki meg akarja győzni a másikat, vagy egyszerűen csak tálalni akarja a véleményét, valószínűsíteni a történéseket az eddig meglévő kevéske információ alapján. Ha mindenki úgy állna hozzá, hogy nem jósolok, akkor ennél a cikknél egyetlen komment sem szerepelne. Elég uncsi lenne a dolog és még csak nem is ismernéd meg mások véleményét, így te sem gazdagodnál újabb információkkal. Az valóban baj, hogy vannak akik biztosra állítanak dolgokat. Ezt aláírom, de a többség nem ilyen szvsz.

turorudi 2011.05.18. 11:29:36

ma már olyanokat lehet olvasni, hogy Conte Agüerot meg pirlot kapja a vezetőségtől... tudtommal sem agüeronak, sem bastosnak nincs eu-s útlevele, nem? ha választani kell, akkor az argentin!:) amúgy nálam az első 3 név között sem lenne Conte, ha edzőváltásról van szó(1.boas,2. hiddink,3. capello/spalletti), de az a lényeg hogy lújdzsi húzzon innen! most nagyon úgy fest, hogy conte jön, mi úgysem tehetünk ellene semmit, így bízom benne, hogy sikeres lesz edzőként is!

Ismeretlen_108746 2011.05.18. 11:37:36

@turorudi: Agüero rendelkezik spanyol útlevéllel, vagyis nem számít EU-n kívüli játékosnak.

turorudi 2011.05.18. 12:11:04

Apuleius: gracias!:) akkor ilyen probléma nincs...

Ismeretlen_183096 2011.05.18. 19:07:35

Pár éve még örültem volna egy ilyen hírnek hogy egy Juve-legenda ül le a kispadra. Csak azóta volt egy Ciro, és láttuk mire vitte.

alibi 2011.05.18. 19:23:56

most baj hogy a jövöbe látok?mit ki hoztok ebböl amugy viccnek szántam.meg ide nyag nevü edzö kell tessék ot volt az internek benitez nem elég nagy név?meg amugy nagynevü edzö akkor lesz vki ha nagy csapatnál nyer trofeákat de akk ezek szerint majd 10év mulva is ancelottik meg fergussonok meg cappelok irányitanak minden csapatot,KÉRDEZEM ÉN AMIKOR GUARDIOLA LETT A BARCA EDZÖJE HIRES "NAGYNEVÜ" EDZÖ VOLT?sztem nem.épp igy fikázhattáka barca forumon mint itt egy páran.én sokat nláttam Contet játszani.anyit pofázott meg irányitott a középályán mint most buffi meg Chiellini hátul.láttam a BArit jáétszani jo pár mecset Conteval és Sieanát kb 2meccsen.higgyétek el tetszene az foci ha Juvetust is ugy irányitaná.95% ra biztosra veszem ha ö lesz az edzö 2éven belül megnyerjük a Serie A-t.ugyanis én a jövöbe látok :)

Peuzzi 2011.05.18. 19:51:29

Eggyetértek az eggyetértőkkel !!!!! Conte egy hihetetlenül jó játékos volt nem egy agyonsztárolt holott többet ért a játéka mind sok felkapottnak!Tudom ez egy dolog de az ilyen játékosokból van a jó edző. Motivált,jó stratéga ért hozzá az biztos lásd eddigi csapatait! És igen valaki már írta Juve szív!!!!!Ez se lehet egy utolsó szempont a másik akik meg itt fikázzák azok nézzenek magukba egy kicsit hogy miféle Juve szurkolók. Jöjjön épitsen nyerjen!!!!!! Forza Juve

Ismeretlen_184242 2011.05.19. 00:28:36

most megnéztem 3 nagy edzőt, Lippi Trapattoni és Ancelotti, hogy amikor a Juvéhoz kerültek, mennyire voltak már elismert profik. Lippi egy uefa helyezést ért el a napolival, trap a milantól jött kb eredmények nélkül, ancelotti pedig egy-két jó szezont produkált a parmával. Ők mind bajnokságokat nyertek, naggyá tették a klubot, olyan dolgokat értek el, amikhez hasonlókat sem tudtak kis- és középcsapatokat vezetve. Ilyen szemszögből nézve teljesen ésszerűtlen Conte-t elutasítani csak azért, mert még nem tett le sok mindent az asztalra. Hát nem is volt rá még olyan sok lehetősége. Itt lehetne...

Dániel Simó 2013.10.01. 16:25:55

olyan vicces visszaolvasni ezeket a hozzászólásokat :D

babo0410 2013.10.01. 17:07:25

@Dániel Simó: És tessék! ELőre leírta a többség Conte-t, erre nem bajnokok lettünk vele? Am Alibinek látnoki képességei vannak! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása