Edzőváltás az idény végén?

A La Repubblica információi szerint a Juventus elnöke, Andrea Agnelli megelégelte a csapat utóbbi időben nyújtott teljesítményét, és az utolsó két eredmény miatt utasította Giuseppe Marottát, hogy kezdjen el új edzőt keresni, mivel az idény végén megválnak Luigi Del Neritől.

Marcello Lippi

A lap úgy tudja, hogy az esetleges jelöltek Luciano Spalletti, Walter Mazzarri, vagy Roberto Mancini lehetnek.

Közben Marcello Lippi is arról beszélt egy nyilatkozatában, hogy szükség esetén mégis leülne a Bianconeri kispadjára.

"Most már új vezetése van a klubnak. A legjobb választás Andrea volt, csodás dolog, hogy egy újabb Agnelli áll a Juventus élén. Lelkes és tehetséges ember."

Az esetleges visszatérésével kapcsolatos kérdésre így válaszolt.

"Soha ne mondd, hogy soha, azonban nem az én feladatom, hogy magamat ajánlgassam. Másoknak kell dönteniük."

"Korábban azt mondtam, hogy ha nem szívből teszem, akkor soha nem fogok már olasz csapatot edzeni, de a szívem újra és újra egy olyan klub felé lök, mellyel igazán különleges a kapcsolatom."

"Ha a Juventusnak egyszer szüksége lesz rám, akkor... de inkább ne legyen, mert az azt jelentené, hogy minden rendben van. De ebben az esetben is a rendelkezésükre állnék."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr664653726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Diego2889 2011.04.25. 21:32:44

ő 1 olyan ember aki tényleg szereti a csapatot.. viszont ez az olaszosítás Lippivel kikészít:D

Victor90 2011.04.25. 21:46:23

Ha jönne Lippi,ilyen játékosokkal erősödnénk a nyáron:Zaccardo,Montolivo,Gilardino!Inkább ne!Spalletti lenne a legjobb megoldás!Andre Villas Boas lenne az álmom,de a portugál tréner,Angliába vágyik hasonló karriert szeretne befutni,mint José!Viszont ott lenne,még Deschamps is,de ő nem hiszem,hogy elhagyja Franciaországot!Egyébként is címvédésre készülnek,jövőre pedig ismét bl!Mi pedig még az E.ligáról is lemaradunk!Nem is baj....vagy bl,vagy semmi!

Tony 2011.04.25. 21:47:19

Hát ez egy igen érdekes fordulat. Ez teljes mértékben ellentétben áll azzal amit az utóbbi pár évben nyilatkozgatott. Én szívem szerint egy külföldi edzőt részesítenék előnyben,de Lippi az Lippi. Mindent megnyert vele és mindent tud arról amit úgy hívunk,hogy Juventus. Kérdés,hogy mennyire kopott meg az öreg az elmúlt évek alatt. Örülnék neki,de lehet h a Juventusnak most egy szemléletváltáson kellen keresztül mennie ahhoz h újra a nagyok közé nőjön föl. Ebben a Lippi kérdésben most kivételesen nehezemre esik egyértelműen állást foglalni.

fmtomi 2011.04.25. 22:08:08

én kifejezetten örülnék annak a Lippi a Juve trénere lenne...az egy dolog hogy kiket igazolna de a Tony mondta Lippi az Lippi Egy új csapat létesülne a személyében...És ha valakivel akkor 5edző közül ő lenne az egyik aki Seria A győzelemre tudná vezetni a Juventus-t. Most nem de ha szükségállapot lesz akkor érkezni fog és felfogja éleszteni a Juvét(megjegyezném hogy ez csak akkor jönne létre ha a szükségállapot az elkövetkezedndő 5 szezonban lenne)!

devil-z 2011.04.25. 22:26:30

'az utolsó két eredmény miatt utasította Giuseppe Marottát, hogy kezdjen el új edzőt keresni' - egyrészt még jó, hogy időben észrevették a problémát, másrészt viszont vak vezet világtalant. Lippi kétségtelenül egy igazi zseni, de én ezt múltidőbe tenném: volt. Több pro- és kontra érvet lehetne felsorolni vele kapcsolatban, de én úgy érzem ennek a klubnak egy fiatalos/sikerre szomjazó/és mégis tapasztalt edzőre lenne szüksége (pláne leállna ezzel az elmebeteg olaszosítással) és hát ilyenekből nincs bő választék. Én legjobban Didier Deschamps-nak örülnék, de elnézve az alternatívákat nem fakadnék sírva ha Lippi megpróbálná a lehetetlent..

Ismeretlen_108746 2011.04.25. 23:19:01

Nagyon remélem, hogy mindeközben valaki hevesen keresi a fenomenális Marotta utódját is. Lippi-t leírni, s lejárt lemeznek gondolni értelmetlen, és indokolatlan. Mindamellett nem vagyok meggyőződve róla, hogy ebben a pillanatban ő volna az ideális megoldás.

joceeb 2011.04.26. 08:14:41

Szerintem lippi garancia lenne a sikerre de bárki más is csak kellene a csapatba két három világklasszis a húzóerőt jelentene és feldobná a mércét a teljesítményekkel kapcsolatban!

Ismeretlen_150170 2011.04.26. 11:07:13

Ez egy meglepő nyilatkozat! Eddig abban nem reménykedhettünk hogy Lippi mester visszatérhet, de ezek szerint nem lehetetlen! Én nagyon várom vissza őt, bár lehet csak a nosztalgia beszél belőlem! Az átigazolási politikájával én se értenék most egyet, nem aktuális most az olaszosítás. Lippi alapból előnyt élvez minden más edzővel szemben a juvénél, de szép volna ha újra ő vezetne minket a csúcsra! :) Marotta meg ha megkapja a kellő anyagi támogatást a vezetőktől akkor nyílván nem Martinezeket fog igazolni, bár azért kis pénzből is hozott jókat, Q,Matri, Barzagli, de a hiányposztokra nem jöttek be az "olcsójánosok"! Továbbra is úgy gondolom Angelli és Elkan aki megmondja hogy mennyit és kikre áldoznak és szerintem nem fognak nagy árlicitekbe bele menni és folytatódik az olaszosítás csak reméljük hogy az új csapatot már egy Lippi vezeti és ő több motivációt tud adni egy fiatal vagy kevésbé képzett játékosnak is!

Maverick 2011.04.26. 11:18:49

Teljesen mind1 kiket igazolna! Nézzük meg csak a séróbárót, aki a kölcsönpályán osztja a gólokat, nálunk meg csak a sérültlistát erősítette. Nem, illetve nem mindenki esetében van minőségi gond a Juve játékosok közt, sokkal inkább a hozzáállás és az elhivatottság a baj. Ezt pedig Lippi rendbe tudná b*szni két hét alatt. Spalletti szerintem lényegesen gyengébb képességű tréner, igaz, csapatépítésben ő sem rossz, de Lippi aaaaaz Lippi. Én simán úgy gondolom, hogy 1-2 ember lecserélésével a Juve újra a SerieA trónjára ülhet. A 2006-os vb-t nem sztár csatárok sziporkázása nyerte meg, hanem a világ valaha látott legerősebb CSAPATSZELLEME, no meg a világ legjobb kapusa :D. Ez kell nekünk, elvégre olasz csapatról szól a dolog. Szerintem az olaszosítással sincs semmi gond, csak lelkesebb vezető kell az élre. Lippinek 2006-ban minden sikerült. (Aztán Donadoni elqrta :).) Én adnék neki 1 esélyt, örömmel venném, ha Torino-ba költözne (ismét). De akárhogy is lesz, FORZA JUVE PER SEMPRE!

Maverick 2011.04.26. 11:23:36

@devil-z: kb hasonló véleményen vagyunk, nekem is Deschamps a nr.1 erre a helyzetre, de ő nem fog jönni, illetve a vezetés nem fogja hívni, mivel ugyanők küldték el anno. Persze pár hete még Lippi is kizártnak tartotta... :) Akárhogy lesz, Deschamps vagy Lippi jöjjön, ők ketten már bizonyítottak Torinoban. Remélem Buffon is rendbe jön az új tréner kezei közt. Ő kulcsfigura lehet a jövő szezonban.

Peruzzi 2011.04.26. 14:15:48

Teljes mértékig támogatom Lippi szerzödtetését. Az olaszositással meg nem kell megijedni,nem feltétlenül kell Montolivo-ról meg Gilardinotól félni lenne közöttük olyan is akiről még nem is hallottunk.És az nem azt jelenti hogy rossz játékos,gondoljatok csak vissza hány játékost szerződtetett akkor a Juve az alsóbb osztályokból ill kiscsapatokból,amikor utoljára BL-t nyertünk!! És abban nagy részt köze volt az öreg Lippinek is. Ugyanezen tulajdonsága csak Fergusonnak van még meg másnak nem igen. Vagy Vialli akinek még bizalmat szavaznék.

kaitar tibi 2011.04.26. 14:23:41

A lehetseges jeloltek kozul Lippi a legnagyobb nev. A tobbi ugyis angliaba vagyik. Es kit erdekel ha olaszosit, csak menjen a csapatnak. Mert ami most van az mar katasztrofa. En mar nem birom azt elviselni h a Juven mindenki rohog.

Ismeretlen_183096 2011.04.26. 16:05:41

Maverickkel értek egyet. A csapatszellem a fontos. Nem csak az edzővel meg a játékosokkal van baj, nézzük meg pl Amaurit vagy Giovincot akik rugdossák a gólokat Parmában. Vagy ott van Diego is... Elmentek a Juvéból és hirtelen jó formába lendültek.

breadface 2011.04.27. 15:06:11

Remelem hogy megszan minket a sors, es ujra Lippi lesz az edzo. Szerintem megvaltozna minden, es ujra magasan szarnyalhatnank.

Alessandro 2011.04.27. 18:03:36

"Ha a Juventusnak egyszer szüksége lesz rám, akkor... de inkább ne legyen, mert az azt jelentené, hogy minden rendben van" Lippi jól látja, hogy nagy a baj, szerintem jelen esetben ő sem tudna segíteni. Szerintem ő arra gondolt, hogy kell neki is több minőségi játékos, ami jelenleg nincs meg, korrekt, ő egy nagyszerű edző, még ha az utóbbi pár évben nem jöttek össze neki sem a sikerek. Egy klasszis edző joggal várja el hogy legyenek jó játékosai, nagyrészt szabad kezet kapjon és vehessen jó játékosokat, akárcsak Mourinho, aki csak oda megy ahol ezt megkapja. Jelen pillanatban a vezetők eleve rossz koncepciót követnek, ők döntenek mindenben és az edzőnek alig van tere, ha valaki többet akar mint annak idején Deschamps, azt elküldik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása